Sada je: 27 srp 2026, 02:15.

Tate na porodu 2. dio

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Tate na porodu

PostPostao/la plavva » 25 stu 2003, 20:25

mi upravo kemijamo da MM bude na porodu, ali kako sam se ja odlucila za petrovu, a tecajevi su pretrpani, ne znam kako cemo. morat cemo se bacit na zicanje, ali nekako ne bih mijenjala rodiliste. zna li netko moze li se nekako zaobic to njihovo pravilo obaveznog tecaja? i still see things that aren't really there. i just choose not to acknowledge them.<i></i>
plavva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anajecestoime » 04 pro 2003, 11:20

Koliko znam, ne može.Bez tečaja puštaju jediono one koji su već prisustvovali porodu. Ako znate do
o lagati, možete možda reći da ti je muž prisustvovao porodu prve žene. Dorotea 12.08.2002.<
><
><i></i>
Anajecestoime
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la plavva » 07 pro 2003, 13:01

a ne ne <
>ja sam odlucna zenska, uspjela sam nas ubaciti i to bez ikakve veze. doduse, bila sam dosadna ko..... i still see things that aren't really there. i just choose not to acknowledge them.<i></i>
plavva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la BorninTata » 07 pro 2003, 18:27

Moze li tata u hrvatskim rodilistima nakon poroda s mamom prespavati u bolnici? <i></i>
BorninTata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Tate na porodu 2. dio

PostPostao/la BorninTata » 16 pro 2003, 11:42

Zar mi nitko ne moze odgovoriti na ovo pitanje? <i></i>
BorninTata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lidija » 16 pro 2003, 18:19

Mozda nisam najbolje upoznata ...... ali nisam cula da moze. Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 17 pro 2003, 09:36

mislim da ne FRAN 5.04.2000.<
>ANDEO 2003. <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Tara05 » 17 pro 2003, 18:38

SF Helena (24.02.2003.)<i></i>
Tara05

PostPostao/la Prozornik » 14 sij 2004, 17:14

uf. jest gadno ako ne vjerujete ,da <
>vam posaljem slike <
><
><
><
><
><i></i>
Prozornik

PostPostao/la Webmama » 15 sij 2004, 11:58

salji salji, nama uvijek rado gledati one tate koji se navodono onesvijeste na porodu Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 29 sij 2004, 17:00

Mislim da bi svaki tata koji to želi trebao prisustvovati porodu. Moj muž je bio samnom (i inače se hvali da nije gadljiv) i to je bilo prvi put da ga vidim da plače. Kad je primio svog sina na ruke suze su mu curile i nije mogao govoriti od sreće!! Ja sam se rastopila od tog prizora!! Uz to gurao mi je leđa prema naprijed jer sam ja bila previše uzbuđena da se sama savijem..Prošvercao mi je i vodu. Samo savjet budučim očevima; nemojte baš previše pričati dok žena proživljava trud!! Mene je moj toliko bodrio da sam se osječala kao da sam na utakmici!!! <i></i>
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la grozni » 08 ožu 2004, 14:11

Pozornik je napisao:<
>uf. jest gadno ako ne vjerujete ,da <
>vam posaljem slike <
><
>nije fer! kad je bebac krenuo van, meni nisu dali fotkati. kao, neka panika im je bila ili koji klinac? <
>no do
o, moram priznati da ni od onih fotki koje sam uspio snimiti nemam neke "koristi" jer je zena dala veto na pokazivanje istih iako uopce ne spadaju u neki vulgarni žanr. iako je to relativno. netko tko nije prosao dva poroda mogao bi dok meni to sad zgleda OK. <i></i>
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 01 tra 2004, 12:10

MM je bio sa mnom na porodu (pa zato govori "rodili smo" ) i bio mi je podrška velika, neopisiva. Istini za volju, trebalo mu je vremena sa se saživi sa idejom, ali kako je napredovala trudnoća, tako smo na neki način i mi sazrijevali, pa je na porodu bio sve super. MM je bio i od konkretne pomoći (tiskao
adu na prsa, ja to sama ne bih mogla), a cijeli porod je za njega prirodan događaj i jako je zadovoljan što smo bili zajedno. I da, on je prvi vidio Miriam i jako je ponosan na to... Miriam 23.1.2003<i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la gardista » 16 tra 2004, 00:45

Nema sanse da prisustvujem porodu. To mi je totalno bezveze i neprirodno.<
>A ovo pisem zato da se cuje i drugi glas. Svijet je onakav kakvim ga napravimo.<i></i>
gardista

PostPostao/la cookie » 31 kol 2006, 14:40

s tobom se slazhe i moj njemacki ginekolog sa 35 godina iskustva u praksi. <
>medjutim moj decko je izrazio zhelju prisustvovati porodu i misli da je to nesto sto se podrazumijeva samo po sebi (sto je meni neizrecivo drago). buduci da jos ne znam sto nas ocekuje (prvorotkinja sam), ne mogu sa sigurnoscu reci sto je prirodnije od zenske varijante (rodilja-babica) ili obiteljske varijante (rodilja-babica-otac djeteta), ali se jako veselim zajednickom susretu sa bebom. <i></i>
cookie
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 12 lis 2006, 17:28

MM je bio samnom na porodu i dvaput u bolnici na predavanju kao i na vecini pregleda.
Na porodu je zbilja bio dobrodosao i od ogromne pomoci. A dobio je i nagradu za to- on je prvi okupao nase dijete :3srca
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kala » 15 lis 2006, 05:43

Moj muz je bio sa mnom cijelo vrijeme i uvijek kazem da pojma nemam kako bi rodila da nije bilo njega. Kako nisam radjala u Hrvatskoj nego u zemlji u kojoj je dopusteno da otac prisustvuje porodu;stovise cudno je ukoliko se ne pojavi na porodu,nasih desetak sati provedenih u sobi u kojoj sam radjala je bilo zbilja zanimljivo.Krenulo je s totalnom zafrkancijom;nisam osjecala jake trudove prvih sat vremena pa me je moj darling slikao u svim mogucim pozama :),no,kasnije sam,naravno,prosla tipicne muke puta da se postane mama. :).Uglavnom;poroda se sjecam kroz maglu i jedino sto me tjeralo naprijed svih tih sati ogromne patnje bio je glas mog supruga koji mi je negdje iz daljine govorio da izdrzim jos malo. Kad je moja beba pocela izlaziti sjedila sam na jednoj maloj drvenoj stolici(postoje razlicite stolice na koje vas stavljaju u razlicitim fazama poroda) a suprug,koji me zagrlio, kazao je da vidi glavu nase bebe. Nasalio se nesto i o tome kako joj je kosa zbilja gusta. Bitno je napomenuti da moj suprug nije bio samo pasivni promatrac;cijelo vrijeme je asistirao pri porodu,nagledao se krvi i kojecega da bi na kraju,naravno,prerezao i pupcanu vrpcu, Zbilja sam ponosna na njega jer gotovo svaki drugi muskarac u Hrvatskoj odbija i pomisao da sudjeluje na porodu. Koliko sam ja shvatila,ispravite me ako grijesim,kod nas postoji predradjaona i radjaona a suprugu je dozvoljeno uci u radjaonu onog trenutka kad dijete krene izlaziti?Od toga,osobno, ne vidim nikakvu korist za zenu koja radja."Biti na porodu" znaci provesti cijelo vrijeme sa suprugom a ne tih nekoliko zadnjih minuta. Ovo je ,naravno,samo moje osobno misljenje zasnovano na vlastitom iskustvu.
Kala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la teutonija » 15 lis 2006, 21:05

KALA-ja sam rodila u HR i MM je CIJELO vrijeme,na oba poroda bio uz mene,od kako sam došla pa dok nisam rodila.
:juhu
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Kala » 16 lis 2006, 01:52

Drago mi je da je tako!!!
Neznam zasto su mi cure u Hr,koje su radjale,pricale ovu varijantu?! :bye
Kala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mamidji » 16 stu 2006, 17:44

Da malo podignem ovaj topic.....MM je bio sa mnom na porodu i mogu vam reci da je to nesto najljepshe sto mi je mogao darovati za finish price zvana "trudnoca" ! U pocetku trudnoce ja sam se izjasnila za tu ideju i rekla mu kako bih strasno voljela da on bude sa mnom na porodu i on je to (iako isprva nije bash bio odusevljen tom idejom) uskoro prihvatio, zavrslili smo tecaj i tako je Mm bio najljepsha i najbolja podrska koju sam mogla imati na porodu nasheg mirisljavog paketica :3srca !
Iskreno, ne znam kako bi to bez njega uspjela....i zato sam mu zahvalna.... a bome on meni, jer kako veli to je prekrasna osjecaj i nesto neusporedivo i nezamjenjivo sa bilo cime!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thalia » 02 vel 2007, 18:29

Mamidji je napisao/la:Da malo podignem ovaj topic.....MM je bio sa mnom na porodu i mogu vam reci da je to nesto najljepshe sto mi je mogao darovati za finish price zvana "trudnoca" ! U pocetku trudnoce ja sam se izjasnila za tu ideju i rekla mu kako bih strasno voljela da on bude sa mnom na porodu i on je to (iako isprva nije bash bio odusevljen tom idejom) uskoro prihvatio, zavrslili smo tecaj i tako je Mm bio najljepsha i najbolja podrska koju sam mogla imati na porodu nasheg mirisljavog paketica :3srca !
Iskreno, ne znam kako bi to bez njega uspjela....i zato sam mu zahvalna.... a bome on meni, jer kako veli to je prekrasna osjecaj i nesto neusporedivo i nezamjenjivo sa bilo cime!

Ovako identično je i kod nas :5
thalia
Von Trapp

PostPostao/la melita » 07 vel 2007, 13:30

Nema ljepšeg od toga da tata bude kraj mame dok rađa - za mene je to nešto najprirodnije na svijetu i jako mi je puno značilo. Da ne velim kako je filmić koji je u totalnom bunilu snimio dok su sestre vagale, kupale i predale mi Zitu prvi put u naručje najveća dragocjenost koju posjedujem. Jedva čekam da snimimo 2. dio s Valterom! :3srca
Dodala bih još kako bi za mene priča do kraja bila idealna kada bi obitelj mogla biti na okupu odmah nakon rođenja djeteta. Ležala sam u bolnici 8 dana sa Zitom (zbog žutice) i baš mi je mm strašno nedostajao. Osjećala sam se grozno, pogotovo kad mi nisu dovodili Zitu na dojenje jer je ležala pod lampama.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la njofrica » 07 vel 2007, 16:11

Kala,ko da citam o mom porodu! :3srca
slika

Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 11 vel 2007, 12:36

MM je bio sa mnom na prvom porodu, na drugom nazalost nije mogao biti zbog skucenog prostora :( Mogu samo reci da su mi njegovo prisutstvo, pomoc i podrska strasno puno znacili u tim teskim trenucima, a kad smo nakon svih muka zajedno ugledali nase dijete..... bilo je to nesto najljepse sto nam se dogodilo i taj osjecaj cemo pamtiti citav zivot :3srca I zato, svi buduci tateki budite uz svoje zene u najljepsem trenutku vaseg zivota, a to je rodenje vaseg djeteta!!!
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Esbig » 12 vel 2007, 22:13

MM je bio uz mene obadva puta. Sa kceri mi je drzao ruku, davao vode, prereza pupcanu vrpcu i sve uobicajene stvari sto muzevi rade, a sina je morao poroditi, jer nismo stigli do bolnice, a babice nisu stigle na vrijeme.
Adam 17.10.2006 Louise 12.9.2002
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la licka » 13 vel 2007, 00:47

Definitivno sam za tate na porodu jer osim što je ženi malo lakše kad ju netko drži za ruku, neka vide kroz što žena mora proć da bi donijela dijete na svijet. MM je bio samnom od početka do kraja i u najmanju ruku mogu reći da je doživio šok, pozitivni naravno, i malo-malo mi zna reći "svaka ti čast kroz što si sve prošla, to može samo žena/majka".
MAMA MALE BLIZANKE - 6/2006
licka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dijana » 14 vel 2007, 13:17

MM će ići sa mnom iako mu nije svejedno i ja iskreno vjerujem da će mi biti lakše što će on biti tamo...
:3srca
Petra 5.g., Petar 3g., Borna 17.2.1012.g.
dijana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivana_D » 23 vel 2007, 03:20

MM ide sa mnom u ponedjeljak imam inducirani, prvo ce pokusati gelom, pa onda dripom, za kraj carski. Nadam se iskreno da necu doi do ovoga zadnjeg. Zatvorena sam ko cep.
slika
Ivana_D
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 25 tra 2008, 15:20

Dižem ovu temu jer me zanima kako očevi razmišljaju. Moj na prvom prordu nije bio, a sad je u razmatranju. Ima svoje razloge, koje bi ja trebala shvaiti. i shvaćam ih i nebi ga trebala vjerojatno tjerati na to...a baš bi ga htjela imati na porodu, tim više da se pripremam na stolac..
Kako nagovoriti one koji misle da nemogu? Ili trebam poštivati njegovu želju???
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 26 tra 2008, 12:59

Kkao je otvorena nova tema istog naslova i tematike, ovu cu zakljucati pa mozemo nastaviti pisati na Tate na porodu 3. dio :mah
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.