24 sij 2008, 10:43
Krumpirić je napisao/la:Prije poroda nisam bila za epiduralnu ni pod razno.
Nakon prvog poroda,onakvog kakav je bio,ne legam bez nje na stol.
Osim ako stignem otvorena u bolnicu.E,što bi to bilo lijepo.
24 sij 2008, 10:49
25 sij 2008, 09:30
IINA je napisao/la:Imaju, imaju. Ideš kod nekog konkretno ili ko te dopadne?
;-)
26 sij 2008, 20:46
IINA je napisao/la:Onda te možda srečom niš nije pretjerano bolilo.
Npr. kad slomiš nogu, kad imaš migrene, kad imaš kamen u bubregu, ma popila bi i arsena samo da prestane
28 sij 2008, 12:22
28 sij 2008, 12:31
28 sij 2008, 14:56
leptirić je napisao/la:nemoj ni razmišljati o tome. čula sam svašta o tome, neću pisati o tome da se ne uplašiš ali vjeruj mi puno se bolje osjećaš nakon poroda kada osjetiš kolikom si mukom donjela to malo biće na svijet i sve te prođe odmah. Ja sam bila presretna
28 sij 2008, 15:08
Krumpirić je napisao/la:leptirić je napisao/la:nemoj ni razmišljati o tome. čula sam svašta o tome, neću pisati o tome da se ne uplašiš ali vjeruj mi puno se bolje osjećaš nakon poroda kada osjetiš kolikom si mukom donjela to malo biće na svijet i sve te prođe odmah. Ja sam bila presretna
a???
razumijem razlog da želiš prirodno i PODRŽAVAM GA!
Al mukom do dobitka,kakve su to,neke patničke ili?
Volila bi ja da nemam blago spuštenu maternicu, zgnječena crijeva, upaljene šavove i upaljene hemoroide,upale mjehura od nepotrebnog katetera i sl krasote svoje dijete jednako.
28 sij 2008, 23:07
29 sij 2008, 09:27
(prvo dobijes injekciju, zaboravih ime cega
((uf sto je to dobro
23 kol 2012, 12:06
23 kol 2012, 13:17
ma nema te sile koja bi mene natjerala da rađam bez epiduralne
23 kol 2012, 18:56
23 kol 2012, 19:04
24 kol 2012, 08:34
i nakon dva sata je već bio vani
ali onu kalavariju koju sam proživjela prije nje iskreno ne bi poželjela nikome. Blaženi onaj koji ju je izmislio
24 kol 2012, 09:12
i samo radi epiduralne kazem da sma imala najljepsi porod iako sam prosla zaista kalvariju.
, a oni meni - ti moras roditi. Uglavnom, epi. me otvorila 5 cm u sat vremena
nakon cega je malac izasao u 5 trudova. 2 put sam probala kako je to tiskati, a u ostala 3 je izasao polako.
24 kol 2012, 09:13
24 kol 2012, 09:22
Stellina je napisao/la:Da dodam i ja svoje... Kad su me pitali pred kraj trudnoce u bolnici imam li kakav plan poroda itd. ja sam im samo rekla da hocu imati epiduralnu na raspolaganju ako zatreba iako sam se bojala i nje ali eto.
Kad sam se nakon 3 dana trudova na 3 minute pojavila izmorena u bolnici na ctg i nakon toga mi rekli da sam otvorena samo jedan cent-dva, bacila bi se na pod i urlala. Uz to su nadodali da imam trudove al da nisu dobri za izbacivanje bebe vec su mi morali provocirati. Za vrijeme cekanja da sredu radjaonu itd. ja sam se otvorila do 4 cm nakon cega vise nije islo dok su me trudovi derali. I tu je stalo... Ponudili su mi da idem u kadu il da uzmem epiduralnu. kakva kada, kakvo kupanje, ZOVITE ANESTEZIOLOGA!!![]()
![]()
Ugalvnom , zavoljela sam tog covjeka istog trenai samo radi epiduralne kazem da sma imala najljepsi porod iako sam prosla zaista kalvariju.
Osjecala sam noge, osjecala sam kad je pukao vodenjak i ono najbitnije -kad treba tiskati. Ja njima da moram kakati, a oni meni - ti moras roditi. Uglavnom, epi. me otvorila 5 cm u sat vremena
nakon cega je malac izasao u 5 trudova. 2 put sam probala kako je to tiskati, a u ostala 3 je izasao polako.
Bol osjetila nisam, vise bi rekla da sam osjecla olaksanje kad bi dosao trud , a ja morala tiskati. Da su mi rekli da ne smijem tiskati mislim da ne bih mogla koliko je poriv jak.
Rezana sam takodjer bila, isto osjetila nisam nista. Sljedeci dan sam ustala bez problema i nikakvih nuspojava nisam imala, nikakvi bolovi koji bi bili povezani sa epi. iako sam se jako bojala kako ce biti nakon svega sto sam procitala.
Meni epi nisu skidali uopce a tog sam se bojala. Rekli su mi da ako ja osjecam poriv za tisanje da ce mi je ostaviti . Skidaju ako zaista nista ne osjecas i ako neznas tiskati kad treba. Ja sam se trudila iz petnih zila , tiskala sam bas onako kako sam gledala na "teveju" u jednoj emisiji o porodima koju sam pratila svaki cetvrtak u pola noci![]()
Epi mi je tolko olasala porod da mi je jedini problem u toku tiskanja bio taj da mi kapilarice u ocima ne ispucaju ko sto sam citala po forumima , pa sam ih zato drzala cvrsto zatvorene![]()
I zato cure, ako sam ja uspjela, uspjet cete i vi. Nemojte biit budale ko ja pa se sramiti reci da bi trazile epi. To vas ne cini manje vrijednom. Ja sam se u trudnoci bojala reci pred drugima da bi je trazila jer se bojim boli. Nemam pojma zasto, vjerojatno jer smo toliko izbombardirane "prirodnim porodima" da je epi nepozeljna u takvim diskusijama.
Da znam da ce mi i drugi porod biti takav, potpisala bi istog trena.
!!u kojoj si bolnici rodila?
24 kol 2012, 09:39
kak mi je sad lako se smijati
sječam se da sam se zaderala "Dajte mi tu prokletu epiduralnu" a oni meni "Anesteziolog je otišao na gablec" a ja se zaderem "Nek mu zgriju u mikrovalki"...ali ja sam zbilja urlala iz petnih žila, imala sam zatvorene oči da mi ne popucaju kapilari u njima ali zato na licu nisam imala niti jedno mjesto normalne kože sve je bilo crveno od pucanja i tiskanja...
24 kol 2012, 09:43
Tinica je napisao/la:Stellina ko da čitam sebekak mi je sad lako se smijati
sječam se da sam se zaderala "Dajte mi tu prokletu epiduralnu" a oni meni "Anesteziolog je otišao na gablec" a ja se zaderem "Nek mu zgriju u mikrovalki"...ali ja sam zbilja urlala iz petnih žila, imala sam zatvorene oči da mi ne popucaju kapilari u njima ali zato na licu nisam imala niti jedno mjesto normalne kože sve je bilo crveno od pucanja i tiskanja...
I sječam se kad je došao, tri doktora su me držali da se slučajno ne pomaknem kad mi je daje...e toga me bilo frka pa sam istrpila bolove...ali poslije, lizala sladoled od lješnjaka u rađaoni, pričali viceve, fotkali se...ma divota živa...
Istina meni je porod bio težak jer je Franči imao skoro 5 kila, a ja bila uska, zatvorena, tak da mi je na kraju troje doktora bilo na porodu, Matijević, Ilijaš i onaj neki indonežanin, sva tri su mi stavili ruke na trbuh i pogurali malca van..e taj tren sam mislila da su mi zdrobili rebra...
Ni ja nikakvih nuspojeva nisam imala nakon, bebicu sam vidjela drugo jutro, dakle prošlo je 12 sati, i sve je bilo super osim mojih šavova koji su pukli kad sam išla na wc pa su cure zvale doktora jer su mislile da u rađaoni nema mjesta pa da netko rađa dolje na babinjama. Ja sam rodila na Svetom Duhu...
24 kol 2012, 09:49
24 kol 2012, 10:07
24 kol 2012, 10:19
24 kol 2012, 10:31
i da sada sam pametnija ja da nakon epiduralne ne bi trebala ići na wc ili da mi ne bi davale "tutu" nisam uopče pila tekučinu
kako ne bi imala poriv za mokrenje nego sam jela samo suhe štapiće
i tak mi se nakon par dana stolica zapekla i pukli su mi svi šavovi nakon odlaska na wc
Ne moram ni govoriti koliko sam čepića dobivala 
24 kol 2012, 10:57
Tinica je napisao/la:Rusek - je je u pravu si ali meni Vinogradska ionako nikada ne bi bila opcija![]()
Sobe su im jako lijepe, bilo nas je troje u sobi, imali prozor na vrtić na Sv. Duh, ma meni čisto ok, i hrana mi je bila super..ma sve mi je bilo super nakon one kalvarijei da sada sam pametnija ja da nakon epiduralne ne bi trebala ići na wc ili da mi ne bi davale "tutu" nisam uopče pila tekučinu
kako ne bi imala poriv za mokrenje nego sam jela samo suhe štapiće
![]()
![]()
i tak mi se nakon par dana stolica zapekla i pukli su mi svi šavovi nakon odlaska na wc
Ne moram ni govoriti koliko sam čepića dobivala
Ovo nisam znala za noćnu smjenu ali super za info
24 kol 2012, 11:05
i imam fotku gdje babica i ja ližemo kornet od lješnjaka i smijem se dok me piće trudovi
O čepićima za stolicu... nisam se usudila ići na wc jer mi je odlazak na veliku nuždu bio kao porod
Joj kako mi se lijepo sad smijati
24 kol 2012, 11:06

24 kol 2012, 11:42
. Sestra me tak fino išamarala pa sam onda kod nje imala poseban tretman cijelo vrijeme boravka u bolnici
Mislim da na onom papiru koji moraš potpisat prije nego kaj ti daju epi i piše da je to jedna od mogućih posljedica.Stellina je napisao/la:Ja sam jedino imala problema sa pisanjem, to sam zaboravila napisati.
24 kol 2012, 15:15
rusek je napisao/la:kakve sam sreče pošto vlada nestašica lijekova po bolnicama,baš ju nebudu imali kad ja dođem........al mislim da ču ju uzet jer imam niski prag tolerancije na bol.hvala curke
24 kol 2012, 17:08