Sada je: 18 tra 2026, 12:07.
Moderator/ica: Diami

u puli mozes dobit i stolcic

Evo ja cu nesto o rodilistu u Puli, ali je iskustvo staro 8 mjeseci...
- muz na porodu - mora imati potvrdu sa tecaja. Tecajevi u Domu zdravlja su besplatni i pocinju svaki prvi tjedan u mjesecu, oni u rodilistu mislim da se placaju. Za drugi i naredne porode potvrda se dobije kod patronaze, ne mora se ponavljati tecaj.
- Za vrijeme trudova sam se oba puta smjela setati. Imaju i loptu.
- U radjaoni smijes imati mobitel, ali ne i fotoaparat ili kameru.
- klistir i brijanje rade uvijek (ako stignu )
- Nakon vaginalnog poroda odmah ti daju bebu i ne odvajate se osim kad je vode ujutro na kupanje i pregled, ali na zahtjev odnesu bebu nocu.
- Nakon carskog reza bebu sam dobila tek navecer (rodila u zoru - znaci isti dan) i takodjer je bila sa mnom 24 sata od tog trenutka.
- Spavacicu ti daju bolnicku, ali mozes imati i svoju ako zelis.
To je ono cega se trenutno mogu sjetiti, pa ako nekog jos nesto zanima - tu sam.
Pulsko rodiliste se upravo priprema obnoviti titulu prijatelja djece.
Rooming in je 24-satni i djeca se odvajaju samo za pedijatrisjki pregled/cijepljenje i za kupanje (za sad "nema uvjeta" da se kupanje obavlja u sobama).
Ukoliko je potrebna fototerapija, djeca se dovode majkama na dojenje na svaki zahtjev, a ne u nekom rasporedu, nema uporabe duda varalice i djeca se ne nadohranjuju, osim kod specificnih situacija. Potice se dugi prvi kontakt novorodjenceta i majke pa vas u zadnje vrijeme ostavljaju neometano s djetetom bar sat vremena (ne znam da li i partner u to vrijeme smije ostati s vama).
Zene koje rode carskim, dijete dobiju cim se probude, cisto da budu malo s djetetom i ako zele, probaju dojiti. Rodilja ostaje jos 6 sati na promatranju nakon carskog, tada seli na odjel i dobiva dijete u 24-satni rooming in.
Sto se tice poroda, moguce je odabrati porod na stolcicu (iako ce dio osoblja napraviti puno da vas od toga odgovori), a odnedavno postoji mogucnost odabira i epiduralne, iako sama anesteziologica na tecaju kaze da su joj u eksperimentalnoj fazi i ne znaju tocne doze lijekova koji se daju pa isprobavaju.
Partner smije biti na porodu, a mora biti, ukoliko zena odabere stolcic.
Moze se dogovoriti puno toga (neinterveniranje, ukoliko nije medicinski opravdano, povremeno pracenje ctg-om, a ne stalno), ali ovisi o tome tko je u smjeni i o rodilji (i partneru) - nitko vam nista nece nuditi ako sami ne pokazete sto zelite.

Ukoliko je potrebna fototerapija, djeca se dovode majkama na dojenje na svaki zahtjev, a ne u nekom rasporedu, nema uporabe duda varalice i djeca se ne nadohranjuju, osim kod specificnih situacija.

Tecajevi u Domu zdravlja su besplatni i pocinju svaki prvi tjedan u mjesecu, oni u rodilistu mislim da se placaju
Za vrijeme trudova sam se oba puta smjela setati. Imaju i loptu.

nela je napisao/la:jel se u puli može dogovoriti kasnije rezanje pupkovine, poslije izlaska posteljice?
!! Za sat vremena ponovo sam se javila s jacim trudovima,oko 4 ujutro...dr.me pregledala i vratila u krevet .Nakon nepunih 10 min puko mi je vodenjak i spremili su me za radjaonu (klistir,brijanje,tusiranje ).Usla sam u radjaonu oko 5,otvorena 3 cm samo.S vremenom sam se otvarala sve vise i vise i jace trudove imala.Do 9 sam se otvorila potpuno.Kad je dosao nagon za tiskanje ,nikoga nije bilo u blizini,ni doktora ni babica...dosli su tek kad sam vristala.Doktor me pregledao i rekao da tiscem,tiskala sam 3 puta i tada su ustanovili da je beba velika i da necu moc roditi.Pa je bilo HITNO HITNO na carski rez...doktor koji me operirao,dr.Belci,jedini je skoro od osoblja (i par sestri na 3.katu)sto mi je ostalo u lijepom sjecanju.Njima svaka cast ! ostalo 0 bodova...djete je na porodu dobilo sepsu i odnjeli su je na 5.kat,naravno ja to nisam znala dok to nisam procitala u otpusnom pismu (zasto je bila na pedijatriji),meni je sve ublazeno receno ..nakon poroda i ja sam dobila veliku temp i upalu maternice tako da sam iz bolnice izasla tek 25. !!! Htjela sam od 1.-og dana u Rijeku ali su me uhvatila trudovi i bojala sam se da necu stici(zivimo daleko).zao mi je sto nisam rodila u rijeci jer bi vjerojatno bilo bolje ! UMJESTO DA SAM IZ BOLNICE IZASLA ZADOVOLJNA I SRETNA ,IZASLA SAM S OVIM ZAKLJUCKOM----nikad vise trudna i nikad vise roditi !!!

.,.jedino me jako ljutilo da nisam mogla imat mobitel kraj sebe.,ali hvala Bogu na dobrim babicama nakon poroda su mi ga donijele da javim svojima da sam rodila.,.,
.,.,a za treci kat mogu rec UZAS
nitko te ne dozivljava
.,.mala mi je bila pod lampom i ja sam morala ic molit da mi daju malu na podoj 

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.