Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

01 ruj 2015, 12:17

adry je napisao/la:Superiška jopice.
Ja idem sutra na uzv i nadam se da i meni bude vidjela spol :) mm to jako želi mada je on ubjeđen da je dečko :mrgreen
javite kad budu te rasprodaje

A ti bi htjela curku ha?ja moram danas nazvat za pregled jer tek u petak dobivam nalaz od tripla.kad saznam za sajam javim,al mislim da bi SAD nekad trebao biti jer bude u 9mj i negdje u proljeće uvijej

01 ruj 2015, 12:40

jopica meni je bio 2,1, a kaže moj ginić da je 2 kakti granica. Vadila sam krv za TSH odmah u laboratoriju u Runjaninovoj danas...

01 ruj 2015, 13:31

SAD mi Niš ni jasno ,meni piše da je dozvoljeno 4.5 moja je rekla da je to super.ja sam to vadila na sv duhu

01 ruj 2015, 14:03

očito laboratoriji imaju različite referentne vrijednosti, nemoj se brinuti ako ti je dr rekla da je to super ;)

01 ruj 2015, 14:12

Nadam se da ti SAD to bude bilo ok

01 ruj 2015, 14:27

tenks, valjda bude! ginić mi uzeo i bris na aerobe jer sam uzimala antibiotik za upalu uha pa da nisu neke gljivice se stvorile...

03 ruj 2015, 10:57

pozz cure.ima li koja iz rijeke ,tamo če biti sajam 17-18.10

03 ruj 2015, 10:58

sunčeko jesi dobila nalaze

03 ruj 2015, 11:03

I ja sam bila sinoć na uzv, mjerila nuhalni i sve OK, radila sam kombinirani test pa sam jutros vadila i krv. Bebica Ok, napreduje, 6 cm sada, vidjela malene rukice i nogice :joy

03 ruj 2015, 14:21

adry super za dobre vijesti! :joy
jopica ja čekam sve svoje nalaze :nokti

03 ruj 2015, 20:38

sunceko29 me pozvala da se igram sa vama dok se meni ne pridruži još koja nova Proljetnica :) za sada sam jedina

03 ruj 2015, 22:42

Evo i mene, bila sam par dana odsjećena od svijeta, mobitel ima problema, u sub ce na popravak, a za internet moramo produziti pretplatu!
U utorak sam bila na pregledu, sve je ok, srceko se čuje! Naručena sam kod gin za 4tj, kaže nema potrebe prije, jer je sve ok, s time se slažem, sto manje pregleda to bolje! Trbuh mi se vec dosta vidi, a gin i sestra su me pohvalile kako sam se udebljala samo 1kg do sada i da je to super!
Sutra idemo u svatove u Zagorje, jako dragim prijateljima, mama ce se konačno dotjerati i obuti pete!

Vidim da ste vi sve dobro, a da imamo i novih cura, kada osposobim svu tehonologiju, javim se češće!

03 ruj 2015, 23:26

Bok, lil! :rodj
Neka si ti nama došla pa makar u posjetu.

Ja sam se naručila za sljedeći pregled i to za dva tjedna.
Nestrpljiva sam i najradije bih prespavala te dane jer sam užasno paranoična je li sve u redu.
Bejbi još ne osjetim koliko bih željela, mislila sam da sam osjetila nešto neki dan pa nisam sigurna. :whew
Želim da mi se počne javljati da budem na miru, ovako ništa ne znam.

I meni je škembica ispala pred dva tjedna, ali samo ispod pupka.
Ne znam je li normalno da taj dio bude napet? :conf
Ugl, vidi se da je nešto majušno tu. :luv

04 ruj 2015, 16:02

lilkillaink je napisao/la:sunceko29 me pozvala da se igram sa vama dok se meni ne pridruži još koja nova Proljetnica :) za sada sam jedina

Dobro došla i čestitke za novu bebicu

04 ruj 2015, 16:05

Pozdrav trudnice moje.kako ste mi,kaj ima.ja čekam moje frajere da stignu doma da rucamo.nešto sam ljena zadnjih dana baš sam Trula.imam pregled 15.9 a nalaz od tripla mi danas tata podigo

04 ruj 2015, 21:24

lil dobrodošlica i od mene!
Dobila i ja danas nalaz od triple-a i sve je niskog rizika plus kaj su mi svi nalazi s Transfuzijske medicine negativni :joy
Hvala bogu vikend, bas mi je bio naporan tjedan na poslu. Moja curka se ful javlja :luv
maruska nemoj brinuti, ja sam u prvoj trudnoci L osjetila tek negdje oko 20.tjedna.... I da, normalno je da ti trbuh bude napet ;)
marijask super za pregled i kile! Ja dobila 2,5kg do sada no fakat sam jela na godisnjem :lol

04 ruj 2015, 21:28

Da, i meni je trbuh napet, dobila sam 2 kg i cure moje ja već nemam šta obući. Tako sam se raširila da mi ništa ne paše. Imam jedne plitke trapke ali mi sad trba ful ispadne.
Lenuška svaki dan priča sa trbuhom i danas je rekla da hoće seku :D svaki dan drugo

04 ruj 2015, 21:51

Ja vec nosim trudničke trapke jer mi je trbuh fakat narastao. Nosim i tajice, tunike, po doma trenirke. Meni je jedino nezgodno jer na poslu moram biti poslovno odjevena pa kombiniram sada cuda.
adry imas ti zelje za spol :) ? Moj L je odusevljen kaj ce dobiti seku, ljubi trbuh i prica s bebom, bas za rastopiti se :luv Nadam se da ce ga taj entuzijazam držati i kada rodim :lol

04 ruj 2015, 21:55

Pa ja bi voljela jednog sinka Janka (ne bude se tako zvao) a i mm, on je zapravo ubjeđen da će biti sin... hehe... ali mi je zapravo svejedno, samo da sve prođe ok

04 ruj 2015, 22:47

Najbitnije je da sve nase bebice budu zdrave i ok! No ja ti potajno drzim figice za jednog malog frajera :srca ;)

05 ruj 2015, 09:44

Ja si želim jednu malu curu, iako ću biti sretna što god bude, ali ipak želje su želje, smijemo ih imati! ;)

I meni je sve neudobno, a samo je 1kg više, očito nema veze s time! Do sada sam se izvalčila s haljinama, ali zahladilo je pa ću morati u tajice i upikirala sam si jedne trudničke trapke u H&M-u!
Kad smo kod shopinga, moram i J kupiti novu garderobu za jesen/zimu, jučer je dobio nove tenisice, stare su mu bile male, našla sam i slatke male "timberlandice" za hladnije dane!
Obožavam dječju robicu, mogla bi ju birati satima! :mrgreen

06 ruj 2015, 07:47

Ja sam izgubila 7 kila u prva dva mjeseca zbog mučnina i još nisam vratila niti jednu. :hahaha
Ono što mi je najgore jest to što su mi se mučnine vratile pa sam svaki drugi dan na rubu povraćanja, ali povratila nisam.
Slabo jedem, priznajem, nemam tek. :ajme
Ne muči me sve to previše jer bebica napreduje, škembica raste, ali nekako vjerujem da ću uspjeti nakupiti koju kilu fo kraja trudnoće.

07 ruj 2015, 10:03

pozz curke,vidim da se priča o kilama,ja nisam još ni grama dobila :moli a prošli smo stvarno fešti i fešti i sad imamo 2 ročkasa,2berbe i opet mi je dost svega :ajme
sa ivanom sam dobila 28kg :strah :strah maknula sam do sad malo više od pola i kad rodim nakon nekih 6mj se bacam na rigoroznu dijetu,moram
trudničko nemam nita ,osim jedne haljine koju sam kupila dok sam bila trudna s ivanom 5mj za jednu svadbu,ja sam vam stalno i snjim i sad sam u trenirkama bila.tak sam i na preglede išla.tako sam se najbolje osječala.

07 ruj 2015, 10:34

vidim da ste sve super s kilama, bravo!! Ja sam u prvoj trdudnoći dobila 11,5-12kg i bila bi sretna da i sada bude tako.
uglavnom nosila sama danas nalaze svom giniću koji su sve ok no došao mi je nalaz TSH (štitnjača) koji je povišen i sutra ujutro idem u Vinogradsku endokrinologici. Sada mi je TSH 3,3, a kažu da se u trudnoći tolerira do 2,5. Nikada prije nisam imala problema sa štitnjačom pa mi je ovo :ajme

07 ruj 2015, 11:11

sunceko29 je napisao/la:vidim da ste sve super s kilama, bravo!! Ja sam u prvoj trdudnoći dobila 11,5-12kg i bila bi sretna da i sada bude tako.
uglavnom nosila sama danas nalaze svom giniću koji su sve ok no došao mi je nalaz TSH (štitnjača) koji je povišen i sutra ujutro idem u Vinogradsku endokrinologici. Sada mi je TSH 3,3, a kažu da se u trudnoći tolerira do 2,5. Nikada prije nisam imala problema sa štitnjačom pa mi je ovo :ajme

ajoj a šta može bit zbog tog povišenog tsh,nadam se da bu sve bilo uredu

07 ruj 2015, 11:14

ma glavno da dobijem terapiju i da pratim svaka 4 tjedna. Nije opasna ova još moja mala vrijednost (inače je ok do 5,0 no u trudnoći je manja referentna vrijednost) no bolje spriječiti daljnji rast...

09 ruj 2015, 13:35

Pozzz,pa nikog nema :( kako ste,gdje ste,kaj ima kod vas.ja neznam mene svako malo glava boli,sam da nebum s migrenama imala problema vele da se to oče pokupiti u trudnoći.
Ja sam vam sva u spremanju mini zimnice.jučer sam radila kompot od mojih Vinogradskih breskvi,a to pimpljavo.pofuri,oguli kožicu,narezi,Pasterizirani.leđa me odvalila poslije tog.danas sam išla probat kompot od smokvi i grožđa napraviti.baš me zanima kako to bude.javite se

09 ruj 2015, 15:32

hej curke!
ja sam jučer bila kod endokrinologice i dobila terapiju za štitnjaču i moram napraviti nalaze da vidimo jel trudnoća bila triger za štitnjaču ili je sama od sebe reagirala iako nikada s njom nisam imala problema. Dr kaže da je vjerojatno trudnoća razlog i da ne brinem, da je bebica sigurna i smirila me...
Inače se ok osjećam, nema više mučnina ni umora. Aktivna sam poprilično, radim pa poslije posla trčim za L i stvarno smo posvuda... :srca

09 ruj 2015, 15:35

Tu sam i ja, pratim, pratim :D
I kod mene je radno, baš imam jako puno posla.
Stres mi je trenutačno što ne mogu da nađem ginekologa u Zg - ovog državnog/socijalnog koji će mi biti relativno blizu. Prosto nitko nema mjesta a niti jednu pretragu ne mogu napraviti bez uputnice.
Ova moja ginica privatna je super, predivna ali....

09 ruj 2015, 16:48

I ja uživam u pravljenju zimnice, danas sam kuhala paradajz, sutra kompot i sok od kruške, a subota ajvar! Kažem baš curama s generacijske da me hvata trudničko ludilo pospremanja i uređivanja!
sunčeko ne brini o štitnjači, biti će sve ok, moguće da se smiri nakon poroda, ako i ne, poznajem puno cura koje imaju problema pa ju drže pod kontrolom bez puno frke!

Ide li netko skoro na pregled, uzv?
Tema je zaključana