Kakva je procedura da me prime na Svetom Duhu?? Zbilja želim tamo roditi.
Zanima me i da li epiduralnu treba dogovoriti prije ili kad kad već zazvoni zvono za uzbunu??

Sada je: 26 svi 2026, 05:52.
Moderator/ica: Diami

)
, no to je ipak samo moje iskustvo)

. Dobila sam nesto intravenozno. Najavile su mi da me moze loviti vrtoglavica, ali ja sam zatvorila oci i odspavala
. Odlicno iskustvo.
.
Stalno su nutkali Dolantin i spasmex
). Jedna od cimerica je imala zastoj mlijeka jer je bebu znala namjestiti samo na desno stranu, pa joj je lijeva buknula i pedijatrijska sestra je došla, izrecitirala joj u minutu svoje i pokazala na taj famozni plakat koji visi u sobi. Curi naravno ništa nije bilo jasno, pa sam joj na kraju pomogla oko izdajalice (ja se u zivotu nisam pokušala ručno izdajati, nekako mi to ne leži).
ne vjerujem u nepotrebna junačenja ako može biti lakše.

U sobi naše bebe su imale isti ritam, a sestre su nam rekle da smo najbolja soba, što nam je trebalo pomogle su nam.
Jedino jedna je mama šetala cijelu noć po hodniku s bebom tako da zbog toga nismo spavale.
Poludim kad mame kažu nejdem na SD jer je gore beba s tobom cijelu noć nemogu se odmorit, pa neznam kako će onda doma.
Takve mame koje su needucirane i nemaju volju brzo prelaze na flašicu, kao izgubile su mlijeko. Nije ni meni bilo lako, neki puta imam mlijeka da samo curi, a neki puta baš i nije tako i ne odustajem.
pa neznam kako će onda doma.

ela1 je napisao/la:i ako u bolnici nisu svladale dojenje neće ni doma.

mrs. eastwood je napisao/la:definitivno ne treba generalizirati! sto žena - dvjesto cica - right?
za sad što mogu reći su dojmovi s ovog pripremnog tecaja na SD - i svi, ali bas svi su naglasili - pitajte - pitajte - pitajte - pomoci cemo vam...
ne vjerujem da su šuplje riječi...

na zalost pedijatrijske sestre stvarno su preopterecene (barem one koje zele raditi) i od njih se stvarno moze dobiti minimalna pomoc.
ako u bolnici nisu svladale dojenje neće ni doma.

Za ove mame sam pisala jer ih poznajem i znam kakve inače jesu, a znam i one koje nemogu imati djecu, pa me njihovo ponašanje iznenađuje i povređuje.
Svaki put nakon porođaja imala sam energije da obiđem svijet

Došo ginekolog dr. Habek s čitavom ekipom, napali me kako ja ne mislim na svoje dijete nego sam sebična jer vrištim pa neću moć tiskat kad bude trebalo, da samo na sebe mislim. Uglavnom nabijaju ti osjećaj neke krivnje, bezveze. Rodila u dva bezbolna tiskanja. Nisu mi još ni dijete stavili na ruke već neka debela sestra komentira vama je bolje da se bavite sportom, a ne seksom i da više ne rađate koliko se derete. Ja si mislim da se reakciju na bol ne moš naučit, a mene su bar doma kulturi naučili a da sam ti ja šef za takav komentar bi letila iz bolnice. A ni Habek ništa bolji nije bio, komentira kolkoga mali ima i u kom djelu RH muški imaju kolikoga. Nisam opće više bila raspoložena za priču s njima. Popucala sama od sebe, došla neka ok mlada doktorica šivat me. Kažu svi boli šivanje najviše od svega, fakat me ništa nije bolilo osim trudova, ali očito s s razlogom jer me tak loše zašila da danas dole zgledam ko rascvala salata. Hvala Bogu trajalo sam 2,5h sve skupa. Dobila klinca, čekala još par sati u hodniku jer na odjelu nije bilo mjesta, a u rađaoni gužva zbog koje nisu muža pustili na porod što je po meni fakat neopravdano jer sam i tako u sobi bila sama dok sam rađala ia i muž me isto ko i taj doktor mogo držat i tješit. Još i bolje, ali dr ZLATKU OD SVEG SRCA PUNO I VELIKO HVALA 
Mali non stop s menom, sestre ok, opet susret s ugodnim doktorom Jakovčićem i sve 5. Al vidla sam i odvratan odnos osoblja prema ženama koje su imale problema s dojenjem tak da sumnjam da bi one rekle da je njima sve 5 na babinjačama.
Diami je napisao/la: uglavnom nije me ni pitala sestra za kvart/adresu, samo koji tjedan trudnoće odn. kad je očekivani datum poroda.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.