26 svi 2011, 11:08
s njima zivjeti..nisam spremena jednostavno na to..Osjecam se lose osjecam da zelim ovo dijete al on je sad u teskoj financijskoj situaciji, u dugovima je minimalno do kraja godine. Znam da nece biti tako citav zivot da ce se rijesiti i tih dugova i kad bi beba narasla da bi i ja pocela raditi al sta ce bit do tad..On radi citav dan ja bi morala sve sama, kad se razboli sama kad ovo ono sama..i druga stvar sto me muci je nasa tradicionalna familija..Jednostavno odakle ja potjecem je takva situacija, nista prije braka a ja sam bila ludaca i sad snosim poslijedice..Familija kad bi saznala svi bi tracali govorili kakva sam, nebi mogla podnijeti taj teret. Njegovi roditelji mozda to nebi ni prihvatili uvijek bi bilo govorkanja iza ledja. Kako to najednom da se udam, svi bi sumnjali govorili svasta..krivili moju mamu sto je to dozvolila da se udam sto nije pustila da zavrsim skolovanje...to mi predstavlja veliki teret. S druge strane ja nisam spremna, ne znam dal cu moci sve stici sama jer on radi citav dan..i kuhat, peglat, oko dijeteta brinuti. Takoreci ne znam ni za sebe brinuti al znam da se sve moze naucit ubrzo. A i nisam sigurna da je on taj covjek kojeg zelim za citav zivot. Drugo bi bilo da nam makar nase familije mogu pomoci al nemogu na zalost, nemogu se ni na koga obratiti u vezi financija ni nista. Niko mi nebi bio na pomoci, kad bi se udala morala bi se odseliti u drugi grad i sta tad, nebi bas niko imao da mi pomogne:( S jednom platom da placamo i najam stana i troskove i plus za obuci se i nahraniti sebe i dijete nebi mogli barem na pocetku.
26 svi 2011, 11:20
26 svi 2011, 11:33
dobro promisli prije nego doneseš odluku, poslije nema povratka
26 svi 2011, 11:36
26 svi 2011, 11:38
26 svi 2011, 12:21

26 svi 2011, 12:40
) da smo sve udate pa su nam muzevi kuci, od velike pomoci...ili rade po ceo dan/noc/smene...pa sve same uglavnom odradjujemo. i to je puno nas, ne samo neki zasebni primeri.A i nisam sigurna da je on taj covjek kojeg zelim za citav zivot.
26 svi 2011, 12:50
26 svi 2011, 12:51
26 svi 2011, 13:03
26 svi 2011, 13:07
ono, uopsteno...26 svi 2011, 13:08
26 svi 2011, 13:18
26 svi 2011, 13:20
26 svi 2011, 13:22
i poslije je... nema kajanja 26 svi 2011, 13:24
26 svi 2011, 13:27
26 svi 2011, 13:28
26 svi 2011, 13:29
26 svi 2011, 13:30
rusulica je napisao/la:Tužna ja bih se osvrnula na tvoj posljednji post. iako je odluka tvoja i koja god bude bit će ispravna za tebe jer mora biti htjela bi samo reći da tvoje viđenje situacije može biti i drugačije.
Kažeš da tvoja mama nema rješeno stambeno pitanje? To onda znači da može živjeti s vama(gdje god to bude) i odmah si rješila pitanje čuvanja djeteta i pomoć u kući i oko djeteta.
Od čega inače živite ako ni ti ni mamma ne radite?
Ako bi poslušala momkov savjet i ostala neko vrijeme s mamom dok se on ne snađe za stan ništa vas ne priječi da se odmah vjenčate pa imaš neku sigurnost i sredstvo za začepiti usta zlobnicima - imaš papir a onda možeš i biti s mamom.
Ako se vi vjenčate i ostvari se tvoj strah da te on ostavi i razvede (ako sam dobro razumjela) može se rastati od tebe ali ne i od djeteta - dužan je plaćati alimentaciju.
najvažnije je što želiš - što ti osjećaš
( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.
26 svi 2011, 13:33
26 svi 2011, 13:37

26 svi 2011, 13:42
veoma tuzna je napisao/la: Mama ne zeli da cuje da ostanem par mjeseci s njom jer bi tad svi znali i osudjivali me( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.
26 svi 2011, 13:43
thinkPINK je napisao/la:vk netko nam se obratio za pomoc tko je na sto cuda sto napraviti u zivotu. ti imas jasne stavove oko ove teme, ali razmisli malo prije pisanja odgovora kome odgovaras i je li to sto pises od pomoci ili unosi nekome jos veci nemir. zelimo pomoci onome kome je pomoc potrebna ali pri tome ne mozemo nametati svoja mjerila.
tuzna, mene brine ovo sto pises o djetetovom ocu, da nisi sigurna u vasu vezu. puno toga sto si nabrojala govori da ti ne vidis da sada mozes biti mama. materijalne teske situacije daju se izgurati ako imamo podrsku bliznjih i dovoljno zelje i snage da prebrodimo teskoce. pitanje je je li kod tebe tako... meni se cini da si ti odlucila
u svakom slucaju mlada si, zivot je pred tobom i sto god odlucila nikakve kazne ni nagrade nece biti zbog toga.
sretno!
26 svi 2011, 13:44
Hajdi je napisao/la:Mislim da svi znamo kako se rade djeca tako da nam se ne moraš ni opravdavati ni objašnjavati. Nisi ni prva ni zadnja koja je zatrudnila neplanirano.
Pročitaj privatnu poruku.
26 svi 2011, 13:45
rusulica je napisao/la:veoma tuzna je napisao/la: Mama ne zeli da cuje da ostanem par mjeseci s njom jer bi tad svi znali i osudjivali me( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.
Ma da shvatila sam to i iz prvog posta nego mislila sam da možda kad biste se vjenčali mama ne bi imala problem da budeš s njom. Uostalom znam puno žena koje su normalno udate i žive s roditeljima dok im muževi npr rade u inozemstvu. To mi nije ništa čudno, naprotiv normalno mi je.
Imam osjećaj da je sve palo na tvoja leđa i žao mi je zbog toga. Mama ima svoje principe, momak svoje, a ti moraš donijeti najvažniju odluku i istodobno udovoljiti svima.
Savjetujem ti da se malo više zauzmeš za sebe. Stavi svoje prioritete na prvo mjesto i ako treba malo pokaži zube i zauzmi stav. Tvoj život je tvoj život i ne daj da ti ga drugi unište pritom mislim i na momka i na mamu i na selo.
26 svi 2011, 13:48
26 svi 2011, 13:52
Madir je napisao/la:Želim ti čist razum za odluku.