Sada je: 28 srp 2026, 19:52.

zaostajanje u rastu ploda - hitno!!!!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: zaostajanje u rastu ploda - hitno!!!!

PostPostao/la laky » 07 srp 2009, 23:07

poznata priča meni se na 2 UZV bebina bedrena kost samnji u tjedan za mm ili sl stvari,glava bebe BPD negdje 90 negdje 86 ,jedino stomak ako raste tu valjda nemogu puno pogrijesiti jer su veličine u 37 tjednu preko 310 ...
http://www.facebook.com/#/album.php?aid ... 1222094023

dijete moje, idi laka koraka putem koji sam ti
namijenio; tvoje će kovčege tvoj nosač donijeti za
tobom..ili..možda neće! A ti, ne budeš li
primijetio razliku, znaj da si blizu cilja!
laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kolberg » 08 srp 2009, 10:51

zena je tamo lezala tri tjedna.

Imala je sreće jer sa protocima u Vinogradskoj rijetko koga puštaju kući, sve drže do termina :roll:
Evo sad jedna trudnica 37 tt i naprave njoj protoke, sve pet. Jedan dan dode vizita i veli vi bi mogli sutra i kuci. Sljedeci dan dode vizita. A ne vi cete ostati jos barem tjedan dana, nisu vam napravili procijenu tezine :roll:
Meni su napravili uzv na odjelu, na ovom novom, ali imaju i neki prenosni, koji je star 15godina i na kojem se skoro pa nis ne vidi.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretnamama32 » 17 srp 2009, 23:53

I ja sam jedna od mama koje su ležale u Vinogradskoj zbog zastoja u rastu i jako loših protoka.U mom slučaju dijagnoza je bila točna.
Hospitalizirana sam u 31 tjednu, a rodila carskim rezom u 35 tjednu, svoju malu curkicu s Down syndromom tešku 2090g i dugu 44cm.
Danas ima dvije godine i pravi je mali veseli zvrk.
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anika30 » 18 srp 2009, 00:41

U Splitu se redovito itaju sa težinama bebe, i uglavnom su im procjene oko kila u minusu. Meni je beba bila procjenjena na 3500 a za pet dana se je rodila sa 4500 :mala . Znam još priličan broj slučajeva i nikome nije bila pogođena težina ni blizu. Također veliki broj žena je hospitaliziran zbog zastoja u rastu i redovito sve odležu do kraja. Inače UZV je prastari. Sićan se jednog svog pregleda kad je doktorica morala palit,gasit ekran da popravi sliku pa nije bila sigurna je li do aparata ili je uočila bradikardiju :znoj i to je naravno govorila smireno kolegi u bradu... ja sam premrla kad sam je upitala o čemu priča, ponovila mi je rečeno i poslala me da za tjedan dana odem kod svog ginekloga na pregled. 7 DANA!!! Isto popodne sam otišla na pregled.
Sad sam malo zastranila sa pričom, ali mi je prestrašna činjenica koliko oni na osnovu nerelevantnih podataka donose dijagnoze i igraju se sa našim živcima i životima :ne

Imam još jednu priču koja je pomalo smješna:
Primljena trudnica isto dijagnoza zastoj u razvoju, da beba zaostaje misec dana. Ležala je dva dana, napravili pregled, uzv i ostale pretrage. Kad treći dan na viziti doktor skuži da joj je krivo izračunat termin poroda. Faliven je za jedan misec :lol . Pitala sam je kako nije sama izračunala, jednostavno nije išla zatim :dunno .
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.