Prva trudnoca mi je bila super, super sam se osjecala i super sam izgledala. Bilo mi je par puta mucno, ali nista vise. Zato sam dozivjela sok kad sam se u petom mjesecu otvorila za jedan prst. No do kraja trudnoce se to nije pogorsalo, hvala Bogu! Rodila 10 dana prije termina.<
><
>U drugoj trudnoci mi cijelo vrijeme nije bilo do
o nekako u glavi. Sjecam se dok sam hodala ulicom uvijek sam pazila da hodam blizu travnjaka tako da ako slucajno pocnem padati ne udarim glavom u beton Znalo mi je doci slabo, smraciti mi se pred ocima u roku jedne sekunde, doslovno, tako da ne bih stigla niti sjesti ... voznja tramvajem nije uopce dolazila u obzir (a jednom su me dvije babe digle ... no tad sam bila drugi put trudna pa sam se snasla i pokazala trudnicku knjizicu, njihov je odgovor glasio: Pa ne vidi se da ste trudni (stoga mi kao nije problem stajati) .... )<
><
>Elem, u sedmom mjesecu trudnoce sam iznenada izgubila vid, nestalo mi je pola vidnog polja. Prestrasno. Zavrsila na neurologiji s dijagnozom ishemicne tranzitorne atake ... naime, to je jedna vrsta laganog mozdanog udara ali gdje se krvna zila ne siri i ne puca nego se suzi, a onda dio mozga ostane bez kisika ... meni je tako ostao ocni zivac, a sve je skupa trajalo 45 minuta. Kasnije sam u osmom mjesecu imala jos jedan takav udar. Nisam bila cak ni bolnicki lijecena, pustena sam kuci s naputkom da sto vise mirujem. Tad sam otisla na bolovanje i vise mi se nije nikad pojavio napad (nakon tog drugog puta). Napavila x pretraga, hvala Bogu pa mi nije ostecen ocni zivac.<
><
>Tako da je moj poucak sljedeci: nemojte sve uzimati zdravo za gotovo, kao sto sam ja! Ja sam smatrala da je u trudnoci normalno da se ne osjecam do
o i nisam pridavala preveliku paznju tome sto sam se stvarno lose osjecala. Mislim da bih u nekoj novoj trudnoci na sve sto nisu uobicajene mucnine itekako do
o pazila i cesce se javljala doktoru. Taman me proglasio hipohondrom. Jer hvala Bogu moje dijete ipak nije imalo neke teze posljedice (malo je motoricki kasnio, jos se kontroliramo na Goljaku, ima promijenjeni EEG ali bez simptoma), ali je moglo isto tako biti svega.<
><
><
><
> <i></i>

)

,pa da ni ne skontam da mi je loše
!Hvala vam još jednom!