Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
24 tra 2006, 14:25
Quote:Sa mnom u sobi je lezala jedna cura koja se nije uspjela poroditi vaginalno, pa je rodila carskim. Kad su nam davali one ergometrin injekcije za stiskanje maternice, ona je svaki put skoro plakala od straha. Jednostavno, bol koju je prezivjela na produ ju je ucnila jos strasljivijom za bilo koju drugu pa i bezazlenu bol.<
><
>Sigurna sam da je to bilo samo privremeno i da se nakon nekog vremena osjecala kao da je osvojila Himalaju jer kaze se ono sto nas ne slomi, jaca nas! <
><
><i></i>
08 svi 2006, 20:47
Ja se, usprkos svemu sto sam tvrdila prije poroda, nisam uspjela svladati i jauknula sam nekoliko puta. <
>I da, nakon svega sam se osjecala kao da sam osvojila Himalaju! <
> <
><
><i></i>
12 svi 2006, 05:39
Bome jesam!<
>Bila sam satima na dripu i cijelo vrijeme imala česte i jake trudove. I kad je došao izgon, već mi je svega bilo dosta. Nisam razmišljala hoću li vrištati ili ne, no morala sam. To je samo izlazilo iz mene. Muž me pokušao ušutkati. , uzaludno, naravno. I nakon par vriskova, beba se rodila! <i></i>
28 svi 2006, 18:33
Samo sam cekala kad ce neka od vas pokrenuti to pitanje vristanja.<
>Ja sam prvi put radala 9 i pol sati i prvih 5 sati mi je bilo ok,sto znaci mogla sam biti tiho,ali sljedeca 4 i pol su mi bila ubitacna i derala sam se ko manijak.Pokusala sam biti tiho ali mi nije uspjevao. Rodila sam u Vinogradskoj i nitko od osoblja mi nije ni rijeci rekao zato sto se derem.A mislim da ni nema pravo.Sad se pripremam za drugi porod i neznam kako ce biti.....<
> <i></i>
31 svi 2006, 22:31
Nisam vrištala uopće.<
>Porod je bio jako lagan i sve je bilo gotovo u dva stiska.<
> <i></i>
01 lip 2006, 07:20
Nisam niti jednom ispustila glas, al sam si cesto mislila hocu li prezivjeti, jako me je boljelo, nisam dobila injekciju protiv bolova, prirodni trudovi su bili dosta ucestali i jaki pa su mi rekli da je bolje da mi nista ne daju jer da bi se mogli usporiti trudovi , i tako sam rodila bez ikakvih "dodataka", al su me zato poslije uspavali jer su sumnjali da je ostao komadic posteljice. 10 min sam bila pod anestezijom, zatim su me probudili i zasili, nista nisam osjetila, lokalna je stvarno djelovala!O, divote, koja navala emocija srece, zadovoljstva kad rodis i vidis svoje dijete, stvarno mi je to ostalo u sjecanju, i sad mi suze idu kad se sjetim... <
><i></i>
09 lip 2006, 11:10
vristala sam zadnjih sat vremena poroda i to jako ( bilo je pola dva ujutro ). imala sam uzasni nagon za tiskanje a nisam jos bila otvorena.<
>Sjecam se da vise nisam znala u koji polozaj da sse stavim da me manje boli.. ali
zo sam zaboravila <i></i>
05 srp 2006, 15:23
Nisam vristala - ali sam malo pred kraj glasnije znala zastenjati. Imala sam osjecaj da mi vristanje nece bas puno pomoci. A opet... ja sam bila naocigled izmrcvarena nakon poroda, a žena koja se je u radjaoni do mene cijelo vrijeme derala, zapomagala i svasta, kasnije na odjelu je na mobitel govorila da joj je porod bilo lagan i da je to sve skupa sitnica. Mozda si je stvarno glasanjem pomogla. <i></i>
03 ruj 2006, 22:42
sta vristala ja sam se derala iz sveg glasa i psovala sam, jednostavno to nisam mogla kontrolirati kad bi me prosao trud ja bih se stidjela sama sebe kakve rijeci su izlazile iz mojih usta. drala sam se na muza "zovi tu kucku" (babicu) ispade mi djete.a zenama u drugim sobama koje su vristale govorila sam sutite krave jedne sta se derete. a muz mi kaze da sam bila najglasnija. a to mi je porod kratko trajao sta bi bilo da sam se poradala duze. <i></i>
10 ožu 2010, 23:57
ne ni jednom.
10 ožu 2010, 23:59
ja nisam ....
samo sam govorila ajoj
11 ožu 2010, 00:00
ni jednom,rodila u par trudova za manje od sat vremena
11 ožu 2010, 12:40
Ja nisam vrištala,samo sam malo tu i tamo rekla "joj",a pred kraj sam stenjala.Što ću se sramotit vrištanjem,da bar ima neke koristi od toga...
17 tra 2010, 23:00
na prva dva poroda ne, ali treci put sam se toliko derala, da me poslije bolilo grlo
17 tra 2010, 23:19
Kad sam došla roditi čvrsto sam odlučila da neću vrištati pa kud pukl0o da puklo. Čula sam da to nervira doktore a to nisam htjela. Porod je išao brzo i čuo se pokoji jojjjj ne mogu više. Rodila sam iz jednog - dva truda. i tad sam stisla zube međutim kad mi je sestra neočekivano svom snagom laktom nasjela na želudac prebrojila sam zvijezde misleći da mi pucaju rebra i tako se zaderala da je mislim odzvonilo u cijeloj bolnici. Bol je bila tako demonska da ja sebe više nisam mogla kontrolirati, urlik je bio spontan - ko da je nešto ušlo u mene pa urlalo.
18 tra 2010, 12:30
..nisam niti jednom, pokusavala sam pratiti sve sto mi govore i maksimalno surađivati kako bi pomogla i bebi i sebi..no ipak sam oba puta na samom kraju vec bila na izmaku snaga pa nisam tiskala kako treba, ne smijem ni misliti sta bi bilo da sam jos vristala pa da ne cujem sta mi se govori....
18 tra 2010, 22:29
rodila bi. Ništa se nebi dogodilo. Što bi se moglo dogodit?
I nisi ti surađivala, ti si sve radila, oni su malo pripomagali.
18 tra 2010, 22:50
Ma naviknuti su oni na sve...vrištanje,stenjanje,psovke....gotovo ništa ih ne može iznenaditi....
18 tra 2010, 22:53
Mama Mia28 je napisao/la:Ma naviknuti su oni na sve...vrištanje,stenjanje,psovke....gotovo ništa ih ne može iznenaditi....

e
19 tra 2010, 22:44
ne. izustila sam jedno tiho
joj i to je bilo to. koncentirala sam se na disanje, tiskanje... no sa svake strane u drugim boksovima zbor
24 lip 2010, 23:23
Nisam osjetila nikakvu potrebu gubiti snagu na vrištanje, ali ako je nekom lakše uz vrištanje...zašto ne?!
25 lip 2010, 00:06
Jesam ko manita, ali jednostavno sam morala. vristala sam toliko da mi je jedna od babica morala stavit ruku na usta.
25 lip 2010, 14:07

. stvarno sam morala, jer me nije tilo rezat, a beba je bila malo vece. pa je babica zakljucila da mogu proc i bez rizanja. a mogli su me cut sigurno kat povise radaone.
25 lip 2010, 15:16
srecica tara je napisao/la:jer me nije tilo rezat,
hebate, žene kume i mole da prođu ez ovog, a ti jedva dočekala. Pa jesu li te na kraju razrizali ili si popucala?
25 lip 2010, 16:55
Liv Tyler je napisao/la:srecica tara je napisao/la:jer me nije tilo rezat,
hebate, žene kume i mole da prođu ez ovog, a ti jedva dočekala. Pa jesu li te na kraju razrizali ili si popucala?
ni jedno ni drugo, ostala sam citava. ali s obzirom da me rizalo prva dva puta, strasno me bolilo.
25 lip 2010, 16:59
ni zucnila...boli i ovako i onako...
25 lip 2010, 20:48
srecica tara je napisao/la:ostala sam citava.
pa vidiš da te spasilo, aj ne žugaj.
26 lip 2010, 22:10
Nisam se uopce cula. Ja sam cvrsto odlucila da od mene nece niti glasa cuti i tako je i bilo. Nekako bi mi bilo neugodno vristati.

Ok, porod mi nije bi bas tezak, ali imala sam trudove i bolilo jeste, ali sam razmisljala o tome da ne trosim snagu na vristanje. Slusala doktore i disala- to me spasilo. I kada je zavrsilo doktori rekli da je to bio skolski primjer poroda (sta god im to znacilo).
Ja sam slusala zenu koja je vristala- dok sam bila trudna- i to mi je iskreno utjeralo strah u kosti. Jako sam se bojala poroda jer sam to cula.
27 lip 2010, 01:05
Prvi put (trudovi 50 sati) nisam imala snage ni vristati, stenjala sam dok nisam dobila epiduralnu.
Drugi put sam jesam prilicno glasno, poslije sam im se izvinjavala