Sada je: 26 svi 2026, 06:42.

Rodilište SVETI DUH

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Rodilište SVETI DUH

PostPostao/la mama njonji » 30 ožu 2011, 10:01

ciklama24 je napisao/la: mlađa je, kratke plave kose

ova je divna cura :kiss
meni nije bila u boxu al me ophodila u predrađaoni, stvarno je rođena za posao koji radi
(btw, bila je mojoj cimerici u boxu i njoj je masirala međicu)

meni je bila jedna starija (40-50 god.), ne sjećam se točno imena (Nana, Nasiha tako nekako) i isto je bila famozna, masirala me, vodila porod, točno mi je govorila što da radim, tješila, nijedna oštra riječ nije izašla iz nje :)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danna » 30 ožu 2011, 13:20

Hvala ciklama24,

i ostalim curama sa svojim iskustvima, uglavnom su pozitivna i to mi je drago, dapače ohrabrujuće, da ću ipak doći u ruke ljudi kojima je stalo da se žena što manje pati pri porodu.
Da li taj spazmex uopće išta pomaže, ako je njegovo djelovanje opuštanje mišića, ne produžavamo li si tako porod, mislim zar to onda ne smanjuje učinkovitost trudova? :roll

Što se pak tiče epiduralne, ne želim ju, osim ako ne završim na dripu, pa ne budem mogla izdržati te "ubrzane" neprirodne trudove.

A masaža međice, hm..da, neugodna je, vjerujem, ali ako može pomoći, neka je, jedino mi se nije svidjelo što je kolegica koja se nedavno gore porodila masirana bez ulja :ajme , sad ili ga nisu imali ili trebamo svoje donijeti :conf , uglavnom nije rezana :)

Smiju li muževi biti s nama u predrađaoni dok nas udaraju trudovi, pretpostavljam da ne, jer nas je više rodilja, muškići ipak onda čekaju vani do krajnjeg..

Znači cure prvorotkinje, i kad budu trudovi na razmak 5 min još se patimo dosta sati do poroda?

Možete li mi reći kakva je praksa sada koje ste rodile, kada ste se tuširale nakon poroda, da li ste sve spakirane stvari nosile u rađaonu, kad je vizita? Kad bebaće odnose, koliko puta ih oni presvlače?
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ciklama24 » 30 ožu 2011, 14:13

Spasmex te onak lagano ošamuti, bolovi su isti,ali ti nisi baš pri svijesti, vrti ti se, malo ko da ćeš zaspati...ali dok dođe vrijeme za porod dođeš k sebi.Meni je to bilo okej, nije mi previše pomoglo,ali malo sam kao odspavala, na par minuta, pa trud pa opet tako.
Što se masaže tiče, iskreno ja ne znam jel koristila ulje ili nije, znam samo da me masirala :hahaha
U predrađaoni ne, ali u rađaoni da, ako ima tečaj...iako me nije tražila potvrdu, samo me pitala da li je prošao tečaj.
Pa da, do poroda imaš uglavnom još dosta, iako ni to ne mora biti pravilo. Meni je bilo okej tu noć sve dok mi nisu probušili vodenjak, spavala sam uglavnom :D
Ja sam rodila u 12.20 i tuširala sam se već drugo jutro,mogla sam sama. Sve stvari idu s tobom, u predrađaonu i rađaonu, kad dođeš u sobu sestra te pita di su ti gaćice i ulošci i obuče te i u krevet. Ako trebaš na wc ili nešto pozoveš ih i otprate te. :)
Ujutro ti odnose djecu oko 7,7.15 pa do 9...u to vrijeme je doručak i vizita. Kupaju ih i presvlače tada, a ti ih inače presvlačiš sama, dođu ti sestre 2,3 puta dnevno i pitaju jesi presvukla, jel znaš itd ;)
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la IINA » 30 ožu 2011, 16:48

Hm, mislim da si dobla Dolantin, a ne spasmex.
spasmex obično daju kad se sporo otvaraš, kod nezrelog cerviksa...
Dolantin je lijek koji te ošamuti i uspava.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ciklama24 » 30 ožu 2011, 16:52

dobila i jedno i drugo, jer sam se sporo otvarala, samo se nisam mogla sjetiti kako se zove taj drugi :lol
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 ožu 2011, 17:02

meni isto oboje dali... :dada
jer je otvaranje trajalo satima...

a spavala sam isto između trudova, a na trudove :ajme

znam da bi pitala mm je li to sad bio trud ili sam spavala :ajme
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Mama2011 » 11 svi 2011, 22:41

a kod kojih ste doktora bile na sv. duhu? ja sam bila kod dr. prke i za njega mogu reći samo najbolje!
Mama2011
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama njonji » 12 svi 2011, 11:28

Bauman, Prka, Matijević, Ujević, Brekalo - sve 5!!!
pedijatar Stanojević u vizitama - genijalan!!!
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danna » 12 svi 2011, 15:54

Zudenigo sad pred porod u trudničkoj ambulanti, zadnji pregledi, a tko će me dopasti na porodu, ne znam, nadam se da ne bude on.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 12 svi 2011, 16:00

Hafner, Matijević :5
Meni su svi koji su bili tada gore bili odlični.
Samo što ih dosta više ne radi gore.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mama2011 » 13 svi 2011, 23:13

ja sam imala sreće što mi je prka bio dežuran kad su me uhvatili trudovi, super smo se pogodili :yess makar, bitnije ti je imati dobru babicu na samom porodu, ako je i dr. dobar, to je samo bonus...
Mama2011
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maša » 21 svi 2011, 20:02

IMA ITKO SVJEŽIH INFOA?
slika slika
Maša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 23 lip 2011, 21:07

Svježih informacija iz njihovog rodilišta - doktori i primalje odlični, nemam zamjerke osim da više komuniciraju s nama i pitaju nas želimo li što (npr.bušenje vodenjaka) te da pojasne neke naše nedoumice. Nisam zadovoljna odjelom babinjača - jaki su na riječima , manje na dijelima u pogledu dojenja i propagiranja istog - naime, većinom smo rodilje prepuštene sam esebi u sobi, ako i zatražiš pomoć sestre, dođu ljute ko zmaj i jedva objasne što si ih pitao ili ne daj bože usiljeno pomognu ili pojasne, svaka čast iznimkama kojih je malo.
Nažalost moram potvrditi da tople vode ima samo ujutro i to po sat-dva kad bi se sve trebale istuširati dok beba nema s nama.
Minus je i prehrana - jestivo je sve što naprave, ali malo za rodilje, bila sam gladna, trebali bi nam davati veće porcije hrane, pogotovo zato jer tad trebamo uspostaviti dojenje, izgubile smo i gubimo dosta krvi, a o iscrpljenosti od poroda da ne govorim.
Eto, toliko od mene o prvom iskustvu rađanja u toj bolnici.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ciklama24 » 23 lip 2011, 21:12

danna je napisao/la:Minus je i prehrana - jestivo je sve što naprave, ali malo za rodilje, bila sam gladna, trebali bi nam davati veće porcije hrane, pogotovo zato jer tad trebamo uspostaviti dojenje, izgubile smo i gubimo dosta krvi, a o iscrpljenosti od poroda da ne govorim.

oooo da, ja isto bila gladna ko vuuuuuk :klopa
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la moja ljubav » 24 lip 2011, 09:46

Ja sam drugi dan od poroda plakala muzu da mi donese jesti jer umirem od gladi :whew a znale su i za veceru donjeti onaj pladanj staviti na prozor i ak nisi pojeo u roku 10 min( neke su dojile bebe pa nisu htjele maknuti ih s dojki) teta serviserka bi dosla i odnjela a ove ostale gladne :conf tako da ovaj put nosim kofer hrane za svaki slucaj :mrgreen
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 lip 2011, 15:15

moja ljubav je napisao/la:onaj pladanj staviti na prozor

to mi je tek jadno (da ne kažem nešto drugo) - nema adekvatnog rješenja, pa jedeš na prozoru :roll
baš neki dan prolazim ispod rodilišta, kad neka mama gore jede na prozoru :roll pa se sjetim koji je to šit ustvari.

citirati ću ovdje - rodilište prijatelj djece - neprijatelj majki :whew
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la moja ljubav » 24 lip 2011, 16:24

Nazalost njima se jako zuri oma pa sve brzo pokupe a i hrana je oskudna dobijes pol snite kruha za obrok pa sta nemogu postenu snitu dati nego i na tom stede :ajme
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 24 lip 2011, 16:30

eh, da, zaboravih da jedemo na prozoru :(
ne znam kako je u drugim bolnicama, u ovu sam išla jer mi je najbliža i dosta su je hvalili, sljedeći put ću razmisliti u koju ću bolnicu, ali svaka ima svojih prednosti i mana.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ciklama24 » 24 lip 2011, 16:37

čini mi se da tek nakon nekog vremena shvatiš neke stvari, koje su ti u ta tri dana bunila ustvari bile normalne- tipa glad, jedenje na prozoru, ostavljanje djece u sobi za vrijeme posjeta itd itd
Čini mi se da je sve ovo oko poroda i prije njega prilično dobro organizirano, a ovo što te čeka u sobi nakon svega :ajme
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la danna » 24 lip 2011, 18:41

slažem se u potpunosti, odjel babinjača ne funkcionira kako treba, pitanje je zbog čega - samih djelatnika ili viših distanci, mogli bismo opravadanja tražiti u lošoj situaciji u državi unazad par godina, ali u kakvim uvjetima rade i s manjkom materijalnih sredstava , a često i manjkom ljudskih resursa, mislim da dobro bolnice i funkcioniraju.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 lip 2011, 20:01

ja bih sve to i opet - samo zbog dr.stanojevića :dada +
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la ciklama24 » 25 lip 2011, 21:06

Meni je on isto bio simpa, al vidila sam ga svega 3 puta po minutu pa sad ne znam kakav je inače :mrgreen
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la mrs. eastwood » 25 lip 2011, 23:58

Fala bogu i to je dosta - znaci da je sve s bebacem bilo ok. I ne zelis se vidjet s njim duze! :)
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la moja ljubav » 22 kol 2011, 12:01

Ja sam se sad vratila s sv.duha ljuta ko pas. Ona sestra u trudnickoj ambulanti me nije htjela naruciti na pregled kod BILO KOJEG DOKTORA jer kaze da ne spadam na sv.duh(prvo sam tam rodila) i idem vec 5 put na uzv gore od pocetka ove trudnoce. Kaze mi vi morate u petrovu a ne kod nas uz malo povisenog tona rekla je narucit cu vas kad imam slobodno makar za 2 mjeseca ja vam nemogu pomoci al je dosla jedna druga sestra pa me narucila za drugi tjedan. uzas
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 22 kol 2011, 13:08

znaju odbiti ako po mjestu prebivališta ne spadaš pod njihovu nadležnost, jer je strašna gužva, ali hitne slučajeve moraju primiti.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 22 kol 2011, 13:10

svima nam je jasno da bi medicinsko osoblje generalno moglo poraditi na manirama - ali one samo rade svoj posao, i to onaj administrativni dio koji je tocno definiran. a i tebi je jasno da ne pripadaš na SD, ali ti si trudna pa imaš opravdanje ;)

stvarno je bezveze prema trudici se ružno ponašati... :|
a eto, ne daj se.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la moja ljubav » 22 kol 2011, 15:00

Jasno mi je da imaju posla i da nemogu sve naruciti ali u prvoj trudnoci sam be problema isla i skoro sve cure koje tu poznam idu na sv.duh i onda me pocne zezati radi toga a jos jooj pise visokorizicna trudnoca a ona kaze " narucit cu vas za 2 mjeseca ak nemam prije termin" srecom dosla je neka ok sestra pa je rekla da imuju 31.8 slobodno. Nisam trazila odredjenog doktora sam da me naruci kod bilo koga da vidim sta se dogadja
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kalea » 23 kol 2011, 17:05

ciklama24 je napisao/la:čini mi se da tek nakon nekog vremena shvatiš neke stvari, koje su ti u ta tri dana bunila ustvari bile normalne- tipa glad, jedenje na prozoru, ostavljanje djece u sobi za vrijeme posjeta itd itd
Čini mi se da je sve ovo oko poroda i prije njega prilično dobro organizirano, a ovo što te čeka u sobi nakon svega :ajme

Ovo što se tiče ostavljanja djece u sobi za vrijeme posjeta, ja sam tek poslije saznala da se zapravo za to vrijeme beba može ostaviti kod sestara (u krevetiću), meni to nitko nije rekao, ali kasnije sam čula da sestre nude rodiljama da slobodno ostave bebu kod njih dok imaju posjetu.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danna » 23 kol 2011, 17:33

ovo za ostavljanje beb sestrama tijekom posjeta nisam niti ja znala, pa smo cimerice jedna drugoj čuvale bebe.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ciklama24 » 24 kol 2011, 09:08

:shock Mislim da to nitko nije znao...niti im je to praksa....vjerojatno je netko napravio frku pa su onda to smislili...zadnjih godinu dana mi je na SD rodilo brdo prijateljica pa nitko to nikad nije spomenuo, svi su samo pričali o tome kako se bebachi ostavljaju u sobi :/
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.