Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
16 ruj 2010, 22:24
mrs. eastwood je napisao/la:ovo su uistinu tegobe, nije oftopic.
ne smijem se vašim tegobama, s njima suosjećam i sjećam se svojih
nego si to tako slatko napisala
16 ruj 2010, 22:50
ali..... mislim da mi je ipak najveci strah da cu roditi na zahodu...... buduci da mi probava tako tesko ide...... a kao tiskati ne smijem pa sad zamislite kako je (svaki put nakon khmm sjedim na kaucu barem sat vremena i cekam kakav znakic iz trbuha neki bum ili trzaj ili bilo sto)..... dr rekla da imaju neke vocne kocke..... kad sam vidjela koje su to sjetih se tog okusa i kako ih nisam mogla pojesti.....

....... jedina nada su mi mekinje....... ili kao do sada sensia u litrama i jednom tjedno patnja na veceu........ ako nista barem cu nauciti ono "disi-disi-guraj-guraj".....
i svemu tome dodaj prije navedeno.....

.....
17 ruj 2010, 08:19
A stvarno je lakse kad vidis da i drugi prozivljavaju isto. Curke fala

... Ja kad se vratin iz ginekologa sva smirena sve super e samo me to drzi nekih dva dana onda novo nanovo do sljedeceg pregleda. A o snovima da negovorim il sanjam da rađam il da mi puca vodenjak al jos malo izdrzat cu...
17 ruj 2010, 09:04
mislim da gotovo sve prozivljavamo isto...i sa prvim i sa drugim...kao drugi puta sve znas, ma kaj znam, sve sam zaboravila, cak i na trudove, dodje mi da velim, kaj to uopce boli? totalna amnezija
ali najgori strahovi su mi, tako je bilo i sa prvom bebicom, panicno se bojim svakog pregleda, jer nakon sto mi je prva trudnoca zavrsila pobacajem u mene se uvuko strah da se to ne ponovi...i tako ja od pregleda do pregleda strahujem jel sve ok, nakon pregleda se smirim i onda do slijedeceg strah sve vise raste...tako je bilo cijelu prvu trudnocu, cak i onaj zadnji pregled dan prije poroda...a evo ponavlja se i drugu...
01 lis 2010, 16:49
Ma ja sam isto sva u strahu. S 20/21 tjedan trudnoće mi se pojavio smeđi iscjedak i bila sam u bolnici i koristila vaginalne tablete i to mi se ponovilo u 22 tjednu i rekli su da je beba ok, jer sam bila na 3D uvz-u i rekli su da se vjerojatno to događa kad se posteljica malo oljušti od rastezanja, a imam i ranicu na rodnici. Evo sad sam u 29/30 tjednu i opet se pojavio iscjedak slabije smeđi-krem i nije toliko intezivan no bojim se. Nazvala sam svoju ginekologicu i rekla je ako se ne smiri do ponedjeljka da dođem. Ali rekla je pošto si zatvorena nema utjecaja za bebu, ali ja se toliko bojim. Prošli put na UVZ-u je bilo sve ok i rekla je da sam zatvorena i da bi mi koristile male šetnje i pila sam lactogyn za regulaciju mikroflore, jer neke žene imaju jači iscjedak u trudnoći. Tako se bojim. Ne znam da idem privatno?!A opet šta mogu promjenit. Osječam bebača da se kreće po trbuhu i to pogotovo prije spavanja kad legnem na lijevi bok. HELP.
02 lis 2010, 22:32
Ruzice vjerujem da tvoja gin. zna sto prica. Za sve sumnje najbitnije je konzultirati se s doktorima i biti "pod njihovim okom".
03 lis 2010, 08:54
Nadam se, ali to meni jako malo koda kapne krem iscjedak. Nadam se da je sve u redu.
04 lis 2010, 17:24
ma sigurno je sve u redu....... vjerujem da svaka od nas ima manje ili vise iscjetka tijekom trudnoce...... em smo i osjetljivije em hormoni malo vise izlucuju svega i svacega..... jel tako, vi iskusnije?

a to sto osjecas bebacha....... ja sam jos od 22 tjedna vec htjela izbacit ga van koliko se kretao udarao i tko zna sta sve unutra radio i to bas kad se namjestim...... sad me evo u 34/35 tjednu i vise ne mogu normalno spavati...... ali vise ne tuce nego se rasteze i stuca i sve na desnoj strani..... kad se nekim slucajem prebaci ulijevo e onda zvijezde prebrojim......
a ako bas zelis mir sebi onda inzistiraj gin da ti objasni...... meni moja kaze ako ju pitam i detaljno objasni ali mene vise brine ono sto ona na uzv ne moze vidjeti......

.....
i setnja zlata vrijedi..... ja svaki put strepim da ce mi zabraniti kretanje i svakiput sam sretna kad ne zabrani

.......
05 lis 2010, 09:37
;ah otići ću sutra, jer me strah tog iscjedka...svaki dan sam sve više zabrinuta i jadna zbog toga. Užasss...
12 lis 2010, 07:35
Evo ja jucer sa pregleda i vađenja plodne vode. termin prosla 4 dana i mogu vam rec da me bas bollo za vrime vađenja a i poslije. Dr. je reka da je moguce imati sad malo sukrvice al toga nema osim sta i dalje osjecan ogroman prtsak. Ima li ko slicnih iskustva i otprilike do kad mogu ovako vadit plodnu vodu ?
12 lis 2010, 13:52
Kad trudnica ude u 38. tjedan trudnoce, tada je vec u terminu. Termin se racuna u 40. tjednu, prema zadnjoj menstruaciji. Do maksimalno 42. tjedna se moze cekati prirodne trudove bez indukcije ako je sve drugo b.o. Dakle 2 tjedna prije i 2 tjedna poslije od tocnog termina se smatra porodom u terminu. No, uglavnom se porodi desavaju prije ovih 42. tjedana.
Bitno je da se kontroliras redovito. Sukrvice moze biti od pregleda koji si prosla.
Jos malo!
13 lis 2010, 11:03
Meni je termin prošao pet dana i isto sam osjećala pritisak normalno za očekivati.Ja sam ostala na odjelu jer sam imala neke lažne trudove koji nisu bili ni približni onima pred porod.I zamisli MM došao meni u posjet popodne i ja kako sam bila naslonjena na krevet,pričali kad ono nešto osjetim u stomaku,a ono meni pukno vodenjak

a prvo dijete pa nisam ništa znala

kad je voda stala curit ja se usfrkala,meni grozan osjećaj kao da mokriš a nemožeš se zaustaviti

UF.
Izdrži još malo proći će,znaš kako se kaže TKO ĆEKA,TAJ DOČEKA!!!!!!
25 lis 2010, 09:41
pozdrav curke
evo i mene nakon malo podužeg vremena..
mučnine su se fala bogu smirile, s tim da sam počela i povraćati, Ipecac nije baš pomogao i sad mi je žao kaj nisam odmah uzela Nux vomicu.
Uglavnom, sad me uhvati samo povremeno, nemam ni pojma o čemu ovisi da povraćam
Dr me razveselila kad mi je rekla da nosim jako nisko. beba i posteljica su dole pa se ne smijem ni previše kretati ni nikaj nositi i tak..to me jako izluđuje jer sam imala namjeru bar yogu ići trenirati ako ne već boks
ona prokletinja od ureoplazme se naravno ponovila, s tim da je dovela sa sobom i ešerihiju koli i još neku kozu od bakterije

što znači opet antibiotici + guranje + krema
tako da eto, happy days, kaj da velim

nadam se da ste vi curke ok i da smo sve u ovom slatkom iščekivanju, ak nikaj drugo, bar danas dobro raspoložene
25 lis 2010, 10:03
letecha_krafnica je napisao/la:imala namjeru bar yogu ići trenirati
ona prokletinja od ureoplazme se naravno ponovila, s tim da je dovela sa sobom i ešerihiju koli i još neku kozu od bakterije

što znači opet antibiotici + guranje + krema
Čuj, za jogu ne znam... Ja sam ju trenirala prije trudnoće (moja gin je išla samnom) i čim sam zatrudnila, preporučila mi je da se okanem tih vježbi.
A za kremu - joj! Grozno. znam. Ja sam već bila u vrlo visokom stupnju trudnoće (skoro pred kraj) kad sam se morala boriti s tim. Ne moram ti ni reći da mi nije bilo nimalo jednostavno, a o neugodnosti da i ne pričam. Ali vjeruj, bolje da se toga rješiš.
25 lis 2010, 10:08
ma draga, ja bih bilo kaj za trudnice trenirala samo da smijem
a kaj se tiče ovih šugetina, znam da je bolje da ih se otkrilo i da se liječe, ali koji vrag su se sve sjetila baš meni doći???
25 lis 2010, 10:19
Ah, za trudnice joga! E to je već druga stvar. Mislila sam na svakodnevnu.
A ta grozna ureoplazma nađe većinu trudnica.
06 stu 2010, 19:40
Kopiram svoj tekst sa Zimskih trudnica:
Cure, je li normalno da preskače srce u trudnoći? Meni je to tako već 3 dana, u danu mi povremeno preskoči srce, ono, jače zakuca, ne znam jel me kužite? Malo sam po netu tražila, kažu da je normalno i da se može popiti normabel. Mislim, ja ga ne mislim sama piti bez gin. preporuke. Ja sam u 1. trudnoći išla na cerklaž, pa poslije toga pila Gynipral a uz to mi je dao i Normabel jer sam se od Gyniprala tresla.
06 stu 2010, 22:33
evo, sad tek vidim da si i tu pisala. ja sam ti odgovorila na Zimskicama, a možda se još koja trudnica nađe sa sličnim iskustvom
14 stu 2010, 15:48
curke, evo i mene, da se prijavim tu k vama sa svojim početnim trudničkim tegobama

meni je, drage moje, po cijeli cjelcati dan tako muka da ništa konkretno nisam pojela već danima, a najgore je predvečer od 5 do 8, užas jedan, toliko me skrpa da nisam u stanju staviti klince na spavanje
ima već jedno 4-5 dana otkako uzimam šumeći Mg od Natural Wealth-a i mislim da je otada ipak malo bolje, barem tijekom dana, dok navečer ništa ne pomaže... jedem na kapaljku, i to uvijek nešto krušno i po okusu neutralno jer me svi, ali baš svi mirisi užasno smetaju, o mesu ne pomišljam ni pod razno, a ni povrće mi nije baš nja, iako ga inače jaaako volim...
brine me u ovoj cijeloj situaciji i visoki GuK, zadnji nalaz čak 8,5

pa me ginica poslala na pretrage (OGTT) u Vuk Vrhovec, valjda ne bude i taj nesretni dijabetes sad... a i pretpostavljam da ova moja sadašnja prehrana pecivima ne pridonosi cijeloj priči, ugljikohirata ko u priči
u prve 2 trudnoće sam imala neznatno povišen šećer i tlak, ali ovo je ipak malo previše za sami početak...
kako ste se vi borile s mučninama, primam sve alternativne metode, samo dajte...
edit: u 8. tjednu sam...
15 stu 2010, 00:17
boysmama

cestitke od srca.
15 stu 2010, 08:53
boysmama, prvo da ti čestitam!!!
a sad te grlim
iskreno, ja nisam ništa uzimala protiv mučnina, no moje nisu ni približno ovako teške bile. baš na ovom topicu se dosta pisalo o raznim strategijama ublažavanja, pa se nadam da će ti nešto od toga pomoći.
šećer ti je zaista previsok, ali vidjet ćeš nakon OGTT-a
držim fige
15 stu 2010, 09:11
boysmama
nikakav baš pametan savjet ne mogu ti dati jer kod mene to nije bilo tako jako. Ja sam se trpala sa Ipecacom i bilo je ok dok nisam počela povraćati...trebala sam nakon toga uzeti Nux vomicu, ali eto nisam pa sam se peglala....i meni je bilo loše od zraka, hodanja, mirisa, svega
pazi draga na taj šećer i pokušaj možda s nekim narodnim lijekom ili nečim što ti predloži ginićka...samo se nadam da ti neće dati čepiće kao moja meni
pozdrav
15 stu 2010, 12:04
žemske, hvala najljepša na čestitkama
budem vidjela što će mi reći ovi na Vuk Vrhovcu za šećer, nadam se da ću ga uspjeti kako-tako regulirati, pripaziti malo više na prehranu i možda stvarno neke čajeve uzimati... to je bila dobra ideja...
a za mučnine... ma, izdržat ću ja to, prvo tromjesečje će brzo proći uz ove moje hahare doma... cure su pisale da im pomaže boravak na svježem zraku, čini mi se da to i kod mene pali... bude mi najgore kad se kuća malo navečer zagrije zbog presvlačenja i kupanja klinaca... provjetravanje na balkonu isto pomaže...
15 stu 2010, 16:18
Meni je pomagala Coca-cola. Nije za hvaliti se, ali jesam u jednom periodu bočicu od pol litre dnevno mlatnula i morala je biti jako hladna i jako friška. A inače uopće ne pijem, svega mi!
15 stu 2010, 16:27
morisela, hvala na savjetu, znaš da sam ju neki dan gledala u dućanu, nekako mi se smješila... a ne pijem ju ni ja inače
15 stu 2010, 16:28
Ma nije baš neki savjet pošto je cola u pitanju, ali eto.. nemoj pretjerati
15 stu 2010, 16:40
ma, nema beda, a nekako mi se i cockta čini primamljiva, a ona je zdravija, bar nema kofeina i ortofosforne kis.
17 stu 2010, 23:21
boysmama ja sam imala mučnine i u prvoj i u drogoj trudnoći. Sad u drugoj mi je pomoglo to što sam stalno nešto grickala, doslovno mi želudac nije smio niti sekundu biti prazan. Pojela sam kile i kile lješnjaka i badema i suhog voća.
18 stu 2010, 08:14
Moja kolegica s posla je cijelu trudnoću povraćala i onda je čula da je dobro peći kokice bez soli i masnoća u onom aparatu za kokice pa eto, probala je, i pomagalo joj je.
18 stu 2010, 11:01
ja sam imala dobar dio ove trudnoce mucnine... i nista mi zapravo nije pomoglo - manje stresa i opterecenja mozda
od same pomisli na suhe grickalice bi mi bilo jos vise muka
osim odmora i opustanja drugo nemam nista za reci... mislim da je sve individualno. osim sto bih se slozila da zeludac nije smio ni sekundu biti prazan