Puno se odmaraj, prati temperaturu (ne smije ici preko 38.5 zbog bebe) i skidaj paracetamolom. Puno tekucine, caj i juha. Ako koristis med, a kasljes, prati malo kako ces kasljati nakon meda, ja sam sad kad sam imala malo zescu virozu, skuzila da me med iritira na kasalj jos vise.
(dakle, slicno kao sto je hana napisala)
Eh da, ne uzimaj nikakve pastile i biljne lijekove bez konzultacije s lijecnikom.
Takodjer, ne bih odmah jurila lijecniku (osobito jer su cekaonice sad prepune bolesnih pa mozes skupiti jos nesto) nego samo ako ti se zakomplicira/oduzi kasalj ili tesko dises i sl. I tada, ako ikako mozes, nazovi je da dodje k tebi, a ne da ti ides u prepunu cekaonicu.
meni je moja doktorica prije par mjeseci rekla da odrasli moraju snizavati temp od 37,5
Ja ovo prvi put citam.
Kad nisam trudna ne skidam temp. do 39 i sasvim dobro je podnosim. Vjerujem kako povisena temperatura ima jednaku funkciju i u odraslom organizmu.
Kako sam bila i sama bolesna do prije par dana, malo sam pretrazila dio o temperaturi i trudnoci i svugdje naisla na preporuku skidanja svake temp. iznad 38.5 i to paracetamolom. Takodjer se navodi da je povisena temperatura opasnija u ranijim mjesecima trudnoce, osobito u prvom tromjesecju.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.