Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Imena za DEČKE

21 ožu 2009, 23:59

Moj sin se zove Hrvoje. Kako smo došli do tog imena? Muž i ja danima pričali kako će se zvati sin (ili kćer, nismo još znali spol) i nekoliko dana je bilo zatišje, ni spomena o imenima i gledali mi tv a on izvali: ,,Hrvoje!'' Iz čista mira mu je palo na pamet to ime i tako smo pričali o tom imenu i sve mi se više počelo sviđati. Inače Hrvoje je inačica imena Andrija a s grčkog jezika andros znači hrabar. Znam da će među vršnjacima biti Hrco ali za mene je on moj Hrvoje! :babby

23 ožu 2009, 08:38

moj ima totalno klasično, ali ne tako često ime - Vjeran :srca

mm je od početka htio Roko, i meni se prvo svidjelo, ali što je više trudnoća odmicala, sviđalo mi se sve manje i manje, i na kraju sam ga molila da mu ne damo to ime. on nije odustajao do zadnjeg dana. i onda kad sam mu u bolnici javila da idem u rađaonu, nek se spremi i dođe, on onako uzbuđen ispalio ko iz topa: a Vjeran? ja sam samo rekla: može! i to je bilo to. bez razmišljanja i raspravljanja.
i sad se oboje slažemo da mu ni jedno drugo ime ne bi tako dobro pristajalo kao ovo :D

a sad govori da će drugo biti Roko, ja mu puštam nek se veseli, drugo će baš bit cura :mrgreen: :lol

23 ožu 2009, 11:46

Danijela jako lijepo ime :)

26 ožu 2009, 16:32

Lipa su mi Vito,Roko,Duje,Matija,Tino,Lovre.
Zadnja izmjena: lamb; 11 tra 2016, 21:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 ožu 2009, 15:09

Mi smo za sad još u fazi kad se zafrkavamo oko imena, danas na kavi mm čita ime firme na kesici šećera i izvali da bi mogli tako nazvat :lol Nešto tipa Nonprle :rolf Ma, glupost, ali mi je super da se možemo oko toga šalit, valjda ćemo tako lakše izabrat samo jedno pravo kad za to dođe vrime

30 ožu 2009, 20:32

black_lady je napisao/la:Mi smo za sad još u fazi kad se zafrkavamo oko imena, danas na kavi mm čita ime firme na kesici šećera i izvali da bi mogli tako nazvat :lol Nešto tipa Nonprle :rolf Ma, glupost, ali mi je super da se možemo oko toga šalit, valjda ćemo tako lakše izabrat samo jedno pravo kad za to dođe vrime

:lol :rolf

05 tra 2009, 13:29

jutros je mm najavio da mu se sad najviše sviđaju imena Tin i Arijan, Fran i dalje je ok a Rene je ispao iz igre. I sad, tko kaže da smo mi žene najgore? :lol

15 tra 2009, 18:27

Mi smo se odlučili za ime Branimir! :)

15 tra 2009, 20:59

meni je to ime :ljubav :ljubav :ljubav

19 tra 2009, 16:05

naš sin je Leonardo :srca

25 tra 2009, 23:01

a naš Paulo! :srca

12 svi 2009, 02:00

moj mali će bit Faust Vichenzzo :kima

12 svi 2009, 02:07

aaaaaaaaaaaaaaante

13 svi 2009, 22:09

meni je lijepo ime noa a mom muzu liam tako da sam njemu dala na izbor muskog imena

13 svi 2009, 22:40

MENI SE SVIDAJU KRATKA IMENA KAO: NOA, JAN, TIN, IVAN, SVEN, TOMA, KAI ,ZA MOJE SMO IMALI DOGOVOR JA SAM SINU DALA IME IVAN A ZA PRINCEZU SE UMJESAO TATI BRACO IVAN TATA JE HTIO MARIA ALI JE BRAT DODAO ANA I SAD JE ANAMARIA. MENI OSOBNO SUPER I JEDNO I DRUGO JER KAD SAM BILA KLINKA SAM REKLA DA CU IMATI DVOJE DJECE I BITI CE MARKO I ANAMARIA ETO SAMO NIJE MARKO ALI.....

14 svi 2009, 05:50

nas je Karlo, inace ime gremanskih korjena a znaci muz, covjek, sposoban i jos nesto. U zadnje vrijeme je sve cesce ime.
ali eto ja sam ga izabrala jer mi se oduvijek svidalo, a muz se slozio samnom

14 svi 2009, 06:01

sad sam malo citala ostale postove, Zwerka Damian mi je super ime i jako lijepo (cak bolje bez j) ali kad ga cujem uvijek se sjetim one scene iz Mucki kada je Rodney saznao da je Delboy dao to ime sinu pa je pocela svirati Carmina burana. :lol

14 svi 2009, 09:33

Nas ce biti Toma, nije po nikome nego nam se to jednostavno svidja. To ime je jos za prvo dijete bilo u kombinaciji, ali se rodila curica, pa sad nismo morali razbijati glavu. Jedino smo malo takticiralo oko toga da se seki svidi, no to je i njoj sad najljepse ime i svi sretni i zadovoljni. Naravno da su se roditelji od MM-a malo bunili, jer kao nije po nikome, a i smetlar se tako zove u mjestu odakle oni poticu, pa jos neki tata od neke zene koji je bio caknut. Uglavnom tu i tamo odslusam takve gluposti, pa svekar kakvo krasno ime ima (Mario), no ne obaziremo se uopce na to :lol . Oni su nama birali imena, mi ih biramo svojoj djeci, a to davanje imena po djedu mi je totalna glupost.

31 svi 2009, 21:39

Na kraju je "ispao" Leon. Krenulo je s Pavlom, onda smo doznali da imamo intrauterini zastoj rasta, a Pavle znači "mali" pa smo istog trena odustali. Sljedeći na popisu je bio Jani, i MM i ja smo se iskreno zagrijali za to ime. Međutim, svi su se ušokiravali do daske: moja mama je rekla da je to ime za papagaja, ne za dijete :mrgreen: Moj kolega s posla, inače pripadnik BBB, rekao je da bi se znalo desiti da malac dobije batine samo zato jer se zove Jani. Kao, slovensko je i zvuči ženskasto - e, pa nije slovensko, a meni zvuči sasvim OK. Na kraju, za mir u kući i nakon svih problema koje smo prošli, Principessa je bratu dala "jako" ime da pobijedi sve probleme i naraste veliki i jaki :navija
A ja ću čekati mog Janija još neko vrijeme :dada
U razmatranju su još bili Lucian, Tonko, Niko, Tristan, Gabriel, Mika, Vilko, Zorin.
Kad ih opet vidim ovako na kupu, hm, možda i ne bude Jani :rollin

01 lip 2009, 18:22

maminmačak- i meni je to po djedu/babi najveća glupost. mi smo se više manje - odlučili. naš favorit fran je ispao iz kombinacije jer je najbolji frend od mm-a dao to ime sinu, pa ćemo mi, kako se zasad čini 90% imati malog Tina. navikavam se da se bebač u buši zove nekako osim bebač :lol

02 lip 2009, 19:39

Mom brbljavcu je ime Noa. :srca

Još smo se dvoumili između Jan, Gabriel, Leo, Ian... ali nekako je Noa odskako i najviše nam se sviđalo to ime.

06 lip 2009, 10:49

Antonio i Michel

19 srp 2009, 10:12

mi jos razmisljamo. t.j. ja nudim imena, a mm ih odbija.
napokon smo se dogovorili da ce beba dobiti ime kada se rodi.

20 srp 2009, 14:16

Ora je napisao/la:Mom brbljavcu je ime Noa. :srca

Još smo se dvoumili između Jan, Gabriel, Leo, Ian... ali nekako je Noa odskako i najviše nam se sviđalo to ime.

Gabriel :stara

ako moj bebač bude dečko,ja bi to ime,ako se dragi složi :luv

30 srp 2009, 12:56

Ajnur

30 srp 2009, 13:28

Buduci da se ja stalno predomisljam (ili mozda ne ;) ), nas je dogovor bio da o imenu necemo razgovarati do pred kraja trudnoce.Naravno da sam jedva izdrzala. Andrej je dobio ime po bacacu koplja koji pobijedio na olimpijskim igrama u atletici. To ime mi se vec dugo svidalo a i frajer je bio :fworks (Tip se u originalu zove Andreas ali smo mu ime malo hrvatizirali)...
MM je bubnuo dok smo gledali natjecanje kako je ime OK a ja sam samo docekala... :cheer

09 kol 2009, 02:42

Rio!
jedno jedino muško ime koje bih dala svome bebaču.. :)

10 kol 2009, 17:12

Branimir, Fabijan, Armand, Janni, Kristian, Rino, Aiden

a dragom favorit Moeror :znoj

sviđa mi se ime ali ne na mom sinu :ne

:rolf

14 kol 2009, 17:14

Ja bi Tibor ili Ozren.
MM bi Rene.
Moj L. bi Cvjetka :lol