Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Ljetne mame i bebe (10.dio)

25 ožu 2012, 02:28

Ljetne mame i bebe 2012

rusulica 02/06 cura
Ancksunamun 06/06
StaRR.2606 9/06 dečko
zara-ciara 11/06 cura
lena35 11/06 cura
DomiMama 14/06 cura
Sanjich 15/06
mamac2012 17/06 cura
Maja D 22/06 dečko
ivkicaa 22/06 cura
Silki 18/06 dečko
Ana2010 21/06 dečko
rajvos 04/07 cura
DesertRose 04/07 cura
Vk1986 13/07 cura
snowwhite 13/07 dečko
nana44 14/07
stellina 13/07 dečko
danna 19/07 dečko
Iva15 28/07 dečko
Azzul 29/07
Nerica 05/08
renesmee 07/08
Nana30 13/08 cura
MamaMu 13/08 dečko i dečko
ladix 15/08 dečko
bulia 15/08 cura
PeekABoo iza 15/08
Podgoricanka 20/08

:gata :mali ili :mala

Re: Ljetne mame i bebe (10.dio)

25 ožu 2012, 07:35

:1
Moji ranoranioci vec odavno budni :nesvist
A i ovaj u busi ranom zorom zapocinje ples.

25 ožu 2012, 09:17

Suncice :kiss tako sam i ja sretna bila, i sad kad se rasplese meni najljepsi osjecaj
Danas predivno jutro, gledam s prozora sunce, more... bas pravo proljece. Mislim da cu kasnije i ja na rivu na 'kavu' , kad mogu u kuci sjest i jest mogu i na rivu 15min
A ova brusnica mi izlazi vise na nos, popijem svaki dan 1 L, da vas pitam; urin mi ujutro ima bas neugodan miris, moze li biti od brusnice?
Jos 3 dana i idemo na pregled, narucili smo se i u Hilarusa na 4d, jedva cekamo vidjeti nasu princezu :kiss

25 ožu 2012, 10:30

:mah jutro

25 ožu 2012, 12:25

Pozdrav :mah
Meni je isto trece tromjesjecje zasad super!
Moram reci da se najbolje osjecam, ne smeta mi trbuh nesto previse , jedino me leda cesto znaju bolit!
I muce me ponekad grcevi po noci u nogama, ali to uglavnom ako se probudim na ledima, tako da izbjegavam lezati na ledima!
Nadam se da ce tako ostati do kraja i da cu moci iskoristiti maksimalno ovo proljetno sunceko :proljece

25 ožu 2012, 18:24

Pozdrav :mah

Rajvos to ti je normalno, čistiš se od čaja a još si i mala malu upalu pa je normalno da mokraća ima neugodan misris, ne brini se. Ti si ko i ja, paničar, rekli su mi da ću izluditi samu sebe dok ne rodim, a onda bebu jer kako sam u zadnje vrijeme radila s djecom s teškoćama sve sam beb od prija kad su došle kući prigledala, reflekse i ostalo, a šta ću kad je to jače od mene. :ajme

25 ožu 2012, 18:50

:mah
ja brojim još 10 tjedana...

26 ožu 2012, 08:07

Jutro curke...
Vec smo dogurale do desetog djela :nokti

Ja sam jutro zapocela sam suzama...placem svaki dan. Ova bol mi se ne smiruje i zaista neznam vise kako si pomoci. Terapije ne pomazu, vjezba ne pomaze, imam osjecaj mi postaje svakim danom sve nepodosljivije i bolnije. Ne mogu vise ni sjediti, ni stajati, ni spavati...boli jednako..Kad bas zagusti uzmme tabletu koju smijem u trudnoci iako da se mene pita cijeli dan bi se krkala sa tabletama samo da ne osjetim taj gadan osjecaj pod rebrima. Imam osjecaj da mi neko rebra hoce izvaditi sa desne strane.
Malo sam googlala i vecinom su ti bolovi normalni i znaju trajati do kraja trudnoce :roll jer je bebica tako smjestena, al ja iskreno ne mogu vise...Stalno jaucem, placem, ne izlazim i ne mogu nikako zaboraviti da me boli jer je zaista gadno. :place

26 ožu 2012, 08:52

ajme kako juri vrijeme...a sad sa suncem i lijepim vremenom još će brže projuriti i eto nam bebica :srca

stellina baš mi je žao što te toliko muči :hug znači na kraju je položaj bebe kriv a bolove?
rajvos ako nije daleko riva ti laganini na kavicu. i ja bi da mi je more bliže. ja se samo nadam da ću ove godine barem na kratko vidjeti more.

26 ožu 2012, 09:14

Snow nemam pojma sta je. Cas mislim da je beba, cas da su misici...nemam pojma. Hodam na terapije a ni sama neznam sto dobivam tim jer mi je svaki put sve gore.. Danas u tri imam opet masazu i iskreno gubim svaku nadu da ce ovo moje proci.
Sutra imam termin sa babicom, eventualno cu s njom popricati i pitati za savjet. Istrpila bi nekako to kad bi mi rekli da ce proci, al kad si zamislim da bi mi tako do kraja trudnoce moglo bit dodje mi da lupim glavom u zid. :ne

Ko je rekao da je drugo tromjesjecje najljepse?? :gaah

26 ožu 2012, 09:18

pitaj babicu za savjet.
možda postoje neki položaji kojim bi mogla potaknuti bebu da se okrene :dunno

26 ožu 2012, 09:21

Stella nemam pametan savjet, samo vibram da će proći

26 ožu 2012, 09:25

jutro cure! :mah
mene ova moja od ranog jutra bocka, ja velim da imamo novu prvakinju u borilačkim vještinama :hahaha
stellina zar ti dr. nije dao nikakav savjet? držim fige da bol prođe ubrzo! :kiss

26 ožu 2012, 09:43

Stellina ne mogu niti zamisliti kako ti je, baš mi je žao,mogu se jedino :moli da te to čim prije prođe;

i ja sam počela osjećati svoju mrvicu i to samo navečer danas popodne idemo na uzv jedva čekam :srca glavobolje su me malo popustile ali tu i tamo me još zna štrecnuti tako da ću ipak ići to pogledati ,a sada idem prošetati dok je još lijep dan :kiss :mah

26 ožu 2012, 10:48

rusulica je napisao/la::mah
ja brojim još 10 tjedana...

samo ?? wow :nesvist

stellina bas mi je zao sto ne mozes lijepo uzivat vec se mucis :/ evo jedan veliki :hug

super pocele smo sve osjecati bebice :joy :joy

26 ožu 2012, 15:06

Bok ljetnice, evo da vam se i mi pridružimo... termin nam je sredinom kolovoza.
Divno je ovo drugo tromjesječje - osjećam se puno bolje, bebica se migolji (najdivniji osjećaj na svijetu :luv ) i trbuščić je ponosno iskočio...
Još malo pa ćemo početi s popisima svega što će nam trebati... s obzirom da ne znam spol, još nismo ništa kupovali, pa čak ni ozbiljno razgledavali... ali jedva čekam :D

26 ožu 2012, 15:08

sta bi ovo moglo biti

vec oko 1h imam grceve svakih 2-3min , uvati pa pusti , ne kuzim sta je to sad :conf
zna li tko ???

peekAboo :mah napokon eto te

26 ožu 2012, 16:48

Evo mene s terapije..ko nova..samo se pitam do kad se trajati veselje.

Sutra se opasno bacam u potragu za onom trakom za trudnice sto drzi stomak da ne visi naprijed nego ga podrzava. Kod mene je sve pomalo..i beba sta je pravi nogometas, i moja slaba kicma i tezina stomaka itd . tako da cu sutra popricati sa babicom pa kupiti tu traku. Moze mi samo pomoci.

Sto se kupovanja za bebicu tice, mi smo opasno naprijed :mrgreen Bodici su spremni, sto dugih sto kratkih rukava, majcice , carapice, dekice, itd. Fali jos sitnica al i to ce uskoro. :)
Dobro nam dosla PeekAboo :joy

Suncica da nemas Braxton h.?

26 ožu 2012, 16:50

a kako cu znati jel imam :dunno
kad ne znam kako izgledaju
za sad se smirilo , popila sam mg sumeci
uh al sam se prepala ...

26 ožu 2012, 17:39

Stellina je napisao/la:Sutra se opasno bacam u potragu za onom trakom za trudnice sto drzi stomak da ne visi naprijed nego ga podrzava. Kod mene je sve pomalo..i beba sta je pravi nogometas, i moja slaba kicma i tezina stomaka itd . tako da cu sutra popricati sa babicom pa kupiti tu traku. Moze mi samo pomoci.
ja sam dobila takvu pokošulju, s pojačanjima za škembu. ne skidam se iz nje. spasila me.
ogromna sam. baš sam gledala fotke, ovoliku trbušinu sam zadnji put pred porod imala.

ni'š nisam kupovala. moram povadit sve iz spejsbegova da vidim što će mi falit. s obziram da je zadnji bio zimsko čeljade vjerujem da ću morat kupit par krpica ljetnih u vel. 56, 62. imam još vremena :zivili

PeekABoo, dobro nam došla :buket

26 ožu 2012, 17:44

Sunčice jel' piješ svaki dan magnezij? Ja svaki drugi...neka moja odluka. Nisam još imala nikakvo grčenje ali kažu da znaju u ovim tjednima počet kontrakcije. Vjerojatno će se javit netko iskusniji, ima nas u širokom rasponu, Ruslica evo već u 30 tt ;)

Stellina, ajde nek' ti je bar malo lakše. Ja samo jedan dan patila nekakvo uklještenje, ne mogu si ni zamislit kako bi bilo biti u boli iz dana u dan :ajme
Izjadaj se ti nama ovdje, barem na duši da ti bude lakše :hug

PeekABoo dobrodošla :mah

26 ožu 2012, 19:07

suncice i ja pijem mg sumeci,jedno vrijeme svaki dan,a sd 1 dam mg,drugi pola litre donata,mogle bi ti biti bh kontr.,ja ne osjecam jer mi je u terapiji normabel
stellina meni beba 2 puta uklijestila neki živac i trajalo 1-2 dana,bilo uzas,mogu misliti kako je tebi :nepitaj
PeekAbo dobrodosla :mah
Ja maloprije bila do prijateljice koja je rodila prije 6 dana,i to veliku bebu 4220/53 :shock a meni se cini tako sicusan,uh tek me sad strah kako cu ja s tako malom :bab

26 ožu 2012, 19:28

rusulice, :shock
jos malo pa jednocifreni tt do kraja :)

stellina, zao mi je sto se tako mucis. :( pokusaj sa tim trudnickim pojasom, mozda ce pomoci. ja sam narucila sa ebay-a, cekam da stigne.

u petak smo bili na pregledu. beba je bila aktivna, nije dozvolila da dr napravi neku dobru slicicu. po zm sam u petak bila trudna tacno 27 tt, po uzv 30. beba ima 1430 gr vec. kaze dr da necemo cekati ulazak u termin za carski, vec da planiram pocetkom juna.

:mah

26 ožu 2012, 19:33

onda iskusne trudnice jel jesu ovo bh kontrakcije ili ne , grcenje svakih 2-3 min oko 2h ?

jel to onda znaci da ja sad mogu ocekivat ovo od sad pa u buduce cesce ?

26 ožu 2012, 19:57

suncice evo pogledaj http://zena.hr/clanak/trudnoca/od_jakih ... dnice/3565

Ja zaboravih pitati,CRP mi danas 8.5, sta mislite jeli upala jaka?

26 ožu 2012, 22:02

Evo mene sa pregleda samo da prijavim da imamo još jednu CURICU :luv termin 13.08. naša curica je dobro hvala bogu :proljece

26 ožu 2012, 22:54

rajvos malo sam guglala i nasla da je normalno do 5
a ti onda imas blagu upalu ....jel pise koje su referentne vrijednosti ?

nana cestitke na :mala :srca

26 ožu 2012, 22:57

bravo za još jednu curice :joy

sunci jel prolazi??

ja dobila preporuku dijabetičku dijetu :/
šećer je u granicama normale ali imam intoleranciju na glukozu (ne pitajte niš, tako su mi rekli, nisam još guglala). kontrola za mjesec dana.
još sam danas pojela jedan muffin i malo milke i to je to :roll možda za uskrs još malo zgriješim....

27 ožu 2012, 09:04

Stellina drago mi je da je ipak bolje.

Nana cestitke na curici!

O B-H kontrakcijama

Uzivajte u lijepom danu trbusaste! :mah

27 ožu 2012, 09:31

Jutro! :mah
Dobrodošle nove ljetnice!! :kiss
Nana30 čestitam na curici :joy

Snowwhite ta intolerancija znači da ti tijelo ne podnosi glukozu najbolje, pa bi trebala izbjegavati hranu s njom.
intolerancije na glukozu, koja može prethoditi dijabetesu, ali se zapravo radi o niskom pragu podnošljivosti na unos šećera, koji je također izražen samo u pojedinaca, a očituje se u porastu vrijednosti šećera u krvi nakon uzimanja slatke hrane, što se spontano smiri.

Stellina drago mi je da ti je lakše i vibram da ostane tako. :kiss

Ja još nisam počela uzimati magnezij, popijem tu i tamo Donat Mg, zbog povremenih trnaca u nogama i probave ali magnezij još me. Nekako kontam kad ta grčenja još nisu počela da ne unosim svašta u sebe, zdrava hrana, puno šetnje i tekućine i to je to. Mogla bi početi tamo kad uđem u 30 tjedan.

Vi iskusne rodilje, znate li išta o onom mazanju međice uljem da se izbjegne epiziotomija, pošto je to jedino čeka se bojim?! :strah
Zadnja izmjena: nana44; 27 ožu 2012, 09:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
Odgovori