Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
03 kol 2010, 15:21
Znate li dali ima znacaja u tome ako je zeni cerviks jako mali...jeli onda prirodni porodjaj nemoguc?
03 kol 2010, 15:25
malo si mi nejasna
ali to do sad nisam cula
cerviks se ionako rastegne i skrati kad radas tako da mislim da nema veze
03 kol 2010, 15:31
veky32 je napisao/la:malo si mi nejasna
ali to do sad nisam cula
cerviks se ionako rastegne i skrati kad radas tako da mislim da nema veze
ne znam zato i pitam...
03 kol 2010, 15:42
misliš kratak?
ne smeta prirodnom porodu, no kraćenjem se cerviks lakše otvori pa prerano skraćivanje u trudnoći može značiti da žena mora mirovati.
03 kol 2010, 18:31
ne znam dali to znaci da je kraci pise samo velicina...
03 kol 2010, 19:55
Lepa, dobro nam došla na forum. Čestitam na trudnoći i vidim da imaš puno pitanja
Nadam se da ćeš naći i odgovore na pitanja, a u tome ti puno može pomoći naš Pretražnik u koji upišeš ključne riječi vezane uz temu koja te zanima (pogledaj gore desno)
Što se cerviksa tiče, obično se mjeri duljina, a skraćeni cerviks je rizičan u smislu preranog poroda.
evo što se o duljini cerviksa piše na stranici poliklinike Harni
http://www.poliklinika-harni.hr/teme1.a ... odina=2008
04 kol 2010, 21:35
hvala mislim da mi je sada jasno...vidim da je u biti gore kada je broj veci a mene bilo strah da je obrnuto i da necu moci roditi prirodno...hvala
04 kol 2010, 22:10
pa sad, ne bih ja to baš tako zaključila. u svakom slučaju, ako ti je skraćen cerviks (ne znam u kojem si tjednu trudnoće) ginekolog će ti vjerojatno preporučiti mirovanje zbog mogućnosti preranog poroda.
a hoće li porod biti na carski, ne ovisi samo o cerviksu, tj brzini otvaranja, već i nizu drugih faktora. Ovaj članak na poliklinici Harni i sugerira da dužina cerviksa i nije baš neki prediktor za carski, tj da ih citiram:
Ovi rezultati ne bi za sada trebali utjecati na aktualnu opstetričku praksu tijekom poroda, niti bi trudnice trebalo pri pregledu upozoravati na povišeni rizik carskog reza.
05 kol 2010, 17:26
hvala na komentaru..izgleda da stvarno nema pravila...ja sam u 16 sedmici trudnoce...a ti?
05 kol 2010, 21:53
ja nisam trudna, samo moderiram ovaj prekrasan pdf