Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kozmetika za trudnice...

28 sij 2009, 12:20

storiatriste je napisao/la:Lice nikada nisam mackala kremama pa tako ni sad, ten mi je odličan, koža meka, a stomak i grudi mažem Deborah Corpo Nuovo uljem protiv strija ili Olivalovim bademovim, maslinovim i pšeničnim uljem za trudnice....i moram priznat da nisam baš redovita u mazanju , svaka 2-3 dana :oops:
Mene zanima mogu li se mazat anticelulitnim kremama (bedra)? Čitala sam negdje da se ne preporučuje jer preko kože sve ulazi u krvotok pa tako i do bebe, ali da nije dokazano ni da štete!? :dunno A celulit me napao sad ko nikad.... :roll:

to nije pravi celulit, to su nakupine vode, koje će otići nakon poroda i dojenjem.
Ja sam u prvoj trudnoći izgledala UŽASNO po tom pitanju, a 2mj nakon poroda glatka koža :dunno

28 sij 2009, 12:29

evo sa stranice poliklinike harni.
Slično kao i kod uporabe drugih sredstava koja dolaze na kožu, uporaba anticelulitnih krema se od strane ginekologa ne preporučuje. To istodobno ne znači da anticelulitne kreme ne smijete koristiti. Naime, ne postoji niti jedna znanstvena studija koja je ispitivala štetno djelovanje anticelulitnih krema u trudnoći. S druge strane znamo da je koža organ velike površine i izvrsnih resorpcijskih mogućnosti. Otuda je sigurno da se sastojci iz svih krema, tako i iz anticelulitnih krema resorbiraju u kožu i jednim (vjerojatno vrlo malim) dijelom dolaze u fetalni krvotok. Kao što je navedeno na početku, do sada nije utvrđeno niti štetno niti neštetno djelovanje ovih krema, a odluku o uporabi morate sami donijeti.

bez obzira, ja ne bi eksperimentirala s anticelulitnim kremama.
iz istog razloga nisam se ni farbala cijelu trudnoću. treba voditi računa o tome da sve što nanesemo na kožu ubrzo se apsorbira u krvotok.

u prvoj trudnoći mackala sam se non stop i ostavila omanje bogatstvo na kreme protiv strija.
dobila 32 kg i strije po trbuhu i grudima.
ovaj put koristila sam isključivo bademovo ulje i kolekciju mama i dm-a. bilo mi je važno da krema i ulja koje koristim ne sadrže boje, konzervanse i mirise.
dobila sam 14 kg i niti jednu jedinu striju.

znači uz genetiku zaslužna je i kilaža :mrgreen:

28 sij 2009, 12:47

silki je napisao/la:evo sa stranice poliklinike harni.
Slično kao i kod uporabe drugih sredstava koja dolaze na kožu, uporaba anticelulitnih krema se od strane ginekologa ne preporučuje. To istodobno ne znači da anticelulitne kreme ne smijete koristiti. Naime, ne postoji niti jedna znanstvena studija koja je ispitivala štetno djelovanje anticelulitnih krema u trudnoći. S druge strane znamo da je koža organ velike površine i izvrsnih resorpcijskih mogućnosti. Otuda je sigurno da se sastojci iz svih krema, tako i iz anticelulitnih krema resorbiraju u kožu i jednim (vjerojatno vrlo malim) dijelom dolaze u fetalni krvotok. Kao što je navedeno na početku, do sada nije utvrđeno niti štetno niti neštetno djelovanje ovih krema, a odluku o uporabi morate sami donijeti.

bez obzira, ja ne bi eksperimentirala s anticelulitnim kremama.
iz istog razloga nisam se ni farbala cijelu trudnoću. treba voditi računa o tome da sve što nanesemo na kožu ubrzo se apsorbira u krvotok.

u prvoj trudnoći mackala sam se non stop i ostavila omanje bogatstvo na kreme protiv strija.
dobila 32 kg i strije po trbuhu i grudima.
ovaj put koristila sam isključivo bademovo ulje i kolekciju mama i dm-a. bilo mi je važno da krema i ulja koje koristim ne sadrže boje, konzervanse i mirise.
dobila sam 14 kg i niti jednu jedinu striju.

znači uz genetiku zaslužna je i kilaža :mrgreen:

naravno :lol
ja sam s marinom dobila sto kila i hrpu celulita i strija.
sada ništa.I mislim da ni neću ništa. :faca

28 sij 2009, 12:53

najvjerojatnije ni nećeš samo pazi na kilažu.
znala sam komentirati da sad nisam ispucala jer sam se dobro razvukla prvi put :lol

vjerujem da mi je porod i oporavak poslije istog puno lakši zbog manje dobivenih kila u ovoj trudnoći.

28 sij 2009, 15:03

ja danas skužila strije na bokovima :protest . tu nisam mazala. najbolje da legnem u kremu :roll:

02 vel 2009, 11:13

Ja na grudima ima strije od prije.
Btw, nekako sam očekivala da će me stomak svrbit, tj.po tome da će se rastezat negdi ono po stomaku, oko pupka, kad ono svrbi ispod pazuha prema kuku. Ludilo :drink
Definitivno potpisujem neveneru :lol

02 vel 2009, 21:45

i ja imam na grudima od prije. :roll:

Re: ajmo jos malo o strijama

21 lis 2009, 20:11

dobila sam samo jednu striju i to u prvih mjesec dana trudnoce :)
kasnije sam se mazala nevenovom kremom i definitivno je za preporuciti...iako i mustela je odlicna

njega tijela u trudnoći

08 stu 2011, 16:43

Zanima me koje kreme za njegu tijela koristite? Koje kreme protiv strija?
Da li se smiju koristiti anticelulitne kreme?

Re: njega tijela u trudnoći

08 stu 2011, 17:07

čitala sam da se anticelulitne kreme ne smiju koristiti jer mogu izazvat zastoj rasta ploda.
što se tiče kreme protiv strija koristim eucerin ulje za tijelo. osim toga ništa.

08 stu 2011, 17:37

Kreme za celulit gotovo da i ne postoje one bezopasne, zato bolje ne ;)

08 stu 2011, 17:44

Ja cjelu trudnocu koristim maslinovo ulje i nemam niti jednu striju ( za sada ;) )

08 stu 2011, 18:02

Cisto maslinovo???? Mislim ono za jest ne? ;)

08 stu 2011, 18:08

Da, cisto maslinovo, nakon skoro devet mjeseci koristenja koza mi je tako mekana kao da nije moja :dada

08 stu 2011, 18:26

idesssss, super!
Hvala, idem odma pocet trackat po sebi :hahaha :kiss

08 stu 2011, 19:03

sretna22 je napisao/la:idesssss, super!
Hvala, idem odma pocet trackat po sebi :hahaha :kiss

:drink

08 stu 2011, 20:11

za celulit se nista nesmije koristiti koliko znam,a i cure su potvrdile, a za strije imas i specijalne kremice, tipa babylove ulje i kreme i prilicno sl+kupa varijanta mustela za prevenciju i tretiranje strija
a najbolje cisto bademovo ulje(hollyplant ima) i maslinovo

08 stu 2011, 20:22

Pavloviceva mast! I to samo prije spavanja, Ja sam samo to koristila i ni jednu striju nisam dobila :D

08 stu 2011, 21:20

eucerin ulje za tijelo - skoro od pocetka trudnoce. za cice pogotovo!
nula strijica!

08 stu 2011, 21:41

Bademovo ulje čisto, a mogla bi probat i maslinovo. I krema elancyl. :D

09 stu 2011, 08:03

Palmers kakao puter. Koristila i u prvoj trudnoci i sada. Volim i kako mirise i kako djeluje :D . Time mazem navece. Jednom sedmicno napravim piling sa soli iz Mrtvog mora, a ujutro mazem sa puterom koji sadrzi minerale iz Mrtvog mora.

Kreme protiv celulita se ne smiju koristiti u trudnoci.

09 stu 2011, 10:06

Nisu me toliko zabrinule strije, nego celulit..al izgleda da nastavljam uzgoj :D
Koristim niveu za extra dry skin i ulijem u kremu pola dcl maslinovog ulja...i meni je to zakon...

Spavate li sa grudnjakom? Odkad sam postala "madonna with big bubies" - jednostavno moram, jer se borim s njima i strah me da se koža ne rastegne...

A kosa? Pituravanje, pramenovi???

09 stu 2011, 10:10

ne anticelulitne

Trabakulica je napisao/la:I krema elancyl.
nije li to anticelulitna?

ja sam koristila olival ulje protiv strija - maslina, badem i pšenične klice

09 stu 2011, 10:37

i btw: nitko ne spominjje Mustelu, a navodno prije par godina je to bila top krema?

09 stu 2011, 10:45

Ne spavam s grudnjakom, ali ja se bas ne mogu pohvaliti nekim extra bujnim poprsjem. Jesu mi grudi narasle, ali... Grudnjak me i preko dana nervira, zulja me, poslije me sve boli, a jos sam nabavila neki lafonte trudnicki :ajme .

U trudnoci s Afanom se nisam farbala i izgledala sam k'o kreten, jer imam gomilu sijedih. Kosa mi je stalno bila svezana u rep, jer se jedino tako taj izrastak nije vidio.

Sad sam se vec dva puta farbala (mislim da neko kaze da nije preporuceno u prvom tromjesecju) :dunno . Isto tako sam citala da su pamenovi OK, jer se ne ide do tjemena.

09 stu 2011, 11:05

Naručila sam se u petak kod frizera,pa se mislim šta ću...
nemam sjedih al se farbam u plavo, pa onaj ružni tamno smedji izrast..
ma nek mi stavi neki preljev...sama nisam pametna..neki spominju neke bio boje za kosu...

A grudi Kayabaš ti zavidim..Moje narastu ko soja natopljena vodom :ajme
Inače sam 2,5 - 3 brojček, a sad čista 5!! mislimda meod njihove težine baš i ledja bole..
Čitala sam negdje da i trudnice mogu na masažu, al da je masaža na boku.

09 stu 2011, 11:08

seve- ja sam spomenula mustelu :dada
ali ona je poprilicno skupa varijanta pogotovo za prevenciju jer mozes i unatoc najskupljim kremama dobiti strije ili i ako se uopce ne mazes mozes ih ne dobiti
ja sam se cijelu trudnocu mazala sa svim i svacim redovito al sam svejedno popucala ko tigrica...od bokova, trbuha, nogu,grudi....sve je popucalo u zadnjim tjednima kad je mali dosegnuo 4 kile
serum za strije mi je pomogao poslije poroda jer su od njega strije brzo pocele blijedjeti, 2 puta sam ga kupila.. potrosila sam 900kn za 2 bocice i vise si nisam mogla priustiti...tako da sam za cca 4 upljene bocice moglka krenuti na korekciju :roll

ja se nisam farbala, sigurno da se ne preporucuje ja sam izbjegavala i lakirat nokte zbog mirisa i para (ali ja sam mozda ekstreman slucaj, koristila sam sve sve sve bio proizvode, od labela,dezodoransa... svega! da beba upije sto manje stetnih tvari

09 stu 2011, 12:04

MON je napisao/la:ne anticelulitne

Trabakulica je napisao/la:I krema elancyl.
nije li to anticelulitna?

nije anticelulitna, ova je baš za strije u trudnoći, nacrtana trudna žena, i mista di se maže(trbuh, bokovi i sise).
piše na njoj STRECH MARK PREVENTION smooth cream, i košta 98,04kn.i još piše na kutiji:"krema koja sprječava pojavu i ublažava već nastale strije tijekom trudnoće". :D

sevene mogu spavat u grudnjaku, ide mi na živce, dovoljno mi je šta ga priko dana nosim. čim uđem u stan skinem ga sa sebe, i osjetim ogromno olakšanje :D

09 stu 2011, 12:07

a sori :oops:

onda super :dada

09 stu 2011, 12:08

ma sve 5, sigurno ima i anticelulitna od istog proizvođača...ali pazila sam kad sam kupovala ;)
Odgovori