Sada je: 18 tra 2026, 13:48.

Ljetne mame i bebe (3.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (3.dio)

PostPostao/la Mrvica2403 » 21 srp 2016, 14:28

svenegali široko povijanje se više ne primjenjuje, bar su meni tako rekli. A što se tiče pupka ja nisam ništa dirala dok nije došla patronažna da mi pokaže, jer kod nas u bolnici oni se brinu za pupak. Vrlo je jednostavno trebaju ti samo sterilne gaze i octeinsept sprej, to mijenjaš svaki dan dok ne otpadne. I ja sam moju iznijela u as iako sam vidjela da neki iznose u košari. To ti je moje iskustvo nadam se da sam ti pomogla :kiss
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 21 srp 2016, 15:31

Jesi draga moja:)
Jel vidiš ti kakve mene brige muče..hehe..
Kako ste sve osim Mary i mene rodile, grdo se ufuravam da ću ja to slijedeći tjedan odraditi:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 22 srp 2016, 09:14

Da vam se malo javim. Od jucer smo stalno skupa tako da nocas nisam bas spavala. Mucimo se s fojenjem, pocele su mi se punit grudi, ali ona nekako slabo izvuce - kao da se umori i zaspe ili ne uhvati dobro. Obje bradavice su mi vec malo stradale, mazem i zracim, previse mi he poznata ova faza kad su mi ruke stalni na sisama, masiraj, mazi, izdajaj da ona lakse uhvati, uh... uz to sve napeto i bolucka, a to jos ni nijd pravo mlijeko...

Danas joj je imendan, a velikom braci rodendan!!
Sutra bi trebale doma ;) Iako nam je i ovdje lijepo. Imamo mira, svi nas paze i maze, a kako mi klinci i tako nisu doma do ponedjeljka prvi put mi se ne zuri kuci :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 22 srp 2016, 09:21

Iskusna si ti majka, doći će to na svoje:)
Pa sretan imendan najmlađoj i sretan rođendan velikom braci!
Neka ih prati zdravlje, ljubav!
Kako kontam da bi od sutra mogla komotno ići roditi, jutros sam pospremila kuću koliko sam mogla, saugala, otišla u dućan, nateglila se. Dolaze mi dečki s mora, pa ću si dati truda uz ručak, napraviti kolač. Pa ćemo vidjeti hoće li se šta pomaknuti..he,he
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 22 srp 2016, 12:36

Latice neka joj provjere rezicu ispod jezika, čitah baš jučer da je to često razlog problema sa sisanjem, a da se jako često krivo dijagnosticira (tipa nije strašno, opustiti će se i slično).

Ako imaš face pročitaj najnoviju objavu na ovom profilu dr.
https://www.facebook.com/DrGhaheriMD/?fref=nf
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la latica » 22 srp 2016, 13:38

Hvala diami, bas cu pogledat iako koliko sam skuzila ako je tako nesto to se reze? Ne mogu si zamislit da fodem pedijatrici s tim prijedlogom :shock
danas sam je uspjela pristekat iz drugog smjera pa je lijepo uspjela uhvatit i dugo sisala, cak sam osjetila da je onako dojka bila meksa ko da je praznija, ali to je jos tesko procijenit jer mlijeko se tek pocinje stvarat, danss nam je treci dan. Ali imala je u tom podoju barem tri puta let down. Ona nekako zine i place a uopce ne zatvori usta dok joj pokusavam uvalit cicu, pa tako jedno 5 minuta u krug dok se umiri pa probamo opet. Vjezbamo se...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Diami » 22 srp 2016, 14:53

To se samo recne škaricama, kad su tako mali ne daje se ni anestezija jer je gotovo doslovce u sekundu, više bi boljelo davati anesteziju. A svakako se treba riješiti ako je stvarno to slučaj, što prije to bolje. No ako je samo u vježbi stvar, onda ćete se uhodati za koji dan, ti procijeni.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 22 srp 2016, 14:56

Selimo na novi dio
viewtopic.php?f=35&t=79457
Diami
ne stignem sanjati

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.