Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

trudnicki pojas za trbuh

18 lip 2008, 19:17

puno sam se premisljala bi li otvorila topic-ali stvarno me zanimaju iskustva.
dakle..otvorila sam ga da oni koji imaju nekakvog (bilo dobrog ili loseg)iskustva sa nosenjem pojasa iz prve ili neke druge ruke,podjele to sa znatizeljnima... :mrgreen:
dakle zasto ste ga koristile?za sto vam je pomogao ili nije?jeli vam u necemu odmogao? i takooo

razmisljam o kupnji pojasa zbog boli u ledjima i bubrezima te pritisku na mjehur-no namjeravam se naravno jos konzultirat osim s vama,sa doktorom i ginom...
zahvaljujeeem unaprijed :bye

a moderatorice molim da ako sam ipak stavila topic na krivo mjesto-premjestite,a ako ima topic slican-linkajte(naravno da sam prvo koristila trazilicu-no pod trudnicki pojas ima 6 rezultata, a pod pojas 390-ali ne trudnicki vec svi moguci ostali) :mrgreen:

Re: trudnicki pojas za trbuh(ne za auto :) )

18 lip 2008, 20:24

Nisam ga imala, nisam na to ni pomisljala. Kod mene nisu bile nikakvi strasni bolovi, dugo sjedenje ili hodanje/stajanje dovodi do neugodnosti u kicmi, ali odmor pomaze i to je to. Meni na pamet pada sada ljeto i vrucine i koliko bi ti taj pojas mozda zbog toga smetao.

19 lip 2008, 09:26

Ja sam trudnički pojas koristila jelte u trudnoći :mrgreen:
Tarika sam nosila nisko pa mi je gin.predložila pojas.Cijelu trudnoću sam s njim bila puno sigurnija i skidala sam ga samo kad sam spavala.Uopće mi nije smetao...čak šta više,bez njega sam bila ko gola i ako bih ga slučajno zaboravila staviti,stomak sam pridržavala rukama,jer sam mislila da će beba ispasti ako ne držim :stup

20 lip 2008, 20:06

joj da nekako mi nije palo na pamet da dolaze jos vrucije vrucine,kako je taman zahladilo proteklih dana ,bas sam :stup

a nije valjda da je to-to od iskustava,ili sam stavila topic na krivo mjesto pa niko ne vidi :dunno

21 lip 2008, 12:56

nosila sam ga i ja. preporucila mi ga ginicka zbog blizanaca i velikog trbuha. zaista je lakse hodati s njim.
za vrućinu ne znam, bila sam zimska trudnica.

21 lip 2008, 14:56

I ja sam (kratko) nosila pojas u drugoj trudnoci po preporuci dr. zbog toga sto je beba bila jako nisko. Ali, meni je smetao jer sam bila trudna tokom leta (rodila 25.09. :3srca ) tako da ga nisam bas nosila redovno. Da, i ja sam imala utisak da ce mi beba ispasti :stup onako bez pojasa ali sam radije pridrzavala trbuh rukom nego trpela pojas na sebi i onoliku vrucinu uz to... :dunno

08 srp 2008, 21:05

Meni je u prvoj trudnoći dosta pomogao -puno sam lakše hodala s njim. Sada ga još ne nosim jer sam tek na polovici (tiba mi još nije tako teška :mrgreen: ), ali sigurno budem.

Re: trudnicki pojas za trbuh

23 kol 2012, 16:22

cure, što je ustvari taj trudnički pojas? kako izgleda? iz ovoga što ste napisale pretpostavljam da "pridržava" trbuh i time pomaže kralježnici. da li ginekolozi to preporučuju samo kad nisko nosiš i imaš veliki trbuh ili ponekad i inače? gdje se to nabavlja? koliko košta? puno pitanja, ali sam zahvalna na svakom odgovoru! :)

23 kol 2012, 16:44

Nosila sam i ja pojas i,kao što je neko već napisao,mislila sam da će mi stomak ispasti ako ga slučajno ne stavim. Smanjivao mi je pritisak na mjehur,manje me bolio stomak a da ne pišem o olakšanju na kičmu,s obzirom na to da imam herniju diska u lumbalnom dijelu. Inače,pitala sam ginićku za nošenje pojasa i ona mi je pojasnila da ga,ustvari,gotovo svi peporučuju nositi u trudnoći,ali pošto ne ide na recept nego se kupuje,pomenu ga samo trudnicama koje nose nisko ili blizance.
Ja sam svoj kupila u ljekarni i nije koštao ni 100kuna. Uzela sam onaj univerzalne veličine

23 kol 2012, 16:47

sureja, hvala ti puno! :)

20 ruj 2012, 10:12

aaa, kolko stara tema :le

na kraju mi je fizioterapreut na trudnickom tecaju rekao da dodjem do njega u privatnu radnju da me posebno pregleda i da kupim pojas, jer me mucio jako isijas...
al na kraju nisam otisla, istrpila sam jos malo i posto je bilo ljeto ljecilo me more

20 ruj 2012, 10:18

ak ti zatreba u novoj turi, pošaljem ti na posudbu (pitanje je hoće li meni ikad više zatrebat)
ooo, znam kako boli išijas, mene je to spasilo u trudnoći

23 ruj 2012, 10:14

odlicno, hvala danijela,javim :)
ne sumnjam da ce zabolit cim busa naraste...vec me par puta presjeklo u ledjima bez obrzira :znoj

23 ruj 2012, 23:01

da napišem i ja koju crticu vezano za pojas.nisko nosim i ginekologica mi ga je preporučila i nabavila sam ga prije tjedan dana i moram pohvaliti da baš pomaže.smanjuje pritisak i olakšava kretanje i nekako sam sigurnija kada ga nosim :) .u prvoj trudnoći nisam ni znala za njega,nije mi bio preporučen,a sada ga gledam kao najbolje pomagalo u iščekivanje bebice :luv

24 ruj 2012, 05:57

magela, gdje si ga nabavila (i po kojoj cijeni)?

24 ruj 2012, 07:33

ja sam pitala doktoricu da li da kupim u dm,ali rekla mi je da ne taj nego da uzmem neki bolji koji drži Anita ili chicco.išla sam u dućan Anite i sa popustom na gotovinu dođe oko 220,00 kn,ali ja sam imala sreće što mi je poznanica imala baš taj model i veličinu koja mi odgovara M i poklonila mi ga.u dućanu mi je prodavačica rekla da se on dobiva i preko HZZO-a preko doznake,ali detalje i proceduru ne znam,trebalo bi trebati ginekologa za to.to je ovaj pojas:
http://www.anita.com/us-en/Products,Ani ... eb292d33f4

24 ruj 2012, 08:33

hvala ti puno! :)
Odgovori