Sada je: 30 srp 2026, 01:09.

nakon laparoskopske operacije-pomoc

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

nakon laparoskopske operacije-pomoc

PostPostao/la crnka24 » 27 ruj 2012, 22:39

u drugom mjesecu sam imala laparoskopsku operaciju ciste na jajniku (16x10cm) .. nakon operacije mi je propisao pilule cilest da pijem 6 mjeseci... ostala mi je jos jedna kutija i sad ne znam dal bi trebala nastavit ili prekinut s pilulala... prije nekoliko dana sam bila na pregledu gdje mi je rekao da ako zelim zatrudnjet da ne odugovlacim jer bi bilo dobro sto prije da pocnem s tim ako zelim roditi.. a meni su tek 23 godine, jos nesredjem fakultet i posao... ne znam jel mi pametno riksirat i cekat jos godinu pa onda krenut s trudnocom ili je stvarno hitno... najgore je sto mi je dosta jajasaca unistila cista i ne zna se koliko mi je ostalo i zato me pozuruje na trudnocu, a ja sam cijela u soku i ne znam sto mi je cinit.. zelim dijete ali jos se ne osjecam spremno... pomoc
crnka24
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: nakon laparoskopske operacije-pomoc

PostPostao/la mrs. eastwood » 27 ruj 2012, 22:46

dobro, ne znaci sto prije - sutra. imas li s kim radit djecu?

ovdje ima dosta cura/zena koje studiraju uz jedno pa i troje djece i zavrsavaju studije. tako da se i to moze, nije lako- ali se može... sve se može
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la crnka24 » 27 ruj 2012, 22:58

u vezi sam 3 godine... ali jos nisam spremna na velik korak... planirala sam tek mozda za 2 godine... ali me strah riskirat jer mi je doktor rekao da prvu priliku iskoristim i da ne odugovlacim ako mislim rodit ... ne mogu se ni zamislit da sutra radi mene ne mozemo imat dijete.. a on vise od icega i jedva ceka postat otac... dok ja mislim da je jos rano s obzirom na okolnosti, nezaposlenosti i sl.. htjela sam prvo rijesit sve i onda polako krenut u zivot... dijete nije mala stvar
crnka24
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 28 ruj 2012, 08:26

A koji je razlog za žurbu naveo?
Mislim da cista na jajniku definitivno nije.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tamara1981 » 28 ruj 2012, 10:10

Ja nekako mislim da ne moraš odmah sutra zatrudniti (barem što se cisti tiče). :dunno
Ja imam policistične jajnike oduvijek i rodila sam sa 28 godina.Malo mi je teže išlo zatrudnjivanje ali nije neizvedivo.
Mislim da trebaš pričekati s trudnoćom dok se ne osjetiš spremnom za to.
Jesi vadila AMH da ti provjere jajnu rezervu ili je liječnik samo putem uzv-a dao dijagnozu?
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la crnka24 » 30 ruj 2012, 13:58

Imala sam jako veliku cistu koju sam kasno otkrila.ta cista mi je unistila jajnik i jajasca.. ostalo mi ih je malo i kako se i one nebi unistile propisao mi je pilule da ih koliko toliko sacuvam. i sad zadnji put mi je rekao da bi bilo dobro da rodim sto prije da ne odugovlacim.ta vrpca na kojoj jajasca se nalaze je dosla tanka ko papir.. cijelu mi ju je cista unistila.. A i doktor loji me operirao i dao mi te pilule je rekao mojim roditeljima da ne smijem odugovlacit s trudnocom sto sam ja shvatila da bi trebala za koju godinu sto razumijem s obzirom na situaciju... ali prije par dana me sokiralo kad mi je moj ginekolog rekao u smislu idi i pravi odmah ako mislis imat djecu... i sad me muci dal da riskir bar godinu dvije, ali ne zelim da sebe sutrs krivim sto nisam poslusala a imala sam priliku... To si nikad nebi oprostila.
crnka24
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 01 lis 2012, 08:21

Žene rađaju normalno i sa jednim jajnikom.
Mislim ako je jedan uništen imaš još jedan :dunno
Ne kužim čemu tolika žurba, zbilja.
Ja bi na tvom mjestu potražila drugog ginekologa.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MON » 02 lis 2012, 12:21

Slažem se s IINOM, ne bi bilo loše potražiti drugo mišljenje. Jer to je ipak velika odluka :hug
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la crnka24 » 05 lis 2012, 19:42

nije stvar u jajniku..imam ih 2.... nego u tome sto svaka zena kad se rodi ima određen broj jajašaca i ta se jajasce unistavaju.. najvise se gube tijekom menstruacije... ali kad se gube ne stvaraju se nova.. nego koliko si ih dobio s rođenjem toliko ih imas... i sad ja sam ta jajasca izgubila u vecem broju s tom cistom... ne moze se znat koliko ali doktor koji me operirao rekao je da mi ta vrpca na kojoj jajasca budu je dosla tako tanka... izlizala se i unistila jako puno... i on je tu rekao da s obzirom na moju situciju nije pametno cekati i da je ucinio sve sto je mogao da mi ostavi oba jajnika jer sam mlada.. jedva su pristali na laparoskopiju s obzirom kolika mi je cista bila( trebala sam ici na carski, ali posto nisam rađala za moje dobro su odlucili prvo probat laparoskopski pa ako ne uspije tako onda da ce morat na carski, srecom operacija je dobro prosla i uspjeli su)... i sad nedavno sam bila na pregledu kod svog glavnog doktora koji mi je rekao da bi za moje dobro bilo da odmah pocnem radit na tome ako zelim rodit jer s obzirom na cijelu situaciju da mi nije pametno riskirati... amo reci da su mi vec oba doktora to rekli ali svak na svoj nacin.. potrazit cu jos jedno misljenje i nadam se da ce sve bit ok... ono cega se svaka zena boji ( hoce li sutra moc imat djecu) uzasno je kad dodjeu tu situaciju i cuje da mozda nece moc bit majka... a djeca su ti sve.. inace sam zavrsila za odgajateljicu i sama pomisao da cu vazda bit oko djece a svoje mozda necu imati me ubija... strasno i za nepozeljet nikome!!
crnka24
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ančica28 » 07 lis 2012, 09:11

Ako još nisi spremna nemoj rađati. Razumijem ja tebe, i ja sam bila dva puta na laparoskopiji, imam samo jedan jajnik koji je također stradao i ne vjerujem da ću u menopauzu sad za koji mjesec! Mislim da te doktor samo isprepadao, ja bi promijenila doktora, evo moj svaki put mene hrabri i to mi puno znači. Mislim da ako uzimaš kontracepcijske tablete nema ovulacije pa se tako i sačuvaju jajašca. Ali svakako se dobro raspitaj o ostalim mogućnostima. :mah
Majka jednog sina...
ančica28
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 44 gostiju.