Sada je: 26 srp 2026, 17:28.
Moderator/ica: Diami

i, jesi se osjećala besprijekorno sabrano ili te hvatao strah?
O tome kako će mi biti poslije poroda nisam ni razmišljala ( a imala sam 24 godine ).

Moš mislit

i pitam se zašto se nisam i prije odlučila za dijete!?

17.01.2009.

Maslačak je napisao/la:Nisam vise trudna (barem se nadam da nisam.. hehe)..
Promjene u prvoj trudnoci:
- udala sam se nakon godinu i 9 mjeseci veze, skro isto toliko zajednickog zivota
- promjenili smo auto- trebao nam je veci
-pronasli smo drugi stan u drugom gradu (poceli se seliti 20 dana nakon poroda)
-dobila sam boravisnu vizu
-pusiti sam prestala nesto prije zaceca jer smo trudnocu ipak planirali
-nakon mrsavljanje od par kila u prvom tromjesecju trudnoce- dobila sam jos 8 kg na predtrudnicku tezinu
-oslabljen apetiti
-pred kraj sam dobila strije po trbuhu
-grudi mi se nisu povecavale u trudnoci
-bila sam emocionalno puno osjetljivija
-isto mi je vise godilo drustvo osoba koje su vec imale djecu
-pocela sam skroz drugacije gledati na roditeljstvo, dojenje ali i zato sto sam se educirala po forumima
E sad druga trudnoca:
-poceli smo ozbiljnije traziti sebi kucu, napokon ju nasli i kupili pa se i preselili opet u drugi grad
-izgubila sam u prvom tromjesecju 6 kg, od toga do kraja trudnoce nadoknadila 5.5 tako da sam na kraju bila pola kg laksa nego prije trudnoce- srecom pa je beba bila velika i zdrava, samo sam ja smrsavila
-oslabljen apetit i stalna zgaravica
-cice su mi se isto smanjile- moguce i zato sto sam prestala dojiti.. nisu rasle do par dana nakon poroda...
-dobila sam jos strija po trbuhu
-puno sam brze i lakse planula nego inace
-pojacana suosjetljivost... svaki me film mogao raspekmeziti
Mozda se sjetim jos koje promjene...

) ali to se odnosi bas na period trudnoce, hormoni me narocito u prva tri mjeseca peru da se gotovo ne mogu prepoznati...
)al evo ako mogu da napisem svoj zivot prije i za vrijeme trudnoce
,al to je bilo jer smo htjeli.U pocetku mucnnine,ovracanje svako bozje jutro me pratilo u stopu,poceli su me pucat neki filmovi koji mi ni dan danas nisu jasni zasto,upala sam u neko tupilo,nista mi se nije dalo,jednom rijeci trudnoca i spoznaja da cu bit odgovorna
.i sta sada stvari mi kasne dosta,dosta vrimena,ja im se sve nadam i tjesim samu sebe da ce doc,al vrim je odmicalo a ja sam zivila u nekom strahu od trudnoce.proslo je i dva mj.od toga stvari nema na vidiku ni blizu,u sebi sam znala sta se dogada,al opet se nisam dala.Jednog dana sam se odvazila i kupila test,dosla sam doma i odma ga napravila,cekam rezultat a cili mi se zivot doslvno trese,sta da radim ako sam trudna pa troje male dice,podstanarstvo,muz na brodu,ja sama bez igdi ikog svog,sve mi je to proletilo kroz misli u sekundi,i gledam na onaj carobni stapic od testa a na njemu debela crta preljepe roze boje.trudna,nisam znala ocu plakat il se smijat.ta trudnoca je dosta bila teska na svoj nacin,trajala ej 9 god,a ne 9 mj.nikako doc na kraj,opet me satrala na svoj nacin.i tara se rodila napokon,tada sam odahnila i sad uzivam sa svojom zivahnom djecicom,koja me iz dana u dan sve vise usrecuju.a i sve one stvari koje su nekad bile problem dolaze polako na pravo mjesto.
svi su se već nekako navikli na mene malo poveću,svima sam slatka i maze me,hehe,naravno da mi to paše..prva sam trudnica u svojoj generaciji pa i moje cure u pauzama na faksu obilaze trgovine i kupuju bodiće i trenirkice,jer kak bi one rekle :"to sve treba"
i mislim da mi uloga mamice neće teško pasti usprkos mojim mladim godinama

. MM i ja smo naravno skoro umrli od straha, sjede sam prestala brojiti. 

), isli gdje i kad god smo mi htjeli.. zaprosio me, ja se doselila u rijeku i saznala da sam trudna ubrzo nakon toga.. nije bilo planirano, bila sam van sebe par dana..
prestala raditi, diploma je na cekanju, dobila 13 kila u trudnoci i hormoni su me pucali sve u 16..
mora mama prvo diplomirati 

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.