Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Epiduralna

24 kol 2012, 18:54

Dat ću ti savjet koji je meni dala frendica koja je rodila netom prije mene: uzmi sve što ti nude protiv bolova :mrgreen

25 kol 2012, 07:49

znači i epiduralnu :dada HVALA TI

25 kol 2012, 16:34

uzasavala se poroda jer se uzasavam boli..... al od svega najvise me plase igle...... a epiduralna je igle i to je zabadaju tam di ne vidim..... :strah ... da ju bas trebam iskreno ne znam bi li uzela...... unatoc cinjenici da olaksava bol i svemu sto ste napisale..... mislim da bi cekala sve dok se ne bi onesvjestila od bola pa bi neko umjesto mene morao odlucit da mi uguraju tu epi.... po mogucnosti dok sam jos u nesvjesti.... :mrgreen ... jer kad mi je sestra gurala onu iglu u ruku kroz koju idje drip i infuzija ja sam brojala rupice na plafonu i mentalno urlala na svoju ruku da ne smije pobjeci igli koja joj dolazi ususret

27 kol 2012, 21:59

mene je epiduralna spasila..nakon 12 sati muke i 12 sati trudova na svake 2 minute,epiduralna je dosla ko sveta...bojala sam se malo jer su mi isto svi govorili da je ne uzimam,ali ja sam cim su me ponudili pristala...dosla 2 anesteziologa,penzici stari ,namjestili me u indijanac polozaj( jedva sam se namjestila od trudova) jedan mi drzao ramena,glava mi bila na prsima,a drugi mi šeprkao po ledjima..pitam ja njega jel to boli,a kaze ovaj iza mene,ma neeee mozda samo kad cijevcicu namjestim. :strah ..smrzla sam se...mislila sam vec kako zgibat sa stola al nije bilo moguce...uglavnom osjetila sam da me masira po dnu ledja,a zatim sam cula traku ljepljivu kako razvlaci,nakon 2 minute rekao je mozete lec..ja pitam njega i to je to ??? kaze on da da stavio sam vam iglu...ja nistaaaa ama bas nista nisam osjetila..mozda od bolova sam otupila na sve...a tek kad je pustio kroz spricu tu tekucinu...ko da me netko hladnom vodom poljeva po ledjima..bas mi je bio gust :hahaha i za 3 minute sve otrnulo...od donjeg djela ledja do dolje...uopce porod nisam osjetila,.kad su rekli tiskaj mislila sam da ne tiskam.kad su rekli cestitamo mama evo vaseg sina ostala sam u šoku mislila sam da nisam rodila da se zezaju...uglavnom na iducem porodu ako ga bude zahtjevat cu izricito epiduralnu,il bjezim iz bolnice :basnecu
Odgovori