Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kile i prehrana u trudnoci

26 sij 2009, 15:12

ela di ami, jesi sigurna? Koliko?

26 sij 2009, 18:45

ne znam tacno koliko sam imala prije trudnoce, ali sam negdje oko 12 kg, mislim

ja sam prvu trudnocu zapocela sa 44 kg, drugu sa 50-ak
ma pogledacu papire kod kuce, mozda fulam, davno je to bilo

27 sij 2009, 10:54

A ja sam do sada svaki dan smazala 100g cokolade i inace sam imala dobar apetit i dobila 2 kg u 14 tjedana.
Sad me nesto u zadnjih par dana prosla volja za jelom, a sad bi bas trebala poceti dobivati po 0,5 kg tjedno,
no vjerujem da imam dovoljno zaliha da si djete uzme sto god zeli, tako da se ne brinem oko toga.
Slatko mi sada kao nesto ne pase, nadam se da ce ta situacija potrajati, jer ja mislim da je puno bitnije da jedemo kvalitetno,
a sad koliko se na koga prima i nije toliko vazno (dok je to naravno u nekim granicama normale).

Moja sestricna je npr cijelu trudnocu povracala i nakon sto je rodila imala je manje kila nego kad je zatrudnila,
a klinac se rodio s 4 kg i sad sa 4 mjeseca ima 8 kg i sve super. A kad je zatrudnila je izgledala kao anoreksicarka,
kasnije ju nisam vidjela jer zivi u Americi.

27 sij 2009, 20:13

kupila sam kuharicu za trudnice jer ako se ovako nastavi kotrljat ću se do rađone :oops:

28 sij 2009, 10:57

Ja jedva cekam da krene proljece i da imamo veci izbor voca, ono je dobro za probavu i jednostavno za pripremu.
Ja jedem puno vise obroka nego inace, ali manje kolicine, pa mi bas fali raznoliko voce i salate.
Od nakuhavanja nista dok moram mirovati, a nisam ni inace neki ljubitelj provodjenja vremena u kuhinji.

28 sij 2009, 11:06

dobila sam vagu :alc
+6 kg.
gadno, al opet okej, s obzirom na činjenicu da sam preležala zadnjih 5tjedana (nisam doslovno ležala, al SKORO)

28 sij 2009, 19:49

+10,5kg :roll: -trudna 25+1 :joy

a jedem sve i svašta,od pudinga s vrhnjem,nesquik pahuljica,tone čokolade,ali i škampiće,puno krumpira,naranče,grejp,limun,jabuke,banane,kiwi..svašta,a od povrća-paradajz i blitvu,pijem šumeće magnezij i vodu...tu i tam se počastim čevapima,pizzom,hambijem... :naughty

29 sij 2009, 16:54

u prvoj trudnoći sam dobila 20 kg.... i niko mi ništa nije rekao da je previše.... imala sam ogroman trbuh i sise, ali ostalo ništa pretjerano.... znam da sam do 32 tj. dobila samo 8 kg, a onda sljedećih 8 tj. još 12 kg..... sada sam tek na početku trudnoće pa se nisam još vagala, ali imam velike mučnine, pa mi ne ide baš sve u želudac....što mi se sviđa na oko to pojedem....ne ustručavam se da nešto ne pojedem zato jer nije baš zdravo, jer je sreća moja ako uopće mogu nešto staviti u usta....
jednu večer mi se jela pizza i naručila sam je....nije baš zdrava i još navečer, ali jednostavno mi se na sve drugo dizao želudac.....

29 sij 2009, 17:57

+6 kg.
gadno,

krumpiric, ma sta gadno, pa to je najidealnije, u drugom tromjesecju bi i trebalo najvise dobivati, a ti si vec debelo u njemu.

Ja bi odmah potpisala da samo toliko imam za 10 tjedana.

29 sij 2009, 18:28

Sjećam se da sam prije par mjeseci vidjela na forumu da je neko postavio trudničku dijetu dobivenu od ginekologa, sa 1600 ili 1800 (nisam sigurna) kalorija dnevno. Ubih se tražeći je, znam da je tuda negdje, ali nema šanse da je nađem, pa ako neko zna neka je opet postavi.

29 sij 2009, 21:48

Ja sam cijelu trudnoću bila na 1800 cal, zbog gestacijskog dijabetesa,
u trudnoći dobila 6 kg
U porodu otišlo 15 kg
sad sam na -10 od početne težine :D

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/05_dijeta.asp

30 sij 2009, 00:11

15kg izgubljenih u porodu? :shock:

30 sij 2009, 09:03

MaminMacak je napisao/la:
+6 kg.
gadno,

krumpiric, ma sta gadno, pa to je najidealnije, u drugom tromjesecju bi i trebalo najvise dobivati, a ti si vec debelo u njemu.

Ja bi odmah potpisala da samo toliko imam za 10 tjedana.

ipak dobih 5 a ne 6 po dr vagi :dj

30 sij 2009, 11:32

Anika30 je napisao/la:Ja sam cijelu trudnoću bila na 1800 cal, zbog gestacijskog dijabetesa,
u trudnoći dobila 6 kg
U porodu otišlo 15 kg
sad sam na -10 od početne težine :D

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/05_dijeta.asp

To je to, hvalaaaaaaa :drink

A ovo što si postigla je fantastično. :1

30 sij 2009, 19:24

ja se nadam da cu na porodu izgubiti 25 :mrgreen:

30 sij 2009, 20:21

uuuu, i ja bi toliko!

30 sij 2009, 21:19

Ako uspijem izgubit šta dobijem u trudnoći, ja ću bit presretna :bonk

30 sij 2009, 21:56

slabe su mi sanse, al' eto zivim u zabludi

30 sij 2009, 23:13

Hahahaha, prelude ste :lol

Ja sam sad na +3kg i molim boga da do kraja ne pređem +15kg, još kad bi na porodu izgubila 20kg taman bi došla na svoju idealnu težinu :mrgreen: :rolf

30 sij 2009, 23:23

:lol Moj vam nick sve govori!

31 sij 2009, 08:02

storiatriste je napisao/la:Hahahaha, prelude ste :lol

Ja sam sad na +3kg i molim boga da do kraja ne pređem +15kg, još kad bi na porodu izgubila 20kg taman bi došla na svoju idealnu težinu :mrgreen: :rolf

more, i meni je ovo taman :lol

02 vel 2009, 11:08

MEni samoj nevjerojatno zvuči, al ja manje jedem sad u trudnoći i to bez ikakvog truda. Prije sam uvijek morala pazit šta jedem, a i imala sam ludu želju za slatkim. Sad ništa, i neka tako i ostane šta se tiče slatkog i nakon poroda bilo bi super.
Jedino me strah da me gin ne viče jer mislim da mi kilaža ide gore i slabije od minimalne, vidim po odjeći, osim stomaka, sve drugo stoji kao i prije trudnoće.

02 vel 2009, 21:52

black_lady- ah ljubomorna sam. ja sam samo sama od sebe bez ikakvih problema prestala pit ness

03 vel 2009, 17:08

Nevenera - meni je apetit uvelike splasnuo iza zadnje viroze - ko zna, možda i ti budeš imala iste posljedice, sad mi se jede samo voće, kuhano povrće, sve u svemu lagana hrana

04 vel 2009, 20:47

jutros sam se vagala i smršavila sam oko 1 kg. ili čak dva. :dunno pazila sam na prehranu ovih dana ali nisam bila na dijeti.

06 vel 2009, 10:03

ja sam na nekih +8kg :)

08 vel 2009, 15:30

sljedeći tjedan imam pregled. nadam se da ću dobit dozvolu za šetanje pa će kg malo mirovati, a ja neeee. ovako, sad brojim +7. od toga 5 kg sam dobila dok sam ležala.

09 vel 2009, 18:53

ja jutros bila kod doktora, izgubila sam malo manje od pola kg :mrgreen: od zadnjeg pregleda prije mjesec dana

25 vel 2009, 13:27

ja sam sad u 27 tjednu trudnoće, udebljala sam se 4 kg dosad...meni to nekako malo, a gin ništa nije reka ni da je malo ni puno. A u prethodne dvi trudnoće sam dobila i do 20 kg u svakoj, a u ovoj tako malo, a niti je rekla da je beba premala, niti da se slabo razvija, s bebom sve super

25 vel 2009, 17:06

mare to je super, uglavnom da se beba razvija kako treba
Odgovori