Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
04 svi 2009, 09:00
Jel ko imao takvih problema?
Evo danas 37 punih tjedana, jutros nakon normalna (kruh+sirko) doručka samo blaaaaaaaaaaa, sve van, u mlazu, kao da sam u 10.tjednu, popraćeno kašljanjem (ometa mi to povraćanje disanje, uvijek kašljem dok rigam)..to nije prvi put, dešava se povremeno od 35.tjedna (a dešavalo se, naravno, stalno, do 14., tako negdje..)...
04 svi 2009, 09:10
javit će se one koje su imale problema

jesi rekla ginekologu? moraš samo paziti na unos tekućine, ako je učestalo, ali ti to sve znaš
04 svi 2009, 09:13
ja sam povraćala zadnjih mjesec dana. uglavnom navečer.
isto u mlazu ali zbog kiseline.
04 svi 2009, 09:13
nisam jer nisam bila kod njega od 35.tjedna, idem sad u 38. u bolnicu na pregled pa ću pitat...nije učestalo ko na početku, svakih nekoliko dana.
Pazim na tekućinu..
04 svi 2009, 10:02
A dali inace imas neke probleme sa zeludcom? Naime kad sam ležala u 8 tjednu trudnoće u Vinogradskoj zbog hiperemeze gastroenterolog mi je rekao da ako se nastavi povraćanje nakon 20 tjedna trudnoce onda moram na pretrage(prvenstveno gastroskopija), jer oni to vise ne pripisuju trudnoci (mislim na povisen hormon trudnoce). Napravili su mi nataste uzv abdomena gdje je sve bilo ok. Ja osobno inace imam malo problema sa gastritisom, zna mi biti mucno i bez trudnoce. U ovoj trudnoci sam dobila Peptoran za piti da mi se nevraca kiselina u zeludac i naravno kao i u prosloj trudnoci trebala bi biti na djeti.Moja sestricna je povracala dvije trudnoce cijele- razlog nije otkriven. Svakako to napomeni na pregledu, sad posto si vec pred kraj neznam dal ce te slat na neke pretrage.
04 svi 2009, 10:09
Jesam i ja, u drugoj trudnoći.

Ja sam zapravo imala mučnine sve do poroda.

One nisu bile toliko intenzivne da bih svaki dan povraćala no cijelo vrijeme sam imala blagi osjećaj mučnine na koji sam se čak i naviknula a osjećaj bi se pojačao usljed nekog mirisa. Sjećam se da sam zadnji put povraćala već s tolikim trbuhom da sam jedva prišla wc školjki iz čučečeg položaja

i to sam jedva utrčala u stan koliko mi je bilo zlo.
Kad se toga sjetim odmah me prođu želje za trećim djetetom.

Sad vidim i dominikim post u međuvremenu, ja nemam problema sa želucem, nikada nisam imala gastritis niti išta slično.
04 svi 2009, 10:14
dominika, da, ja sam želučani bolesnik, mislim, imam gastritis i refluks i svašta nešto, al ne povraćam inače
ako je do toga, meni je podnošljivo, samo da nije nešto vezano uz trudnoću
mama mi kaže da je u trudnoći sa mnom povraćala od prvog do zadnjeg dana i na porodu svo vrijeme
04 svi 2009, 10:19
nadam se da na porodu neces. A kako ti je bilo u prvoj trudnoci? Zakljucujem da nisi imla tih problema. Mozda ti se vraca kiselina, moja mama ima refluks iz zuci u zeludac, gadna stvar.
04 svi 2009, 10:25
u prvoj ni jednom nisam povratila(osim kad sam čopila virozu), dobila sam milijardu i po kila.
a sada...a valjda je to od toga želuca blesavog il sam jednostavno takve sreće. Meni je samo bitno da nije simptom nikakvih problema u trudnoći, ostalo mi je sve podnošljivo
04 svi 2009, 10:46
ja se nadam da si bolje danas.

nazalost, ja imam cir, ali ne povracam u trudnoci, ali imam bolove, pa to mi je preko glave.
Medjutim, zeljela sam reci, ne znam koliko je to povezano ili ne sa trudnocom/porodu, moja prijateljica na kraju trudnoce povracala puno, doktor je rekao da se tako lakse otvarala
04 svi 2009, 11:01
jel?
nek ja povraćam 5 puta dnevno ako je tako

al jasno mi je da povraćanje, kao i jelte-kakanje, pred kraj trudnoće može pomoći organizmu, u smislu čiščenja i olakšavanja...
04 svi 2009, 11:17
i meni sem toga da se lagano cisti pre poroda nije mi bilo jasno kakva veza ima sa otvaranjem.
Tebi znas da od srca zelim porod iz snova
04 svi 2009, 17:26
ja u ovoj trudnoci nisam nikako povracala ali mi je u zadnjih desetak dana muka ujutro
povratila sam par puta, nesto bijelo, k'o neka kiselina
04 svi 2009, 19:48
ja sam povraćala i jučer i danas, no kako sam imala temperaturu jučer (37,5) nemam pojma jel to od toga. moja kolegica je povraćala samo i jedino u zadnjem tromjesečju.
04 svi 2009, 19:58
jesam. zadnji tjedan nekoliko puta i na dan poroda cijelo jutro.
ne bi htjela plašit, ali sjećam se da je frrr imala takav slučaj i da je bilo nešto, čini mi se s viškom plodne vode.
ako nije nešto što se već dešavalo ja bi išla na uzv.
drž se stara, sitno, sitno (vjerujem da je do toga

)
04 svi 2009, 20:03
dešava se od 35.oga, a u 36.na uzv je pv bila okej
idem preksutra na pregled, vjerojatno i UZV (pretpostavljam da će pratit bebu zbog veličine, tj. neveličine), pa ću vidit
hvala svima
04 svi 2009, 21:00
I ja sam negdje od 33. , 34. tjedna i to skoro svaku većer.
Ulovi me napadaj kašlja i uz kašalj sve letilo van.
Kako sam imala čir na želucu, žgaravica me mučila od prije a u trudnoći mi je bilo živa katastrofa.
Kad me počelo žariti, počela sam luđački kašljati i eto ti veselja...
A u prvom tromjesečju nisam povračala niti jednom...
04 svi 2009, 21:18
eto to baš tako izgleda zwerka, nije nemoguće da mi se razvio i čir, imala sam erozije, a prošle su skoro 2g od kontrole.
samo šta sam ja rigala i čitavo prvo tromjesečje. Narodno veselje
04 svi 2009, 21:23
ja u prvom tomjesecu nisam imala niti mucnine niti sam povracala.
ali zato zadnji mjesec - povracala sam cesto i u mlazu, plakala bi od te muke, osjecala sam kao da se gusim. morala sam paziti sta jedem jer bi me skoro sve iziritiralo i lose sam spavala od zgaravice i osjecaja mucnine.
par dana prije poroda svi navedeni simptomi su nestali i nisam povracala na porodu.
04 svi 2009, 21:35
danas nakon na sata yoge, pricali smo nesto oko povracanja i rekla mi je instruktorica da je isto na kraju povracala i njoj je doc rekao da ce se tako lakse otvarati.
05 svi 2009, 13:48
Za vrijeme trudnoce ni jednom nisam imala ni najblazu mucninu niti povracala, ali sam zato na porodjaju povracala svo vrijeme, cijelu noc, sa svakom kontrakcijom.
05 svi 2009, 16:05
krumpi- a na koliko su ti procijenili bebu? pitam nevezano uz temu, nisam upratila.
ja sam povracala dva puta u prosloj trudnoci i to oba puta u kasnoj- beba kao da me izlupala po zelucu i sve mi se diglo. i ofkors, na porodu sam povracala
05 svi 2009, 16:48
IvaV je napisao/la:krumpi- a na koliko su ti procijenili bebu? pitam nevezano uz temu, nisam upratila.
ja sam povracala dva puta u prosloj trudnoci i to oba puta u kasnoj- beba kao da me izlupala po zelucu i sve mi se diglo. i ofkors, na porodu sam povracala

u 36. tjednu je imala 2200g, tako da je dr rekla da bi taman mogla dogurat do trojke, al ko će to znat.
05 svi 2009, 21:57
Bas sam isla provjeriti, P je u tom tjednu bila procijenjena na 200 g vise. I rodila se sa 2970g, zdrava i prava. Mislim da bespotrebno brines, moj doc je samo zacudjeno rekao kako ona "nece biti div", sto mu je bilo cudno posto sam ja 180 cm, a mm 2 metra. Ali eno je, vec sad je visoka za svoju dob i sve je ok. Btw- i ja sam rodjena sa 3 kile, a vid me sad
Curica je, sitnija, a i jos stigne narasti, kao sto i hoce.
Ne brigaj
06 svi 2009, 20:24
krumpi - kako je bilo na pregledu?
06 svi 2009, 20:45
sve okej, dr kaže da to nije ništa neuobičajeno ni rijetko

offt.otvorena 2cm, cerviks skraćen, mekan
06 svi 2009, 23:01
offt.otvorena 2cm, cerviks skraćen, mekan
Pih, ne uzdaj se previše u to da ćeš brzo, ja sam bila 3cm otvorena dva tjedna prije termina i još tjedan dana poslije, sve do dana poroda ništa se nije promijenilo.
06 svi 2009, 23:15
a ja 4

ali je zato bilo brže i od svjetlosti. tako ćeš i ti
07 svi 2009, 07:28
Barbi je napisao/la:offt.otvorena 2cm, cerviks skraćen, mekan
Pih, ne uzdaj se previše u to da ćeš brzo, ja sam bila 3cm otvorena dva tjedna prije termina i još tjedan dana poslije, sve do dana poroda ništa se nije promijenilo.

ako ću rodit ko ti il ko Rachi može i 2 tjedna nakon termina
18 svi 2009, 16:55
..ja sam pocela povracat tek u 12.-13. tjednu....sad sam u 21. i jos uvijek povracam (2-3 put na tjedan)...mislim da tu nema nekih pravila...vecinom su takve tegobe prouzrocene kiselinom...