Switch to full style
Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Zimske mame i bebe (1. dio)

06 kol 2015, 10:34

Za sve trudnice kojima je termin od 1.1.2016. do 31.3.2016.

Želimo vam školske trudnoće i puno zdravih bebica

Zenshu 19.01.2016.
jopica10.02.2016.
sunceko29 11.02.2016.
Maruška 14.02.2016
Alexa 17.02.2016
marijask 26.02.2016.
adry 15.03.2016
Marija09999 20.03.2016

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

07 kol 2015, 22:20

Prijavljujem se :srca Termin je 11.02.2016. Vec imam predivnog deckica koji svima prica kako ce biti "vejiki bjat" :luv Mucnine mi polako popuštaju i polako krece ono lijepo razdoblje trudnoce....

10 kol 2015, 22:06

Lp svimaa koliko god da vas bude,sunčeko mi se već znamo.nama je nekako podjednak termin. isto imam frajera od 2godine i 7mj,nadamo se curici al nekako mi srce govori da če bit dečko :ajme :conf a ja bi cuju :luv

12 kol 2015, 11:45

za sada smo samo nas dvije tu :) ... tebi od srca želim curicu ako tako želiš!
ja nemam baš neki feeling za spol no ova trudnoća mi je ful drugačija od prve - jede mi se junk i slatko, mučnine su bile gore i dolazile u naletima, umor puno puno jači (no to je i do činjenice što sam dodatno trčala za dvogodišnjakom), puno sam više pekmezasta (rasplačem se svako malo) i svadljiva (s L sam bila totalno zen i blažena)....
ja sam si nekako posložila stvari da mi je najbitnije da bude sve ok, da bi bilo lijepo imati curicu no ako je i dečko da je to super jer imam sve stvari od L plus znam s dečkima (iskreno uopće ne znam kak se igra s curicama dok vozim autiće, avione i takva čuda ko profesionalac :lol )
Na pregledu prošli tjedan bebica veselo plivala i baš sam se raspekmezila :srca za kojih 2 tjedna idem vaditi krv u Petrovu i na triple test...
Još mi je malo mučno no super mi je kak mi je bilo!

12 kol 2015, 21:59

mene na momente tako operu mučnine da neznam jel bi letila na veliku nuždu ili povraćala,baš mi bude koma.o umoru da i ne pričam.Ivan je ovaj mjesec na go i muž isto i obično kad on u podne legne idem i ja jer nemogu durati.s ivanom mi se užasno spavalo do početka 3mj trudnoće i dalje mi je bilo super sve nikakvih problema,dlake nisu tak brzo rasle,koža ko suza,al sezato jelo hrpetine voća,krokića čokolade,tu i tamo junkpoput megića i sl.a gle ak mi je onaj gore odredio da ču i drugu bebu imat dečka super,bitno da se rodi zdravo i da mama opet ne dobi tonu kila.zasad nisam ni grama dobila i nadam se.....
ja sutra moram petrovu zvat da se naručim za tripl,rekla mi je da to stignem do 18tj.nalazi od štitnjače su mi taman,brisevi super,šečerko4,5 kak mora i bit.
kosa mi se masti ko prije,prištava sam ko pubertetlija,dlake rastu ko blesave :ajme .prošli pon sam bila na pregledu uvz je radila pola sata mjerila sve živo i ono je spavalo niakko ga probudit,na moment joj se učinilo da je pimpa al veli može bit i posteljica i prstić :dunno što bude bit če :luv :luv

13 kol 2015, 10:01

i meni mučnine još traju, rjeđe no baš me iznenade... s L su prestale oko 14. tjedna. Radim i fali mi leći popodne nakon ručka, dok sam bila na godišnjem i vikendima odem spavati popodne s L i baš mi je puno lakše tako funkcionirati.
Ja sam jučer zvala Petrovu za tripl test i rekli su mi da se ne moram naručivati nego samo da dođem do laboratorija za endokrinologiju (radi od 7 - 9 sati), tamo sam išla i kada sam bila trudna s L. Poslije uzv (imam uputnicu i za to) pa ne znam jel se treba naručivati za to. Ajde please ako ti nije problem zvrcni ti danas pa vidi kaj će tebi reći i javi ;)
U prvoj trudnoći sam dobila 11kg i bila sam turbo fit trudnica, nadam se da ću i u ovoj tako.
Bravo za tvoje super nalaze! :joy

14 kol 2015, 10:44

evo sad sam ih zvala,nema više naručivanja,prvo u labos onda na uzv.mogu već slj tj doć kad napunim 15tj.ja sam baš koma po ovim vrućinama.od 30.6 sam na bolovanju jer radim u kemijskoj čistionici sa bojama i perkloretilenom plus pegla :znoj :znoj ja sam u prvoj trudnoći dobila 28kg :ajme :ajme po porodu je otišlo 14,nakon mj dana i slušanja jedi masno pij puno mlijeka itd se ja opet vratila na +28.do danas sam maknula 14kn,sad kad rodim idem na rigoroznu dijetu,nemogu se više gledat,jadna sam si do bola.sad me ne vuće neka glad za junkom ,samo voće voda,paradajzi iz mog mini vrta,domaće kruške,lubenica,dinja.čokolada svaki 7dan,nemogu ni puno jest jer mi bude teško u trbuhu.
sam molim boga da ne dobijem puno kila :moli :moli :moli
kuma mi je danas na induciranom sa trećim djetetom,nadam se da bu brza i da bu sve dobro :moli :moli :luv

14 kol 2015, 14:35

vrijeme je da se i ja prijavim ovdje, termin je 26.2.
Isto kao vi imam dečkića 1,8god i imam jaaaak osjećaj da će nam doći još jedan mali hahar ;)

Još nisam bila na triple testu, ja sam sada 12+1, već sam zaboravila jel kasno ići sljedeći tjedan, sada se i gleda i nuhalni nabor i nosna kost, zar ne? trebala sam ići ovaj tjedan, ali se nešto zakompliciralo...

Mučnine su mi izgleda potpuno završile, već par dana ništa, puno bolje sam prošla nego u prvoj trudnoći jer tada su bile puno jače i trajale su tjednima bez prestanka, ovaj puta je bilo po par dana kada ih uopće nisam imala, naravno dobro mi je došlo tih par dana zbog Jakova, jer s njim je stalno neka akcija :mrgreen

I ja sam na bolovanju od 18.6., inače radim u bolnici, na zahtjevnom odjelu, ali nisam planirala baš tako rano na bolovanje, samo što sam krvarila već na početku pa još pijem Duphastone, šečer mi je 5,2 pa su me stavili na dijetu naravno, jedan dan sam radila profil i najveća vrijednost mi je bila 5,8 i to 2h nakon ručka...

Eto to su sva događanja do sada, veselim se našem druženju i našim bebicama :joy

14 kol 2015, 22:17

jopica tenks za informaciju, mozda se i vidimo u Petrovoj ;) , ja cu ici tjedan kad napunim 16 tjedana... Nadam se da ti je kuma rodila i da je sve ok!
marijask dobrodosla nam! Yap, prvo se mjeri nuhalni nabor, a triple test je od 15. tjedna. Nadam se da krvarenja vise nemas... Otkuda si?
Ja danas stigla na more, moj L bio ovaj tjedan s bakom i dedom tu pa smo ga dosli pokupiti i jos se malo iskupati...

15 kol 2015, 09:24

sunčeko iz Siska sam! Ti?
Gdje ste na moru? Želim vam dobro vrijeme, moj brat je danas otišao pa se boji kiše!

Krvarenja više nemam, ponekad se pojavi smeđi iscjedak, ali ništa obilno i nije često, doslovno jedan dan u par tjedana, pa se tješim da nije strašno i zabrinjavajuće!

15 kol 2015, 21:52

Pozdrav svima!

Evo da vam se i ja pridružim, i prošlu trudnoću sam bila u zimskim mamama i bebama. :) Imam curicu od dvi godine i osam mjeseci, ali sada mi je termin jedan mjesec kasnije, 19.1. Želim nam svima bezbrižnu trudnoću i zdrave bebice! :joy

15 kol 2015, 22:20

Zenshu i ja sam u prošloj trudnoći bila u zimskicama, ali 2mj ranije :dada

Dobrodošla i veselim se druženju!

16 kol 2015, 07:32

Bok, cure!
Ja bih vam se pridružila!

Prvi sam put trudna, sve mi je novo i jako sam uzbuđena. :)
U potpisu se vidi da smo danas točno 14tt navršili i termin nam je sredinom veljače, na Valentinovo.

16 kol 2015, 11:50

Dobro nam došle!
Puno vas je već sada :joy

16 kol 2015, 14:26

Maruška dobrodošla, lijepo da si nam se pridružila!!! :joy

16 kol 2015, 15:15

Hvala na dobrodošlici!
Idem uskoro na pregled pa javim vijesti.
Potajno se nadam da će doktor vidjeti spol, iako znam da je rano.
Na zadnjem sam pregledu radila rani kombinirani u 11tt i svi su rizici niskii nuhalni je bio 0,9.

16 kol 2015, 15:34

Ja sam u prošloj trudnoći radila kombinirani, zapravo samo uzv nuhalnog nabora i ostalog, pa se nadam da mi neće sljedeći tjedan biti kasno, iako nalazim na netu da se radi do 16.tj

16 kol 2015, 15:41

Marijask, mislim da neće biti.
Sada sam išla guglati i piše da se radi između 11. i 14. tjedna.
To ti je taman.

16 kol 2015, 21:17

Skupljamo se :joy dobrodosla cure!!!
marijask iz Zagreba sam... Vec sam ja obavila moj godisnji, sad za vikend smo samo isli po mog L koji je bio s bakom i dedom tjedan dana na moru. Ne mogu vjerovati koja promjena vremena, bas mi je zao ekipe kojoj je godisnji tek poceo. Super kaj nemas vise krvarenja! :joy
maruska tako sam i ja bila jako uzbudjena u prvoj trudnoci i moje proljetnice tu na forumu su mi jaaako pomogle s hrpom korisnih informacija.
Ja cu onaj iza tjedan na triple test, u prosloj trudnoci sam tada na uzv saznala spol :)

16 kol 2015, 21:34

Joj, daj me prosvijetli kaj je triple test.
Ja ti se ne kužim u te sve preglede.

16 kol 2015, 22:07

sunčeko koliko si bila trudna u prvoj trudnoći kada si saznala spol?

17 kol 2015, 10:18

Joj, sutra pregled, tako sam uzbuđena!
I mene zanima kada ste saznale spol svojih bebica. :dada

17 kol 2015, 11:15

maruska triple se radi vađenjem krvi i onda gleda postotke od ne dao bog nekih anomalija. Mislim da se radi od 15. - 18. tjedna... Tada rade i uzv u sklopu vađenja krvi. Sretno sutra na pregledu!
marijask bila sam 17 tjedana trudna. baš išla na uzv u sklopu triple testa i neki smiješni ginekolog me pitao jel znam spol. Ja onak zbunjena mu kažem ne, a on meni pa gospođo jel bi htjeli znati. aaaaa naravno!!! Okrene on ekran od uzv-a prema meni i kaže "kao što vidite pišulinac se vidi iz satelita" :lol Kad se sjetim kako sam bila sretna i uzbuđena :srca
Ja na poslu i smišljavam kaj ću ručati - mislim da ću mahune varivo da se malo saberem od junka proteklih dana :lol

17 kol 2015, 12:29

Prepostavljam da je taj triple sutra neću raditi jer sam 14+2.

Ali sad ne kužim koja je razlika između toga i kombiniranog?
Jel gledaju različite anomalije ili što?

Ako sam već radila kombinirani u 11tt, koja je svrha triple testa?
Iliti koja je svrha kombiniranog ako se to radi na triple testu?

Ak me kužite. :zub

17 kol 2015, 14:32

Ja isto sutra na pregled u Vinogradsku, veselim se što ću vidjeti što mrva radi :joy
Idem na kombinirani test probira, na uzv i vađenje krvi, ali oko krvnih nalaza se dvoumim... Na uzv se pogleda nuhalni nabor, nosna kost, ako nešto nije ok, vidi se, a krvni nalaz je samo pokazatelj kolika je vjerojatnost za anomalije, recimo da pokaže srednju ili visoku vjerojatnost, ja do poroda gubim živce, a recimo sve bude ok!
Tako sam u prvoj trudnoći razmišljala i napravila samo uzv, mislim da ću i sada, odlučiti ću još sutra nakon pregleda, nakon što porazgovaram s doktoricom! :lebdi

Maruška ja ti ne znam točnu razliku između kombiniranog i triple testa, osim da se triple radi između 15-18 tt
Pokušavam se što manje opterećivati time, pa se informiram samo koliko moram :roll

Kako ste vi s mučninama? Ja sam se poveselila da su gotove, jer već tjedan dana ništa nisam osjetila, a kada ono jučer od jutra želudac u grlu i povraćanje :nesvist

17 kol 2015, 14:57

mislim da ti je kombinirani i triple slična stvar. meni je ginić samo mjerio nuhalni nabor kad sam bila 12 tjedana, a nije radio kombinirani...
ma i mene mučnine još muče, u naletima i baš me iznenade kad se taman poveselim da su gotove. Ma ova trudnoća mi je skroz drugačija od prve. A tek kako sam osjetljiva, pregrozno. Ja fakat nisam mimoza ni plačljiv tip, a sada sam ko od šećera... Mm je u šoku :hahaha
Cure, sreeetno sutra na pregledima!!!
Ja ću idući tjedan do Petrove na Transfuzijsku medicinu vaditi krv i obaviti taj triple test baš u bolnici...

17 kol 2015, 15:16

Marijask, i ja sam se lomila oko tog kombiniranog probira. :(
Ali sam odlučila napraviti ga u kompletu, uzv i vađenje krvi.
Svi su rizici bili manji od očekivanih, uredno je, nuhalni 0,9, nosna nost prisutna.
Bude malo lakše oko duše.
Ja sam to radila privatno pa sam nalaze dobila za dva dana. Ali ta dva dana kao da ne živiš jer brineš.
Jedini rozik na koji nisam mogla utjecati je onaj s godinama. A nisam baš starica (30g.)

Inače, ne znam je li koja od vas isto bila na tome, ali moja bebica je iz MPO postupka, petog po redu IVF/ICSI jer muž i ja imamo teške dijagnoze i nismo mogli prirodno dobiti bebu.
Ovo je naše malo čudo koje smo jedva dočekali. :luv
Još je uvijek sve tako nestvarno i kada odem na uzv i vidim bebu kako se bacaka, ma, kao u snu. :joy

Znači gledamo svoje bebe isti dan?! Joj, ja sam tek poslijepodne naručena, ali neka, doći će i to. :oops:

17 kol 2015, 15:30

maruska ti si curetak, ja imam 32 godine ;) ... prolazim slično s prijateljicom koja je u postupcima tako da mogu misliti koliko si sretna i koliko je bebica željena!! :srca :luv Otkuda si ti?

17 kol 2015, 15:53

Iz Zagreba sam.
Sve sam postupke obavljala preko HZZO-a u Vinogradskoj, tako da ću tamo i roditi.
Znam da su postupci teški, ovaj fizički dio zaboraviš odmah, ali emocionalno te izmoždi.
Tu mi je muž bio velika podrška, baš svaki pregled išao sa mnom, davao mi injekcije u trbuh i podržavao u svakoj namjeri.
Sto sam puta htjela odustati i sto se puta digla, smatram se jako sretnom jer nam je iz petog postupka uspjelo i to unutar tri godine.
Još imam dva smrznuta embrija, tako da možda opet za dvije-tri godine završim na trudnicama. :dada

17 kol 2015, 17:12

Marijask, meni su mučnine došle u 6tt i stale u 9tt.
Sada su prisutne samo kada sam gladna.
Mene više muči umor, stalno mi se spava i križobolja.
Valjda su mi i hormoni podivljali pa sam i oprištavila.
Baš sam jadna.
Tema je zaključana