Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
18 lip 2008, 19:17
puno sam se premisljala bi li otvorila topic-ali stvarno me zanimaju iskustva.
dakle..otvorila sam ga da oni koji imaju nekakvog (bilo dobrog ili loseg)iskustva sa nosenjem pojasa iz prve ili neke druge ruke,podjele to sa znatizeljnima...

dakle zasto ste ga koristile?za sto vam je pomogao ili nije?jeli vam u necemu odmogao? i takooo
razmisljam o kupnji pojasa zbog boli u ledjima i bubrezima te pritisku na mjehur-no namjeravam se naravno jos konzultirat osim s vama,sa doktorom i ginom...
zahvaljujeeem unaprijed
a moderatorice molim da ako sam ipak stavila topic na krivo mjesto-premjestite,a ako ima topic slican-linkajte
(naravno da sam prvo koristila trazilicu-no pod trudnicki pojas ima 6 rezultata, a pod pojas 390-ali ne trudnicki vec svi moguci ostali)
18 lip 2008, 20:24
Nisam ga imala, nisam na to ni pomisljala. Kod mene nisu bile nikakvi strasni bolovi, dugo sjedenje ili hodanje/stajanje dovodi do neugodnosti u kicmi, ali odmor pomaze i to je to. Meni na pamet pada sada ljeto i vrucine i koliko bi ti taj pojas mozda zbog toga smetao.
19 lip 2008, 09:26
Ja sam trudnički pojas koristila jelte u trudnoći
Tarika sam nosila nisko pa mi je gin.predložila pojas.Cijelu trudnoću sam s njim bila puno sigurnija i skidala sam ga samo kad sam spavala.Uopće mi nije smetao...čak šta više,bez njega sam bila ko gola i ako bih ga slučajno zaboravila staviti,stomak sam pridržavala rukama,jer sam mislila da će beba ispasti ako ne držim
20 lip 2008, 20:06
joj da nekako mi nije palo na pamet da dolaze jos vrucije vrucine,kako je taman zahladilo proteklih dana ,bas sam
a nije valjda da je to-to od iskustava,ili sam stavila topic na krivo mjesto pa niko ne vidi
21 lip 2008, 12:56
nosila sam ga i ja. preporucila mi ga ginicka zbog blizanaca i velikog trbuha. zaista je lakse hodati s njim.
za vrućinu ne znam, bila sam zimska trudnica.
21 lip 2008, 14:56
I ja sam (kratko) nosila pojas u drugoj trudnoci po preporuci dr. zbog toga sto je beba bila jako nisko. Ali, meni je smetao jer sam bila trudna tokom leta (rodila 25.09.

) tako da ga nisam bas nosila redovno. Da, i ja sam imala utisak da ce mi beba ispasti

onako bez pojasa ali sam radije pridrzavala trbuh rukom nego trpela pojas na sebi i onoliku vrucinu uz to...
08 srp 2008, 21:05
Meni je u prvoj trudnoći dosta pomogao -puno sam lakše hodala s njim. Sada ga još ne nosim jer sam tek na polovici (tiba mi još nije tako teška

), ali sigurno budem.
23 kol 2012, 16:22
cure, što je ustvari taj trudnički pojas? kako izgleda? iz ovoga što ste napisale pretpostavljam da "pridržava" trbuh i time pomaže kralježnici. da li ginekolozi to preporučuju samo kad nisko nosiš i imaš veliki trbuh ili ponekad i inače? gdje se to nabavlja? koliko košta? puno pitanja, ali sam zahvalna na svakom odgovoru!
23 kol 2012, 16:44
Nosila sam i ja pojas i,kao što je neko već napisao,mislila sam da će mi stomak ispasti ako ga slučajno ne stavim. Smanjivao mi je pritisak na mjehur,manje me bolio stomak a da ne pišem o olakšanju na kičmu,s obzirom na to da imam herniju diska u lumbalnom dijelu. Inače,pitala sam ginićku za nošenje pojasa i ona mi je pojasnila da ga,ustvari,gotovo svi peporučuju nositi u trudnoći,ali pošto ne ide na recept nego se kupuje,pomenu ga samo trudnicama koje nose nisko ili blizance.
Ja sam svoj kupila u ljekarni i nije koštao ni 100kuna. Uzela sam onaj univerzalne veličine
23 kol 2012, 16:47
sureja, hvala ti puno!
20 ruj 2012, 10:12
aaa, kolko stara tema
na kraju mi je fizioterapreut na trudnickom tecaju rekao da dodjem do njega u privatnu radnju da me posebno pregleda i da kupim pojas, jer me mucio jako isijas...
al na kraju nisam otisla, istrpila sam jos malo i posto je bilo ljeto ljecilo me more
20 ruj 2012, 10:18
ak ti zatreba u novoj turi, pošaljem ti na posudbu (pitanje je hoće li meni ikad više zatrebat)
ooo, znam kako boli išijas, mene je to spasilo u trudnoći
23 ruj 2012, 10:14
odlicno, hvala danijela,javim

ne sumnjam da ce zabolit cim busa naraste...vec me par puta presjeklo u ledjima bez obrzira
23 ruj 2012, 23:01
da napišem i ja koju crticu vezano za pojas.nisko nosim i ginekologica mi ga je preporučila i nabavila sam ga prije tjedan dana i moram pohvaliti da baš pomaže.smanjuje pritisak i olakšava kretanje i nekako sam sigurnija kada ga nosim

.u prvoj trudnoći nisam ni znala za njega,nije mi bio preporučen,a sada ga gledam kao najbolje pomagalo u iščekivanje bebice
24 ruj 2012, 05:57
magela, gdje si ga nabavila (i po kojoj cijeni)?
24 ruj 2012, 07:33
ja sam pitala doktoricu da li da kupim u dm,ali rekla mi je da ne taj nego da uzmem neki bolji koji drži Anita ili chicco.išla sam u dućan Anite i sa popustom na gotovinu dođe oko 220,00 kn,ali ja sam imala sreće što mi je poznanica imala baš taj model i veličinu koja mi odgovara M i poklonila mi ga.u dućanu mi je prodavačica rekla da se on dobiva i preko HZZO-a preko doznake,ali detalje i proceduru ne znam,trebalo bi trebati ginekologa za to.to je ovaj pojas:
http://www.anita.com/us-en/Products,Ani ... eb292d33f4
24 ruj 2012, 08:33
hvala ti puno!