Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
17 tra 2008, 15:35
Damm-Massageöl
Bestandteile (Volldeklaration): Mandelöl, Weizenkeimöle, Mischung natürlicher ätherischer Öle.
Ingredients (INCI): Sweet Almond (Prunus Dulcis) Oil, Wheat Germ (Triticum Vulgare) Oil, Fragrance (Parfum)*.
*natural essential oils
Dakle sastav bademovo i ulje psenicnih klica (dakle nikakva filozofija), a parfimirano je ako se ne varam
etericnim uljem muskatne kadulje (ovdje to ne pise, a davno sam bila na weledinom predavanju pa se mozda i varam) koje nije preporucljivo koristiti u trudnoci (iako je koncentracija vrlo vjerovatno minimalna i neskodljiva). U svakom slucaju, kome nije dostupno - moze si sam kupiti ulje
psenicnih klica i
badema, ako zeli identicnu stvar. Svakako preporučam na 50 ml mješavine dodati desetak kapi eteričnog ulja
timijana kt. geraniol.
Uvoznik za weledu je dr scheller cosmetics, pa njih pitajte za prodajna mjesta, koliko ja znam trebalo bi biti po dm-u i bio-shopovima.
17 tra 2008, 15:39
To sam ja tražila, a nisam se mola sjeiti koja ulja idu!! Idem ih kupiti i smješati, hvala !!!!
17 tra 2008, 15:48
Odmah sam se prisjetila svog prvog poroda i kako zbog svoje slabosti više pred kraj nisam mogla tiskati.
MOralo se brzo reagirati pa me je malo cvaknula a babica mi skoro slomila rebra.
Imala sam 2-3 šava,ali bilo je pakleno.....
Voljela bih si i ja ovaj put nekako olakšati ali nisam sigurna da ću si tu masažu moći sama izvesti.
HM, ZNAM TKO BI MI RADO POMOGAO...... , predložit ću MM da proba. I svi sretni. Ako može tako...
17 tra 2008, 15:51
Ja sam razgovarala s mm i on jedva čeka
Meni su rekli da su morali rezati jer je beba bila velika (3700g) - mislim stvarno!!!

A i još su mu babice slomile ključnu kost

A mene izmasakrirali - ko da sam rodila diva, a ne dijete normalne veličine...
17 tra 2008, 16:15
Marin, moja je bila 3,460 a ja sam bila preslaba.Dobila sam 11 kg i sve je to otišlo na porodu.
Stvarno nisam imala snage ni disati. Malo je recnula,nisam ništa osjetila jer je malena istog trena izletjela a doktorica koja je došla odmah mi je dala malo anestezije lokalne i zašila ta 2-3 šava. Ona je jedina bila ispravna u cijeloj priči.
17 tra 2008, 16:30
Ja sam imala i snage i želje za lijepi porod bez rezanja. Nakon par tiskanja mali je bez problema bio vani. Iako sam dobila 23kg, bila sam u dobroj kondiciji jer sam cijelu trudnoću bila aktivna. Nije bilo potrebe za rezanjem - tim više da sam rezana prije samog izgona (prije nek je mogla procijeniti dal budem mogla ili ne). Sa porodom je otišlo 12kg. Rezanje je bilo nepotrebno, a još nepotrebnije je bilo rezanje do pola guzice
19 tra 2008, 22:37
Ja sam se škara valjda najviše bojala na svijetu kad sam trebala ići roditi.
Mogu vam reći da je mene spasila babica, koja je masirala i pazila i rastezala i nije rezala.
A ja sam se trudila da ne tiskam bez trudova, što baš i nije prekrasan osjećaj jer je mali već bilo skoro pa vani.
Od trenutka otkad sam ušla u bolnicu do trenutka poroda rečenica "nemojte me rezati molim vas!" mi nije silazila s ustiju.
20 tra 2008, 00:52
I ja se toga užasavam prisjetivši se sjedenja na pola guze 3-4 mjeseca. Osjećala sams se ko kretino,ni za stolom ne možeš sjesti. I hodanje me boljelo.... ma kao da sam imala carski.
Ne bih voljela ponovo rezanje a ne znam hoće li beba biti veća od prve. Sada jedem duplo nego u prvoj trudnoći.
Bolje da još ne razmišljam o tome.
20 tra 2008, 09:10
Masirala sam se sa uljem koje sam dobila u rodilistu prije prvog poroda i weledinim uljem prije drugog poroda. Medjica mi je oba puta ostala netaknuta.
Ali su me ipak morali sivati jer sam oba puta imala unutarnje ozljede.
Meni je ostalo tog ulja pa cu ga nekom pokloniti.
20 tra 2008, 09:37
Evo ,opet će ispasti da ja živim na nekoj drugoj planeti ,ali je li onda moguće da samo ja nikada nisam čula da tako nešto nude u osječkoj bolnici.
Pa nisu me pitali trebam li gutljaj vode a ne da su me mazali uljima ili mi dali da se mažem.....
Blago vama,ja ću za dobrobit moje cure i nadolazeće bebe morati hitno razmisliti o preseljenju u neke urbanije krajeve.
20 tra 2008, 10:07
Iskreno, dosada za osijek nisam ništa dobro čula. moja seka zato ide u našice.
20 tra 2008, 22:05
Na žalost, tako je. Nismo tu da bi izmišljali bajke. Srećom, načitala sam se na forumu i dobila puno informacija koje će nadam se pomoći.
Nije mi jasno zašto te sestre moraju biti tako grube,pogotovo na odjelu gdje se rađa novi život.
Pa ne moraju sjediti uz nas i tješiti nas,ili nas služiti nešto posebno. Dovoljna je lijepa riječ ili smješak.
Nitko ih nije tjerao u medicinsku školu,pa i ja sam radila u privatnoj firmi i nisam se izderavala na stranke,nego svakog saslušaš i fino odgovoriš čovjeku. Pa to je moj posao ,kao i ovo njen.
Same su izabrale zanimanje,zašto se onda iživljavaju na nama ( ČAST IZNIMKAMA ).
21 tra 2008, 09:07
Da i ja se to često pitam. A osobito još mi nije jasno kad se tako postave i liječnici. ja nikada neću zaboraviti dan poroda. Ujutro sam otišla na pregled i amnio. Dočekala me doc koju mrzim (mislim da je to jedina osoba na ovom svijetu za koju mogu to reći - jer ju smatram krivom za moju neplodnost..) Bila sam na ctg. I žalila se da mislim da imam trudove, koji me poprilično bole. Rekla mi je , citiram:"gospođo, ako vas to boli, onda ja stvarno neznam kak ćete vi roditi" . Uz to me isprepadala da sam natekla, da imam visok tlak, da neću rodit još slijedećih tjedan dana najmanje i da hitno moram po stvari i u bolnicu. Cure moje - ja sam protrnula. A isti dan u 23:55h rodila sam malog princa

Sa dobrim trudovima i smjehom do samog izgona!!
21 tra 2008, 11:35
Ja sam ti draga moja Marin, bila primljena zbog mog stanja (ranjavanja,panike i .....) par dana ranije od termina.
Dakle termin 19.10. ja dolazim u bolnicu 15.10. i već osjetim da to neće baš potrajati do 19.
Dakle ,idući dan,isto tako jedan nadobudni doktor koji je dežurao i tu noć,kaže mi oko 17 sati - otvoreni ste 5 prstiju ali nemojte se nadati da će to biti večeras. Pa ne ide to tako.....
Znači tog 16.10. u 21. sat ,meni pukne vodenjak i počnu trudovi,hitne pripreme i odlazak u rađaonu uz opet njegovu dobacku - pa vi silom odlučili baš danas. Samo vi čekajte.
Rodila sam u 23 i 40 i udostojio se nakon poroda doći i zaključiti kako je baš eto čudno što je beba tako brzo izašla.
Dakle,po njegovom ,ostavio bi on mene u krevetu u sobi da ja čekam jutro.

.
No coment.
Nadam se da ga neću zateći ovaj puta.
Puse.......svima
23 tra 2008, 14:59
Kad sam odlazila iz mjeseca u mjesec različitim pedijatrima, na snimanje glave i još hrpu raznoraznih pregleda, jer je moj princ patio od neizdrživih (i meni i njemu) grčeva do 2g, posljednja pedijatrica u nizu mi je rekla: Gospođo, ne bojte se, takvo nešto se događa samo jednom u životu - slobodno idite na drugo dijete!!
ako bi i ja tebi Osice rekla - ne paničari - takvo što se doživi samo jednom u životu

Znam da nije neka utjeha, no pokušaj dočekati taj porod optimistična i sa dobrim nadama....
24 tra 2008, 11:57
ja sam masirala , odn MM uredno svaki dan 5-10minuta od 34tjedna pa nadalje, rodila u 38+4 i nije pomogla masaza, morali su me recnuti

moram priznat da rezanje nisam uopce osjetila, sivanje je bilo skoro bezbolno, smijala sam se sa doktorom i pjevala kad bi me zabolilo pa je on jos pitao da jel pjevam po zeljama

sjedit sam mogla vec nakon desetak dana ali zbog straha se nisam usudila ali nakon 2tjedna sam sjela bez frke i sjedim

moj porod trajao sa trudovima na 5minuta od 4ujutro a rodila tek u 17:15 i to uz pomoc prokidanja vodenjaka, drip i sve pomoci moguce (i hvala im na tome jer vec oko 15sati vise nisam imala snage ni za sta)....
ulje WELEDA mozes kupiti u BIO&BIO apoteci, meni je sad zao sta sam dala 80kn za to jer neznam koliko je pomoglo... DR mi je rekao ako zelim da masiram jer nemoze reci sa sigurnoscu da pomaze ali moze reci sigurno da ne moze odmoci

zelim vam svima bezbolan i lijep porod
24 tra 2008, 14:09
Plusic - hvala na savjetu i što si podijelila s nama svoje iskustvo.
Netko stvarno prođe kroz sve to u pola sata i ne zna što se dogodilo. A netko opet ima problema i muči se u bolovima.
Sada smo na pola puta,nas par, pa ćemo se još raspitati o svemu.
Odmoći ne može,to sigurno.
24 tra 2008, 14:25
ja bi vam jedino mozda preporucila da pocmete sa masazom mozda i ranije (savjetujte se sa gin.) jer predvida se da cemo roditi tocno u terminu i onda je to 6tjedana masaze, a recimo ako rodite ranije kao ja onda vam fali 2tjedna masaze - sto je puno za postizanje elasticnosti....
a ja sam sigurna da malo pomaze jer moja beba je 53cm i 4000g a ja sam imala 3puta po 4sava (premda moja mama kaze da je veliki rez)....
24 tra 2008, 14:44
U srijedu idem na pregled pa ću baš pitati svoju gin. što misli kada početi.
Moja je imala 3.460 i dugačka 50 ,ali ja sam dobila tek 11 kg i bila sam slaba. Zato me je recnula ( nisam ni ja osjetila,kao ni šivanje), ali poslije je bilo malo

.
24 tra 2008, 15:00
Pretposvljam da rezanje niste osjetila, jer su vas rezale kad je već bilo jako rastegnuto. Mene je rezala prije nego je glavica počela izlaziti - bila je na izlazu, ali još nije raširila međicu! A šivanje neću ni spominjati - ma neće me više rezati sigurno!!
25 tra 2008, 14:16
Tako je Marin , zato povedi muža i da vidimo koga će one mesariti.....
Valjda će naše jesenske uskoro i na tvoj topic jer vidim da odgovaraju kao i ja na stari.
02 srp 2008, 22:01
Weledino se ulje znači koristi od 34 tj. A šta ako se ajmo reć u 38tj. počmem otvarat il pokupim neku upalu koju neosjetim, oću reć ako se počme nešto dešavati što nemožemo osjetiti a to ulje i dalje koristimo dal to može naštetiti bebi????
02 srp 2008, 22:21
otvaranje je otvaranje grlića maternice, a dok čep ne iscuri, on štiti bebu u materici pa masaža međice koja se odvija 10tak centimetra niže ne bi trebala smetati.
03 srp 2008, 09:06
Tim više što ćeš ionako oprati ruke prije, pa i time smanjiti potencijalne štetočine da dođu blizu u većem broju.
14 sij 2011, 10:25
Kako se provodi masasža?
Gdje je točno međica?
Kad se može početi najranije?
Kad se sa Kegelovim počinje?
14 sij 2011, 11:42
Kegelove vježbe preporučuju se svim ženama, a u trudnoći se mogu izvoditi od početka.
Masaža se preporučuje 6 tjedana prije termina, više možeš pročitati ovdje
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=124&Tekst2ID=&Show=762.
Međica je ovdje.
19 sij 2011, 22:27
Što se tiće rezanja tu sam u prednosti, tri poroda , tri epiziotomije ,a na trečem porodu sam najprije sama počela pucat, a da bi spriječili da se sva popucam, morali su me prerezat. Pošto je porod bio ekspresan, nisu vidjeli povijest bolesti, pa su me pitali dali sam imala kakve upale.
Kad sam rekla da sam stalno bila po antibioticima, radi bakterije, svaki put poslije pregleda osula bih se gljivicama, pa sam stalno koristila vaginalete, smatrali su da mi tkivo nije zdravo, da jednostavno nije rastezljivo i čvrsto da se jednostavno " para ", ali nakon dva tjedna sam se oporavila.
Moram priznati da me je treči put jako boljelo šivanje, više od poroda.
19 sij 2011, 22:34
kad jednom imaš epiz, na svakom sl. porodu je gore.
Mislim, imaš taj dio ožiljkastog tkiva (nadam se da će me ispravit moderatorica ako griješim) koji je tvrđi i manje rastezljiv od ostatka međice.
I zato mi je apsolutni paradoks to što se više režu prvorotkinje nego ostale.
Mene su npr. na prvom porodu razrezali od do, ono, baš su zagazili škarama.
Imam veliiik problematičan ožiljak.
Na drugom sam inzistirala na izbjegavanju i nisam pukla (jedna površinska ogrebotina, oko koje se dr mislila bili zašila jedan punat ili ne), a dijete je samo 300g lakše
Prvi porod je bio agresivan, drugi lagan, bez nasilnog tiskanja, skakanja na trbuh i inog.
Dalo bi se raspravljat o potrebi za ovim prvim rezanjem (i svime što je tome slijedilo

)
19 sij 2011, 23:09
Ja sam pred drugi porod masirala medjicu ovim weledinim uljem. E sad je li pomoglo to ili nesto drugo cinjenica je da sam na prvom porodu rezana i to nakon sporog ali dogotrajnog poroda s prirodnim trudovima, naljeganjem na trbuh i opcenito muceniskim tiskanjem, a drugi puta sam rodila ekspresno, na dripu i samo sam povrsinski popucala. Na oba su me poroda babice masirale i za vrijeme izgona ali prvi puta ocito bez skara nije islo.
08 vel 2012, 20:30
Ja se probala masirati pa se jedva dohvatim tamo dolje

a i šta mi sve to vrijedi kad ću vjerojatno na carskom završiti...
A čujte, ovo nalijeganje na trbuh mi zvuči gaaaaadnooooo... a čula sam (nadam se da nije istina) da ženama i rebra znaju polomiti
Što li me to čeka...