Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
03 svi 2008, 20:47
Meni su krasna imena za djevojčice Luna ,Aurora,Fiona i Una!
A za dečke Patrik , Robert i Erik
14 svi 2008, 10:48
Asja, Alma, Beatrica, Ida, Irena, Katja...ova mi se sviđaju od "modernijih" (makar više nisu uopće moderna)
Sad mi se sviđa drugo ime moje curice, ono koje joj je dao tata, puno više od prvog (koje sam dala ja i kako je svi zovu), a to je - Vira. Ne znam niti jednu Viru.
Druga opcija su neka biblijska....
14 svi 2008, 11:22
Meni je Aurora isto predivno ime, kao i Stella, tako bi nazvala svoju drugu kćer ako je dobijem.
Moja curica je Pia (krsno ime joj je Pia Maria), u igri je bilo i ime Jan (iako ga češće nose dečki, ali znam jednu curicu s tim imenom i bilo mi je baš super). Dakle, drugo ime, iza Pie mi je Stella.
Da je bio dečko umjesto naše princeze zvao bi se Mauro
16 svi 2008, 15:32
Buga, Nasta, Tila, Nuša, Leda, Rita, Nora (iako ova dva nisu pogodna za Zgb niti bormeč za područje Hrvatskog zagorja)
28 svi 2008, 14:37
Iako još ne znam hoće li biti curica ili dečko za curicu smo se složili oko dva imena pa ćemo odlučiti kasnije:
Franka ili Sara
Za muško ime nikako da se dogovorimo.
05 lip 2008, 08:42
Lana ili Karla
za sad smo MM i ja na ta dva imena. trebamo za svaki slučaj i ime za dečka, ali nikako da nam nešto padne na pamet. voljeli bi da je hrvatsko, ili da barem zvuči tako, ne volimo ona neka neobična za koja ne znaš kak se pišu ni kak se izgovaraju kad čitaš
07 lip 2008, 06:38
uuuu vira je predivno
kad bi imala još jednu curicu, možda bih ga ukrala
malo bi kretenski išlo uz ime prve kćeri

kao kad daju klincima imena Dario, Mario i Ilario, al nema veze
07 lip 2008, 11:25
kao kad daju klincima imena Dario, Mario i Ilario, al nema veze
samir, amir, mir, ir i mali r.

ma i to mi je bolje od americkih trendova da se daje sto neobicnije ime, pa kad krenu na breeze, sky, west...
09 lip 2008, 22:14
valjda će jednog dana doći mala Tonka
nitko nije spominjao ime Tonka, meni i mmu je npr.to jedino pravi spoj , tradicionalno, nije izašlo iz naftalina i postalo moderno ko Luce

(makar je Luce divno...)
još mi se sviđa Nuša.Jako. Samo mma previše asocira na the Nušu

silu nečistu.
10 lip 2008, 11:02
Tonka je stvarno

. Sad mi je sinulo još jedno hrvatsko žensko ime, lijepo, ne preisfurano - Iskra.
10 lip 2008, 11:39
Margot je napisao/la:Tonka je stvarno

. Sad mi je sinulo još jedno hrvatsko žensko ime, lijepo, ne preisfurano - Iskra.

ja odma vidim brojilo.sorry.prof deformacija.
10 lip 2008, 11:42
Margot je napisao/la:Buga, Nasta, Tila, Nuša, Leda, Rita, Nora (iako ova dva nisu pogodna za Zgb niti bormeč za područje Hrvatskog zagorja)

nisam ni vidila, super imena. Snažna.
Buga, Nuša, Nora.
10 lip 2008, 12:09
elizabeta je napisao/la:Asja, Alma, Beatrica, Ida, Irena, Katja...ova mi se sviđaju od "modernijih" (makar više nisu uopće moderna)
Sad mi se sviđa drugo ime moje curice, ono koje joj je dao tata, puno više od prvog (koje sam dala ja i kako je svi zovu), a to je - Vira. Ne znam niti jednu Viru.
Druga opcija su neka biblijska....
Katja je i meni

ali je ipak prečesto...
Vira je

(i varijacija -Virna (a za zadrte pomodare obrazloženje: Virna Lisi

)
30 lip 2008, 18:59
MIa, Mila, Rina, Riana (po onoj Rihani), Petra, Tara, Nika, Luna, Lucija, Matija...
... nadam se da ću imati prilike jedno od tih imena sada i iskoristiti...
02 srp 2008, 12:21
Menina (tako mi se zvala prateta), Kala, Leilani, Nastja.
02 srp 2008, 23:06
meni je krasno ime Tena..........iako mi je i Franka favorit......jos samo da ostanem trudna
30 srp 2008, 14:40
Meni je naljepše žensko ime ISSA. kao prijedlog može još i Hana, Bruna, Nike, Lina
Za dečka: Bruno, Andro, Rene, Ivor
30 srp 2008, 15:23
Mamidji je napisao/la:meni je krasno ime Tena..........iako mi je i Franka favorit......jos samo da ostanem trudna

Nama je Franka bio odabir za curicu...ali dolazi nam dečko
11 kol 2008, 11:05
Moji favoriti... Nika, Antea, Nera, Lana
11 kol 2008, 11:39
Ziba i Isra
20 kol 2008, 17:27
Mama mi je danas došla s imenom Tia. Nije loše, ali mislim da ćemo mi ostati pri Karla.
26 kol 2008, 00:42
Tia je krasno ime, a Tiana jos ljepse.
17 ruj 2008, 12:47
sjetih se još jednog meni lijepog-Karmela.
20 ruj 2008, 13:08
mala issa, kod muslimana Issa je musko ime (isti lik i djelo- Issa u Qur'anu, a Isusu u Bibliji

)...od zenskih imena izdavajam Soraja i Uma.
22 ruj 2008, 22:59
S obzirom da sad znam da imamo curicu, odlučili smo se za ime Nika
23 ruj 2008, 16:27
moj djecak je napisao/la:mala issa, kod muslimana Issa je musko ime (isti lik i djelo- Issa u Qur'anu, a Isusu u Bibliji

)
inace je Issa naziv starogrcke kolonije na otoku Visu i ima dosta zena u Hrvatskoj koje se tako zovu.
23 ruj 2008, 17:38
inace je Issa naziv starogrcke kolonije na otoku Visu i ima dosta zena u Hrvatskoj koje se tako zovu.
znam, jer s obzirom na tu pricu, po jednoj verziji na Visu se nalaze i korijeni mog prezimena (djevojackog

)- bar po rijecima meni posebno dragog prof. historije.
03 vel 2009, 17:25
Da malo podignem temu, treba mi ideja...
Btw. vidim da većina daje moderna i što kraća imena, ima li netko da ima namjeru svojoj curi dat neko svakodnevno ime, tipa: Marija, Josipa, Ivana, Ljubica, Anita, Vesna... Bi li to zaista bio problem za dijete u današnjem društvu?
03 vel 2009, 18:25
zasto?
mi smos eodlucili za Katarina. I odavno nisam cula da se neko dijete tako zove.
Inace meni ej lijepo ime Tara, Lorna (ali mm ni cut)
nego tila sam doc potpisat krumpiricevog m-a za NUšu . tako bi i moj reagirao pa sam tila rec da se vidi odakle su joj korijeni
03 vel 2009, 18:32
Meni je lijepo ime Katarina. Da imam curicu možda bih ju tako nazvala.
Kad se moja sestra rodila najmodernije ime je bilo Maja, a sad ga sve manje viđam.
Sviđa mi se i ime Ita.