Sada je: 27 srp 2026, 00:36.

rana trudnoca

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

rana trudnoca

PostPostao/la bubu » 08 kol 2013, 20:21

Bok,nova sam ovdje i trebala bih pomoć/savjet.
U ponedjeljak sam trebala dobiti menstruaciju,ali nije došla. Niti u utorak, ni u srijedu. Inače NIKAD ne kasni, uvijek u dan.
I reda radi sam u srijedu popodne napravila test i bio je pozitivan. Nisam mu baš vjerovala pa sam iduće jutro napravila još jedan test i također je bio pozitivan. Odmah nakon toga sam otišla kod ginekologice na pregled i napravila mi je ultrazvuk gdje se je vidjelo zadebljanje i nekakva točkica, ali nije mogla sa sigurnošću reći što je to, nije sigurna da je to gestacijska vrečica. Pa me je poslala na bhcg koji sam jutros obavila i iznosi 395.
Pošto ona na ultrazvuku nije vidjela ništa osim točkice, pošto je prerano, je li možda pametnije da se ne veselim trudnoći?
Nova sam u svemu ovome ,sad zujim po internetu i educiram se.
Postoji li šansa da krene nešto po zlu tj. da od ove trudnoće ne bude ništa?
26-tog idem na novi ultrazvuk

također me zanima da li da krenem sa folnom ili da sačekam drugi ultrazvuk i postoji li išta što trebam još uzimati.
ova moja ginekologica nije bila baš darežljiva sa informacijama, tako da sam sama na svome
slika
bubu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: rana trudnoca

PostPostao/la mrs. eastwood » 08 kol 2013, 21:13

folnu možeš i prije trudnoće već poceti koristiti, odnosno i dok se planira trudnoća ili kao priprema.

je, malo je prerano za neki konkretan nalaz kod ginekologa, srce obično počme kucati oko 7 tjedna. ovi današnji testovi dostupni u ljekarnama su prilično pozitivni.

sretno!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 08 kol 2013, 21:47

Ja bih rekla čestitke na trudnoći! :dada

Ovi testovi moderni mogu biti lažno negativni, ako razina bete još nije dovoljno visoka, ali ako pokažu trudnoću onda je tu. Samo što je još vrlo rano i prerano za konkretni nalaz na uzv-u. 26. bi trebala već dosta više moći vidjeti.

Teoretski uvijek postoji šansa da nešto krene krivo, no to srećom nije tako često, a definitivno nije povezano s time da se sad još ništa nije vidjelo na uzv-u. Nekad stvari krenu krivo, no to se može - na žalost - desiti i kasnije u trudnoći i ne treba se na to koncentrirati.

Slobodno pij neke trudničke vitamine ako želiš (u njima ima folne kiseline) ili samo folnu kiselinu. I vježbaj se u strpljenju, do sljedećeg uzv-a. Ako želiš pripazi na prehranu, više povrća i voća, a manje junk-a ako ga inače jedeš (tipa gazirana pića, ne previše kave...).
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la bubu » 08 kol 2013, 22:22

hvala na odgovorima, veselim se trudnoći i majčinstvu :)
slika
bubu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara01 » 08 kol 2013, 23:23

Rano je , procitaj moje postove na temi Bchg..... Ja sam odmah pocela piti centravit prenatal.Sretno!
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la carmina » 12 kol 2013, 21:59

bubu 395 je prekrasna beta za taj stadij trudnoće! Samo bez panike i uživaj u trudnoći! Preporučam Prenatal od Twinlaba ili Elevit.
Ja '70.
Sve moje ljubavi:
mm '69; srećice '91 '94 '95 '99 '00 i anđeli '93 '13 i 2-'14
slika
carmina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama the pooh » 21 kol 2013, 13:13

ovako

trudna sam punih 11 tjedana, ulatim u 12.
imam 35 godinai ovo je moja prva trudnoća
moja ginekologica mi ni jednu riječ nije rekla o folnoj
ali sam zato bombardirana sa svih st5rana glede folne, prenatala, kako ja to moram jer sam u godinama ... i iskreno, toliko mi idu svi na živce jer imam osjećaj da mi ne pomažu nego da mi nabijaju paniku

ja sam folnu počela piti u 8.tjednu, kad je službeno potvrdjena moja trudnoća i to zato jer mi je sestrična rekla a ujedno ona i najveću paniku diže oko folne, double testa amnio i drugih stvari
dođe mi da vrištim od silnih sugestija

moja beba je dobro, ima 4 cm i 11 tjedana
imam dobar tlak jedino što ne valja su stalne mučnine sa povremenim pokušajima povračanja
znam da imam 35 god ali smatram da ne treba dizati paniku, sve će se samo posložiti ako sam ja smirena ako mm ima razumjevanja i ako sam okružena mirom i srećom

jesam li u krivu?
slika
mama the pooh
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 21 kol 2013, 13:35

folna je svakako dobra za bebu ali ne treba oko toga dizat takvu frku
ja sam skužila da imam mučnine od nje pa sam promjenila par "marki" ali nije pomoglo, nakon triplle testa sam ju prestala piti :dunno
evo sad povremeno popijem željezo jer me od njega muči strašna žgaravica, tako daaa... svatko po svojoj savjesti ;)

dakle nisi u krivu, imaš 35 god, mislim da to nisu nikakve prestare godine za prvu trudnoću, dapače u današnje vrijeme posve normalno :hug , nedaj se uvlačiti u krug bilo kakve panike i sretno :kiss
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama the pooh » 21 kol 2013, 13:39

svi su oko mene u panici
čak mi je i moja dr opće prakse i moja gin rekla da odem na bolovanje a meni je ok osim konstantnih mučnina... a beba će biti dobro, znam to

badada, sretno na porodu!
slika
mama the pooh
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Azzul » 21 kol 2013, 14:26

mama the pooh sve vitamine/testove šta su ti spomenule - možeš a i nemoraš koristit bez obzira na godine, ovisi sve o tebi, tvojoj prehrani i savjetima doktora a nikako nametnutoj panici

ja osobno nisan pila ništa, niti san radila te dodatne testove, i gle čuda iman zdravo čeljade kojem ništa ne fali
tako ako se ti osjećaš dobro, ako se hraniš relativno zdravo (koliko se zdravo danas može hranit) kks ti je dobra, ne piješ/pušiš/drogiraš se stvarno ne znam oko čega ti okolina diže prašinu - opusti se i uživaj u trudnoći :kiss
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la mama the pooh » 21 kol 2013, 14:36

ne pijem, ne pušim, ne drogiram se
jedem zdravo i jedem 5x dnevno u manjim obrocima
jedem sve i nemam nikakvih zdravstvenih problema
to pokušavam objasniti svim mojim mamama oko sebe (ja sam jedina bez djece i sve su paničarile)
azzul, hvala i tebi :kiss
slika
mama the pooh
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zara01 » 21 kol 2013, 14:46

Ja imam 34 drugo dijete,pijem folnu a prenatal u danima kad ne jedem zdravo- tako je meni dr.preporucio.Iako mi je muka od prenatala pa ga ne pijem zasada ;) Ne brini....
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kaya071 » 21 kol 2013, 16:07

Ja sam prvo dijete rodila sa 36, drugo 38. Pila sam i folnu i prenatal i magnezijum. Ne vidim u cemu je problem da to pijes kad su to stvari koje ti samo mogu koristiti, a nikako skoditi. Folna kiselina je vitamin B9, tako da zaista ne vidim zasto si toliko protiv uzimanja folne kiseline.
Proguglaj malo pa ces vidjeti koje su sve koristi od iste.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la mama the pooh » 21 kol 2013, 16:25

Nisam rekla da sam protiv nego da me bombardiraju informacijama i i dizu mi paniku
slika
mama the pooh
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kaya071 » 21 kol 2013, 16:32

Ne trebas paniciti, ali ne trebas ni odbijati da to pijes. Odluci i stani iza svoje odluke.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 21 kol 2013, 18:48

D nas je manjak folne kiseline nešto rjeđi nego u sjevernim/skandinavskim zemljama, no i dalje ostaje preporuka o uzimanju, a svaka žena sama odlučuje. Isto tako i za vitamine, vidi kako se hraniš pa odluči ovisno o tome i svom općenitom mišljenju o vitaminskim dodacima.

Nema mjesta za paniku. Je, vjerojatnost za neke stvari raste s dobi, no nisu tolike razlike u vjerojatnostima da sad treba paniku dizati. I iznad 35. trudnoća može biti i velika većina i je super uredna i bebica savršeno zdrava. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mama the pooh » 21 kol 2013, 19:01

Kao sto sam rekla, pijem folnu ali mi to moj gin ni rjecju nije pomenuo. Al me mame oko mene " sopaju" strahovima. Naravno da cu uciniti sve za svoje dijete i sebe po pitanju Zdravlja.
slika
mama the pooh
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubu » 26 kol 2013, 09:24

evo ,gotovo uživanje na moru, sinoć se vratila doma i već ranom zorom bila kod ginekologa na pregledu...
bebica je velika 5mm :D
slika
bubu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara01 » 26 kol 2013, 09:37

Super :) Koliko si sad?Pridruzi se na proljetnicama,nikog tamo osim menev;)
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubu » 26 kol 2013, 09:57

po menstruaciji 7 tjedana, po veličini bebe 6 tjedana :D
slika
bubu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod