Sada je: 28 srp 2026, 01:07.

Klistir i brijanje!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Klistir i brijanje!

PostPostao/la newmom » 10 tra 2012, 16:33

hm, meni taj klistir nije bio neki bed, veći mi je bed bio što me drugi put nisu klistirali jer sam imala problema...

no, redom: 1. porod, krenulo prirodno, brijali me nisu(obavila sama), klistirali me jesu, nije bilo strašno, iako mi je pojačao trudove
sam klistir ne boli, možda može biti samo neugodno, mene je boljelo samo to što mi je pojačao ionako jake trudove
rodila sam hitnim carskim rezom

drugi put, nema trudova, hitni carski, nema vremena ni za brijanje(isto obavila sama ranije), ni za klistir
nakon carskog sam se probudila, rez boli, pa boli još više jer su crijeva puna, ali nema ustajanja
nakon prvog ustajanja opet ne mogu na wc(možete misliti koliko boli napinjati se na friški rez)
tako da sam imala strašnih problema kasnije dok sam uopće obavila taj wc(valjda tjedan dana kasnije)

zato mislim da bi mi bolje bilo da sam i dr. put dobila klistir
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 10 tra 2012, 22:10

Ja sam se doma obrijala, ali su me u bolnici obrijali malo višlje - onaj dio gdje su mi radili carski rez jer to nisam skužila da trebam izbrijati za svaki slučaj (a bio je baš taj slučaj). Stručnjaci su za to - imali su dobar, novi žilet i u jednom potezu riješili stvar. Neznam kako bi da su sve morali brijati (nisam si to htjela priuštiti), ali ovo je bilo ok.

Klistir meni bio super! Mogla bi jednom tjedno na njega. Ništa nije bolno, ništa strašno, obavili klistir u sobici sa wc-om i onda me ostavili sa rolom wc papira, vračali se sad-pa-sad da me provjere jel sve u redu i to je to.
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 11 tra 2012, 11:52

2xbolnica Varazdin.
Pitali me dal imam nesto protiv brijanja i klistira...nisam imala
Nisu me ni brijali jer sam imala kratku frizuricu pa su rekli da je to OK :yess
Klistir nije jako neugodan...wc i tus su odmah tamo..imas 45 miuta da sve obavis i da se istusiras (ja brbljala na mob).
"Majčinska ljubav se ne dijeli, nego se množi."
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dtmb » 11 tra 2012, 12:49

klistir sam dobila,i ništa srtašno,a svi su mi pričali kako je užasno,tako da sam se ugodno iznenadila
a brijanje-brijem se odavno,ne mogu ni zamislit da sam dole šumasta,a kako sam imala minimalni trbuh i u trudnoći sam se redovno sama brijala tako da u bolnici nije bilo potrebe i hvala bogu jer dok sam vidla onu njuhovu žiletu i britvu brrr
Brzic 2011
dtmb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 11 tra 2012, 16:35

gle ja živim kraj bolnice, 2 minute pješke. s prvom malom do samog puknuća plodne nisam skužila da imam trudove jer... jer ih nisam ni imala. Jedini simptom mi je bilo to cjelovečernje čišćenje doma na školjci (ja mislila da sam nešto krivo pojela) i grčevi u drobu za koje sam mislila da su od trovanja hranom(čak sam i to mjerila i nije bilo redovito). Ok bolila su me leđa al znaju me zabolit bilo kad u trudnoći. Nakon puknuća plodne stigla sam u bolnicu za 5 minuta otvorena 7 cm i spojenim trudovima i nije bilo potrebe a ni vremena za klistir.
E sad pitam ako bi se ponovio scenarij jel mi bolje stat doma dok se ne očistim ili ići odma u bolnicu da me stignu klistirati i sve. Neke spominju 45 minuti, za toliko sam skoro i rodila prošli put, bilo bi mi užasno da sam ih provela na bolničkoj školjcii. Čula sam iskustava da im je klistir samo poremetio i pojačao trudove pa su se svaki čas dizale iz boksa u bolovima i trčale na wc a opet nije odradio svoju funkciju. ja sam se prirodnim čišćenjem "doma" potpuno očistila (tako rekla doktorica) no jedino što me strah da to koliko toliko naprezanje ne bi naudilo bebici
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Carlito » 11 tra 2012, 21:31

Mene su klistirali u bolici i uopce nisam imala problem s tim. nit je bolno nit je mucno. Ok, malo je neugodno, ali nista strasno. Isla na wc 2 puta po par minuta. I definitivno sam za klistir. ;)
Brijala sam se sama doma i nisu me ni takli jer sam dosla u bolnicu dan ranije, pa sam se pripremila.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 12 tra 2012, 14:05

rusulica, i ja sam cijelo popodne prije prvog poroda provela na wc-u, ni ne sumnjajuci da imam i trudove, a ne grceve. i naravno, sve se tom prilikom ocistilo.

na drugom i trecem porodu nije bilo tog efekta, tako da nemoj brinuti unaprijed.
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la marinela » 12 tra 2012, 15:17

klistir- da ga nikad ne ponovim, zbilja mi ne bi falilo
brijanje- brijala me sestra tamo, i tako dobro je to obavila da doktorica dok je šivala (a radila je svega 2 sava) je uspjela "zapet" za dlačicu i počupat (o da, boljelo je i onda kad sam trznula me onako živčano pogledala "pasad vas ne šivam samo sam za dlaku zapela i povukla ju"... kao da je bitno boljelo je i točka :ajme )
e sad, dal pričamo o spretnosti sestre koja ni obrijat ne zna, ili doktorice.... bolje ne u detalje
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Misericordia » 18 tra 2012, 10:16

Obrijala se sama doma (i ovaj put ću isto tako).

Klistir...Možda je malo bed, ali nije traumatično. Jedna uska gumena cjevčica koju metnu u debelo crijevo i kantica s toplom vodom, koju drže visoko, tako da se topla voda slijeva kroz cjevčicu u crijevo i tako stimulira rad crijeva. Ne sjećam se koliko dugo traje to ''navodnjavanje'', ali nije toliko neugodan osjećaj. Za to vrijeme ste u pozi kao na ginekološkom stolcu (neki misle da se treba ''naguziti'' :oops: )

Bilo mi je neugodno kada je završilo, jer nisam nikada ranije imala iskustvo s tim, pa nisam znala koliko vremena treba proći da ''lavina'' krene. Bio mi je bed ustati se na noge, mislila sam da će sve prokuljati van. A poticali su ustajanje i šetuckanje po sobi (ispred vrata WC-a). Začudilo me što sam tek nakon 10-ak minuta, a možda i više, sjedila na WC-u.

A to je bio vodopad, ahahahaa :D Ispričavam se na eksplicitnosti ! Dakle, jako, jako, jako rijetka stolica, činilo mi se NIKAD KRAJA! Nakon što bih mislila da je isteklo sve što je imalo isteći, obrisala bih se, a ono ponovo - vljuuuuš ! I tako nekoliko puta ...

Super je što nakon poroda ne morate par dana brinuti o naprezanju na WC-u, jer prva stolica jako kasni (čak i kada vas u rodilištu ''šopaju'' marmeladom od šljiva svako jutro, hehe). A ako su vas na porodu rezali, zbog reza i šavova ćete biti jako, jako zahvalni što ste prošli klistir.
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 09 svi 2012, 16:22

Ovaj put niko ni da bi zucnuo o klistiru ili brijanju. A baš mi bilo čudno.
I mogu reći da mi nije nikakva razlika bila što nisam dobila klistir. Doma se nisam prirodno očistila pa sam ga očekivala ali nije bilo nikakvih neugodnih nuspojava pri porodu. Prvu stolicu sam imala normalno nekih 12-tak sati nakon poroda kao i prva dva puta, znači skoro isti dan.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la milka » 10 svi 2012, 08:44

meni je klistir bio zakon, napokon sam se ispraznila :lol
al stvarno nije frka. rusula nemaš straja. ne znam jesi li prvo rodila u novom rodilištu ili starom? wc-i su stvrano super, ima i tuš tu. ja sam bila sama, ono take your time, ideš dok god te tira, lipo se otuširaš i to je to. naravno ako se prije toge ne isprazniš ka i prvi put. oni te to i pitaju, mene su pitali treba li mi klistir ili sam se već isčistila. možda ne pitaju svakog al etoi nema nikakvog naprezanja, jer to ide samo van, ne moš ti to praktički ni zadržat, klistir ti skroz prorijedi stolicu
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 10 svi 2012, 09:16

rusulica je napisao/la:gle ja živim kraj bolnice, 2 minute pješke. s prvom malom do samog puknuća plodne nisam skužila da imam trudove jer... jer ih nisam ni imala. Jedini simptom mi je bilo to cjelovečernje čišćenje doma na školjci (ja mislila da sam nešto krivo pojela) i grčevi u drobu za koje sam mislila da su od trovanja hranom(čak sam i to mjerila i nije bilo redovito). Ok bolila su me leđa al znaju me zabolit bilo kad u trudnoći.

ovako sam i ja s prvom kćeri :lol
bila uvjerena da sam pokvarila stomak i proklinjala samu sebe što sam jela svoju rođendansku voćnu tortu s kremom
jedino sam ja već bila u bolnici
posumnjala sam u trudove tek kad su počeli bolovi u križima

išla sam na carski i svejedno nisam dobila klistir, samo su me obrijali

s drugom curkom me nisu ni klistirali ni obrijali, da nisam znala terminologiju ("imam pritisak na debelo crijevo") rodila bi u predrađaoni
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Trabakulica » 15 srp 2012, 18:22

Obrijala sam se sama.
Klistir ništa strašno iako sam to zamisljala Ko horor neki.
Najgore mi je bilo to sta sam bila gladna cili dan.
(u 12h mi dali gel rodila sam u 00:10h)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 14 lis 2012, 23:24

Obrijala se sama a klistirali me nisu :strah Ja sam cak i sama trazila međutim odbili su moj zahtjev tako da sam muzu priustila savrsenu sliku u rađaoni kad je krenuo izgon :ajme
Bas sam bila ljuta na njih!
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 15 lis 2012, 09:51

Opet sam izbjegla klistir, ostadog djevica po tom pitanju :lol Ne znam kako vama ali meni ništa ne bježi :dunno bila sam na wc kući dvaput prije odlaska u rodilište
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Lorena82 » 18 lis 2012, 09:57

sretna22 je napisao/la:Obrijala se sama a klistirali me nisu :strah Ja sam cak i sama trazila međutim odbili su moj zahtjev

zašto te nisu klistirali? užas
ja bez klistira ne idem u rađaonu. sigurno bi si cijelo vrijeme brijala da će mi sad nešto pobjeći i ne bi se uopće koncentrirala na disanje i izgon.
prvi put su me oni obrijali i dobila klistir, sad drugi put ću se sama obrijat jer oni to rade na suho :ajme totalno me očerupala
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lana&beba » 23 sij 2013, 18:58

Obrijala i tuširala sam se doma prije polaska, a za klistir nije bilo vremena :ajme . Rodila sam 45min nakon dolaska u bolnicu :yess .
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 24 sij 2013, 11:38

Lana&beba je napisao/la:Obrijala i tuširala sam se doma prije polaska, a za klistir nije bilo vremena :ajme . Rodila sam 45min nakon dolaska u bolnicu :yess .

računaj da će ovaj put bit još brže. govorim iz iskustva orient ekspressovca po pitanju rađanja :)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la majuska » 17 vel 2013, 14:02

klistir oni obavili par sati prije poroda,a obrijala sam se dan ili dva prije, tak da oni nisu morali
slika
majuska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama-mamica » 06 tra 2013, 21:09

Brijala sam se non stop pa potrebe za tim nije bilo a klistirali me jesu i smatram to čisto higijenski, bolje i to nego nered tijekom poroda! :dunno
slika
mama-mamica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.