Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
19 sij 2010, 22:01
u baumaxu

to je nekakav građevinsi materijal...ali ja stvarno ne znam za šta to služu....

dugačko je oko 1,5 m....pa sam si ja to odrezala na 30 cm...
20 sij 2010, 00:54
Martina ne znam kako ti olakšati,vjerujem da je bol sada u trudnoći veća,dok stomak raste.Jesi pitala doc.šta da radiš,da li smiješ raditi neke vježbe?
20 sij 2010, 11:41
evo našla sam naljepnicu kako se to zove! COMBY REZANAC
20 sij 2010, 11:44
Mini Me je napisao/la:evo našla sam naljepnicu kako se to zove! COMBY REZANAC

Hvala, nabaviti cu!
angel je napisao/la:Martina ne znam kako ti olakšati,vjerujem da je bol sada u trudnoći veća,dok stomak raste.Jesi pitala doc.šta da radiš,da li smiješ raditi neke vježbe?
Razmisljam o tome da nazovem svog fizijatra.
20 sij 2010, 11:48
martina, ti čuvaš trudnoću ili?
mislim, ja sam čitavu trudnoću svako jutro prije posla vježbala ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=_5nBEMJO4iY (ovo je prvi dio od četiri)
jako je lagano, a što da kažem, zadnji dan trudnoće sam bez beda sama odšetala od Frankopanske do Sv. Duha.

(i tu noć rodila)
a imam kičmu eh, lošu je mala riječ.
mislim da, ako ne trebaš mirovat, samo te vježba spasit može.
20 sij 2010, 11:52
i ja sam imala problema s kičmom i bolovima u zdjelici tijekom trudnoće. dotatna kilaža, namještanje kostiju, sve to napravi svoje...
htjela sam i kiropraktičaru jer su bolovi bili nepodnošljivi ali sam po preporuci jedne forumašice ipak otišla fizijatru

obavezno se konzultiraj s fizijatrom.
nakraju sam dobila jednostavne vježbe koje su mi stvarno olakšavale, dok sam ih redovno radila :ooops
ovaj topic spojiti ću s bolovima u trudnoći
20 sij 2010, 12:03
Hej,
evo zvala sam svog fizijatra iz Thalassotherapije, i narucena sam iduci utorak da me pogleda pa da se dogovorimo.
Ipak me prvo zeli pregledati.
Da, moja trudnoca se vodi pod riskantna (makar sluzbeno- IVF, pa blizanacaka, pa ne..) ali lagane vjezbe mogu izvoditi, bdem prvo razgovarala sa njim.
23 sij 2010, 17:52
cure posto pocinjem biti vec pomalo zabrinuta odlucila sam topic otvoriti da vidim dali je imao tko slicnih problema.
u 16tj. sam trudnoce svaku vecer imam bolove u donjem dijelu trbuhu ne jake ali dovoljno da se zabrinem a i ponekad me presjece gore i to uvijek na desnoj strani ,ginic veli da se nista ne zabrinjavam ali eto nemogu da se ne brinem.
inace imam problema sa zatvorom i kada me trbuh boli imam pritisak odostraga koda moram na wc a nemogu i to me zna ponekad drzati po cijelu noc do jutro dok ne odem obaviti veliku nuzdu onda je sve super opet do navecer.
nakon sto mi je ginic rekao da je sve u redu malo sam po netu istrazivala ali nalazim kao i obicno dva odgovora dobro i lose tako da sam vec pomalo luda i jako zabrinuta.
bojim se za bebu,bojim se da ona to ne osjeti i da joj to ne skodi!
ima li tko da ima ili je imao slican problem?
23 sij 2010, 17:58
jesam,s negdje 17 tj trudnoće...toliko me frkalo i bolilo da sam išla na hitnu 30-ak km udaljenu...i sve je bilo u najboljem redu,njihova dg:plod ide prema dole pa isteže trbušne ligamente i maternicu,rekli mi da pijem normabele i javim se svom ginu..to je bila ned,ja sam išla u pon kod ginića(vanredno)i nije me ni pregledo i napiso mi recept na normabele 2mg koje nisam pila jer sam se smirila...i to je bilo samo taj jedan dan(od 13h do navečer kad sam zaspala)...
ti ako nisi ziher,rađe plati i odi privatniku da te pregleda vag i uzv...ja sam to znala napravit
vjerujem da je sve u najboljem redu,držimo fige i keep me posted!!
23 sij 2010, 18:08
kada si spomenula te tablete tako mi je da vec pomalo pocinjem misliti da umisljam da me boli.
zbilja nebih htjela panicariti i svako malo letiti ali mi zbilja nije jasno zasto svaku vecer???...

grrrr
narucena sam za 10tak dana na ultrazvuk i sad uopce nisam pametna sta bi ne boli toliko jako za hitnu a opet nije mi svejedno ma jojjjj....
23 sij 2010, 18:18
i meni su rekli da je to normalno, ako te to imalo tjesi......
23 sij 2010, 19:28
bubsek, to može biti sasvim normalno, nažalost zna i potrajati.
odi privatniku da ti potvrdi da je sve ok, i da se smiriš.
a za stolicu pronađi neki prirodni recept koji ti odgovara, ja sam znala namočit suhe smokve i šljive, i kasnije ih pojest skupa s tom vodom u kojoj su se močile. ne bi se trebala naprezat, a manje će te bolit ako probava radi ok. mislim da u trudnoći smiješ i portalak sirup, mi smo to dobivale u bolnici na čuvanju trudnoće.
beba ne osjeća samu bol kada ju ti osjećaš (nju ništa ne boli), ali brigu i emocije svakako osjeća. zato se probaj opustit i manje brinuti.
23 sij 2010, 20:55
Plusic je napisao/la:i meni su rekli da je to normalno, ako te to imalo tjesi......

hvala draga,tjesi me i to puno...
danijela81-za zatvor uzimam magnezij sumece i pomazu mu svako jutro odem uredno na wc i sve super...a jedan dan sam isla preskociti jednu dozu i pokajala sam se sve se posemerilo i bolovi krenuli rekla sam vise nikad necu preskociti,evo 8h je a mene za sad ne boli nadam se da ce tako i ostati...
vidjet cu jos 2-3 dana kako ce se odvijat pa ako ne prestane idem privatniku...
23 sij 2010, 20:59
Od mene draga,samo jedan
23 sij 2010, 21:01
ja sam bila preplasena isto kao i ti
odi doktoru, osjecat ces se bolje nakon strucne rijeci
23 sij 2010, 21:06
kada mi je moj ginic rekao da je sve to normalno smirila sam se ali posto se nastavilo vise mi nije bilo svejedno a sad pogotovo posto je moja prva trudnoca bila toliko uredna i dobra,toliko dobra da nisam skoro ni osjetila da sam trudna a u ovoj sve se okomilo...
strpit cu se do pon. ako cu tada osjetiti ista idem na pregled obavezno...
23 sij 2010, 21:30
uvjerena sam da su bolovi rezultat širenja maternice i neredovite stolice. rekla sam ti što je meni pomagalo, e sad hoćeš li probati s magnezijem ili ne to je tvoja stvar.
sigurna sam da je sve ok, to ti je ginekolog potvrdio.
spajam s temom bolovi u trudnoći.
23 sij 2010, 21:43
silki pijem magnezij samo sam jednom prije nekih 4dana probala preskociti jutarnju turu i od tada sve se posemerilo i krenuli bolovi rekla sam vise nikad necu preskociti...
nisam ti jos ni zahvalila sto si mi za to rekla...
HVALA TI...
23 sij 2010, 21:47
ma ne trebaš mi zahvaljivati, važno je naći čarobnu formulu
24 sij 2010, 12:01
Kad rezimiram i svoj prosječan dan onda se i kod mene većinom navečer pojavljuju pojave kao boluckanje u trbuhu i to uzrokovani malo sporijom probavom ili zrakom u crijevima (koji se kod mene teško oslobađa

).
Ujutro sam najčešće lagana ko ptičica a navečer sam slonica. No ako probava ne radi svoje onda ponekad i jutro zna bit teško.
Najčešće razlikujem bolove maternice i bolove po crijevima ali zna bit dana kada nisam sigurna pa je to i izvor male zabrinutosti.
Bubsek navijam za tvoja crijevca ~~~~~~~~~~~
24 sij 2010, 21:04
NadiaElena-hvala ti...najgore je to sto ponekad neznam sta boli pa kako ti kazes pocnem biti zabrinuta...
evo da se pohvalim sinoc a evo vidim i danas nista ne boli....
16 lis 2014, 17:59
Pozdrav svima.. ja moram pitati vas jer sam cjeli dan u bedu skroz...sinoć sam imala bolove u donjem dijelu trbuha onako me probadalo kao kad imam M ... tek sam u 5tt nakon IVF-a i pozitivne bete... imala sam i sa zatvorom problema pa mislim da je toga možda jer sam baš začepljena bila... a i imam ciste veće na desnom jajniku ... nisam ni krvarila niti mi je bilo slabo ... dali je imao tko šta slično ... zvala sam svoju gi. jutros ona kaže da kad osjetim takvu bol moram na hitnu ... danas me ništa ne boli al me strah ... a trbuh napuhan ko da sam u 5mj trudnoće a ne 5 tjednu ... od terapije nakon ivf-a samo stavljam utrogestane ...HVALA VAM !!!

..jako se boljim je sam prošlu trudnoću izgubila pa
06 pro 2014, 15:12
Da se i ja ode javim kad već nema ljetnica

ma šta ljetnica - nema još otvorenih ni proljetnica
Uglavnom, danas sam punih 10 tjedana, u ponedjeljak imam pregled...
Ono šta me muči su leđa (križa) koja me od jučer ubijaju

nije mi problem trpiti, ali me sad već strah jel to normalno?
Od početka ove trudnoće me bole leđa povremeno, ali bila su se smirila i sigurno dva tjedna nije bilo problema s tim i sad od jučer opet
Pogotovo kad se duže šetam ili sjedim...
Sad sam se parkirala na kauč i ne mrdam...
Inače, uzimam Utrogestane od petog tjedna zbog pms grčeva (uzv uredan) i grčevi su se smirili na terapiju...
A sad kad me zabole leđa osjećam nelagodu i u trbuhu...
Usput, da nisam trudna sad bi mi bilo vrijeme dobiti M - može li to imati ikakve veze sa ovim poteškoćama
08 pro 2014, 17:30
Znam da su cure znale pisati da ih muče leđa, možda nezgodno neki živac opterećen. Jel prođe kad legneš? Jesi spomenula doktoru?
08 pro 2014, 18:10
Evo bila maloprije na redovnom pregledu, sve ok, kaže dr. da je to zato jer sam gracilne građe

a prva beba bila velika (skoro 4 kg) pa da sam malo raštimana
Uglavnom da odmorim kad me stisne, ali da nebi trebalo biti problema
12 tra 2015, 09:59
Moja prva trudnoća je bila doslovno blaženo stanje, ako izuzmemo žgaravnicu i nesanicu pred termin
Trenutno sam 30tt
ova trudnoća je totalno različita, u međuvremenu sam imala i klasičnu konizaciju koja je bila opsežna i dosta cerviksa je uklonjeno
bila sam i u bolnici 2 tjedna i sad sam doma na strogom mirovanju iako sutra idem u bolnicu dobiti dexametazon (btw, jell ga koja primala, kako to izgleda, koliko se pprima injekcija?)
cerviks je u bolnici bio na 22 i vidjet ću uskoro jel se još skraćivao ili je stanje isto
ono što me brine je što zadnjih 7 dana ja često imam bolove u donjem dijelu leđa i preko stomaka točno kao kad dobijem mengu
pravi menstrualni bolovi
mene sve to brine jer ja zapravo nemam pojma kako izgleda kad te uhvate pravi trudovi, a prag boli mi je relativno visok pa me strah da ne previdim npr početak trudova i prijevremenog poroda koji mi prijeti
jel to normalno ili se trebam brinut?
prijavit ću ja to ginekologu kad ga vidim sutra ili prekosutra u bolnici, ali me brine pa da vidim jeste li imali takvih problema
12 tra 2015, 14:53
Prijavi doktoru svakako. Obzirom na situaciju možda ti naprave i ctg da isključe trudove. Ne mora biti ništa, ali može biti nešto pa je bolje biti siguran.
12 tra 2015, 15:16
Za bolove ne znam,ali sve sto je konstantno i ne prestaje treba prijaviti dr.Ja sam mirovala od 25.tjedna do kraja.Stalno me nesto boluckalo.Dexametazon sam dobila isto u 25.tjednu.Dobijes u guzu inekciju(peeeeeece).Ja sam dobila 2 dana za redom.
12 tra 2015, 15:27
prijavi bolove obavezno. dexa ide tako, u dvije injekcije direkt ili ti ga mogu dati u infuziji brzinskoj.