Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kile i prehrana u trudnoci

05 pro 2008, 12:51

u prosloj trudnoci sam donekle pazila sto jedem, al kasnije mi zbilja nije bilo pomoci, pojela sam sve sto sam nasla!
a slatko najvise!
jednostavno se nisam mogla suzdrzati!
zato sam si sada cudna, 1,5 dobila, a nikakav tek, nemam prohtjeva, ne jedem puno, tj. nista vise nego prije, ujutru se je jedva natjeram da nesto pojedem! a sad slatko ne jedem, ama bas nista!
3 obroka i voce!
mislim, drago mi je zbog toga, da bar ostane tako, ali mi cudno u odnosu na proslu trudnocu!

05 pro 2008, 14:25

Eto, da se i ja "pohvalim". U srijedu sam bila na pregledu i sad sam na +13 kg, što za mene nije strašno, s obzirom da sam već skoro pri kraju.
međutim, dr se ne slaže sa mnom. Napisao mi je da sam pretila. :baba
ne smijem jesti slano, perece, čipsa- rekla sam mu da to ni ne jedem, mandarine, naranče, grejpa. samo jabuke- rekla sam da citruse ni ne jedem radi žgaravice, ali da na dan pojedem 1-2 jabuke. pa da moram na tanjur stavljati jako malo hrane i polagano jesti da zavaram mozak...

Eto, žene, s tim vam se ja borim... :mrgreen:

05 pro 2008, 14:48

WTF!!!
Pa s koliko si kila počela?!!?
Ja sam dobila jedno 27 prošli put, niko ni riječi nije reko.

05 pro 2008, 14:55

Ma nema ti to veze sa kilama, nego sa razmimoilaženjima u doktorskim stavovima i pravilima.

05 pro 2008, 14:59

mislim okej da su meni neš govorili za moje kile, ali njoj za 13. Pa to je ispod granice.

05 pro 2008, 15:01

Ostala sam trudna s 75 kg, a sad sam na 88, s tim da sam visoka 173 cm.
Jednostavno, baš sam ostala bez riječi... :dunno

05 pro 2008, 17:07

zwerka taj tvoj doktor je :baba
Ja sam također ko ti dobila 13 kila, sa 68 na 81 a visoka 165. Nitko mi nikada ništa nije rekao . Još sam se ja brinula za dijabetes jer mi ga baka ima ali nisu me niti slali na ogtt jer kao nije potrebno :dunno .
A jela sam svega i svačega, od ničega mi nije bilo slabo i sve mi je pasalo :lol
Dan nakon poroda -6kg, nakon mjesec dana još -3.
Ali zadnji tjedni su mi jako teški po pitanju hrane, stalno sam gladna i mislim da sam natukla barem 2. A šta ćeš ;) :zivili

05 pro 2008, 21:55

Krumpirić je napisao/la:
znatizeljnamama je napisao/la:@ anika

Sad sam skroz zbunjena... Kako vi racunate dobivene kile?
Ne kuzim kako netko u 33. tjednu trudnoce moze imati +0 kg, ako sama beba tezi 2 kg + maternica koja raste i koja takodjer tezi + posteljica, pa visak krvi i vode i sl. Dal i to racunate u svoje dobivene kile ili samo ono sto otpada na masnocu, tj. na kile koje ne otpadaju na bebu i sve ostalo sto sam nabrojila!?

pa ona je smršavila 10kila.
Ako je beba i ostalo teško 10 kila.

Istopile se masne stanice, a imam ih ihihi....
Zwerka je napisao/la:Eto, da se i ja "pohvalim". U srijedu sam bila na pregledu i sad sam na +13 kg, što za mene nije strašno, s obzirom da sam već skoro pri kraju.
međutim, dr se ne slaže sa mnom. Napisao mi je da sam pretila. :baba
ne smijem jesti slano, perece, čipsa- rekla sam mu da to ni ne jedem, mandarine, naranče, grejpa. samo jabuke- rekla sam da citruse ni ne jedem radi žgaravice, ali da na dan pojedem 1-2 jabuke. pa da moram na tanjur stavljati jako malo hrane i polagano jesti da zavaram mozak...

Eto, žene, s tim vam se ja borim... :mrgreen:

Ma mislim :lol , pretila 13 kg :klopa

Negdje sam procitala da je najoptimalnije dobit 20% od pocetne kilaže.

06 pro 2008, 02:31

do sad sam dobila 9 kg..i to zadnjih kilu i pol ova dva tjedna što ne radim :xgrin ..i prisiljavam se odmarati...a sve mi je u trbuhu ( ok, nešto i u cice i guzu otišlo )
Inače sam se normalno kao i prije hranila...nisam nekih specijalnih želja imala, dosta zdravo se oduvijek hranim...puno salata, voća itd.
a bila sam i dosta aktivna cijelu trudnoću pa je i to uvjetovalo vjerojatno...

06 pro 2008, 14:16

Snow, i meni je došlo da doktora malo :baba , ali šta mogu. To je njegovo mišljenje, pa neka mu bude. :whew
Samo, kad je vidio po UZV da beba već sad ima 3770 g, rekao je da mi je sva dobivena težina otišla na bebu, a onda mi napiše da sam PRETILA!
A i nije mi nikako jasno ako smatra da sam pretila, a i od početka trudnoće mi stalno prića da moram paziti i piše po knjižici UMJERENA PREHRANA, šta me onda nije slao na OGTT?
Mislim, tko bi te dr skužio?!
Baš sam dobila osjećaj kao da obožava ponižavati trudnice, jer nisam jedina, on bez pardona kaže trudnici da je debela kao slin i slične spike.
Mislim, stvarno jadno!
Očito trudnoca ne bi trebala dobiti niti grama, ne kužim :dunno .
A za tebe mi ništa nije čudno što si dobila 2 kg. Dojiš i naravno da ti je apetit pojačan. Ne brini, ti bar sad više nemaš prilike slušati o dobivenoj kilaži! :mah

12 pro 2008, 20:18

Prije par dana sam se vagala kod ginića i dosad sam dobila 1kg. Baš sam sretna jer sam uvijek imala problema s debljanjem :xlol

14 sij 2009, 11:17

jos sam na istu kilazu kao pre trudnocu. za to su zasluzne mucnine i to sto sam od manijaka za cokoladu postala neko ko ne moze ni da vidi iste.

14 sij 2009, 13:42

Evo da vas sve utjesim - 35 tjedan i 17 kila viska!!!!
Lezim kod kuce, na mirovanju sam i pokusavam se malo suzdrzati ali tesko je. Jedem sve, voce, povce, ali malo znam pretjerat sa slatkim. Nisam karakter!
Evo sad se pazim i skinula sam kilu ali ovo lezanje me ubija!!!

14 sij 2009, 13:49

ja ludim, nakon posla moram mirovat, a jedem jednako,....
tako da sam počela dobivat puno,...i osjećam se tromo ko krava...mrzim to. :roll:

22 sij 2009, 21:15

Evo malo za one koje ne paze što jedu. Ja sam u trudnoći bila jaaaaako gladna, jela sam sve i svašta i dobila 35 kg sveukupno. Sada muku mučim to skinut, kile neidu dolje nego gore. Radila sam ciju trudnoću do termina i uz kompjuter jela ko bezdana jama. Doktorica u bolnici mi je rekla da je ona dobila 20 kg i da je to bilo puno, a ja ga pretjerala. Koja je to glad bila, neopisivo. doktor kad me je porađao je rekao da sam dobila toliko kila kao i on kad je prestao pušit. A ja ono super, nevidim si guzicu od trbuha, nevidim ništa od trbuha, genijalna sam.

23 sij 2009, 13:34

samo da prijavim da i danas nakon pregleda sam isto kg kao na pocetku trudnoce - 12+3
Pocela sam normalno, ako to moze da se kaze normalno, jesti pre nekoliko dana.
uglavnom jedem voce i povrce, juhe i salate.

23 sij 2009, 17:21

ja sam očajna. oduvijek problem s kilama, pa tako i sad. luda sam više. od početka +4. a tek je 12 tjedan.

23 sij 2009, 17:42

ja dobila oko 12 kg :shock:

23 sij 2009, 18:04

Ja sam do sada dobila 2 kg, a jedem normalno kao i inace, s tim da tesko odoljevam slatkom, a to mi jedino nije drago. Jako mi pase tekuci jogurt pa toga jedem malo vise. I da, ne jedem bas nista sto zatvara da nebi imala problema sa zatvorom.

U prvoj trudnoci sam dobila 20 kg, ali sam u nju usla sa 9 kg manje nego sada, pa se nadam da ovaj put necu dobiti vise od idealnih 13.

23 sij 2009, 19:21

MaminMacak, a ja sam bila manijak za cokoladu i slatko, a sada u trudnoci ne mogu da smislim. Zezam se da beba pazi na maminu liniju ;)

23 sij 2009, 19:38

Arkana, ne nadaj se, vratit će ti se nakon 15tjedna volja za slatkim :lol :srca

23 sij 2009, 20:39

to mi svi kazu, pa ja verujem :joy

23 sij 2009, 21:29

Bok cure,
ja sam trudna 18+5, i do sada sam +0.
Inače imam puno kg. viška, a u prva 3 mjeseca nisam imala mučnine i povraćanje ali
ne baš i dobar tek..pa sam sretna da bar u ovom periodu nisam ništa dobila, vjerujem da će sada
kg krenuti ka gore, jer ću se u protivnom početi brinuti da li je sve ok.

23 sij 2009, 22:46

Arkana, i ja sam se tome nadala, ali nista. A slatko ti i ne treba u trudnoci, ja se svaki dan borim s jedno 100g cokolade, koja uvijek pobjedi :(. Sva sreca da nisam tako puno dobila na kilazi (+2), no sad ce to krenuti u drugom tromjesecju.

23 sij 2009, 23:23

nemate zajedno koliko ja sama :mrgreen:

ja sam prije trudnoce pila tablete za izbacivanje vode zbod edeme, prestala sam ih piti mjesec dana prije zaceca, imam zatvor, prestala sam pusiti cim sam skontala da sam trudna
ja se tjesim da je to razlog ovih kila, nabralo se

a stvarno ne jedem vise, cak mi se nista ne jede, imala sam vise napada za slatkim i slanim kad nisam bila trudna

24 sij 2009, 12:15

ela di ami, to ti je onda vjerojatno zato sto si prestala pusiti, no ako tako nastavis vjerojatno ce te poslati na onaj OGTT da iskljuce secer.
Ja sam na to isla u prosloj trudnoci, a i sad mi je vec najavila nakon 20. tjedna, bas cu ju pitati zasto jer mi se bas nejde tamo ako ne moram, posebno ako jos budem morala mirovati, onda mi je to samo izazivanje vraga.

A to sto si prestala pusiti je u svakom slucaju za svaku pohvalu, ja ne razumijem kad trudnice puse u trudnoci bez griznje savjesti, a oko mene ih je bilo koliko hoces. Ja se i kave odreknem, mada mi to u trudnoci nije ni priblizno tako tesko kao sto bi bilo inace, a i zbog ovih slatkisa se grizim i bas si mislim sto netko nije napisao da je to stetno za dijete, za tren bi mi prosla volja za slatkim :)

24 sij 2009, 20:59

ja ne razumijem kad trudnice puse u trudnoci bez griznje savjesti,

Ja ih znam nekoliko koje puse i dalje u trudnoci uz ostalo i zato jer tako zele dobiti sto manje na kilazi a i zato jer ce kroz to i beba dobiti manje na kilazi a njima to super! :( Evo bas znam jednu koja sada treba roditi, i dobila je samo 6 kila ukupno a beba ima manje od 3 kg. I to joj je super i ona svjesno govori da je tako malo dobila jer je pusila! :dunno Meni je to koma ali ko sam joj ja da joj ista kazem.

A i u Petrovoj sam se nagledala trudnica koje su tamo bile na cuvanju trudnoce i dimile u podrumu pored onog automata za kavu.... :ne

Sta se kila tice ja sam ta na koju se kile pocnu lijepiti zajedno sa + na testu na trudnocu!! :whew Sa Franom sam dobila oko 25 kg no to nije bilo tako strasno jer sam tada trudnocu startala sa svega 60kg na visinu od 174cm. No nakon te prve trudnoce mi je zauvijek ostalo 7kg viska tako da sam sa Nikom startala sa 67 kila a prestala se vagati od ocaja nakon dobivenih 25kg!! :strah U obje trudnoce me dotuklo kaj sam prenjela 7 dana i u tih 7 dana dobila oko kile svaka 2 dana! Prestrasno! Zato bi si tako zeljela da me ovaj put bebac iznenadi tamo negdje u 38. tjednu!

Trecu trudnocu sam startala sa 70kg (dakle 10 viska u odnosu na pocetak 1. trudnoce) i do sada (27 tjedana trudnoce) natukla vec 10kg sto mi je koma jer iz prijasnjih iskustava znam da tek sada slijedi gomilanje kila. A kaj je najgore uopce ne jeden ama bas nista vise nego prije trudnoce, eventualno mi je dorucak obilniji jer sam ujutro toliko neizmjerno gladna da je to strasno. Voce ne mogu jesti skoro pa uopce jer mi stvara uzasnu kiselinu i bude mi grozno u zelucu poslije, povrce mi najvise pase u obliku nekog cuspajza, meso tak tak a najvise mi pase mlijeko i mlijecni proizvodi, sir. I cokolada naravno ali tu jako pazim i pojedem malo iskljucivo iza rucka. Kavu pijem u obliku Nesscafe cappucina i to jednu veliku salicu za dorucak i jednu popodne.

24 sij 2009, 21:49

Ja sam s Marinom do 24. tjedna dobila 12-13 kg, a sada sam max 6(ili 5, važem se samo kod dr), a jedem JEDNAKO!!
Doduše, ovaj put sam povraćala, al opet....razlika je velika,...

Ja npr.danas pojela 2 male bublice s maslom i medom, bezkofeinsku s mlijekom kavu, varivo+juhu+salatu, krušku popodne, sendvič za večeru,
Uopće nije malo, puno je...
i još polumirujem....ne radim ništa fizički zahtjevno...
i dobivam kile ali ne tako strašno :dunno
tako da zbilja neznam kako sam se prošli put tako debljala :dunno

24 sij 2009, 22:12

krumpirić - sada imaš Marina i vjerojatno hodaš s njim i za njim :)
iako se ja još sjećam tvojih šetnji u prvoj trudnoći ;)

karamela - dobrodošla na forum i pridruži se trudnicama proljetnicama :mah

24 sij 2009, 22:20

Ina66 je napisao/la:krumpirić - sada imaš Marina i vjerojatno hodaš s njim i za njim :)
iako se ja još sjećam tvojih šetnji u prvoj trudnoći ;)

karamela - dobrodošla na forum i pridruži se trudnicama proljetnicama :mah

ma kakvi, ina, prvi put sam šetala kilometre i kilometre (doslovno satima :mrgreen: ), a sada se toga čuvam nebili se posteljica digla :klanja
zato se tako i čudim :conf
al neka, šta manje to bolje :drink
Odgovori