Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
14 sij 2012, 15:45
Dobar dan, evo cure javljam vam se sa problemom koji me snašao prije dva dana. Sad sam u 16-om tjednu trudnoće, nosim blizance. Zadnjih mjesec dana sam na dijabetičkoj dijeti zbog povišenog šećera u krvi i planiraju me stavit na inzulin, jel kako tvrde da sam i prije imala šećer samo za njega nisam znala. Da prijeđemo na stvar, prije dva dana završila sam na hitnoj zbog jakog pritiska u donjem dijelu trbuha i oni su to dijagnosticirali kao prijeteći pobačaj. Poslali su me kući uz strogo mirovanje, spasmex protiv bolova i utrogestan 600mg dnevno. Strah me da ne izgubim blizance, pa vas molim ako je itko imao takva ili slična iskustva da mi da kakav savjet. UNAPRIJED HVALA
14 sij 2012, 16:15
Draga neman iskustva i ne mogu ti pomoć al sam samo tila dati ti podršku, nastoj se ne nervirati i slušaj doktore a ja se nadam da će sve biti u najboljem redu.
15 sij 2012, 13:14
Nemam iskustva sa ovime, ali koliko god ova dijagnoza ružno zvuči, ona je česta i kad god trudnoća nije skroz uredna postavlja se dijagnoza "prijeteći pobačaj" zbog najrazličitijih razloga. Zvuči strašno, ali nadam se da će ti biti kao i mnogim trudnicama - spomenuta dijagnoza, čuvanje, mirovanje i na kraju sve bude dobro!!!
Pa i čim te nisu ostavili u bolnici nekako mislim da će biti o.k. Samo miruj maksimalno, nemoj NIŠTA raditi! Znam kako je to kad si zabrinut i bespomoćan ali samo polako! Od srca ti želim da se problem sa šećerom riješi i da sve bude u najboljem redu
15 sij 2012, 13:48
potpis.
osobno, primljena u bolnicu u 27 tj. s istom dijagnozom, hospitalizirana do kraja, beba rođena u 38+4 tj.
15 sij 2012, 14:11
Ja sam rodila blizance i u 8 tjednu sam prokrvarila i isto je dr. mislila da je to to, ali nije, iznjela do kraja i sve je bilo u redu, zato ce bit i tebi samo pozitiva
15 sij 2012, 15:12
Potpis na zvrku. Znaci cim je neki problem dijagnoza bude prijeteci pobacaj. Ja sam u 7 tjednu prokrvarila. Imam hematom i istu dojagnozu. Mirovanje i utrogestan. Sad vec smijem u setnje

Samo polako, miruj, smiri se i slusaj doktore.

Plus, bolovi i pritisak u zdjelici mogu biti i od sirenja maternice te takodjer od vecih napora. Zato zalegni.
15 sij 2012, 20:22
gagy, i ja imala dijagnozu prijeteći pobačaj skroz negdje do 6. mjeseca trudnoće (dva hematoma, jedno krvarenje...). u 7. mi se cerviks jako skratio i završila sam u bolnici na terapiji, 5 tjedana. zatim mirovanje doma. rodila sam zdravu curicu
drži se terapije i savjeta iz bolnice i sretno!
15 sij 2012, 21:25
Gagy odmaraj i kako du cure rekle nemoj radit NIŠTA! ja sam bila na utrogestanima do 15tt i par dana. Gin se bojala jer sam prije imala 2 spontana, a iman i problem sa stitnjacom koja može uzrokovati spontani.
Uglavnom osjećam se super, slušam samo sta mi gin kaže i to je to!
Znam da zvuči strašno, ali probaj se opustit, i misli pozitivno!
A ja to od srca želim sve najbolje ~~~~~~~~~~~~~~~~
16 sij 2012, 09:26
Ja imam dvije cure, obe trudnoće vodile su se prvo kao
AB iminens, a kasnije kao partus prematurus iminens.
Prva je rođena u 38. tjednu, druga sa punih 39.
Miruj, ne uzrujavaj se i misli pozitivno.
16 sij 2012, 21:30
Ja 4 mj prelezala (doslovce sam samo na wc isla (mama mi kuhala, muz cistio....) i evo sad trcim i skacem svuda, imala 2 spontana prije ove trudnoce i to jedan sa sepsom

Nista ne brini, cim je nesto dr odmah napise prijeteci spontani (to je kao da se obrati paznja) samo miruj i misli pozitivno!
Ja saljem vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
17 sij 2012, 21:35
možda nije neka utjeha jer ne nosim blizance, ali prokrvarila sam u 7 tjednu i isto morala mirovati, utrogestani itd.... evo sad je hvala Bogu sve ok, 20-ti tjedan ide.... a čak nisam puno ni mirovala, jer Božić, kolači, bla, bla.... uglavnom, ne brini se, jer ti to može još više štetiti....opusti se, pričaj bebama.... i nek bude šta treba biti... veliki pozdrav i sve najbolje
25 sij 2012, 12:42
Gagy 
, strah me pitati...kako je?
03 lip 2012, 19:01
bok svima.. ovak imam problem neznam jel sam u pravu temu usla .. ako ne molim vas da mi oprostite ali i takoder i da mi pomognete na moje pitanje.. ovak ja sam rodila prije 8 mj.. ljepog zdravog hvala bogu deckica.. no u toj trudnoci sam imala skoro spontani zbog svog ginekologa koji mi je dao tablete neznajuci sta mi je.. umjesto da me je poslao na pregled.. e sad.. ja sam trebala menstruaciju dobiti prije 10 dana no nisam i imam mucnine i sve simptome ko i u prvoj trudnoci.. ali danas kad sam se kupala sa svojim andelom udario me u trbuh i ja sam automacki imala osjecaj ko da moram piskiti no nije to bila klasicna boja zuta ili narandasta vec tamno tamno narandasta kao kad se malo krvi stavi u vodu.. i bojim se da nije to bio pobacaj makar nisam osjetila nista da me bolilo i tako.. inace mi menga dolazi prije svekrve tj dana i uvjek je tako ni dan nekasni no sad kasni.. recite mi molim vas jel moguce da je to pobacaj bio ili...
03 lip 2012, 20:31
mlada mama, pobačaj u tako ranoj trudnoći izgleda kao menstruacija. no osim toga, jako je teško ovako reći zašto ti kasni i zašto ti je urin bio takve boje. trebala bi napraviti ginekološki pregled i vjerojatno analizirati urin.
sretno
04 lip 2012, 03:46
MON je napisao/la:mlada mama, pobačaj u tako ranoj trudnoći izgleda kao menstruacija. no osim toga, jako je teško ovako reći zašto ti kasni i zašto ti je urin bio takve boje. trebala bi napraviti ginekološki pregled i vjerojatno analizirati urin.
sretno

A budem u pon zvala ginekologa pa vidjela.. nadam se da nije bio al eto.... hvala od srca
04 lip 2012, 05:51
Ako si dok si mokrila osjetila praznjenje mjehura a ne bol u maternici onda nije pobacaj. Meni vise zvuci kao upalica ili tako nesto, svakako poslusaj MON i napravi urinokulturu