Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

27 lis 2007, 22:48

ja se mogu točno sjetiti boli, i tipa i intenziteta, a prošlo je pet godina. :|

27 lis 2007, 23:00

Auččččččččč :mrgreen:

27 lis 2007, 23:02

i jos vise offt, tvoj nick je bio moj nadimak u jednoj ziv. fazi u odnosu s jednim djetetom, i trebao je biti ime moje kceri da sam je imala :zub[/quote]
To je trebalo bit i ime moje kćeri,ali je ispao dečko,bar za sad..... :mrgreen:

27 lis 2007, 23:18

eli je napisao/la:ja se mogu točno sjetiti boli, i tipa i intenziteta, a prošlo je pet godina. :|

ja ne mogu
znam cinjenicno da je bilo uzasno, sjecam se da sam (s liamom) bila uvjerena da ja to ne mogu prezivjeti, ali ne mogu vratiti, ponovno prozivjeti taj osjecaj. :dunno

nia, decki su super, ali od srca ti zelim curicu :zub

27 lis 2007, 23:23

Hehe i ja tako mislim,ali izgleda da ću i ja imat posla sa dečkom :mrgreen: ,veli mm probat ćemo još pa možda bude :3srca nia

05 stu 2007, 22:30

Joj kad se samo sjetim. Prvi porod totalna euforija i adrenalin, bolilo je ali se stvarno ne sjecam koliko. Znam da nisam mogla zaspati, a opet nisam bila sigurna da li su to trudovi. To je bilo ''nesto'' i to odmah svakih pet minuta pa sam zakljucila da je to to. Tek kad su bi u rodilistu probusili vodenjak pocelo je boljeti, a vec sam bila 7 cm otvorena. I pred kraj drip :shock:

Drugi porod gotovo isti scenarij samo sto su odmah poceli ti jaci trudovi ali isto rekla bi nije strasno do prokidanja vodenjaka i dripa. Drugi put sam bila puno svjesnija pa mislim da sam i zbog toga jace osjecala bol.
Ali hvala bogu na onoj stangi za infuziju. To mi je bio spas. da ju nisam stiskala ne znam kako bi bilo. Inace nisam ni glasa pustila.

No ipak mi je najjaca bol bila upala zuci jer kad zaboli ne prestaje. Rodila bih 1000 puta samo da takvu vrstu boli ne osjetim opet.

06 stu 2007, 01:14

Moji trudovi su BOOOOOLILI! :baba Počeli su oko 16-17h, al sam u početku mislila da mi triba kakat! :riba Opako je postalo nakon klistira, tek negdi iza ponoći, kada mi više nisu dali da šetam nego su me legli. :shock: Dva puta sam dobijala neku injekciju, iza ponoći i oko 4, i dan danas me zanima koja droga jer bila u pitanju (sićam se da je doktor reka da mi daju glukozu, apaurin, drip i nisam sigurna jel još nešto :stup). Pomoću toga sam kao spavala između trudova, šta nema nikakvog smisla jer sam ih imala svakih par minuta. Drip san mrzila i molila da ga isključe, od njega me bolilo cilo tilo! Mislin da me nisu poslušali. :roll:
Inače imam bolne menstruacije, jako bolne, al ovo nije imalo veze sa tom boli. Ovo je bila bol (ka šta je već neko reka) za umrit! :drink Nisam mogla disat, razmišljat, ni micat se. Jedino šta san uspila je priživit i rodit! :mrgreen: Uz dosta vike. :dunno
Sam izlazak bebe (7.50h) je bija olakšavajući dio i nakon toga nisan skidala osmijeh sa lica misecima! Šivanje sam odradila sa mobitelom u ruci. :cool
Al istina je da se zaboravi. Odnosno prestaneš mislit na to. Nagrada koju dobiješ nakon te patnje neusporedivo je vrijednija! :3srca
(ovo se ja lagano tješin jer ovaj put znan šta me čeka :wink)

06 stu 2007, 11:51

nia je napisao/la:Eh da ,smo što bušenje zuba na živo možemo spriječit,a ovo baš i ne jel tako??? :mrgreen:

sad me sjetila, htjela sam ja i to odgodit :mrgreen:
Rekla sam doktoru da me pusti kuci, pa se ja vratim koji drugi put...jelte,nisam bas sad psihicki spremna :drink

06 stu 2007, 14:06

Ja se sjećam da sam, kad sam krenula usred noći u bolnicu, mislila da će mi oni dati nešto protiv bolova jer ja definitivno umirem i to nije porođaj, nego neka patologija jer to ne može tako boljeti.
I što je najsmješnije moj mm mi je povlađivao: Da, dat će ti nešto protiv bolova pa ćemo se vratiti kući :rolf
Time ulazim u anale kao jedna od rijetkih žena koja nije prepoznala trudove i to da rađa, nego je mislila da se događa nešto nepredviđeno.
(A prenijela sedam dana!)

07 stu 2007, 12:39

ja sam u bolnicu dosla sa redovitim trudovima,svakih 20 min ja mislim,al da je bolilo NIJE
e onda sam dobila klistir koji sam u neznanju drzala sat vremena(E TO JE BOLILO :shock: )
nakon toga puko vodenjak i bol se pojacala,al opet nista strasno,osjetis da te boli,al mozes normalno funkcionirat
ja sam se setala i zezala s muzem
e onda su me stavili na stol i dali mi drip
e tad je pocelo bolit,nakon sat vremena nisam vise znala za sebe,bila sam u nekom polusnu i samo htjela da to prodje,da izvade bebu van i da me puste na miru
a kad su poceli oni trudovi za izgon i kad imas potrebu tiskat,a oni ti ne daju jer se jos nisi dovoljno otvorila pa te jos prstima sire....e to je bila ona jebena bol kad imas potrebu vristat,grist i ubit boga u doktorici nogama
a sam izgon je trajao minutu i bio predivno olaksavajuc i bezbolan
btw,u bolnicu sam dosla u 20 h,oko 22 su mi dali drip,a u 1,15 sam rodila
znaci 3 sata bolova i to je to :mrgreen:

15 stu 2007, 10:53

čitam vas i sad me strah poroda :shock:
mada su meni menstrualni bolovi bili toliko jaki da sam redovito padala u nesvjest i kad bi došla sebi dušu bi izbacila iz sebe.
ako će trudovi biti takvi to bi i izdržala, jer sam se već kroz tolike godine navikla na tu užasnu i odvratnu bol :mrgreen:

vidim da sve kažete da su bolovi ko menstrualni, pa mi je sad i malo lakše, ali ipak se bojim ;-)

16 stu 2007, 16:49

Pa prirodni trudovi su me više boluckali nego bolili, doduše kratko je i trajalo.
Možda zbog bolnih menstruacija, ne znam :dunno

Ali trudovi od dripa, ajme majko, grozno nešto. Sva sreća mi više drip ne smiju davati.

A carski, da da boli boli.

17 stu 2007, 14:11

Prirodni trudovi su mila majka,sreća i božji blagoslov.Do 7cm prirodno da nemre prirodnije,boli,ali nije to neka bol strašna,triput gore me želudac boli, i onda su me (mater im h***m ) prikopčali na drip-bez razloga,dobro sam se otvarala za prvorotku,dali onu fakin drogu,a M zapeo za moju zdjelicu.
More li iko zamislit konjsku bol kad 10 uri imaš nagon za izgon i krvničke trudove a ti sansofbičiz ti nedaju da se digneš da se dijete više pomakne,a neće da te vode na carski jer je beba još okej.
Nedobog pasu.

Drugi put ili epiduralna ili izlazim van i vraćam se na izgon,mater im.TOliko o mom prekrasnom doživljaju dolaska moje najveće ljubavi na svijet.

17 stu 2007, 23:24

Porod počeo pucanjem vodenjaka.
Prirodni trudovi me nisu bolili, ali to su bili prvi trudovi koji su me u 9 sati otvorili 1 cm :mrgreen:
"Dripovi" trudovi su me bolili toliko da sam nakon 5 sati mislila da ću past u nesvijest. A otvorila se samo 4 cm.
I tako završila na carskom. Ne ponovilo se. Termin drugog poroda mi se opasno bliži i nadam se rodit prirodno i bez dripa
:cool Šta'š, klasa optimist :D

18 stu 2007, 00:20

da prirodni trudovi nisu ništa strašno kažu one većinom mame koje nisu doživile završini rokenrol prirodnjaka. ;-)

18 stu 2007, 00:35

Ja san se već izjadala, al moran ponovit- na dripu me bolilo ama baš sve, al i oni prirodni su mi bili sasvim pristojno bolni, ma hororični! ;-)
Buduće mame, ne dajte se obeshrabit, da se priživit i to uspješno! :mrgreen: Puno govori i to da ja, velika paničarka i hipohodnerica, idem sve ponovno proživit, nakon malo vrimena... :cool

18 stu 2007, 01:16

i nakon citanja svega sto ste napisale, mislim da cu imati problem.
nisam nikad imala menstrualne bolove, pa ne znam sta da ocekujem. nadam se da je slicno jacoj i pralelnoj upali jajnika i mokracnog mjehura... :dunno ali sta je tu je valja nam izdrzati... :mah

18 stu 2007, 02:32

nicem nije slicno i nemoj nista ocekivati jer ces se prevariti :cool
ozbiljno - ne mozes znati, to je jedna od onih stvari koje moras iskusiti da bi znala.
prema tome, ne zamaraj se time kako je i kakvo - vidjet ces.

18 stu 2007, 19:46

potpisujem lijepoliku.ne podsjeća na ništa...

zna neko možda kako izgleda umiranje,da nije to?? :mrgreen:

18 stu 2007, 23:43

Krumpirić je napisao/la:zna neko možda kako izgleda umiranje,da nije to?? :mrgreen:

:rolf Moglo bi bit! :wink :up

19 stu 2007, 09:54

borninamama2 je napisao/la:Ali trudovi od dripa, ajme majko, grozno nešto. Sva sreća mi više drip ne smiju davati.

Zakaj?

19 stu 2007, 10:01

nakon carskog ili neke druge veće operacije maternice drip je zabranjen jer postoji velika šansa pucanja. zapravom, može pod strogom kontrolom ginića, ali rijetki su spremni na takvu odgovornost.

19 stu 2007, 11:12

Evo Eli ti je odgovorila, nakon carskog nema dripa više. Sve mora ići glatko, prirodno, ili ponovno carski.

Ja sam imala sreću da je sve išlo školski.

Nakon poroda su me uspavali, kratko, na pola sata, kako bi provjerili da nije došlo do pucanja šava od carskog.

Da ne bi obeshrabrili one koje porod čeka, mislim da će se večina složiti da kad primiš to malo stvorenje svu bol zaboraviš.

19 stu 2007, 11:27

Drip daju i nakon carskog. Znam jer su ga meni htjeli dat na drugom porodu, al sam ih prestigla :mrgreen:

19 stu 2007, 11:38

ima slučajeva, ali su stvarno rijetki jer na taj rizik trebaju pristati i ginekolog i rodilja.
prije par mjeseci moja frendica ga je tražila, ali baš samo za izgon. bilo je ili tako ili opet carski. dobro je prošlo, ali nije moralo.

19 stu 2007, 11:49

Meni je bol trudova bila jako slična menstrualnoj (samo,naravno,puuuuno jača,a imala sam jaaaako bolne menstruacije praćene nesvjesticama i povraćanjem).Krsta,stomak,a onda i noge,to je uglavnom bilo "područje" boli.Oba puta sam se porodila skroz prirodno,bez dripa i sl. i bilo je izdrživo do zadnjih sat-dva pred izgon.Poslije je postalo "malo" zeznuto,al eto preživi se.Sreća da se stvarno brzo otvaram i imam "školske" porode,stvarno ne mogu zamisliti kako je kada se to oduži na 17-18 sati.
A,sam izgon mi nije bio nikakav problem,obje su se rodile jako brzo.

19 stu 2007, 13:43

Iina meni su odmah rekli da nema dripa :dunno
Jedino su mi probušili vodenjak pred sami kraj.

Možda ima veze i s razmakom između trudnoća :dunno

19 stu 2007, 14:28

Nemam pojma, možda. Meni je razlika 4 godine, tebi? Inače ja sam rodila na Duhu, oba puta. Htjeli bušit vodenjak, nisam dala, htjeli dat drip, fala bogu nisu stigli, prešla sam ih...jedino su me isto nokautirali nakon poroda zbog provjere šava. To sam isto htjela izbjeć, jer sam pročitala tu negdje da nekima nisu to radili. Tražila sam epi i nisu rekli da ne može, nego da "nema anesteziologa" :roll: . Šatro, a kad je trebalo za provjeru šava mam se stvoril.... No dobro, ne bi stigla proradit ionako, prebrzo sam rodila :dj

19 stu 2007, 14:46

Moji su 2 g i 3mj razlike, u Petrovoj oba puta rodila.

Ali dr koji mi je vodio trudnoće je isto tamo, pa su radili isključivo po njegovim uputama.

19 stu 2007, 15:04

Ja sam bila hospitalizirana prije poroda. I pratila obje trudnoće kod njih. Znam kaj si mislila reć, al eto nisam ni ja banula tamo "s ceste" na porod, pa da sam bila prepuštena dežurnoj ekipi na (ne)brigu...Kaj da velim, očito ima još puuuuuuuuuno stvari oko kojih se struka ne slaže :dunno kako u ginekologiji, pedijatriji,....na žalost.
Odgovori