Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

eritromicin

26 lis 2007, 17:06

Imam ureaplazmu i dobila sam terapiju eritomicin 4x2 tablete.
Uzimam ju od utorka i imam mučnine, boli me želudac, podrigujem, napuhnuta sam i totalno mi je loše.
Dr kaže da se to dešava, da je to jedino što mi može dati, da neće naškoditi bebi i da trebam izdržati pet dana :da?
Tko ima iskustva sa eritromicinom?

26 lis 2007, 21:41

od 12 tjedna uzimala sam eritromicin, imala sam mikoplazmu, ureaplazmu, klamidiju, e.coli i bhs :roll: I meni je bilo malo loše, al sam izdržala, no uzimala sam dulje nego ti. Bebi ništa nije bilo, rodila se velika i zdrava. :mrgreen:

27 lis 2007, 11:04

mislim da je eritromicin opasan tek u trećem tromjesečju...ali ništa opasniji od ureaplazme...zato fino pij tabletice malo potrpi...neće bebi ništa bit..pa ne bi ti dr napamet prepisao lijek :bye

27 lis 2007, 11:35

:hug samo toliko jer ne znam odgovor na pitanje!

Vaginalete u trudnoći

08 stu 2007, 21:45

U 8 tjednu trudnoće sam,nakon tri dana uzimanja Canesten vaginaleta,candida nije prošla :spota .Danas mi je dr.dao Rojazol vaginalete,sada sam listala stranice i neki su za,neki protiv.Nemogu izbjeći lječenje,jer stvarno neznam da bi prošlo samo od sebe.Dr mi je dao nakon terapije Rojazolom da koristim još 7 dana Vagisan.Molim vas za savjet,i iskustvo!!

08 stu 2007, 22:16

vagisan sigurno smiješ jer to nije lijek već koristi samo za regulirnje ph faktora i pomaže tijelu da se samo obrani od sitnijih infekcija.

09 stu 2007, 00:06

ne trebaš se brinuti, uobičajeno je u trudnoći davati geonistin (canesten), sigurno ne šteti bebaću.

09 stu 2007, 09:50

Ajme meni koliko sam se ja tog Rojazola nakoristila... I prvi put i sada. Inače nikad nemam problema s gljivicama, ali u trudnoći se jednostavno nešto smrda i dešavaju se. Uglavnom, Klei nije bilo ništa, a čini se da i ovaj malac dobro napreduje. (kuc-kuc)

09 stu 2007, 11:21

Do sada sam dobila dvije kutije Rojazola i jednu Canstena. U prvoj trudnoći nisam imala gljivice :dunno Ne razmišljam previše o tome, vjerujem da mi ne bi bile propisane da ih ne smijem ili ne moram uzimati.

09 stu 2007, 14:32

Indijanka, :5!

09 stu 2007, 18:13

:vi Meni u trudnoći te gljive polude.Hvala vam na iskustvima.

10 stu 2007, 00:32

ja sam od početka trudnoće bila na geonistinu i ko zna čemu sve ne i znam da vaginalete nije opasno koristiti u trudnoći već je rizičnije s antibioticima- oralna primjena, naravno.

meni se isto vukle puste upale jedna na drugu i mjesecima sam bila na kojekakvim vaginaletama i eto... nikakvih problema. sad je sve 5. :mrgreen:
a gljivice, pogotovo candidu ima svaka druga trudnica.:tru

nemaš brige :up

10 stu 2007, 12:41

MATEJA ja sam duuugo imala problema s candidom, pila za to i neke tablete (mislim Itrac) vise puta i razne vaginalete... sve je djelovalo tjedan dva i onda opet isto... onda sam pocela svakodnevno acidofil, povremeno neke vaginalete s istim tim mlijecnim kiselinama za obnavljanje flore (mislim doderline da su se zvale), smanjila slatko, i mic po mic, stanje se normaliziralo... a mislim da sam se 2 godine vrtila u krug s raznim lijekovima i vaginaletama. Te doderline su mi bile super! Mislim da se tako zvalo...

10 stu 2007, 14:30

bila kod homeopate zbog kandidijaze i kaze:
izbaciti sve mlijecno (sve kravlje)
izbaciti sve slatko (i suho voce)
nista s kvascem i bijelo brasno svesti na min.
umjesto vaginaleta koristiti malo eter. ulja cajevca na tamponu (preko noci)

jesti vise kiselog kupusa, punooo povrca, sokovi povrtni i vocni bez secera, zitarice su ok posebno proso, meso moze...

meni je pomoglo ali nakon prestanka dijete opet se namnozila candida, ginic mi objasnio da hormoni trudnoce podrzavaju razvoj te gljivice i da ih se sa vaginaletama samo smanji br. i to dok se te vaginalete koriste, uglavnom do kraja trudnoce meni propisao plymicol vaginalete :roll:
ali mislim da cu radije opet malo na dijetu :mrgreen:

10 stu 2007, 15:31

Mel, ti nebi k nama na proljetne? Vidim da po terminu spadaš k nama?!

Ja dobila Gyno dactarin vaginalete a čim prestanem s njima, candida se vrati. Tako da :dunno

11 stu 2007, 14:34

Odlična stvar ti je hygea gel za intimno pranje, Počela sam koristiti kad mi je dosadilo svako malo stavljati vaginalete i gljivice su se skoro povukle.

12 stu 2007, 08:41

S tim gelom se već perem 3 godine,i stvarno mi je super,no u trudnoći me zezaju te gljivice :svadja !!

SUMAMED !

29 vel 2008, 14:25

Drage moje,

jel netko od vas koristio Sumamed u trudnoći, ili zna da li ostavlja nekakve posljedice na dijete ? Naime doktorica mi ga je prepisala radi teške respiratorne infekcije, ali me nekako ipak strah ga piti ??

Unaprijed hvala... :(

Re: SUMAMED !

29 vel 2008, 15:23

Nisam pila Sumamed ali Ceporex i Amoxil jesam, isto radi dišnih organa. Mislim da ti dr nebi propisala lijek da ne misli da je njegova korist veća od štete koju će prouzročit. Nedaj Bože da dođe do nekih komplikacija na plućima ili nešto gore, zato je to bolje spriječit. Sretno!

29 vel 2008, 19:46

pila sam Doxaciklin u prvom i Sumamed u drugom tromjesečju, zbog chlamydije
rodila na termin zdravu curu

sretno!

29 vel 2008, 21:42

Moja sestra ga je pila u prvom tromjesečju,dr.rekao da nema razloga za brigu!

01 ožu 2008, 18:38

ja opet moram biti dežurno gunđalo, ali mene doista uvijek fasciniraju ovakva pitanja i teme...pa zar ti doista ne bi pila lijek koji ti je doktor propisao da su ti tu forumašice, primjerice, rekle da ne piješ?
ti doista toliko ne vjeruješ svom doktoru da viš cijeniš što bi ti tu neke nepoznate i nestručne žene rekle od onog što ti je odredio on?!

mislim, ak je ako onda mijenjaj doktora.

02 ožu 2008, 16:19

Pa naravno da bi ga pila, jer mi ga dr. nebi prepisao bezveze, ali ako te baš zanima uvijek mi je lakše s nekim podijeliti brige i dileme nego se mučiti sama sa sobom. Mislim da ovaj forum nije da se nekome postavljaju ili dijele dijagnoze, prepisuje terapija i tak dalje, nega da se ugodno družimo, podijelimo brige jedna s drugima, savjetujemo jedne drugu... a između ostalog kakav bi to forum bio bez dežurnog gunđala...

Vaginalete u Trudnoci?

30 tra 2008, 08:31

Imam esherihiu colu u vagini i ginic mi prepisao Canesten vaginalete. ali tamo pise
- CANESTEN 1 Vaginal Tablet should not be administered to pregnant women during the first trimester, since the safety in this regard has not been established. During pregnancy the CANESTEN 1 Vaginal Tablet 500 mg should be inserted without using an applicator. CANESTEN 1 Vaginal Tablet may only be used during pregnancy on the advice of a medical doctor. The possibility of absorption of clotrimazole when administered vaginally cannot be excluded.
Pa me zanima, jeli koja koristila vaginalete u trudnoci, jesu ove opasne i sta mislite sta da radim. I koje su eventualne posledice stavljanja/nestavljanja vaginalete?

Re: Vaginalete u Trudnoci?

30 tra 2008, 08:52

napisala sam ti na Jesenskim, ali evo još malo
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/gi ... andida.asp
http://roda.hr/forum/viewtopic.php?=&p=1196030

30 tra 2008, 09:16

Ja sam koristila Canesten vaginalete u 3 tromesecju.

Iz licnog iskustva izbaci (ili smanji) secer u prehrani i dosta jogurta i kiselog mleka jedi, jako pomaze.

30 tra 2008, 10:22

Iz licnog iskustva izbaci (ili smanji) secer u prehrani i dosta jogurta i kiselog mleka jedi, jako pomaze.

U potpunosti se slazem!

02 svi 2008, 08:21

...i bioaktiv i acidofil!

a ako ti je ginekolog prepisao vaginalete, onda valjda zna što radi!
ja sam u trudnoći koristila vaginalete Ginodaktarin na svoju ruku, ali tada još nisam ni znala da sam trudna, i dr. mi je rekao da je to OK. Prema tome, ako ti je dr. dao, onda ih i koristi ;)

04 svi 2008, 23:52

I ja sam ih koristila, u 3. trimestru. Bez brige, slušaj doktora.

05 svi 2008, 08:54

Nemaš razloga za brigu,ja sam ih često koristila u prvoj,i sad u prva tri mjeseca druge trudnoće,sve ok.Vjeruj doktoru.
Odgovori