Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (3.dio)

18 srp 2016, 18:00

cure, naknade su trebale biti danas isplaćene, reklo bi se - zadnja rupa na svirali skupa s dječjim doplatkom
inače, izvršenje proračuna možete pratiti ovdje
http://www.mfin.hr/hr/izvrsenje-proracuna

latice, pratim vas :luv

18 srp 2016, 19:10

Mrvice,ja.bih iskreno voljela da su.me.ostavili do.skidanja konaca,jer tek.od.proslog mjeseca je uvedeno da pustaju kuci peti dan,a onda porodicnoj dr,tj.sestri da vadi.konce,a onda oni kukaju kako to.ne znaju,pa.sam.dosta zenica cula da stvarno.ne znaju,pa kao.nesto.zeznu...mada se sve mislim...sta se moze toliko zeznuti kod skidanja konaca!? No,nije.mi.svejedno,radije bih da su mi to u bolnici.obavili... Vama vec prva kontrola? Kako.vrijeme leti... :srca

18 srp 2016, 19:18

Ode nezavrsen post...Kod nas se doboje samo.od Centra za soc.rad 125 eura za opremu,grad nista,niko drugi nista...Sad mm ni u firmi nece dobiti nista,ja jos ne znam,vidjce on.kada bude nosio doznaku za ovaj mkesec ...Kako to kod vas ide sa naknadama? Meni plata uredno lijeze na racun kada i ostalima,a onda poslodavac trazi refundaciji od Fonda za djeciji zastitu. Ja sam u BiH,pa mi se cini da je sve drugacije...Moj gospodin je stalno u dugom rukavu,hladno ovih dana...Nista garderobe na kraju nisam kupovala,sve mi.prebacila prijateljica,samo sam izela odjecu za izlazak iz bolnice...a opet se toliko troskova nakupilo,da smo sinoc sjeli i.skontali da smo u finom minusu:-( Mm e za vikend u Zg po kolica,uzeli.smo.samo.sjedalicu i u njoj izveli malisu iz bolnice...

19 srp 2016, 11:31

još što mi je lijepo čitat vaše postove mamasite, nadam se da ćemo i mi ostale tak pozitivno pisat o prvim danima s bebom. osim naravno o teškoćama s carskim ;) i posebno mi je drago čuti da su i tate uključeni maksimalno :luv

inače, ja sam isto čula da kod nas po novom (za Osijek govorim) mame idu doma 5 dana nakon carskog, ali isto tako da se već duže vrijeme koriste neke kopče, a ne konci, pa to onda izvade u bolnici prije otpusta. i navodno dobiju preko tih kopči neki zavoj koji se zalijepi samo sprijeda i bude izvana onako plastičan, pa se mogu kratko ali normalno otuširat, ali možda je to isto individualno... uglavnom, vjerujem da je doktorima opće medicine koma da moraju vadit konce :ajme
ja se sjećam kad sam opekla ruku, prije 10 godina, pa sam dugo morala svakih par dana na previjanje kod doktorice, sestra je morala zgulit staru kožu i kremu s ruke i stavit novu, iskreno na kraju sam si ja to doma sama radila jer je ona bila van sebe od gađenja i nesigurosti :lebdi

fancy, kod nas u slučaju bolovanja i porodiljnog naknadu ne isplaćuje poslodavac, nego direktno država, a oni imaju svoj raspored isplata svih tih naknada.
uglavnom, jučer je ipak sjel anaknada, hvala ti z aone stranice ina :luv

senegali, javi se poslije pregleda, ja se javim navečer kad dođem doma s cuge. hehe, kad sam bila prvi put trudna, taman sam se s tom frendicom našla - a ona inače živi u Beču i drugi dan sam rodila tak da se sad zezamo da kad popijemo cugu idem natrag u rodilište :lol

19 srp 2016, 12:34

Evo meee!
Tri sata čekala, 5 min bila unutra:(
Uglavnom ništa od mene..mala je još jako visoko(premda ja imam takav pritisak dolje ko da ću sad roditi), od trudova ništa.
Bile su dvije ženske vrlo prpošne, uredno čekale s nama red i poslali ih u rađaonu. Baš se vidjelo na našim facama ostalih u čekaonici da nam nije svejedno.
Uglavnom za tjedan dana opet kontrola.
Moram onda i ja pogledati jel mi sjela naknada.

19 srp 2016, 12:59

svengali znaš i sama da se to nekad u dan-dva promijeni, a i tako sad čekaš da ti se dečki vrate s mora :hug spustit će se ona, barem možeš hodat okolo bez brige da će odjedom nešto krenut ;)

a ovo što si napisala za ove dvije ženske, ja to ne kužim kak ih pošalju u rađaonu - jesu previše otvorene ili imaju trudove ili kako to bude? mislim, ako sam shvatila došle su na redovnu kontrolu, nisu se javile jer misle da je nešto krenulo?

19 srp 2016, 14:53

Pa da, očito su došle na redovnu kontrolu, jer nisu imale stvari i slale su muževe doma po njih.
S obzirom da su redovno satima čekale, nisu mi izgledale ko da imaju trudove, i one i mi u čekaoni smo ostale paf!?
Možda su prošle 42 tj to mi jedino pada na pamet..
Da dečki mi putuju do petka. Morala sam obećati da neću roditi do sub..hehe
Sjela je i meni naknada..jeee!
Imam strašan dolje pritisak, pa nisam baš za neke šetancije.
A ništa..ja do daljnjeg na lijevom boku:)

19 srp 2016, 22:01

Na pregledu sve ok i evo izgleda da mi je upravo pukao vodenjak ;) idem sad do rodilista, nemam jos trudova... molite za nas i drzite fige da krenu trudovi!

19 srp 2016, 22:06

latice sretno, nestrpljivo čekamo novosti :joy :kiss

19 srp 2016, 22:37

kad sam bila prvi put trudna, taman sam se s tom frendicom našla - a ona inače živi u Beču i drugi dan sam rodila tak da se sad zezamo da kad popijemo cugu idem natrag u rodilište :lol

evo, proslost se ponavlja ;)
sretno!

19 srp 2016, 23:13

laticeeeee...gogogogogooooooooo. :kiss :kima

19 srp 2016, 23:38

Latice sretnooooo ❤️❤️❤️

20 srp 2016, 04:20

Drage moje, Magda se rodila u 3.45. Identicna je ko brat i sestra, 3040 g i 49 cm.
ja sam super, pod dojmom, bilo je bolno, nije bas brzo, ali je istodobno bilo divno!!
Jao sto ce se braco i seka iznenadit kad sutra cuju :lol

20 srp 2016, 07:26

Magda :luv
cestitam! :kiss

20 srp 2016, 07:38

Dobrodosla Magda :srca Mami brz oporavak :kiss Jutro mi je lijepo pocelo,idem srknuti kafu dok mi potomci spavaju i nadati se lijepim vjestima.do kraja dana...
Latice,ljubimo vas injedva cekamo.jos.detalja :srca

20 srp 2016, 07:44

Latice cestitam :srca

20 srp 2016, 08:13

Latice, pa kako, kad prije, ajme, ostade skoro sama ovdje :hug
Dragoj Magdi, želim dobrodošlicu, neka je prati sreća, ljubav i zdravlje :buket
Doro, sad mi reci, jel su te trudovi uhvatili ili
Jesi prirodno rodila, jesu te rezali
Tvoji su isto bili na moru, jesu stigli...hehe...
Kuku mene....pa kad ću ja :faca
U svakom slučaju, želim ti brz oporavak i da što prije krenete doma...

20 srp 2016, 08:17

Sad čitam postove, koje sam propustila :roll i vidim da ti je puknuo vodenjak...
To je onda išlo dripom...pričaj mi kad stigneš, ostade ja sama sa svojim mukama i mislima :kima

20 srp 2016, 10:23

Latice,cestitam ti. I zelim svako dobro tebi i mAlenoj. :) ❤️
Svenegali: nisi sama, tu sAm. :D

20 srp 2016, 12:33

Mary moja draga, kako si?
Nemoj mi samo reći da imaš naznaka..hehe..šala mala
Kako se ti nosiš s ovim zadnjim danima?

20 srp 2016, 14:41

latice :luv
Kako misliš nije brzo???
Pa niti šest sati od pucanja vodenjaka. di ćeš brže?
A za bol, hm, da, meni se čini da je svaki puta sve bolnije. :zub
Javi se kad stigneš.
Ajmo, cure, još malo i gotove ste sve :zivili

20 srp 2016, 15:40

IINA kak misliš svaki put sve bolnije :shock
Pa što ne stoji priča svaki put sve lakše ;)
Doduše ja sam prvo rodila prije 11 godina, pa se možda kod mene to ne konta...
Joooj pere me i strah, jer bi stvarno se već htjela riješiti trbušine, a opet tko zna što me čeka na porodu...
I kad čitam kako ste sve to relativno elegantno riješile...baš vam zavidim...
Mary5, imaš li ti isto ovakve trileme ili cool čekaš početak :hug

20 srp 2016, 16:56

Nemam nikakvih naznaka jos. Vrucina me iscrpi, jedva cekam da rodim. Osjecam se ko napuhani slon.
Ako bude kao prva trudnoca, termin mi je bio 23.6 mene taj dan uhvatili lagani trudovi. Dosla panicno na nagovor najvise panicnog muza jer mi se stomak jako bio spustio on kad je to vidio krenio je panicarit, a ja se smijala cijelo vrijeme na sto mi je rekao da nisam svoja kao kako se mogu smijat a stomak pao skroz. Ti muskarci hahaahah.
Htjela sam reci termin mi bio 23.6, ja rodila 24.6 u samo jutro. Dosla jedan prst otvorena kaze doktor nema sanse necete vi tako brzo, zelite li ostati kad ste vec dosli sa stvarima ili ici doma? Ja sam imala bas neki feeling da ce to ici prije, i ja ostanem. I stvarno me osjecaj nije prevario. To je iskustvo s prvog poroda, porod kao porod je isao ok, bolilo je, al sta ces svaku nas boli. Imala sam na umu samo to, ako su mogle druge mogu i ja. Na tecajeve nisam isla, disala sam napamet. Cak par puta zastala, kao kad me jako uhvati na sto me babica vidila i upozorila da moram disat hahahahh. Ludo i mlado sto bi se reklo. Sad sam pak imala drugacije planove, ici na tecaj za disanje al nisam imala vremena. Opet kako pravilno disat pojma nemam. Kazu zene da im je to uveliko pomoglo. Doduse sad sam ako nista pogledala par videa pa mozda da primjenim, ako ne zaboravim.
Prvi put se nisam plasila poroda, jer nisam znala sta me ceka. Nemam ja ni sad neki strah od poroda kao poroda. Vise me brinu druge stvari kao npr dali ce sve ici glatko? Oce li i ovog puta trebati epiziotomija? A najveci od svih strahova je dali ce sve bit ok s bebom? Ja vjerujem u Boga jako, i znam da ce on kao i uvijek biti i tada s nama i dati nam sve najbolje. :) mislim da se treba samo naoruzati sa optimizmom i bude to sve ok. Kazu s kakvim osjecajem krenes na porod da tako i zavrsi. :)

20 srp 2016, 21:13

E moja Mary, ja sam rodila prije 11 god. Nisam ništa znala, sve je nekako išlo samo po sebi. Sad imam preko 40 god, imam neko iskustvo, puno sam informiranija, pa me i više strah.
Bojim se i poroda, i epi, i oporavka i najviše hoće li s bebom biti sve ok, hoću li ja znati s njom hendlati i sva takva pitanja u nedogled i stalno ispočetka:(
Isto sam ko nasukani kit, ništa ne mogu, boli me sve, takva kilava bi sad na porod..
Kad čitam naše curke, onako pozitivno sam ljubomorna što je sve to iza njih, što okreću novu životnu stranicu.
Malo sam i sentimenti, sama doma sa svojim mislima..

20 srp 2016, 22:01

Iina zapravo si u pravu - nije to dugo ali je moj dojam bio takav :lol

Nisam imala trudova svojih pravih a vodenjak je puknuo sto je u startu nepovoljnija varijanta i duze traje. Malo smo cekali ali sam onda ipak dobila drip. Koliko sam se toga bojala a na kraju nije bilo nista bolno nepodnosljivo. Nisam htjela epiduralnu jer sam midlila da cu ovako bit bolje svjesna kod tiskanja. Ukratko ja sam mijenjala polozaje i ok predisavala inotvarala se polako, ali moja mala de mije dpustala
Uzssno je divljala i u trudu se spusti i onda se vrati gore :ajme dobila sam injekciju normabela da se ona smiri da se uglavi dolje ali ona je i dalje lupala. Mene tu vec sibalo jako bolno i dr je rekla jos malo procekat ali ako se ne promijeni da je moguc i carski. Ko da je cula jer se u pola sata od toga smirila, spustila i rodila :lol nisam bas nusta pukla, ona se rodila tako lijepa, svi su radaoni bili tako dirnuti i veseli i pozitivni, da kak je sve super, ali mene je ovaj porod definitivmo najvise bolio i umorio

20 srp 2016, 22:09

Danas smo se toliko.mazile, lijepo za sad vuce kolostrum, nisam je mogla ispustit iz ruku pa smo tako zagrljene i spavale. Braco i seka su jako veseli!

Svenegali ne vrijedi se unaprijed brinut. Moras biti pozitivna. Ja kad sam cula spominjanje carskog svijet mi se srusio, sto ideja mi je proslo kroz glavu a na kraju se ona rodila u pola ssta i to tako divmo da bolje nije moglo bit :srca
tako ce i tvoja cura :luv

21 srp 2016, 00:29

Svenegali zapravo je u teoriji tako da je svaki idući porod kraći (jer tijelo navodno pamti što treba raditi pa sve obavlja brže), ali zato bolniji.
No ni to nije baš sasvim i uvijek točno.
Moj drugi je trajao manje od četiri sata, a treći sedam i pol sati.
Oba su počela pucanjem vodenjaka i na ulasku u rađaonu bila sam otvorena 4-5 cm.
No da je svaki idući bio intenzivniji, to svakako.
U svakom slučaju, latica dobro kaže, ne brinuti prije vremena.
Sve će biti ok, a ionako je u biti ako dobro razmislimo tek zadnjih sat i pol zbilja bolno.
Ono prije se da izdržati.
Ma ti si zrela žena. Razmišljaj o tome što te čeka kad se beba konačno rodi :luv :le :kiss
latice, užiiivaaaaaj :srca

21 srp 2016, 07:06

latice čestitam :joy :rodj dobrodošla Magda :luv

21 srp 2016, 07:48

Svenegali: Ne treba te zabrinjavati oces li znati, te oces li se snaci oko bebe jer u danasnje vrijeme, na svakom cosku imas pomoc sto se kAze. Od patronaznih sestri, pedijatri, mame na forumu, dakle kad zapne pitas nekog i dobijes savjet, ako nisi sigurna u neke stvari. Dosta toga radis i na vlastiti osjecaj. ;) ne brini se, s time. Uzivaj jos dok mozes, pokusaj se naspavat sto vise. Trebat ce ti :D
Ja sam sinoc uzas spavala, nije toliko ni vruce, otvorila prozora par da napravim promAju, al badava. Lose sam bas spavala. A preko dana nemam sansu. Uzas

21 srp 2016, 10:21

I ja sam noćas jako loše spavala, skoro ništa...
Mislila sam da možda podsvjesno se ne mogu opustiti jer sam sama doma, ali očito je nešto bilo na višem nivou :hug
Jooj, latice super i tebi to ide od poroda do dojenja...mrak, baš lijepo!
Jel ideš doma ili ostajete još u bolnici
Jel se mora široko povijati do uzv pregleda
U dugim ti je rukavićima, jel da
Iznosit ćeš je u autosjedalici
Što s pupkom, kako se to rješava, neki kažu da se to više i ne dira dok ne otpadne...
Tema je zaključana