Sada je: 27 srp 2026, 08:29.

problemi prije trudnoće

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

problemi prije trudnoće

PostPostao/la Ziva » 13 lis 2010, 23:04

Drage moje,

nova sam ovdje i trebam neko vrijeme da se snađem

Planiram trudnoću i imam milijun pitanja, ali polako...

osnovno što me zanima jest koliko mi problema mogu donijeti moji prekomjerni kilogrami? Naime imam nekih 20-ak
kg-ama viška i radim na tome da ih izgubim, ali nije lako.:) osim što volim papati, imam i hormonalnih problema.
uspjela sam skinuti nekih 5 kg-a i idem dalje :5 ...trenutno radimo i na bebi, pa me zanima da li mršavljenje može na neki način utjecati na
plodnost?

molim vas da mi preporučite nekog/u dobrog/u ginekologa/cu (opće prakse ili privatnog/u g.) jer moj trenutni ginekolog je kreten! ups....

da li ima netko tko je imao problema s prolaktinomom i ostao trudan? koliko se stvar poboljšala/pogoršala? mene su zbog navedenog 6 godina uvjeravali kako neću moći ostati trudna i sad se trudim :) ostati i nadam se da uskoro budem...

da li vas pere (ukoliko niste) ili vas je prao (dok niste bile trudne) strah od trudnoće? koliko god mi se to činilo super stvar, užasno me strah svega: poroda, ogoja, hoću li ja to moći, kaj s mužem, poslom, itd....[/color]

nadalje, moje menge su koma i nemam baš svaku ovulaciju i sve je to kod mene malo zbrčkano :ne po pitanju ovulacije, pa me zanima da li je netko imao iste/slične probleme i kako je to riješio? naime nemrem muža svaki dan ˝zlostavljat˝ :D čula sam za neke ovulacijske listiće (ili trakice) pa me zanima da li se to isplati kupiti i da li se po tom može odrediti ovulacija? po kojem principu to radi?

i zadnje ( za sada :p ) koliko vam je trebalo vremena da ostanete trudni? posebice me zanimaju oni teži slučajevi (prolaktinomi, tumori hipofize, poremečaj štitnjače, policistični jajnici i sl...)

hvala na odgovorima.... :kiss
Zadnja izmjena: thinkPINK; 14 lis 2010, 11:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: zbog bolje preglednosti
Ziva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: problemi prije trudnoće

PostPostao/la Sreca najveca » 13 lis 2010, 23:11

na vecinu svojih pitanja odgovore mozes naci na podforumu Neplodnost.

od srca ti zelim da sto prije ostvaris trudnocu :mah
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Ziva » 13 lis 2010, 23:47

draga sreca hvala, ali zaista bih molila cure koje mi mogu ponuditi neke od odgovora na moja pitanja da to i učine...

poprilično je tu puno tema i rema... :)

thx-ić :mah
Ziva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 14 lis 2010, 10:06

Ja ti mogu reći za prolaktin. Moja frendica
pije Bromergon već gotovo 20 godina, ima tumor na hipofizi
zbog kojeg joj je povišen prolaktin. Ostala je trudna sasvim
normalnim putem i sada ima kćer od 10 godina.
Debljina u trudnoći može biti problem, a ni ne mora.
Treba kontrolirati šećer u krvi, tlak redovito.
Ginekologa ima sjajnih, možda da napišeš u koju
bolnicu pripadaš prema mjestu stanovanja.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 14 lis 2010, 11:25

Ziva dobrodosla!

Strahovi vezani uz trudnocu, porod, pa i odgoj, majcinstvo opcenito su zajednicki mnogim mamama. Vazno je da imas potporu u svojoj okolini, a puno stvari dode s vremenom... prirodno. Ostalo se rjesava u hodu, nema tu puno razloga za brinuti se jer ni ne mozes predvidjeti sve sto se moze desiti. Takav je zivot. Informacije su uvijek dobrodosle i zato aktivno trazenje odgovora na pitanja kao sto i ti sad cinis je super.

Ja ti ne mogu preporuciti nekog ginekologa ali mi se cini da bi bilo dobro da pronades nekoga i da se s njim konzultiras o ovim pitanjima. Ipak je on strucna osoba i njemu ces uzivo bolje moci objasniti sve sto te zanima.

Inace, cure se ti bolje znati odgovoriti na pitanja na pdf-u Neplodnost nego ovdje, pa bi mozda bilo dobro da tamo postavis pitanja vezana uz prolaktin i slicno.
Sretno!
:mah
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ziva » 15 lis 2010, 22:29

drage curke, hvala na odgovorima :)
Ziva
Samo sam naišla