Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Re:

06 svi 2003, 14:14

rrrrr U 7.mjesecu stiže beba, prvi porod, godina 29. Već me sada frka. Moram poćeti s vježbama i opskrbiti se šlaufom, rivanolom, kantarionovim uljem, byvacinom.... <i></i>

Re: epizotomija - vaša iskustva

07 svi 2003, 21:47

Ja sam vrisnula jedino kad me je dr razrezao, a sivanje me boljelo vise od samog poroda. Inace, rodila sam uz pomoc epiduralne i cure koje su bile sa mnom u sobi (isto su rodile sa epiduralnom) kazu da ih je strasno boljelo sivanje.<
>Zacjelilo je dosta
zo, vec nakon 3 dana sam normalno sjedila. Emma 13.01.2003.<i></i>

08 svi 2003, 09:03

Prvi put rezali, drugi put pukla (kao drugo mi je pa me ne bi rezali), treci put nist! Sat nakon poroda morala sam si ponavljati: zeno, rodila si. Sjedni, lezi i odmiruj svoje!<
>Dakle, kakva je to razlika!<
>Mislim da se treba potruditi i pripremiti, i onda dogovoriti s babicom. Ja se na svoju veliku zalost za prvo nisam tako pripremala, ali sam svaki put imala tako divan tim u radjaoni da sam mogla apsolutno sve sto sam pozeljela. A radjala u Merkuru, kao najgoroj bolnici Janko 18.9.1999<
>Jurica 2.7.2001. <
>Mia 4.1.2003<i></i>

13 lip 2003, 12:51

Moje skromno mišljenje o epi:<
> uke <
>Nije bolilo u bolnici, ali doma...osjećala sam se ko invalid, a babicu sam molila da ne reže ili ako već reže da ne reže jako.<
>I navodno nije jako rezala.<
>Kasnije mi se rana upalila i išla sam svaki dan na ispiranje kod svoje ginekologice. Rekla mi žena to je zato što sam se previše prala i prčkala s Byvacinom. Pa si ti misli.<
><
>Drugi put nema šanse! <i></i>

20 lip 2003, 14:23

Mene su fejst rezali, ali mislim da je bilo potebno. Naime, Ana je imala 37,5 cm obujam glave, ja sam imala inducirani porod i sveje islo jako
zo. Sam rez skoro pa nisam ni osjetila (malo peckanja), ali mi je oporavk bio tezak. Sama sam si kriva za to jer cim sam dosla doma, odmah sam pocela salabajzati pa su mi se konci zategli... Broj savova - kad sam pitala sestru, mrtva ozbiljna je rekla 45 ali ne znam...Sivali su me dugo.. <i></i>

25 lip 2003, 15:10

otisla sam u bolnicu znajuci da je nemoguce izbjeci rezanje<
>i pored kegelovih vjezbi i malo masaze <
>nista nije pomoglo<
>prvorotke se rezu kao na traci tu pomoci nema<
>e sad jedina sreca u toj nesreci je sto je rez bio mali sa 2-3 sava koji su
zo otpali<
>rana jeste bolila nekih 7 dana ali sam se cuvala maximalno<
>l <i></i>

03 srp 2003, 19:07

Ma krvoprolice, porod cu zaboraviti kao da ga ni osjetila nisam, ali sivanjeeeeee U bolnici sam bila ok jer su me kljukali tabletama, ali kad sam doma dosla jedva sam se kretala, jela sam stojecki 15 dana, i bila sam jako ne zadovoljnja jer mi je to pokvarilo prve dane s bebachom, koji bi trebali biti nesta najljepse u zivotu. <i></i>

04 srp 2003, 00:19

Mene su dosta izrezali (beba od 4500 g.) ali u trudu nisam ni osjetila. Odmah nakon poroda dr. me i zašio što isto nisam skoro ni osjetila jer je sve bilo još friško. Sjedila sam drugi dan i bilo je malo neugodno ali ništa strašno.Doma sam stavljala obloge od hrastove kore da
že zacijeli i to je to. Luka 16.09.2002.<i></i>

05 ruj 2003, 13:10

Mene su recnuli ali nije mi se činio veliki rez,ali sam kad me recnula to jače osjetila od truda! poslije sam hodala već prvi dan ali negdje 5. mi je sjećam se bio najgori nisam mogla nogu pomaknut tako da se nadam da sa drugim neće biti rezanja ali i nekako sumnjam jer sam Filipa tako
zo i bolno rodila (puko vodenjak u 1, u 2 na SD i direkt nakon o
ade u rađaonu u 3.30 a u 4.20 već mi je bio na cici) da znam da nekako nisam tip koji bi mogao trpiti te bolove dugo - jedva sam čekala da ga izguram van! grozna sam <i></i>

epizotomija - vaša iskustva

02 kol 2004, 15:21

Obzirom da me uskoro čeka veseo događaj o kojem se informiram gdje god i kako god stignem, a vaše priče, savjeti i podrške su me uvjerile da je ovo najbolje mjesto za razjašnjavanje nerazjašnjivih sitnica vezanih uz porod, molim vas da mi odgovorite na pitanje: da li je epizotomija obavezna ili ne i kakva su vaša iskustva te koliko dugo treba za oporavak?<
><
>Puno hvala <
> <i></i>
Odgovori