Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: kombinirani probir / amniocenteza

02 tra 2014, 13:46

Nisam im odmah vratila upitnik,nisam znala da je upitnik tako važan za pregled :conf ..nitko mi to nije rekao ..iscjedak je bio bijeli prozirni,..dali ti imaš kakav iscjedak?

03 tra 2014, 14:28

Danas sam opet zvala,ali još ništa :gaah ..kažu nazovite sutra poslije podne..još jedna besana noć,tako me strah da ne mogu niti opisati..bojim se da nije što loše jer neće ništa da kaže samo da još nije gotovo. :(

03 tra 2014, 15:48

Ma ne grizi se to ti je zbog onog upitnika,da je nalaz loš,rekli bi ti,mojoj prijateljici je bio loš pa su odmah zvali,moraju odmah obavjestiti probaj se sjetiti kada si poslala nazad upitnik,zovi i sutra,nemoj se opterećivati nalaz još nije gotov jer je na upitniku pisalo da se popuni i vrati kako bi mogli ciljano raditi pretragu,kada su dobili upitnik nasadili su uzorak i vjerojatno malo čekaš

03 tra 2014, 16:38

pa poslala sam ga pred jedno deset dana,..joj tak sam ljuta :gaah ,da zbog toga upitnika mi kasne nalazi nisam imala pojma inače bih odmah poslala.. ja mislim kad se stanice razviju bez obzira na upitnik da ispituju najprije na ove najčešće kromosopatije 21,18 i 13 pa onda sve ostalo..samo mi je rekla da su nalazi u obradi..o Bože pomozi :moli

03 tra 2014, 16:42

jesi već dobila nalaze doma?..dali imaš još osjećej da ti curi plodna voda?

03 tra 2014, 19:05

Ne, nisu mi još došli kući,vise nemam osjećaj da mi curi ali poslije amniocenteze pa do subote prve poslije zahvata sam imala,moja gin. mi je radila uzv u srijedu odmah nakon amnio i rekla da je sve ok i da ima dosta plodne vode,ja sam nekako sigurna da će ti biti ok nalazi, vjerujem dr.Kosu on je najbolji uzv dijagnostičar,a rekao ti je da je uzv ok,znam i za onih 20% da se ne vidi uzv,pa ipak mislim da će biti dobro :srca :proljece ,jesi ti imala vodenkast iscjedak??, ja ipak mislim zbog upitnika,dobre vibricee :yess

03 tra 2014, 19:08

sad imam bjelkast i to je normalno,ali onda mi se čini vodenkast da je bio :conf

03 tra 2014, 20:14

meni je isto bio vodenkast,više proziran i sad ga imam..ne znam da bi bila plodna voda pa valjda bi bilo nekoh kontrakcija,neznam da samo tako može curiti voda bez drugih simptoma..Kos je ustanovio da je uzv nalaz super,ali je odmah rekao da nemože 100% vidjeti da je sve ok..nadam se da bu sve ok,rekli su mi samo da je nalaz u razvoju,sada ne znam dali to znači jesu li ga uopće gledali ili samo nije da kraja dovršen :dunno

04 tra 2014, 09:05

ok,danas ponovo zovi i javi obavezno,znam da nemože biti 100% siguran,ali mislim da ce ti biti ok :lebdi i da cemo imati :rodj

04 tra 2014, 09:10

a Što se tice iscjedka poslije amnio bio je vodenkast stalno gaće mokre ,a sada vise bjelkast,a citala sam da je moguće da poslije amnio curka voda ali da može i stat e sad znaj :kima

04 tra 2014, 16:16

evo ja zvala prije sat vremena,nalaz je uredan hvala dragom Bogu,ne mogu vam niti opisati koliko sam sretna..jeeeeeeeeeeee,jupiiiii..koliki strahovi i muke sad mogu malo odahnuti :srca :rodj :proljece :yess ..hvala svim curama na riječima ohrabrenja i na pozitivnim vibricama :hug

04 tra 2014, 16:19

:joy
A sad uživanje u trudnoći

04 tra 2014, 19:07

:buket

04 tra 2014, 21:43

vauuuu super!!! :joy

stalno virkam i moram priznati da sam danas sa strepnjom otvarala topic, iako sam zaista vjerovala u dobar nalaz. i vauuuuu!!! :joy :luv

05 tra 2014, 00:12

Eto! Znala sam! :rodj Jupiiiiii :joy
Opet ponavljam, te testove treba il poboljsati il ukinuti!
Grozno nepotreban stres!

Uzivaj sad u trudnoci draga! :luv

05 tra 2014, 12:19

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,jesam ti rekla ma vjerovala sam nekako..,...,,,,,,,,...........,,festa...,,,,........

05 tra 2014, 15:47

Čestitam cure! Ovu temu se stvarno otvaralo sa strepnjom, a tako je divno da su nalazi super i da nosite zdrave bebice!

Sad se slobodno i bez stresa pridružite trudnički kružocima, već ovisno o terminu (ljetne ili jesenske mame i bebe). :-) da imate s kim pričati o uobičajenim trudničkim boljkama.

07 tra 2014, 17:59

Dorothy.jesi gdje napisala šta nosiš??? :joy

09 tra 2014, 01:02

Sanika je napisao/la:Eto! Znala sam! :rodj Jupiiiiii :joy
Grozno nepotreban stres!

sve potpisujem :znoj

10 tra 2014, 15:07

thalia je napisao/la:
Sanika je napisao/la:Eto! Znala sam! :rodj Jupiiiiii :joy
Grozno nepotreban stres!

i ja sve potpisujem..grozno nepotreban stres :gaah

jučer mi je došal nalaz zdrava cura :rodj :yess ..oduvjek sam željela curicu :joy

10 tra 2014, 21:18

:joy :joy :joy :mala :luv

uzivaaaj :) :srca

11 tra 2014, 12:36

Još jednom cure puno vam hvala za riječi ohrabrenja,za savjete i na pozitivnim vibricama :vi ...sve vas puno volim :hug ..Iva puno sreće na sljedećem pregledu :joy ..i ja idem na onaj stardani anomaly scan na kraju mjeseca..kada ti je termin,meni u osmom mjesecu. :kiss

11 tra 2014, 12:52

za sve cure koje budu ubuduće zabrinute ovo je bio moj nalaz na kombiniranom porobiru
PAPP-A 2153,0 korigirani mom 0,87
slobodna beta pojedinca 107,00 korigirani mom 3,15
CRL 56mm
NT 1,8 mm kor.mom 1,22
gastacijska dob 12 tj.
rizici: trisomija 21 1:57
trisomija 18-13 1:24376
dobni rizik 1:78 moja dob 39god.
samo na temelju krvi 1:24
nakon 7 tjedana mučenja i pakla stigao rezultat amnio zdrava cura..
ovo je za sve zabrinute buduće mame koje budu otvarale ovaj topić,da im dam neku nadu i ohrabrenje i da loš nalaz kombiniranog ne znači da je beba zaista bolesna..ako je nuhalni dobar kao što kaže sanika i ako vam dobar ultradiagnostčar kaže da je sve ok i ak se mjere slažu onda je 99% sve ok..zato samo opšteno,i pomolite se dragom Bogu za zdravlje bebice i sve bu ok.. :hug

11 tra 2014, 13:26

nisam se do sada javljala iako sam manje-više redovito pratila
drago mi je da su vam nalazi uredni :srca

i ja sam jedna od onih koja je imala loš nalaz kombiniranog probira pa sam u prvoj trudnoći išla na amnio (u Splitu se prije 12 godina nije radio pa sam išla u Zagreb). taj stres od iščekivanja me odgovorio od amniocenteze u drugim trudnoćama (u prvoj sam imala 36 godina, treće dijete rodila s 42). bitno mi je bilo da je nuhalni nabor u redu da me smiri

Sanika je napisao/la:Opet ponavljam, te testove treba il poboljsati il ukinuti!
Grozno nepotreban stres!

s ovim se apsolutno slažem :dada

15 tra 2014, 19:25

:joy ej curke,bila jučer kod Kosa , curka je za 5 kaže,sada 6 tj. nemoram doaziti na uzv,a to mi je duuuugo,već sam sad Kosa sanjala ;)

16 tra 2014, 09:17

vidim da kod podobnika i u poliklinici sunc rade nifty test, to je onaj neinvazivni test iz krvi, ne znam je li ga netko spominjao.
pa eto, neka bude i ovdje info.
ne znam koliko košta, sigurna sam da nije jeftino.

edit: radi se i u CITO

edit edita: i u Rijeci u Poliklinici Gemini. valjda sam sad sve našla da ne moram više lijepit edite :)

16 tra 2014, 10:41

Thalia super info!!!
Meni bi vjerojatno i taj bio pozitivan, a beba u redu :lol

No, sve dok neće biti 100 % siguran (ovaj je navodno 99), mislim da niš koristi od tih iz krvi.
I kombinirani je 95 posto točan..pa eto...

16 tra 2014, 14:34

Pa ovi iz krvi hvataju bebinu dna koliko se sjećam, dakle nije usporedivo sa raznim double, tripple i drugim statističkim testovima.

16 tra 2014, 14:36

da, ovo je genetski test. drukčiji je od doublea i triplea (u americi se nekako drukčije zove).

16 tra 2014, 16:07

I košta 7 000 kuna...
Odgovori