Sada je: 30 srp 2026, 01:03.

Posteljica postavljena nisko - vožnja automobilom?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Posteljica postavljena nisko - vožnja automobilom?

PostPostao/la dazz » 27 ruj 2012, 00:37

Pozdrav svima,
moja draga je u 19. tjednu i doktorica joj je rekla da joj je posteljica postavljena nisko.
S obzirom na takvo stanje, savjetovala joj je da se ne umara, da izbjegava čučanje, saginjanje, podizanje tereta ali i vožnju biciklom ili motorom, vožnju makadamom i vožnju automobilom.
Za par dana imamo jedno obiteljsko okupljanje i u dilemi smo da li da ona ostane doma jer se trebamo voziti sve skupa cca 150 km (autocesta).
Zanima nas, iz vašeg iskustva, da li se stvarno trebamo bojati te vožnje (da li velik rizik) ili smo digli preveliku frku oko toga jer nije nam jasno da li je sama vožnja opasnost s obzirom na položaj posteljice ili se misli na "truckanje" nekim lokalnim cestama.

Hvala vam svima na odgovorima,
budući tata
dazz
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Posteljica postavljena nisko - vožnja automobilom?

PostPostao/la MON » 27 ruj 2012, 13:29

dazz, možda je najbolje da direktno pitate ginekologicu. u principu, 150 km autocestom i nije neki napor, a može se i stati, odmoriti...

no ne bih se ja baš usudila ovako na pamet reći - ma ok, samo idite, sve će biti ok... :dunno
MON
Intelektualni snob

Re: Posteljica postavljena nisko - vožnja automobilom?

PostPostao/la mamashnita od noje » 27 ruj 2012, 13:46

s istom dijagnozom sam se stalno vozikala. pa i iz zg do st.
mamashnita od noje
Muza

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.