Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kile i prehrana u trudnoci

26 vel 2009, 08:32

ela di ami je napisao/la:mare to je super, uglavnom da se beba razvija kako treba

pa jest, kasnije ću lakše skinut onaj višak kili :D

26 vel 2009, 09:50

na 17tj. -2kg.
rekla doktorka da nema razloga za brinuti se.

26 vel 2009, 11:19

Sad sam na +4,5kg, doc zadovoljan, kaže da će do kraja to taman bit +12/13kg, ajde živi bili pa vidili :oops: :lol jer najviše me strah samog kraja kad počne voda ostajat i bubrit :sumo :lol
Šta se apetita tiče, uvijek je isti, nekad čak nemam potrebu ni večerat, al trudim se makar jogurt tada pojest...a kad se sjetim priča moje svekrve kako se dizala po noći i trpala u sebe :gladan :klopa ....eh... :belji :naughty

26 vel 2009, 11:56

Sad sam se išla vagat, punih 35 tjedana (ušla danas u 36.) imam +11,5kg

27 vel 2009, 13:51

jučer vagana +10 :mrgreen: :dada (28. tjedan)

27 vel 2009, 13:53

ja sam na +8,5
puno sam dobila zadnji mjesec, al vidila sam na sebi da naglo rastem :shock: :roll:

27 vel 2009, 13:57

inače, http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

27 vel 2009, 14:10

Krumpirić je napisao/la:inače, http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

u normali sam :lol

27 vel 2009, 15:43

Snježa je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:inače, http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

u normali sam :lol

Hahahaha, i ja isto! :joy

27 vel 2009, 17:54

ja sad imam 10 lbs vise nego sto bi trebala imati na kraju trudnoce

27 vel 2009, 20:46

Citam ove postove i zakljucila sam da ste vi trudnice zapravo sve mrsavice.Ja sam svoje drugo djete rodila prije sedam godina a u prvoj trudnoci sam ja natukla 30kg i cudim se kad vam dr kazu da ste sa 13kg viska predebele. Sta bi za mene sada rekli. Sva se raznjezim kad vidim te male bebace. Ima li koja od vas troje djece i da je razlika izmedju prvog i treceg 10g. Kak to funkcionira?

02 ožu 2009, 10:41

to je meni namjera :lol
inače, ja sam u prvoj trudnoći dobila cca 27. Ako ne i više.
I nitko mi NIŠTA nije rekao. A sada me oprala na 8,5. A ispod crte sam. Odma OGTT :roll: i panika.
BTW, izgubila sam onih 30ak začas, i kasnije još nastavila gubit. S Move 2g sam bila mršavija nego ikad(nešto više od 50kg, a imam i 175cm). :dunno
(poslije sam vratila dio, ali..)

02 ožu 2009, 14:00

I ja sam u normali po tablici, inače sam na +7 (24 tjedan)

02 ožu 2009, 14:39

Na zadnjem pregledu (22+2) bila sam na +5. Ja uopće ne osjećam ko da sam se udebljala, a i svi mi kažu da mi samo ide u stomak i da je to dobro jer znači da beba ima šta joj treba, a ja se ne debljam nepotrebno. Kao, posli će mi bit lakše skinit. U pon mi je opet pregled pa ćemo vidit šta će reć vaga izdajnica :lol

03 ožu 2009, 15:59

ja se još nisam predala u borbi, no mislim da sad imam +10 :shock: . iskreno ne kužim kako jer sam postala jako pažljiva, no vidjet ću što kaže gink. do sad je bio zadovoljan (za razliku od mene)

04 ožu 2009, 18:14

Ja sam trudna 31 tjedan i +13 kg...inače sam ostala trudna s 55 kg...dr. me već na početku upozorila a onda s 18 tjedana poslala na dijetu!I to se još čudila, kao ono: ako tako nastaviš bit ćeš prasica! Ja se toga ne držim, jedem normalno, kao i prije trudnoće.Nemam posebnih želja, samo volim papati i to oduvijek..al imam brz metabolizam pa sam oduvijek mršava. Sad sam se mrvicu zaokružila u licu a sve ostalo nemam pojma gdje je otišlo...Meni samo stomak strši :) I to veliki stomak :lol Do kraja će garant biti + 20...al nema veze..ne opterećujem se time, samo da je moja bebica zdrava..

10 ožu 2009, 10:22

Sad sam se išla vagat, punih 35 tjedana (ušla danas u 36.) imam +11,5kg

Sutra punih 37 tjedana i na +13kg :drink sam
Počelo je i ozbiljnije naticanje :roll: . Ako ovako nastavim do očekivanog termina poroda ću biti na oko +15kg, a ako prenesem idemo prema dvadesetici :sumo :drink

10 ožu 2009, 12:33

Ja sam u 17. tjednu i vaga je pokazala +1 kg :joy

10 ožu 2009, 23:44

U zadnjih mjesec dana dobila 80 dag. Nisam mogla virovat jer mi se u zadnje vrime tek poboljša samo tako pa sam se dva puta vagala, ali pokazalo isto. Sad sam (26+2) na +5,80 kg.

11 ožu 2009, 10:08

16.02. sam bila na kontroli i imala sam 77, jutros sam se vagala doma imam 82. Dosad sam znači dobila 9 kg....a što je najgore ovaj misec stalno gledam šta ima u za jest, stalno sam gladna. Jutros se iznenadila kad sam vidila, prvo sam pomislila da mi vaga ne valja, moram malo smanjit

11 ožu 2009, 10:11

mare83, na istom smo, isto dana i +9kg. :mrgreen:

11 ožu 2009, 10:23

Krumpirić je napisao/la:mare83, na istom smo, isto dana i +9kg. :mrgreen:

joj, ne želim nit zamišljat reakciju ginekologa kad joj kažem...al dobro pošto u trudničkoj piše da je normalno u trudnoći dobit od 9 do 17 kg najviše neću se puno ni zamarat s tim. A u prethodne dvi trudnoće mi je gin napisa u trudničkoj da moram na djetu i slao me da vidimo koliki mi šećer u krvi, fuj...morala sam pit onu odvratnu tekućinu

11 ožu 2009, 10:25

neznam, ja sam gledala ovaj dobitak po bmi-ju, ovaj indacurry gore na linku...
za mene (po početnoj težini i visini) bi bilo normalno da sam do 30 tjedana dobila između 9,5 i 12,5...

11 ožu 2009, 10:29

a šta znači ono kad uneseš visinu i težinu pa imaš ispod teen i moraš stavit yes ili no? Ne kužim, ono ispod znam da su blizanci, a onda za to teen mislim da se misli na samo jednu bebu, a opet nisam sigurna

11 ožu 2009, 10:30

ne nego tinejđerke, trudnice ispod 19, imaju posebne kriterije težine. Dakle, ti ostaviš NO na oboje, i možeš promijeniti sa strane na kg i metre, da ne preračunavaš, nego fino napišeš 55kg, 1.65m, na primjer

11 ožu 2009, 10:33

aha

ovako po ovom bi u 30 tjednu normalna težina bila mi 82,75, minimalna težina 81,13, a maximalna 84,38

11 ožu 2009, 18:48

A di se to uopće gleda? Može link?

11 ožu 2009, 22:07

http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

11 ožu 2009, 23:06

ja sam sad u 19tj. + 10 kg. kaže mi danas gink da je to kod mene većinom voda (nemam pojma kako zna) i da se prestanem brinuti i nastavim isto kao do sad. laknulo mi.

12 ožu 2009, 17:32

Thanks za link :mah

Po toj tablici sam ja ispod minimuma, hm.... Ali gin je zadovoljan, ko sam ja da se žalim :lol

Nevenera, samo ti pazi na prehranu, vjerojatno je stvarno voda. Nego, je li jedeš puno zasoljenu hranu? Koliko sam čula da sol zadržava vodu u tijelu. Ti ipak provjeri.
Odgovori