Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
22 tra 2013, 10:21
Imam jedno pitanje za Vas sve mame

Napravila sam 3 testa za trudnoću u roku 6 dana. Sva tri su bila pozitivna i sretni smo zbog toga.
Zakazala sam termin kod ginkićke - s kojom imam termin sad ovaj četvrtak (gledala je u kalendar i brojila da ću biti taman u 7 tjednu).
E sad - ono što mene brine i strah me je da se ne razočaram i da nije nekakva lažna trudnoća je što imam pozitivan test, ali nemam baš nešto previše simptoma. Samo mi se češće piški i stalno mi se spava. Čitam po forumima o tome kako je svima mučno, narasle sise, osjećaju se jače mirisi.
Da li je moguće da ja na početku 7og tjedna nemam ništa od toga?
Da je barem taj četvrtak danas
22 tra 2013, 10:22
o da, moguce je, isto kao sto je moguce i da mucnina JOS nema, ali da ce doci. ne prizeljkuj. samo strpljivo.
22 tra 2013, 10:29
Moguće je, zašto da ne. Nemaju sve žene mučnine, niti neke druge "uobičajene simptome". Mene je recimo u prvoj trudnoći smetalo slatko prva tri mjeseca, u drugoj i trećoj ne. Mučnine sam imala u sve zri, strašan umor isto tako, preosjetljivost na mirise nikad.
22 tra 2013, 10:39
ivana7997 je napisao/la:o da, moguce je, isto kao sto je moguce i da mucnina JOS nema, ali da ce doci. ne prizeljkuj. samo strpljivo.
x
nisam imala nikakvih simptoma prvih mjesec i pol. a onda kad je krenulo
22 tra 2013, 10:41
nikad nisam imala mucnine.
tri trudnoce.
22 tra 2013, 10:41
Nisam imala mučnine. U prvoj trudnoći, dva miseca sam imala neki čudan osjećaj u želucu, al nebitno skroz.
Ne priželjkuj.
22 tra 2013, 10:54
Možeš imati sve simptome, a možeš ne imati niti jedan tijekom cijele trudnoće.
Lažna trudnoća ne postoji. Postoje lažni simptomi, koji mogu prizaći iz prevelike
želje za ostvarenjem trudnoće.
Također veća je mogućnost lažno negativnog testa nego pozitivnog, pogotovo
ako ne piješ neke lijekove koji bi mogli utjecati na hormon koji sudjeluje u
tom testu.
Pričekaj pregled.
22 tra 2013, 10:59
jedini simptom u obe trudnoće bio mi je izostanak menstruacije. a onda me pred kraj oba puta strefila takva žgaravica da je naplatila sve one izostanke neugodnih simptoma s početka trudnoćše
22 tra 2013, 12:08
Ma rano je još za mučnine

, a možda ih uopće i ne bude!
Mene su izludile cice, pa jesu natekle, pa nisu, pa zašto su ispuhane, pa što ako je "lažna" trudnoća, ma svašta...
Čestitam i uživaj!
22 tra 2013, 13:35
Znači nisam jedina koju peru takvi strahovi
Hvala svima
22 tra 2013, 14:20
Simptome trudnoće sam dobila u 7 mjesecu trudnoće, a do tada sam se osjećala bolje nego ikad u životu!
22 tra 2013, 15:36
Ni ja nikakvih simptoma nisam imala osim izostanka menstruacije, pa čak i to mi nije dalo posumnjati jer sam u to vrijeme proživljala veliku dramu u obitelji pa sam kašnjenje pripisala stresu, što mi se i prije znalo događati.
Mučnine nisam imala.
22 tra 2013, 22:50
Samo se opusti i uzivaj, vjerojatno je jos rano za mucnine, a ako imas srece mozda ih ni ne budes imala
25 tra 2013, 20:06
Danas sam bila kod ginkića - vidi se vrećica, ali mi je rekao da je 5+5, a ne 6+5 kao što bi trebalo biti po datumima tj. da je manja.
Da li da paničarim?
25 tra 2013, 20:21
ne, jer nikad ne znaš kad je došlo do oplodnje, implantacije i tome slično. nekome bude veća trudnoća (npr meni je bila veća za 10 dana)
vjerujem da te naručio opet, drugi put bi trebalo bit vidljivo sve
25 tra 2013, 20:22
Naručio me za 7 dana.....
25 tra 2013, 21:18
leptir, meni se nije vidjelo skoro ništa do već napunjen 7. tjedan (kada je mala rođena, ispalo je da je to već bio 8. tjedan, odnosno 7+ - dakle, 7+ recimo 3 dana i ne vidi se ništa osim gastacijske, čak ni žumanjčana vrećica). još sam dobila i neko krvarenje, mislila sam da je sve nula bodova, no na koncu imam predivnu malu curicu.
mučnine na početku nikakve (posebno ako si 5+5, to je stvarno rano), no kada su krenule - nisu stale do dan nakon poroda. opusti se. znam kako je teško čekanje do sljedećeg pregleda, ali, eto, nema ti druge nego dan za danom - proći će i tih tjedan dana.
25 tra 2013, 22:33
ni ja osim izostanka menstruacije i trbuha nisam imala nikakve druge simptome... pred kraj samo žgaravicu...

drž' se... brzo će taj pregled
26 tra 2013, 08:24
Leptir, nema mjesta panici, rano je to, vjeruj hiper-paničarki koja je tek na 3.pregledu vidila sve (tj.doktor vidio, ja nisam vidila ništa

) a isto tako sam prebrzo bila na pregledu, pa se brinula, pa na još jednom pregledu, pa treći put...

a sve u roku 10 dana
Vidit ćeš za tjedan dana kako nešto pulsira na ekranu

, a onda će ti ta točkica za 9mj biti na rukama (pardon, sad je već manje od 9 mj!

)
26 tra 2013, 09:44
A ja mislila da nema veće hiperpaničarke od mene

Dragi mi kaže da ponekad stvarno pretjerujem
26 tra 2013, 10:02
zbilja pretjeruješ.....
to nije dobro, ni za tebe, a ni za bebu....
relax
26 tra 2013, 11:09
normalno je da brineš, da se uopće ne brineš nego lepršaš okolo ja bi smatrala da to nije normalno tj. da nisi realna. Ali jedno je biti realan i očekivati i nadati se najboljem, a drugo paničariti.
No, svi smo različiti. Ja sam puuuuuno brinula i izludila se pa ti iz prve ruke kažem- nema smisla
javi za 7 dana što ima
30 tra 2013, 16:33
Nema ništa..... jutros sam počela krvariti i otišla sam odmah kod ginkića, rekao je da se vrećica smanjila i da je tijelo samo krenulo čistiti stvari te da se javim ili za osam dana kad se očisti ili ranije ako stane da me oni očiste......
30 tra 2013, 20:36
Žao mi je!
30 tra 2013, 20:39

bit ce prilike i srece, sigurna sam!
30 tra 2013, 21:30
žao mi je, bit će sigurno više sreće sljedeći put... drži se

puno nas ovdje je prošlo tu grozotu i sada imamo male slatke živahne bebe i djecu
02 svi 2013, 09:27

žao mi je