Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

09 ruj 2015, 17:56

Šteta što se ne družimo uživo pa da razmjenimo zimnicu ;)

09 ruj 2015, 22:23

Ja sam odustala od svoje zimnice, ali ću uvijek rado udomiti koju tuđu staklenku bilo čega. :D

09 ruj 2015, 22:29

Inače, ja sam vam totalni pehist pa sam završila u bolnici. :(
Jučer me počelo probadati u jajnicima pa sam odlučila jutros otići do hitne da vidim o čemu se radi.
Naizgled sve super, ja zatvorena, bebica živahna, ali kako sam MPO trudnica gin me ipak ostavio napraviti sve pretrage.
Ispalo da imam nekakvu upalu, pokazala krv, a kasnije i urinokultura.
I tako vam ja sada lijepo ležim od danas u bolnici, primam intravenozno antibiotike i liječim se.

Fale mi muž i pas, a i moj krevet. :(

10 ruj 2015, 00:04

Maruška što su rekli do kada bi trebala biti u bolnici? Jel te još boli? Imaš barem dobre cimerice?

10 ruj 2015, 01:24

Dupli post
Zadnja izmjena: Maruška; 10 ruj 2015, 01:27; ukupno mijenjano 1 put/a.

10 ruj 2015, 01:26

Ujutro će vizita reći svoje pa ću znati ostajem li još.
Cimerice su super ali mislim da se neće zadržati još dugo jer bi obje trebale vrlo brzo roditi.

Probadanja su prestala, dobila sam već dvije ture antibiotika. :)

10 ruj 2015, 10:25

adry je napisao/la:Tu sam i ja, pratim, pratim :D
I kod mene je radno, baš imam jako puno posla.
Stres mi je trenutačno što ne mogu da nađem ginekologa u Zg - ovog državnog/socijalnog koji će mi biti relativno blizu. Prosto nitko nema mjesta a niti jednu pretragu ne mogu napraviti bez uputnice.
Ova moja ginica privatna je super, predivna ali....

jesi pokušala zvat dom zdravlja medveščak

10 ruj 2015, 10:28

Maruška je napisao/la:Ujutro će vizita reći svoje pa ću znati ostajem li još.
Cimerice su super ali mislim da se neće zadržati još dugo jer bi obje trebale vrlo brzo roditi.

Probadanja su prestala, dobila sam već dvije ture antibiotika. :)

kako si draga ,dali ti je išta bolje.hočeš li kući skoro :kiss :hug

10 ruj 2015, 10:33

marijask je napisao/la:Šteta što se ne družimo uživo pa da razmjenimo zimnicu ;)

ja neću ko nekad ,a nekad je bilo po 50 teglica kis krastavaca,50 paprike,50 cikle i bar 30 ajvara.iskreno nemamo baš sad love iscicale nas krstitke kaj smo kumovi bili,pa 4 rođendana 1 gledanje bebice i fakat smo švorc,i doma su nam radovi stali,htjeli smo ivanu sobu počet radit i niš ,odgadamo opet. :ajme
ja sam ti napravila 15 teglica kompota od vinogradkih breskvi s tim da su bez kožice iako nisu špricane al mi je lijepše bez njih,5tegli za probu od grožđa ,2 od smokvi,ukiselila nešto što mi je kuma dala sa svog vrta 4 tegle feferona,2 tegle cikle i 4 krastavaca al ja bi još,ja to volim raditi.i ponosna budem na sebe kad to super ispadne ali..... :(

10 ruj 2015, 10:36

jel kod vas zahladilo ko kod mene,ja se smrzavam ko niš :xmassnješko

10 ruj 2015, 11:11

maruška kaj kaže vizita? Nadam se da ideš doma... hb da su probadanja ti stala!
jopica svaka čast za zimnicu!
marijask hvala na ohrabrujućim riječima :hug i ja znam puno cura kojima se štitnjača aktivirala u trudnoći no sve imaju zdrave bebice i većini se štitnjača smirila nakon poroda...
marijask je napisao/la:Šteta što se ne družimo uživo pa da razmjenimo zimnicu ;)

možemo se mi družiti uživo i bez zimnice ;) ja sam u Zg-u i kada prestanem raditi sam otvorena za kave :)

10 ruj 2015, 11:13

maruška držimo fige da te puste brzo

I ja sam svakako za kavu...još sam friško doseljenica u Zg pa mi je svako društvo dobrodošlo :mrgreen

10 ruj 2015, 11:26

adry je napisao/la:I ja sam svakako za kavu...još sam friško doseljenica u Zg pa mi je svako društvo dobrodošlo :mrgreen

super ;) na generacijskom od L smo se isto tako družile!
jopica i meni je ful hladno, danas sam u vesti i kožnoj jaknici i iskreno si mislim da bi mi pasala i zimska jakna ujutro. Istina, oduvijek sam zimogrozna...

10 ruj 2015, 12:03

Nisu mi rekli kada mogu doma, ali ostajem još danas.
Navodno se taj antibiotik prima tjedan dana, ali ćemo vidjeti.
Ja bi najradije kući, naravno, no izdržat ću još malo.

10 ruj 2015, 13:59

ujutro sam bila na tržnici, kupila nekoliko kg paprike pa radim opet onu lovačku salatu...ako netko želi raditi, jako je jednostavno, a prefino! kuham paradajz iz svog vrta, ovo je već treća tura koju kuham, svaki puta 2-3 litre!

Za druženje sam i ja, nisam ja daleko od Zg-a, živim u Sisku, ali ako Zg, nikakav mi problem nije doći! S Jakovovog generacijskog se još družimo kada uhvatimo vremena!

Jopica i ja bi svašta radila, baš me krenulo, imala sam i nešto malo svoje cikle pa sam i nju kiselila, to smo već pojeli!
Znam kako je to s novcima, mi smo se uselili u svoju kuću 16.12 prošle godine, gradili smo ju od temelja, pa smo puno novca potrošili da bi se što prije uselili, još ima hrpetinu posla, što odmah znači i hrpetinu novaca :lebdi a onda se samo sjetimo da smo sami u svojoj kući, zajedno smo i zaboravimo da se guramo u maloj spavaćoj sbici u kojoj treba još naći i mjesta za bebicu, doći će i vrijeme kada ćemo dovršiti potkrovlje, pa ćemo se raširiti koliko želimo! :dada

Maruška šaljem zagrljaje, možeš ti to :hug

10 ruj 2015, 14:07

I da, kod nas je isto hladno, Jakov ima ful opremu na sebi, sa prslukom! Baš sam bila u Kiku, tamo mu kupim jeftine trenirkice za igru u dvorištu jer ih redovito uništi, pa mi ovih nije žao, 23kn komad! Našla sam i jednu koja će biti jako topla, od flisa, debela i neki komplet, isto zimski za 40kn! Već sam rekla da ništa od odjeće nismo naslijedili pa mi je žao da uništi lijepu u skupu robu!

Gledam prognozu, kažu za pon 29 stupnjeva, što mi se uopće ne sviđa, pa jesen je :mrgreen

10 ruj 2015, 16:19

joj ja bi na plac... u tjednu radim pa ne mogu :( ...budem kada prestanem raditi! baš ste vrijedne curke sa zimnicama!
marijask budete se skoro raširili, bitno je da ste solo i u svome ;)
roditelji od mm-a su u zajedničkoj kući s nama no stanovi su odvojeni i imaju posebne ulaze. Ponekada je to super (većinu vremena no ponekada mi to ide na živce - iako su oni super, ne ulaze nam, ne kucaju, ne smetaju)
Za vikend planiramo na Zrinjevac na Film food festival. Imamo i jedan dječji rođendan pa ćemo i na ručak kod mojih, veselim se vikendu!
Btw. jučer navečer se bebica baš jako javljala :luv čak ju je i mm osjetio nakratko dok je držao ruku na trbuhu... :srca

10 ruj 2015, 19:55

Znaš ponekad me uhvati onako jako da bi to sredila, da ne mogu ovako, onda razmislim, shvatim da neki ljudi s 2-3 djece čitav život žive u stanu od 50m2, a naše prizemlje je veće od toga,a i sjetim se da ću onda imati duplo za čistiti pa me brzo prođe :lol

Već smo smislili kako ćemo preokrenuti sobu da svi stanemo, a da nam J ne pati zbog toga :luv

ajme bebica se tako jako osjeti, moja još slabo, ponekad osjetim, kada ležim jako mirno, jedva čekam da se počnemo razgovarati onako poprave :luv

Mi smo neko vrijeme živjeli s muževima, hB mjeri se u mjesecima, ne u godinama i to nam je bilo koma, nikako se nismo mogli priviknuti, išli su nam strašno na živce, oni su oni tipovi koji sve znaju najbolje, a ja onaj tip koji ne da drugima da joj sole pamet, pogotovo ako se ne slažem s njima, pa nikako na zelenu granu, od kada smo se odselili, odahnuli smo, zato smo i zahvalni na svojoj kući

11 ruj 2015, 10:38

ma ovi moji su super, ne petljaju se i ne komentiraju ništa. Svekrva čuva L dok radim i mirna sam po pitanju toga. Iako se baš veselim da ću uskoro biti s njim doma.... :luv
Sinoć je i L osjetio bebicu kada je stavio rukicu na trbuh i sav uzbuđen kaže "tata vidi, seka se miče" :srca Ne moram vam pričati koliko je to sve bilo emotivno za mene!
Baš mi je naporan tjedan na poslu tako da sam vesela kaj je petak!!! Curke na generacijskom od L već znaju koliki sam ja petak freak :lol

11 ruj 2015, 12:03

:mah :mah :mah
kako ste mi,ja sam koma,skužila sam od čeg me boli glava jer sam navikunta pit jutarnju kavu a to mi se ovaj tj nekako neda samoj,baš sam ljena :a
marijask
mi smo nakon 7god podstanarstva u metropoli kupili kuću neki vele na selu ma meni ti to nije selo.nitko kraj mene nema ni krave ni svinje ni sl je susjed na brdu iznad nas ima ovce od kojih živi i to mi je prekrasno za vidjet ih i čut,je ima jedna susjeda sam kokoš.pošto sam ja bila počela radit tek prošle god u 5mj bilo je klimavo kako dići kredit,stanovi su preskupi a i ja i muž smo vezani za zaprešić jer je mali grad u kojem sve obavim u cca 20min.i nije bilo druge nego kupit kuću al opet nemožeš u centru zaprešića već u okolici,i nagledali smo se dobrih godinu dana svega i svačega i opet nam sve nekako skupo jer ovaj kraj je skup zbog prigradskog vlaka s kojim si u zg za 25min a i do slovenije imamo 5min.i tako mi uzeli ovu za 36000e na dugih 30g,tip je tražio 45000e al pošto je za 36000 e našao mami stan u zg onda je spustio za dobrih 9000e a mi smo ravno toliko mogli dobiti krede jer je tako procjenio procjenitelj.ima 70m2 soba,boravak,kuhinja,kupaona,špajza,dva hodnika i balkon koji če postat ivanova soba al sad je na čekanju jer nemamo love :( pa če sad inama bit stiska u sobi.komoda mora u boravak da bi ušo drugi kimbač :ajme
vrt ču raditi slj godine jer ove zbog posla nisam stigla,otišla bi ujutro u 5 i došla doma opet ili u 5 ili 6,putovanje na poso i s posla me ubilo.imam nekoliko pšaradajza posađenih,paprike,mahune koje nikako da plod izbace,sad sam si salatu posadila i luk za uskrs da imam.još cu matovilac i špinat
marijask
budem vidla jel imam što robice tako za po doma pa da ti pošaljem jer ja što dobijem nemoram vračat,reci koja vel.meni ti je kik odličan,povoljan a nije loša kvaliteta,imam nekoliko kikovih trenirki i prezadovoljna sam.
meni se bebač isto jako javlja,sad čete mi se smijati.ja i muž prekjučer radili one stvari ili ti obavljali bračnu dužnost nee i nakon tog moj beban se toliko uzvrpoljioda sam se prepala da mu nije kaj a jesam koza ha ko da sam prvi put trudna :hahaha :hahaha
u utorak imam kontrolu baš se veslim :joy :luv :le

11 ruj 2015, 13:23

ja sam ok, da kucnem u drvo. Pijem jednu kavu i to bijelu dnevno poslije ručka kada mi najviše paše.
jopica glavno da ste vi u svome... imati vrt je meni super i time sam se bavila na porodiljnom no ovako kada radim stvarno nemam vremena. Znam da je to samo isprika i da bi načina mogla naći da imam ful veliku želju....

11 ruj 2015, 15:08

jopica mi smo baš na selu, ali selo prvo do grada, pa smo u gradu za 3min, to nam je bila želja, jer je u Sisku jako loš zrak, pa ovdje dišemo punim plućima, tišina je oko nas, zelenilo gdje god se okreneš, divota!
I sve znam, mi isto imamo kredit na dugih 30god, nekako se nadamo da ćemo ga jednog dana skratiti za koju godinu, ali drugačije nismo mogli i nije nam žao!

Jutros me zove šogorica da je dobila robice od nekoga, ali nećaku je to još preveliko, pa je poslala meni, kada mi ju donese, vidjeti ću jel mi još što treba, ali hvala ti do neba, stvarno si me raznježila s tom ponudom :luv :kiss :hug

Ja kavu pijem svakih par dana, kada je se zaželim, inače nisam kavopija, iako radim noćne smjene, ali nikada nisam bila baš oduševljena njome :mrgreen

maruška kako si danas?

11 ruj 2015, 21:39

Marijask, još sam u bolnici, primam antibiotik i bit ću tu još tjedan dana.
Nisu mi rekli koja je beštija u pitanju.
Valjda će mi reći.

14 ruj 2015, 10:20

Maruška je napisao/la:Marijask, još sam u bolnici, primam antibiotik i bit ću tu još tjedan dana.
Nisu mi rekli koja je beštija u pitanju.
Valjda će mi reći.

Nadam se da češ uskoro kući i da če sve dalje teći školski,šaljem dobre vibre :hug :hug :kiss

14 ruj 2015, 10:32

maruška pusu veliku šaljem, skoro ćeš doma i neka sve do kraja bude ok! :hug
ja po novom imam problema sa stolicom :ajme I s L me mučila u trudnoći pa sam kombinirala suhe šljive, donat Mg, lanene sjemenke, jogurte, žitarice... do sada mi je u ovoj trudnoći bilo ok i taman se ponadala da će tako i ostati no ništa od toga. Tako da danas idem po dućan poda pauzom na poslu opskrbiti se svime....
Inače smo imali baš lijepi vikend, bili smo stalno vani praktički, na dječjem ročkasu, na Zrinjevcu na Film food festivalu, na Vintage festivalu na Europskom trgu. Danas me noge bole od silnog hodanja i trčanja za L :lol

14 ruj 2015, 10:50

pozz,kako ste.ja bolesno već 3dan :cigle :ajme prvo me prekjučer grlo počelo peč,onda se jučer nos počeo cjediti kašalj,ma užas,još me glava bolila.a tat nam u sub radio do navečer,jučer bio u zagorju u berbi a I užasno zločest cijeli vikend :ajme
u petak došo iz vrtića s ogrebotinom pored uha,veli muž htjel je nekom dečecu uzet autić i mali ga ugrizo za prst a moj ga je gurnuo i ovaj mu opet vratio :strah :strah baš me sram
sutra imam pregled :luv :luv

14 ruj 2015, 10:51

sunceko29 je napisao/la:maruška pusu veliku šaljem, skoro ćeš doma i neka sve do kraja bude ok! :hug
ja po novom imam problema sa stolicom :ajme I s L me mučila u trudnoći pa sam kombinirala suhe šljive, donat Mg, lanene sjemenke, jogurte, žitarice... do sada mi je u ovoj trudnoći bilo ok i taman se ponadala da će tako i ostati no ništa od toga. Tako da danas idem po dućan poda pauzom na poslu opskrbiti se svime....
Inače smo imali baš lijepi vikend, bili smo stalno vani praktički, na dječjem ročkasu, na Zrinjevcu na Film food festivalu, na Vintage festivalu na Europskom trgu. Danas me noge bole od silnog hodanja i trčanja za L :lol

Ljube kompot od smokvi i od šljiva,kruške

14 ruj 2015, 11:26

ajoj, jopica želim ti brz oporavak! :hug Znaju klinci tako nas iznenaditi, nema te kaj biti sram. To su njihove sitne borbe koje rješavaju tete u vrtiću na licu mjesta. Mi kao roditelji im možemo samo tupiti koje je prihvatljivo ponašanje i ako smo blizu reagirati - nažalost kada su u vrtiću to ne možemo, a premali su da previše ima efekta naknadna kazna ili objašnjavanje.
Danas ću raditi kompot. Baš me jako muči :ajme
Javi nam vijesti s pregleda sutra! Moj je tek 29.09. Prije moram ići izvaditi nalaze za štitnjaču i nakon ginića idem na pregled endokrinologici da vidim kaj se dešava s mojom štitnjačom.

14 ruj 2015, 17:17

jopica i ja sam bolesna, danas krenulo, baš kada me alergija pustila, evo meni viroze, u klinac :ajme
Jakov je isto bolestan, ali odmah sam napala svim sredstvima, pa se već smirilo, sada isto moram primjeniti na sebi

Noćas me 2 puta probudila bol u trbuhu, onako dolje, malo iznad mjehura, oba puta sam ležala na leđima, pa kada sam se vratila na bok prestalo je, tokom dana sam par puta osjetila neku laganu bol, ma više nelagodu, mislite da bi trebala kod gin?
Sutra jer je mm na putu i vraća se kasno navečer

14 ruj 2015, 18:16

A jesmo baksuzi,ivan kašlje pa mu dajem sirup od borovih iglica koji sam sama radila,bronhostop.
Tema je zaključana