Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Omega3 i trudnoca!

24 lip 2008, 07:52

mislila sam čisto zbog toga što onda uzimaš jednu tabletu. pitat ću moga dr na pregledu što on misli

Re: Omega3 i trudnoca!

24 lip 2008, 08:41

silki, po jednu pijem dnevno. I ja ih uzimam pored toga sto uzimam i Elevit (jer u njima nema omege3).

pitanje za sogoricu

28 kol 2008, 13:08

Sogorica je u cetvrtom mjesecu trudnoce i jos ne pije vitamine, htjela bi. Pitala me je koje da kupi, kad sam ja bila trudna pila sam Prenatal vise ne znam od kojeg proizvodjaca, bilo je to davno :cool .
Ajde dajte savjete sto da si zenska kupi za trudnocu.

Re: pitanje za sogoricu

28 kol 2008, 15:00

Kaj nitko ne pije vitamine :cool

28 kol 2008, 15:05

Ja ne, (a trebalo bi :oops: ) zato nisam nista ni odgovorila.
Pila sam do pre cca godinu dana Prenatal (malo i neodgovorno tijekom trudnoce i malo vise posle poroda zbog ocajne KS).

28 kol 2008, 15:07

Ja sam ih gledala i planirala kupiti pa na kraju nisam pila nista, osim omege 3 u zadnjem tromjesecju.
Inace, ok su mi se cinile Twinlabove po sastavu (iako, sve je to vise-manje ista pasta, samo sam ja gledala koj eimaju vitamin A, a koje ne i u kojoj kolicini imaju).

28 kol 2008, 15:10

Cak mislim da sam ja pila te od Twinlaba, ali se fakat ne sjecam.
A omega3 su cije? Kaj ne bi trebala piti nekaj s folnom?

28 kol 2008, 15:12

Slagala sam :oops: Prenatal nisam pila u trudnoci vec samo nakom poroda po preporuci ginekologice zbog uzasno malog Fe. Zapravo je ona meni preporucila Fe ali kako jos nisam nasla nesto od cega mi nije muka, pitala sam je da li bih mogla uzeti prenatal i tako sam ga i pila.
U trudnoci nisam uzimala neke dodatne vitamine osim folne, ponekad sumeceg Ca, i nešto malo multivitamina.
Cula sam da je inace spirulina dobra samo nikako da krenem s tim.

28 kol 2008, 15:23

Ja ne pijem ništa. Pisala sam na jesenskima o teoriji mojeg dr. Dakle, ako se hraniš normalno (znači ak nisi na mcdonaldsu i sendvičima non stop) on smatra da ne treba ništa, čak ni folna. Jedino ako postoji neki poseban razlog tipa nedostatak Fe ili uzimaš neku terapiju uz koju je neophodan nadomjestak, onda se svakako preporuča. On smatra da farmaceutske kuće napuhavaju silne potrebe za sintetskim vitaminskim dodacima. Žena mu je farmakolog, pa vjerujem da se doma nekaj razgovaraju o tome. Uglavnom, ja sam mu odlučila vjerovati.

Jedino kaj pijem je Mg300 ali to zbog kontrakcija, i to ne svaki dan.

28 kol 2008, 15:38

Švrćo :5
folna se pije prvih 12 tjedana trudnoće, nakon toga ginekolozi obično preporuče nešto od ovog već spomenutog (Prenatal i slično), a ako je nisko željezo dobije se i Fe.
ja ne pijem nikakve kombinirane već od početka trudnoće spirulinu i donedavno sam pila magnezij. jednom-dvaput tjedno uzmem tableticu željeza za žvakanje i to je to
za omega3 sam pitala ginekologa i on je odgovorio slično što i Švrći njen - farmaceutske kuće će svašta prodati trudnicama ;)

28 kol 2008, 18:43

moj je skoro pa kao i švrćin ;)
ja sam pila prenatal od twinlaba, definitivno najbolji i najskuplji.
počela sam s njim 2 mjeseca prije trudnoće i pila sa, ga do 6 mjeseca.
sa punih 6 mjeseci beba je već formirana i radi samo na masi tako da ako je prehrana uravnotežena nisu potrebni dodatni vitamini.
šumeći mg pijem od početka trudnoće. zbog cirkulacije i probave.
najfiniji mi je onaj iz dm-a za 10kn :mrgreen:
nakon 6 mjeseca trudnoće obično se kreće sa željezom i to je to.

zašto se ne konzultira sa svojom ginekologom?

28 kol 2008, 18:45

ja sam pila femibion
http://www.femibion.de/

ali mi je preporučio ginekolog

28 kol 2008, 18:48

ja pijem prenatal od twinlaba od negdje 4 mjeseca. pijem ga još uvijek prema preporuci ginekologa.
Čujem od friškijih trudnica da piju nekakkav pregnital, ne znam od koga. on uz vitamine ima i omega 3.
čula sam još da su ok centrum materna.
pa kak silki veli, nek pita svog ginekologa

28 kol 2008, 20:04

Ina66 je napisao/la:folna se pije prvih 12 tjedana trudnoće, nakon toga ginekolozi obično preporuče nešto od ovog već spomenutog (Prenatal i slično), a ako je nisko željezo dobije se i Fe

za folnu je znaci kasno, ali mi se cini da i u Prenatalu ima folne? Nije vazno, reci cu joj te od Twinlaba.

silki je napisao/la:zašto se ne konzultira sa svojom ginekologom?

:dunno pitala me je i ja se dosla raspitati, pojma nemam

28 kol 2008, 20:05

Evo nasla taj pregnital
http://www.pregnital.com.hr/

28 kol 2008, 20:19

pregnital i prenatal isto s.... drugo pakovanje ;)
slobodno može uzimati nešto od ta dva dodatka, ništa joj neće biti.
ja nekako oduvijek vjerujem twinlabu :dunno
zapravo, doista je važna kvalitetna prehrana i vitamini zbog rodilje, beba si itako uzme sve što joj treba.
ginekolog mi je preporučio nastaviti s prenatalom kad počnem dojiti.
Zadnja izmjena: silki; 29 kol 2008, 07:22; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 kol 2008, 22:57

Ja po preporuci svog doktora pijem Centrum Materna tablete, jer imaju dosta željeza, a uz to uzimam 150mg magnezija dnevno, jer imam grčeve u nogama.
Valjda neće naškoditi!!

28 kol 2008, 23:48

Mi i inace pijemo omega3 dodatak pa sam ga uzimala i u trudnoci, pred kraj. Nisam jela dovoljno plave ribe.
Folnu sam pila prije zaceca i prvih 12 tjedana.

29 kol 2008, 08:45

Ja pijem Centrum Materna isto. I Mg 300 šumeće tablete. S time da prvo ne pijem svaki dan, a kad popijem, onda uglavnom uzmem samo pola Mg šumećeg. A nekad i sve zaboravim. A planiram si kupiti Omega 3 da tu i tamo uzmem, jer stvarno ne jedem dosta ribe i ostalih izvora tih masnih kiselina. Čula sam da je marka Childlife jako dobra jer jako, jako paze na čistoću tableta, ali ne znam da li je kod nas ima, to ću ovaj vikend malo istražiti po apotekama.

29 kol 2008, 10:05

i ja pila Prenatal od twinlaba do 5. mjeseca trudnoće, pa mi je netko rekao da se taj proizvod izbacuje s američkog tržišta jer navodno nije uravnotežena količina potrebnih vitamina. prva 3 mj. sam pila i folic+, ali manju količinu jer sam uzimala uz Prenatal. od negdje 4. mjeseca uzimam i šumeći magnezij i Omega3, od nedavno željezo i to je to. jedem puno povrća, mesa, voća i jogurta. tu i tamo zgriješim s nekim sendvičem, pizzom ili slatkim. gin rekao da uz takvu prehranu ni ne trebaju dodatni vitamini osim željeza, magnezija i eventualno Omega3 jer je općenito prehrana u Hrvatskoj siromašna tim masnim kiselinama. a ja malo razmislila o svemu i složila se s njegovim mišljenjem. jedino još uz ovo sve svaki dan sameljem 2 žlice sezama i stavim u šalicu jogurta

29 kol 2008, 11:24

Ako se ne varam, lan odn. lanene sjemenke su isto prirodni izvor omega-3 masnih kiselina. Pa ako staviš sjemenke sezama, možeš možda tome dodati malo i lana.

29 kol 2008, 11:31

ne znam zašto to i meni nije palo na pamet, super savjet, tnx diami

brusnica u trudnoći -da ili ne?

07 lis 2008, 11:27

na nekim je stranicama hvale na sva zvona, na drugima upozoravaju da se ne koristi jer može izazvat kontrakcije..i što je sad točno?

Re: brusnica u trudnoći -da ili ne?

07 lis 2008, 12:01

ja više uopće ne znam što je u trudnoći zabranjeno, a što ne. u 24 tjednu sam imala enterokok u urinu, 10 na 4, pa su me u bolnici tankali litrama čaja od brusnice. nije puno pomogao, pa me onda tankali litrama urološkog čaja. prije toga sam u ljekarni pitala šta smijem, rekla je brusnicu da, urološki ni slučajno, pa sam bila totalno zbunjena. ali svejedno sam radila kako su doktori govorili, valjda oni znaju bolje, a bila sam i u bolnici pa sam mislila, ak se nešto i dogodi, tu sam pod kontrolom, pa neću previše brinut. urološki me izlječio nakon 3 dana, i bilo sve ok. imala sam kontakcije, ali sam ih imala i prije svih tih čajeva, a nakon njih su nestale.

07 lis 2008, 12:14

Sanika slobodno ju pij.Ja sam ju pila i nije naštetila a i dr. nije rekao da ne mogu.Možda da ne piješ sa najjačom koncentracijom ako te strah

07 lis 2008, 12:47

enterokok sam i ja imala i dali su mi na kraju antibiotike..no :whew
što se brusnice tiče, nju sam konzumirala u svim oblicima po preporuci doktorice..ipak sam na kraju završila na antibioticima. pila sam čaj od plodova brusnice, pa onaj s mljevenom brusnicom, čak i onaj u filter vrećicama kad mi se nije dalo, onda sok od busnice raznih udjela brusnice i jela sam same plodove.
e da jela sam i čokoladu s brusnicom :rolf

07 lis 2008, 13:02

sanika, evo par linkova
http://www.thecamreport.com/?p=1540
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT0 ... %22&rank=2
http://www.amazingpregnancy.com/pregnan ... s/448.html
http://www.herbs2000.com/herbs/herbs_cranberry.htm
http://www.cfpc.ca/cfp/2002/Jan/vol48-j ... ical-2.asp

uglavnom, iz ovoga što sam na brzinu iščitala, nigdje se striktno ne navodi da može štetiti, uglavnom prevladavaju pozitivna stajališta ili se spominje da nema dovoljno studija na tu temu

snow - čokolada kažeš? :rolf

07 lis 2008, 13:12

mislim da čokolada najviše pomaže - udara pozitivno na psihu, a ja bi okrenula onu " u zdravu tijelu, zdrav duh", pa onda ak je zdrav duh.. :mrgreen:

07 lis 2008, 13:12

hvala drage moje :3srca
moram ju piti zbog Proteus mirabilis kojega su mi pronašli u urinu, nema ga puno pa nisam dobila antibiotike već preporuku za brusnicu od Kala, piše da se piju 4 dnevno (jedna ima 400mg, a ja ću piti dvije...+ sokovi :)

07 lis 2008, 13:18

Ina66 je napisao/la:snow - čokolada kažeš? :rolf

jooj kak mi je fina ta čokolada :klopa ...mogla bi si ju danas maznuti da si popravim dan :naughty
Odgovori