Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
26 kol 2015, 11:03
Ja kad imam ok situaciju na poslu sam uglavnom online tako da samo ti piši
Moja svekrva radi ajvar i uvijek joj ispadne prefini tako da uvijek dobijemo puno teglica. Iskreno, ja nisam još pronašla volje, a ni vremena da krenem raditi solo.
Mi smo ovaj tjedan baš u stalnoj akciji, puno rođendana, druženja poslije mog posla... Sutra mi frendica ide na inducirani pa čekamo malenog dečka
27 kol 2015, 09:02
Vidim da nam cure imaju posla pa ne stignu pisati.
Ja sam na mirovanju pa mi je malo dosadno.
Napravim što imam ujutro pa se ostatak dana izležavam.
Stalno visim po netu, gledam kolica, krevetiće, komode, sve mi je lijepo, a skupo.
27 kol 2015, 11:26
Evo mene s pregleda u Petrovoj, dr kaže cuuuuuuuuuuuuuuuuurkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Rastopila sam se skroz od nježnosti, mm je presretan!
maruska ja sam skužila da uvijek ima nekih dobrih popusta posvuda samo treba pratiti (pogotovo za keš - npr. na svojim kolicima sam uštedila skoro 2.000 kuna

)... u King Crossu nije gužva, a imaš nekoliko dućana za takve stvari (Magic baby, Bubamaru, Chicco i još nekoliko)
Nažalost ja za L od nikoga nisam ništa dobila u nasljedstvo nego sam sve kupovala, moji su mi puno pomogli. No sada mi je drago jer imam sve za drugu bebicu
27 kol 2015, 12:37
Joj, sunčeko, curica!
Predivno!
Ja ću naslijediti dosta robice, ali ove veće stvari moramo dami kupovati.
Budemo se još malo strpili, možda dobijemo kakav popust na onom sajmu za bebe što zna biti u 10.mj.
27 kol 2015, 12:42
sunčeko čestitam!!!!!!!
Tako je bilo i kod nas, sve smo sami kupili i nesto dobili na poklon kada su nam dolazili u babinje! Jos je to sve nosio nećak, a sada će i druga beba! A sve izgleda kao da je novo!
Kolica smo prije 2-3 mj pospremili jer se J nije htio voziti, sada sam ih opet izvukla jer ih je vidio i tražio, ali isto su kao nova! Ako i bude cura, nositi će bratove stvari dok je mala! Mozda koja haljinica, ali nista pretjerano! Nema smisla trošiti novce jer je sve kvalitetno!
Jedino što volim novo su cipele, to neće nasljeđivati! Ja imam loša stopala i znam koliko je to bolno tako da na to pazim!
27 kol 2015, 13:23
Ja imam 4 nećakinje i problem će biti ako ovo moje dijete ispadne dečkić.
Mislim, po doma može nositi ružičaste bodiće i hlačice, baš me briga, ali ćemo morati kupiti kakvu mušku boju oblekice.
I za cipelice se slažem.
27 kol 2015, 14:06
ja sam L kada je bio beba kupovala uglavnom unisex stvari tako da za prvih 6-9 mjeseci imamo dosta robice jedino kaj je L rođen u 5. mjesecu, a ova bebica će biti 2. mjesec pa ću morati vidjeti što sve mogu iskoristiti, a što ne. Kasnije će curka dobiti svoje robice u kombinaciji s bratovom. I da, za cipelice se isto slažem...
Mi smo za babinje uglavnom dobili novce jer smo mu sve sami kupili tako da mladi gospodin na oročenoj štednji ima popriličan iznos

Plus kaj sam mu otvorila dječju štednju...
27 kol 2015, 14:27
Mi smo na moru i stalno na plaži. Mob mi je bio poblesavio pa sam danas pročitala sve postove u zadnja 3 dana.
I kod mene će biti prob ako bude dečko, čak su mi i kolica roze - kupili misleći da nećemo više imati djece...hehe
27 kol 2015, 16:02
adry
Prodajte ih i kupite druga! Naša su smeđa, baš zato da mogu biti i muška i ženska! Ja sam sašila podložak da ih malo razvedrim, a i robica nam je isto unisex, kao kod sunčeko razlika u rodendanima je 2 mj pa će nam većina robice odgovarati po godišnjim dobima!
Ja nikako otvoriti tu štednju, već mjesecima u banci se sjetim pa nemam rodni list kod sebe!
27 kol 2015, 16:11
mi smo od početka planirali više djece pa sam kupovala unisex. Imam Peg Perego book kolica koja su super kada su bebe male, a za kasnije imam MacLaren kišobran kolica koja su plava no imaju podloške u raznim bojama i za cure i za dečke.
Meni je fakat bilo super kaj sam čula super savjete od mojih frendica koje su taman rađale nekoliko mjeseci prije mene pa su mi rekle što da izbjegnem prilikom kupnje, a što će mi stvarno koristiti. i 99% stvari sam tako pogodila. Jedino što mi nije koristilo je prematalica - naime, frend od mm-a nam je radio ormare za sobu od L za robicu i onu komodu koja je kakti prematalica no super ju je napravio jer se prematalica odozgora može i maknuti. L sam prematala uvijek na onom spužvastom s tetrom gore posvuda po stanu, a ova prematalica je bila u uporabi možda nekoliko puta. Brzo sam maknula taj dodatak gore za prematanje i ostala mi je samo komoda koja mi i danas super služi
i meni je trebalo dugo da se sjetim uzeti rodni list i otvorim dječju štednju
27 kol 2015, 17:48
I ja sada planiram kupiti kolica koja imaju unisex boju, sviđaju mi se jedna crno-bijela, pa siva, čak i zelena.
Komodica za presvlačenje će biti ormarić na koji ću staviti podlogu za prematanje tako da može imati i kasnije svrhu.
A krevetić isto kupujemo onaj većih dimenzija (140x70) tako da mi bejbi može što dulje spavati u njemu (kada maknemo stranicu).
Hranilicu i te sitnice ostavljam za kasnije, ionako će tek sa 6-7 mjeseci početi sjediti pa ćemo o tome misliti nakon ljeta.
Jedino bih željela kupiti onu podlogu za igranje, gdje leže na leđima i hvataju igračkice, to mi se sviđa, ali i to je za bebicu od 3-4 mjeseca.
27 kol 2015, 18:21
I ja imam Peg perego book! Obožavam ta kolica, kišobran nismo nikada kupili jer smo vidjeli da se J sve manje hoće voziti, sada vidim da je dobro da nismo!
Isto sam ga presvlacila po cijeloj kuci na toj prematalici, samo ju stavim gdje mi je odgovaralo! Komodu imam, ali problem mi je što je puna J robice, nemam kuda s bebinom!
Mi smo se u svoju kuću preselili prije 8mj pa nam još kronično nedostaje ormara, upikirala sam jednu komodu u Ikei za hodnik pa će u njoj morati stajati dio robice, hodnik je između spavaće i boravka pa mi je blizu!
Jedino mi je problem gdje će spavati beba, J spava u svom krevetiću, ali on je spojen s našim, maknuli smo jednu stranicu pa tako on često samo dopuza do mene i nastavi tako do jutra!
Beba će spavati s nama, kao što je i J, pa mi se čini da će biti prevelika gužva
Maruška možda vam netko pokloni taj baby gym, mi smo ga dobili na pokolon od mog brata!
31 kol 2015, 07:31
Cure, znam da je prerano razmišljati o tome, ali muž i ja volimo unaprijed znati što nam je i kako činiti.
Većina vas je u toj situaciji pa ćete me znati savjetovati.
Naime, ja se 6mj nakon poroda vraćam raditi, a muž će drugih 6mj ostati s bejbi.
Kako je termin sredinom 2.mj u brizi smo što ćemo kada će muž morati natrag na posao.
Kako nam obje bake još uvijek rade bejbi će u vrtić. A kako u 2. ili 3. mjesecu upisati dijete u vrtić?!
Jedino koji privatni, a to je dosta skupo (izdržali bismo nekoliko mjeseci jer ja radim u školi pa bi preko ljeta bili zajedno).
Ima li smisla prijavljivati dijete u gradski vrtić kada su upisi (u 5.mj) i napomenuti da bi tek u 2. ili 3.mj išlo u vrtić. Bi li oni takvu prijavu uzeli u obzir?
Oboje smo zaposleni za stalno i na puno radno vrijeme pa nam je vrtić neophodan, a neka teta čuvalica ne dolazi u obzir jer nemam baš povjerenja, a isto zna biti dosta skupo.
31 kol 2015, 10:28
maruska mislim da vam je jedina solucija privatni vrtić ili teta čuvalica. Upisi su u vrtić u 5. mjesecu i ne možeš upisati dijete od 3 mjeseca za iduću godinu. Nažalost, puno mojih prijateljica je bilo u takvoj situaciji

.... probajte nekak planirati financije pa tih nekoliko mjeseci do ljeta da se tako organizirate, ti budi po ljeti s bebom ako si slobodna i onda u 9. mjesecu krene u vrtić s godinom i 7 mjeseci.
31 kol 2015, 10:46
Budemo probali u kojem gradskom vrtiću u blizini, možda se kojim slučajem otvori koje mjesto tijekom godine. Budemo se zaletili do kojeg vrtića u vrijeme upisa, možda možemo makar na kakvu listu zainteresiranih pa da nas imaju na umu nagodinu.
Ako neće ići, budemo upisali u privatni.
Ima jedan super u blizini, Mali istraživač, skupo je do boli, ali mislim da je kvalitetan.
Treba sve proći i odvagnuti, spremni smo upisati u gradski pa neka je na drugom kraju grada, samo da se ide jer nema druge opcije.

Kako ćete vi, moje terminuše, to riješiti?
31 kol 2015, 10:57
Mi smo sad Lenu u svibnju upisali u privatni vrtić i nismo se pokajali. U isto vrijeme smo se prijavili i za gradski vrtić i bili smo primljeni ali smo odlučili da ju nećemo prebacivati, u svakom slučaju je već bio stres zbog selidbe i još nismo htjeli da mijenja 2 vrtića u 3 mjeseca.
Mi ćemo i sa sljedećom bebicom vjerojatno isto napravitit. Budemo vidjeli još.
31 kol 2015, 11:15
Znači, gradski vrtić može usred godine primiti dijete?
Naravno, ako ima mjesta.
Da, jasno mi je zašto ju niste htjeli premještati.
31 kol 2015, 11:16
Ne, ne može, osim ako nemaš neku vezu, mada sumnjam. Mi smo predali papire u svibnju da bi krenula u rujnu ali smo odustali.
prezadovoljni smo privatnim.
31 kol 2015, 11:36
Za Malog istraživača sam čula sve pohvale no fakat su skupi. L za sada čuva baka i u vrtić ćemo ga dati iduće godine, u 5. mjesecu ćemo predati papire za državni pa da krene u rujnu...
31 kol 2015, 12:03
To je super kada baka može i želi čuvati.
Da, Mali istraživač je dosta skup, ali ionako će tamo ići 3-4 mjeseca pa to onda i nije neka cifra.
Pogotovo jer će se i muž vratiti na posao pa će se financije dovesti u red.
Veza u vrtiću? Pa probat ćemo negdje nešto iskopati.

Adry, a koliko plaćate privatni vrtić, ako nije tajna? Jel u Zg?
31 kol 2015, 12:39
Je, puno mi znači što ga baka čuva. S druge strane je super jer kuća do nas je njegov mali bratić kaj je 2 i pol mjeseca stariji od njega i sestrična od godinu dana pa ima društvo za igranje, stalno su skupa. Iduće godine će on i bratić skupa krenuti u vrtić. Ja planiram L upisati u vrtić koji ima športski program i mogućnost engleskog.
Btw. nisam vam prijavila da su mi mučnine se vratile zadnjih nekoliko dana ujutro, čak sam i povraćala

Danas sam ok i nadam se da je to stvarno to od mučnina.
31 kol 2015, 14:51
poz cure,evo već treći dan se pokušavam javit,oba puta pisala prek moba i sve mi se izbrisalo,htjela sam se živa pojest.prošlu srijedu mi muž imao ročkas pa cijeli dan puna kuća,pa u petak opet došle mi nečakinje u čet i bile do petka navečer(inače srednjoškolke),dođo kum u petak i osto do sub navečer jer su dečki betonirali za pečenjaru što čemo raditi,malo se i popilo i tako to.u sub naknadno došla kuma s klincima i opet nakuhavaj,a meni hb odma zlo od malo veće temp akuma mi fino kaže joj meni je baš super ovo vrijeme,reko ma da pa normalno kad nisi trudna

još sam i buhtle išla popodne peć blesvica totalna,a noga me od ned popodne bolila malo iznad koljena,cijelu noć na nedjelju nisam spavala,u ned oko 6ujutro sam popila žličicu ivanovovog neofena jer nisam više mogla,nogu bi si bila odpilila,i do jučer popodne me bolila i skužim da mi obuća mora bit malo povišena a ne ja u ravnim papučama u kući.sve u svemu dosta mi je i ljudi i prometa u kući
ivan mi je još danas doma ,sutra kreće u vrtić nakon mjesec dana i baš če mi falit sad moji dečki,mj dana smo baš uživali iako mora nismo vijdjeli
31 kol 2015, 14:55
Maruška je napisao/la:Cure, znam da je prerano razmišljati o tome, ali muž i ja volimo unaprijed znati što nam je i kako činiti.
Većina vas je u toj situaciji pa ćete me znati savjetovati.
Naime, ja se 6mj nakon poroda vraćam raditi, a muž će drugih 6mj ostati s bejbi.
Kako je termin sredinom 2.mj u brizi smo što ćemo kada će muž morati natrag na posao.
Kako nam obje bake još uvijek rade bejbi će u vrtić. A kako u 2. ili 3. mjesecu upisati dijete u vrtić?!
Jedino koji privatni, a to je dosta skupo (izdržali bismo nekoliko mjeseci jer ja radim u školi pa bi preko ljeta bili zajedno).
Ima li smisla prijavljivati dijete u gradski vrtić kada su upisi (u 5.mj) i napomenuti da bi tek u 2. ili 3.mj išlo u vrtić. Bi li oni takvu prijavu uzeli u obzir?
Oboje smo zaposleni za stalno i na puno radno vrijeme pa nam je vrtić neophodan, a neka teta čuvalica ne dolazi u obzir jer nemam baš povjerenja, a isto zna biti dosta skupo.
ej draga početkom prvog mjeseca znaju bit upisi jer neka djeca se ispišu pa se ukaže novo mjesto,pokušaj se raspitati.tako bude kod nas odma iza nove godine a vrtić je gradski.pokušaj ih već sad pitat jer se ta pravila ne mjenjaju.ako se dijete upiše u 5mj kako je moje počinje se tek u 9mj.meni su to inače sve glupa pravila i rupe jer nitko od tih koji donose takve zakone ne razmišljaju da se djeca rađaju i u zimi a ne svi u 9mj i logično bi bilo da svako dijete sa navršenih godinu dana ima svoje mjesto u vrtiću ali lijepa naša hrvatska.....kod nas je sve naopačke
31 kol 2015, 15:21
jopica vidim da si 100 na sat, uspori malo
Ja idem sutra ujutro do mog ginića na pregled, ne znam jel će mi raditi uzv.
01 ruj 2015, 10:54
Pozz cure,ja evo u miru i tišini.moj veliki flajel danas nakon mjesec dana uživanja opet krenuo u vritic i baš mi fale dečki.tak sam u banani da sam išla svoj mini vrt opljevit i posadit luk da se plačem.opet ti ludi hormoni..inače još jučer sam htjela odg na ovu dilemu o boji krpica i sl.kolica su nam crveno-crna,mislim da je to OK i za curu i dečka i ta su mi tad bila najljepša.mi smo vam za Ivana sve u adaxu kupili na dječjem sajmu u areni.kolica 3u1su bila 1600kn,a krevetic kaj ide do polaska u školu je bio 700kn a SAD je po 1500kn,Komoda je BIA oko 500kn.ko može nek saceka sajam jer bude sniženih stvari.a što se robe tiče jedino što sam kupila je robica za izlazak iz bolniceu žutoj boji.hrpu smo nasljedili od bratića,a i rozo smo nosili po doma a da ne pričam koliko se robe dobije na prigledu
01 ruj 2015, 11:24
jopica uživaj malo u miru i tišini! Slažem se za sajmove dječje opreme da ima super popusta! Ja sam za prvih godinu dana sve kupovala unisex no kasnije nema baš unisex robice. Dečki nose trenirke i majce s autićima i ostalim čudima, a za curke nema čega nema sada kada lagano gledam po internetu. Tak da poznavajući sebe budem princezi kupovala svašta nešto kad malo naraste
Danas bila do mog ginića, sve je super, napravio jako brz uzv i potvrdio da je curka

...poslao me vaditi krv za TSH jer mi je zadnji puta bio na granici. Pregled za 4 tjedna
01 ruj 2015, 11:30
Superiška jopice.
Ja idem sutra na uzv i nadam se da i meni bude vidjela spol

mm to jako želi mada je on ubjeđen da je dečko
javite kad budu te rasprodaje
01 ruj 2015, 12:14
sunceko29 je napisao/la:jopica uživaj malo u miru i tišini! Slažem se za sajmove dječje opreme da ima super popusta! Ja sam za prvih godinu dana sve kupovala unisex no kasnije nema baš unisex robice. Dečki nose trenirke i majce s autićima i ostalim čudima, a za curke nema čega nema sada kada lagano gledam po internetu. Tak da poznavajući sebe budem princezi kupovala svašta nešto kad malo naraste
Danas bila do mog ginića, sve je super, napravio jako brz uzv i potvrdio da je curka

...poslao me vaditi krv za TSH jer mi je zadnji puta bio na granici. Pregled za 4 tjedna

Da nakon 6mj se sve svodi na frajerski stil nee,pa i ja bi morala za curku kupovat više manje dost tog.di ideš za TSH.meni je bio 2.5