Switch to full style
Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

povecan nuhalni nabor

20 kol 2012, 08:20

Drage moje evo nakon pregleda u petak sam u totalnoj komi.
Kod oba ploda povecan nuhalni nabor,ne znam cak ni koliki je,jer od tuge, soka i suza nisam ni pitala. Gin nije bio bas prerjecit,samo me poslao danas u bolnicu.... Tisucu upitnika mi je nad glavom,sto sad? Koje pretrage? Guglala sam i sad mi je jos gore.
Jos sat vremena pa idem tamo,strah me,a jos k tome moram curku ostaviti na cuvanju a nikad nije bila ni dan bez mena :(
Ima li tko slicna iskustva?

Re: povecan nuhalni nabor

20 kol 2012, 08:55

oni to znaju krivo izmjerit. to je prvo što moram reć. mojoj kolegici se to desilo. izmjereno je +5. nakon toga su joj radili triple test, koji je bio dobar. ali je išla i na amnio, isto nalaz dobar. tako da je očito bilo krivo izmjereno.
držim fige da je to slučaj. fige do neba :hug
koliko znam nek ti izmjere opet. netko drugi. u bolnici je dobar uzv. i onda triple.

20 kol 2012, 09:05

Zadranka samo da ti pošaljem jedan veeeeliki :hug Držim fige da je sve u redu :kiss

20 kol 2012, 09:08

Za početak obavezno ponovi pregled, držim fige da sve bude ok! :kiss

20 kol 2012, 09:27

šaljem zagrljaje i vibrice :hug

i potpisujem neveneru i cure. obavezno još jedno mjerenje, a onda odluči hoćeš li na amnio

20 kol 2012, 09:36

prije amnio možeš triple ili double (jedan ide od mislim 12 tt a jedan od 16 tt) oni dobro pokazuju stanje. ako su oni ok onda je stvarno stvar greške

20 kol 2012, 09:58

vibrice da sve bude ok :hug :kiss
i ja sam čula za nekoliko slučajeva di su totalno krivo izmjerili nuhalni nabor, na kraju sve bilo ok...
tako da sve lipo ispočetka, još to sve može biti skroz dobro ;)
samo hrabro i bez panike unaprid :mah

20 kol 2012, 10:08

zadranka, nuhalne nabore je u blizanackim trudnocama tesko precizno izmjeriti. A, na zalost, jako puno ginekologa ce lupiti nesto umjesto da kaze da dodjes za par dana jer polozaj beba nije dobar ili su nemirne pa se ne moze dobro izmjeriti.
Ja sam u prvoj trudnoci na tom ultrazvuku kad se mjere NN lezala, okretala se, pa lezala i okretala se...i sve je to trajalo izvjesno vrijeme dok nismo nafatali bebu u dobrom polozaju za mjerenje.

Tako, prije svega i prije bolnice poslusaj cure i idi neka ti ponovo izmjere NN. Po mogucnosti kod drugog dr-a.

20 kol 2012, 10:40

Bila u bolnici,ponovljeno mjerenje 5 mm :( nikako nije dobro.
sutra moram u Zg u neku privatnu kliniku na pretragu ako sam dobro shvatila,biopsija posteljice,nalazi budu za 8-10 dana. Medutim nisu dobre prognoze i nazalost mislim da ce sve zavrsiti :(
samo se nadam da me ova tuga nece unistiti.

20 kol 2012, 10:45

:hug a amnio? Hoce li ti raditi?

20 kol 2012, 10:47

Zadranka, znam da ti je jako teško :place grlim jako :hug

ja sam u prvoj trudnoći radila biopsiju korionskih resica. pretraga nije bolna. slično amnio, s dugom iglom kroz trbuh uz uzv uzmu uzorak tkiva. nakon 9 dana dobili smo nalaz - uredan ženski kariogram. i tebi želim isti ishod :hug

20 kol 2012, 10:47

zadranka :hug jako mi je žao nadam se da će nalaz iz ove klinike bit dobar
jel kod oba blizanca tako?

20 kol 2012, 10:56

jako mi je žao i nadam se ipak najboljem :hug: :hug:

20 kol 2012, 10:58

zdranka, držim fige i dalje :hug

znam da će ti ovi dani čekanja nalaza biti jako teški i želim da znaš da smo tu

20 kol 2012, 11:00

jako mi je zao :hug
nadam se da ce sve ispasti dobro. drzim fige. :hug

20 kol 2012, 11:08

mogu vjerovati da ti je sve šok i da se teško osjećaš, ali biti majka djeteta s pp i nije najgora stvar u životu, dapače čak :luv
Moj Denis je meni i mojoj obitelji (a čak i našoj okolini) dar Božji i to je najsretnije dijete koje sam upoznala

20 kol 2012, 11:16

Nazalost kod oba je stanje isto. Narucena sam sutra na pregled u 12 h,dr mi je rekla da cu vec sutra dobiti neke nalaze (krvi), a amnio se radi od 16 tjedna,iskreno ako nije uredu ne zelim jos 5 tjedana cekati,jer sto vrjeme odmice meni je sve teze.
Znam da dijete sa pp nije nikako najgora stvar,al dvoje dijece sa pp ne znam da li imam snage :(
nadam se da me razumijete... Nakon svih ovih losih prognoza mala je nada u meni da je sve ipak uredu.

20 kol 2012, 11:21

Može još sve ispasti dobro.
Drš se :hug

20 kol 2012, 11:31

i ja se nadam da će ipak sve biti dobro :hug

20 kol 2012, 11:33

draga drži se :hug :kiss
nadam se da će nalaz od biopsije korionskih resica biti dobar :moli
a odluka o daljnjem ishodu trudnoće je stvar samo tebe i tm :hug

20 kol 2012, 11:34

naravno da te razumijemo :hug

20 kol 2012, 11:56

Mogu samo zamisliti kako ti je teško :place
Drži se, ne gubi nadu, možda još uvik sve bude dobro, vidit ćeš šta kažu nove pretrage :hug

20 kol 2012, 13:24

samo cu te jako jako :hug i sta god da bude tu smo uz tebe :hug

20 kol 2012, 13:35

cvrsto drzim palceve da nalazi ipak budu dobri :hug

20 kol 2012, 13:37

:hug Nadam se da ce ipak sve biti ok, negdje sam procitala da malo koji doktor zna dobro izmjeriti NN, nadam se da ce daljne pretrage biti u redu :hug

20 kol 2012, 13:38

:hug

20 kol 2012, 13:41

thinkPINK je napisao/la:cvrsto drzim palceve da nalazi ipak budu dobri

x :hug

20 kol 2012, 13:42

svakako te razumijem :hug drži se.

20 kol 2012, 13:52