Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
03 sij 2008, 16:47
Moje cure su
Jana i
Katija
Zbog prezimena nisam htjela ništa egzotično, a i preferiram hrvatska imena

..mislim da je važno da se slaže sa prezimenom..
Katija je trebala biti LENA ali tatici se više sviđala Katija pa neka mu bude

Ionako sam mu ja rekla ili ili
Obožavam kratka imena..još su mi mrak Janja, Vida
14 sij 2008, 17:21
kak ste došli na katiju s i?
zar nije katja? :conf
14 sij 2008, 17:40
Drago mi je da pitaš

sad sam preponosna
Surfala sam po netu u potrazi za hrvatskim imenom i bilo mi je bitno da nije "obično" i naletjela na "Katarina - Ina, Kata, Kate, Katica,
Katija, Tija, Tijana, Katina, Tina, Nina /grè. Aikaterina - ona koja je čista/"
Našla sam link
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID ... =&Show=858 pa kad skroliraš dolje niže vidjeti ćeš link za hrvatska imena.
Prezime mi je hrvatsko sa Š i završava na ec..tako da nisam htjela neka egzotična imena..moralo se slagati sa prezimenom. A Katja mi je lijepo ime..ali nije hrvatsko ;-)
Najljepše od svega je što se malena prozvala "Tija" a da meni nije ni palo napamet..hehe
14 sij 2008, 17:41
Moje cure se zovu Lara i Leonie.
Pina-curke ti imaju prekrasna imena, pogotovo Leonie
14 sij 2008, 17:52
Mamuka je napisao/la:Drago mi je da pitaš

sad sam preponosna
aha, mislila si kao katja =slovensko il rusko il čijeveć, katija =hrvatsko
kužim
14 sij 2008, 19:45
Moram priznati da sam prvo naletjela na Katiju..pa me tek onda podsjetilo na Katju..ali to je to
16 sij 2008, 11:23
Finska je puna Katji.
Meni se svidaju Tindra , Saga i Wilda
Tindra=twinkle
Saga=bajka
Wilda je od wild
24 sij 2008, 20:32
Cerka mi se zove Neva,po Ruskoj Reci Nevi

savrseno ime.
Druga zenska imena koja mi se svidjaju su: Divna,Iskra i Danica.
25 sij 2008, 02:01
vidim da je Lara popularno ime, da se ne zovem tako sigurno bih kcerci dala bas to ime, fora mi je
imena za curice koja mi se svidjaju su
Tara, Tajra, Natalie, Nea...
djecaci:
Damir, Daniel, Dado, Goran, Igor....
i da, ime u koje sam se zaljubila a prijateljica ce nazvati sina tako je
ERIK
30 sij 2008, 08:55
Klea, Hana...
30 sij 2008, 21:51
Katarina, Franka, Klaudia, Renea, Riana/Reana, Ireana/Iriana, Irenea trenutno naj naj
30 sij 2008, 23:38
E kod zenskih imena sam neodlucna...lijepa su mi
Lana, Hana, Zara, Sara...
06 vel 2008, 21:53
Moja curica je Christina Ewere a nadimak joj je Lola
Lola joj je trebalo biti ime no dosla je na 25.12 i time si je sama izabrala ime Christina
09 vel 2008, 20:37
Moje cure su Dora i Luna, a svidja mi se i Tessa
09 vel 2008, 21:10
Ema je trebala biti Chiara ili Kiara ili Kjara - ali mome mužu to nije "sjelo"
a sad mu je žao - jer bi nam uz prezime super pasalo
sad su mi najljepša Kaja i Toja ali sad se njemu sviđa Kjara
veli naše djete da je zadovoljna svojim imenom
10 vel 2008, 13:33
.
Zadnja izmjena:
Lora7; 26 lis 2015, 20:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
12 vel 2008, 23:07
Mi smo se odlučili za ime Barbara baš zato što trenutno nije u modi. Nadamo se da će biti jedina Barbara u razredu. Ako budemo imali drugo, curica bi bila Katarina, a dečko Kristijan... iz istih razloga. Ne volimo neobična ili rijetka imena, a opet ne želimo da nam dijete čitav život bude "žrtva" nekog "modnog trenda"!
U sobi u rodilištu izmjenilo nas se desetak u par dana: imali smo čak dva Leonarda i dvojicu Lovra! U našem su malom mjestu u zadnjih par godina rođeni: Matija, Ivan, Petar, Dunja, Sofia, Ema, David, Petra, Dora, Lovro, Antonio, Domagoj... zanimljiva paleta imena.
25 vel 2008, 17:15
Moja curka je Iva i sada bi trebalo smisliti nešto da ne odskače previše,ali bit će malo teže jer je u Ivinom razredu već zastupljeno toliko kratkih i meni lijepih imena.
Favoriti su mi : Luna, Doris, Nera i Ana.
29 vel 2008, 10:50
i meni se Kaja sada svidja a prije 7-8 godina bih kolutala ocima
05 ožu 2008, 11:12
Meni su isto favoriti Luna, Neva, a dugo mi je bilo Lori....
Nedavno sam čula za ime Griša (rusko) jedne curice, mada je to zapravo ja mislim muško ime, ali meni preslatko.
07 ožu 2008, 13:55
Moja curica će se zvati Ema ( imamo dugačko prezime ) , a sviđaju mi se još i : Klara, Lara, Hana, Lea .
11 ožu 2008, 15:30
Moj dragi zapeo da se zove Ajša ....
Ok mi je ime ali koliko je prikladno u ovim krajevima ..... Uostalom ni ne znam jel se tak piše Ajša ili Aiša ili Aisha ?
11 ožu 2008, 16:00
Renci je napisao/la:Moj dragi zapeo da se zove Ajša ....
Ok mi je ime ali koliko je prikladno u ovim krajevima ..... Uostalom ni ne znam jel se tak piše Ajša ili Aiša ili Aisha ?
meni je ajsa super ime, a pises onak kak hoces.
20 ožu 2008, 10:55
Nisam jos 100% da nosim curicu, ali smo razgovarali o imenima.
Meni se svidja
Helena, a dragom nikako, on bi da se zove
Taarna 
To je neko Keltsko ime, ne pitajte me od kud mu to, ali definitivno nam ne pase uz prezime.
Na prijedlog
Dina, nije bilo prigovora niti sa jedne strane, pa ako nam ne iskrsne neko drugo, najvjerojatnije ce biti Dina!
29 ožu 2008, 00:10
Meni su mrak kratka imena
[b]HANA,NIKA,TARA,LANA,TIA,JANA,ZARA,LUNA
[i]
Lako je sanjarit totalna me frka uhvatila kad sam svom djetetu trebala odabrat ime!
Šta ako joj se nebude svidjelo ime kad odraste,ako bude neobično pa je klinci budu zezali...
DOK NISAM RODILA BILA SAM U STO DILEMA

(a svi te tlače,gnjave,dosađuju,savjetuju)
a onda nema odgađanja,beba se rodi i moraš je nekako nazvat...
Moja se zove JANA
11 tra 2008, 19:50
Moja cura je Hana

, a u konkurenciji su nam bila i imena Lota, Luna, Zara, Tia, Tara ....
11 tra 2008, 22:12
Ajsa i Aisa

su i nasi favoriti (ali ima jos jedno koje ljubomorno cuvamo- s obzirom na obzire

)
19 tra 2008, 15:37
Naša curka će se zvat Dora

u užem izboru su još bila Eva, koje mi je isto prekrasno, i Lucija. Dora je ipak pobjedila, i iako sam primjetila da ih ima sve više i više - nema veze
30 tra 2008, 22:07
Mi imamo Sofiju...ako opet jednog dana budemo imali curicu mislim da će biti Vita ili Barbara (prvo je rijetko a drugo ne tako popularno tako da su mi super, posebno na prvo otkidam...ali samo ja, MM-u se ne sviđaju..
01 svi 2008, 00:37
Sad cu vas zatrpat svim mojim prijedlozima. Dakle, konacno smo se MM i ja usaglasili-curka ce biti STELLA.
Da se samo mene pitalo bila bi Stella-Luna ili Luana.
A moj popis bio je ovakav (imajte na umu da zivimo na eng.govornom podrucju zato je speling malo drugaciji kod nekih imena):
Tiyana
Lana
Niki
Loni
Ariel
Maya (ovo je bilo na popisu ali da je prvi but bila cura bila bi Maya)
Noela
Simone
Thea
Tessa
Erin
Amber
Nola
Ardena
Annabel