Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (16.dio)

24 svi 2012, 10:25

Rusulice, čestitke od srca :kiss

24 svi 2012, 10:29

Zara ciara ja mislim da si ti sljedeca, ove između nisu bas aktivne s nama :le

24 svi 2012, 10:29

jupiiiiiii! :joy :joy
cestitke rusulice, bas sam se iznenadila jutros kad sam vidla prvu stranicu! juhuhuhu
:joy :joy :joy :kisichagic :rodj

ajme, samo da bumo isle po nekakvom redu, bez preskakanja :kima

24 svi 2012, 10:31

Misericordia je napisao/la:Tehnički govoreći, i Rusulica je proljetnica (zajedno još s 5-6 mama s liste).

Ljeto počinje (tek) 22. lipnja, na ljetni solsticij ;)

Rusulice čestitam ! Meni termin bio prekjučer, a još uvijek sam ''Kinder jaje'' :mrgreen

uuu, pa onda sam ja po tome tehnicki zadnja medu proljetnicama :shock
ne pricati takve stvari :znoj

mene je tak strah da ja neiskusna necu prepoznati trudove :nokti :ajme

24 svi 2012, 10:49

mamac ne brini skužit ćeš ih ;) :mrgreen
mada i meni, kakti iskusnoj, to zna pasti na pamet. al kad krenu oni PRAVI znat ćeš :dada

24 svi 2012, 10:50

ljetnice samo sam vam došla poželit sreću i da što prije mazite svoje štrucice :luv
vidim led je probijen i krenule ste put rađaone :mah

24 svi 2012, 10:56

Kao prvo, čestitke Rusulici :joy

Ja sam bila nešto malo bolesna (dva tjedna curenja nosa i kašljucanja), pa trudnički tečaj od 3 tjedna (istina samo 3 dana u tjednu, ali baš me izmorio), pa kupovanje preostalih stvari za bolnicu/bebu (mrzim spavaćice :/ i još uvijek tražim neku relativno normalnu), pa organizacija radova i namještaja za dječju sobicu i sl. Tako da je internet malo patio zadnjih mjesec dana. Ali drago mi je da su se uključile i nove ljetnice i da nas ima sve više.
Mene zadnja 2 tjedna lagano drži trema, a sad sam već "pala" ispod 20 dana do termina i nije mi baš svejedno. U sri sam prvi put bila na pregledu u trudničkoj u Petrovoj i nije bio baš neki doživljaj (na UZV idem na Sv.Duh jer se puno lakše dogovoriti telefonski i manje se čeka, i moram priznati da su mi doktori i sestre tamo puno simpatičniji), ali, eto, zbog raznih razloga definitivno ću roditi u Petrovoj. Koliko sam skužila i neke od vas sa sličnim terminima će biti tamo pa se možda i vidimo :) .
Uglavnom, nadam se redovitijem javljanju i držim fige svima da bebači ne urane ili ne zakasne previše (kako kome)...

24 svi 2012, 11:03

ah valjda hocu :D
lena u koje vrijeme si dosla u petrovu na pregled? ja isto moram ici na prvi pregled sad tamo....

24 svi 2012, 11:09

dajte me podsjetite u kojem tjednu moram na prvi pregled u bolnicu?
naime mi planiramo još na more koji tjedan prije poroda. tj mm ima godišnji, stariji je već dušom na moru pa izgleda da idemo. iako nisam sigurna kolko mi je to pametno. išli bi s mojih 37 tjedana. 2h vožnje do zagreba, pola sata do rijeke.
kaj mislite?

24 svi 2012, 11:12

mamac2012 je napisao/la:ah valjda hocu :D
lena u koje vrijeme si dosla u petrovu na pregled? ja isto moram ici na prvi pregled sad tamo....

Navodno nema smisla dolaziti prije 9.30 jer doktori tek tada dolaze s vizite. Ja sam došla kojih desetak min iza toga. Onaj 1. dio pregleda (tlak, wc i vaganje) je bilo ekspresno gotovo (za nekih 15-20 min), ali za pregled sam se malo načekla. Navodno se čeka minimalno sat vremena. Ali već sam se navikla na razna čekanja pa sam se opremila literaturom, vodom i bonbonima :) . Ne znam jel bolje doći kasnije (mislim da rade do 14), ali neću eksperimentirati pa ću i iduće sri doći otprilike u isto vrijeme. Ako u međuvremenu saznaš nešto, javi....

24 svi 2012, 11:32

Lena nemam ja pojma kad je najbolje doci ali isto sam cula da u pol 10 dolaze s vizite doktori :dunno
Meni su u petrovoj rekli da dodem izmedu 8 i 12 i da cu biti primljena taj dan...to je sve kaj znam.
Ja cu onda probat oko 9 doc pa cemo vidjet kakva je situacija.... :dunno

snow ne znam od kada se ide u bolnicu, evo meni reko moj gin da odem napravit ctg i da mu se javim, dakle oko 37 tjedna!
Ja ne bi isla na more na tvom mjestu, ali najbolje da pitas ginica jer on najbolje zna ima li sanse velike da ranije rodis ili ne.

24 svi 2012, 11:36

Samo da i ovdje čestitam i proslavim našu prvu bebicu :kiss
Dobro nam došla :joy

24 svi 2012, 11:37

snow, ako ti nije problem da rodiš u Rijeci ako te uhvati, zašto ne? Ja naprimjer imam sat vremena od doma do bolnice, tako da tih pola sata ti je super blizu.

24 svi 2012, 11:51

Čestitke od srca rusulice :zivili :rodj

24 svi 2012, 13:40

Evo da i ovde čestitam našoj prvoj ljetnoj bebi, Rusulice čestitam na još jednoj princezici! :rodj :buket :joy

E sad da vas pitam, pošto sam se malo prehladila, smijem li u sada u trudnoći piti čaj od majčine dušice, barem šalicu-dvije na dan. On mi pomogne umiriti kašalj i do sada (trudnoće) sam ga pila a sada čitam da baš i nije preporučljiv trudnicama jer je to biljka koja može izazvati menestruaciju i kontrakcije maternice, a opet negdi piše da neće bit ništa ako se pije u malim količinama. Piše tako i za mentu, a ja je znala popiti par puta :ajme Iako mislim da ovaj kašalj ima veze i s alergijom jer sam jučer bila pokraj friško pokošene trave :oops:

24 svi 2012, 14:05

nana, ko bi vise znao kaj se smije a kaj ne :dunno
ja sam isto cula za majcinu dusicu da ne bi trebalo, a sad, u nekim malim kolicinama mislim da nije stetno...a opet mozda bolje da ne riskas :dunno

nego kak ste vi koje ste vec u zadnjim tjednima s kretanjem, pogotovo penjanjem po stepenicama? meni otkad su poceli problemi s disanjem i taj pritisak opce nemam volju pentrat se nekam, a ni za neke duge setnje :kima

24 svi 2012, 14:24

Rusulice čestitam :zivili

24 svi 2012, 15:24

rusulice cestitam od srca, da bebaca bude ziva i zdrava a tebi brz oporavak zelim :zivili :joy

24 svi 2012, 17:06

mamac2012 je napisao/la:lena u koje vrijeme si dosla u petrovu na pregled? ja isto moram ici na prvi pregled sad tamo....

U Petrovoj se kontroliram cijelu trudnoću (moj izbor, ne pitajte zašto) i sve zavisi kod kojeg ćete doktora. Petkom je dr. Zlopaša kod kojeg je gužvetina. Dolazi oko pola 10 s vizite i onda kreću pregledi. Često se desi da zaglavi u sali pa ga mijenja dr. Goluža. U ovih preko nekoliko puta što sam bila najviše mi se isplatilo doći poslije 13.00 Sve žene do tad već odgule pregled pa čekam nekih pola sata :kima. Pretpostavljam da će se situacija promijeniti kad krenem na CTG i da će se tada cijela priča produžiti. Nemam pojma kakvi su drugi doktori, a za njega pohvala. On me naručuje i za UZV pa čekam najviše 15 minuta :nokti . U UZV ambulanti je srijedom i izuzetno sam zadovoljna njegovim pristupom.
Kod dr. Gašparević se mora doć najkasnije do 11 (bar je tako bilo dok je frendica bila kod nje u siječnju), ali je ona radila četvrtkom.
Mislim da im stranica nije baš ažurirana. Najbolje bi bilo nazvat pa se raspitat koji dok je dežuran koji dan (ako već znate kod koga bi išle).

24 svi 2012, 18:32

i meni se užasno teško kretati a gle u kojem sam tjednu tek ili već....na zadnjem sam 4.katu bez lifta i muka mi je svaki dan ić gore dolje a opet moram jer imam crva u guzici,stalno šećem a i pas je tu koji kad me pogleda tužnim okicama nemogu ga ne izvest ,ipak ima i on svojih potreba....
trbuh me bas boli,i nakon diazepam tableta i dalje ne popusta,i dalje ne spavam...a ginić mi kaze ma nije to nista beba je velika...a niti mi je radio uzv nista..pa kako od oka zna kolki je ? :conf
mene zanima dali koja od vas zna jel postoji nesto s cim bi ja mogla podboltat trbuh ? smjesno zvuci ali kad hodam moram ga malo rukom drzat prema gore jer mi je tako lakse...moja baba kad me vidla zinula je,kaze da mi se spustio ko pred porod... :ajme em nisko nosim em mi bas visi,nije tipično trudnicki,pa sam mislila jel ima nesto,neke hlace ? neki steznik nesto da mi olaksa kretanje ??

24 svi 2012, 19:20

tina, imozes pokusati sa trudnickim pojasom
ovako nesto:
slika

ili ovako
slika

24 svi 2012, 19:31

Rusulica je rodila!!!!!!! :zivili

24 svi 2012, 19:34

crna ofca hvala na info!
ja sam mislila ici bas kod njega na preporuku , ali meni je rekla zenska kad sam zvala petrovu da moram doc izmedu 8 i 12.
a nista, nadam se da ne bu bas takav kaos :roll

24 svi 2012, 20:28

Danas popdne sam mjerila temperaturu kako sam se malo nahladila i bila mi je 37, znam da do 37.5 ne kontaju ko temperaturu koju treba skidati, al svejdno šta mislite jel to od prehlade, sada imam 36.8 tako i jučer cili dan 36.8. Ja se osjećam dobro, ništa me ne boli,moram li zvat dr. Pijem čaja i jedem voća, beba se javlja.

24 svi 2012, 20:33

RUSULICA: :zivili CESTITAM!!!!

24 svi 2012, 21:37

Maja D je napisao/la:tina, imozes pokusati sa trudnickim pojasom
ovako nesto:
slika

imala sam ovakvu potkošulju i bila mi je mrak al' sad mi je jako vruće u njoj. mislim da je pojas bolja varijanta za ljetne trudnice.

snow, 38 tt ti je rok za prvi pregled u rodilištu ;)
ne bi ja nikud u 37 tt van zgb-a. imaš 35000 razloga za rodit u zagrebu :lol

nana44, odmaraj i ne brini. ovo nije neka temp. skidaš paracetamolom ak' pređe 38.5.
što se čajeva tiče, mišljenja su podijeljena tako da ne znam što bi ti napisala. pila sam i majčinu dušicu i mentu tijekom sve tri trudnoće.

Karolina_PL je napisao/la:Rusulica je rodila!!!!!!! :zivili

znamo, znamo, imamo i čestitarski topic :zivili Rodila Rusula, stigla nam je Marieta

Misericordia je napisao/la:Tehnički govoreći, i Rusulica je proljetnica (zajedno još s 5-6 mama s liste).
Ljeto počinje (tek) 22. lipnja, na ljetni solsticij ;)

na forumu imamo malko drugačiju računicu :lol
ljetne su od 01.06. do kraja kolovoza.
jesenske od 01.09. do kraja studenog.
zimske od 01.12. do kraja veljače i proljetne od 01.03. do kraja svibnja.

24 svi 2012, 22:24

rusulice čestitam i ovdje!!!!!

ja i dalje radim svoje ruže i broševe :dada ko mini tvornica sam.

snow ako bude panike i završiš u rijeci, javi se , ja to pomognem oko svega! si me čula? :kiss ja ne bi odustala od mora. ja ću sa 33/34 na lošinj 2 tjedna sigurno.

moj bebač bez imena još uvijek :mrgreen vjerujem da zato lupa sve u 16, neke kvrge mi radi s nogama pod rebrima, prava ritalica mala. :luv

24 svi 2012, 22:25

Silki hvala ti puno, ti mi dođeš ko apaurin, uvik me umiriš, šta ti znači iskustvo, hvala puno :kiss :le
Tema je zaključana