Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

09 sij 2008, 10:58

Jutro cure,evo kopiram vam sa zimskih trudnica današnji sms od Myb :bye

"NIšta danas od gela,sutra tek ujutro,nadam se da je 10 taj dan i da Sara stiže. Pozdrav svima i puse"

09 sij 2008, 11:19

:3srca

10 sij 2008, 10:07

Evo Myb javlja da su joj stavili gel.

Koliko treba vremenski proći od stavljanja gela do trudova?

Za brz i lagan porod i da čim prije ugleda svoju Saricu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 sij 2008, 10:11

:3srca ,samo neka sve prođe u najboljem redu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 sij 2008, 10:24

:3srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ neznam koliko treba roći vremena ali danas nam stiže nova beba :3srca

10 sij 2008, 11:35

meni su krenuli prilicno brzo - nisam gledala na sat, ali mozda u roku sat vremena.

10 sij 2008, 12:03

~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 sij 2008, 13:20

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
drzi se! :3srca hrabro!

10 sij 2008, 15:02

Drži se,još malo imaš svoje zlato u naručju!! :3srca

10 sij 2008, 15:10

cekamo novosti :)
nadam se da sve protice u najboljem redu :)

:3srca

10 sij 2008, 15:28

Gotovo jeee :3srca

11 sij 2008, 22:59

:3srca :3srca :3srca čestitam od srca! Bravo hrabroj mami :juhu :juhu

Re: Inducirani porod

22 lis 2008, 13:58

Dižem temu, jer se sama nalazim u sličnoj situaciji.
Navršila sam 40tj prema zadnjoj menzi, ali čitavu trudnoću beba je bila veća za 2tj, pa je doc korigirao termin. prema njemu prenijela sam 10 dana. Do sad sam prošla 5 ctg i asc, svaka dva dana. Danas su mi trudovi slabiji nego što su bili u ponedjeljak, a ni onda nisu bili nešto. Srčeko uredno kuca, pv mliječna, otvorena čitavo vrijeme za 1 prst i ne otvaram se dalje. Čep je ispao pred 4 dana. Curka visoko gore.
Ako do petka ne rodim, slijedi hospitalizacija. Ne usudim se ne ostati u bolnici, iako mi je doc rekao da je to moja odluka, a on samo može savjetovati. Naravno, njegov savjet je da idem u petak i ostanem do poroda kako bi me nadzirali.
Nadam se da me neće dati na inducirani toliko dugo dok je još sve ok..

22 lis 2008, 14:27

e draga, osim kaj si me sad ubila u pojam, jer je i moja beba veca, a kako sam Paulu 6 dana prenijela, nekako sam si pomislila da bi ova mogla uraniti par dana..

no da, ja sam imala inducirani, jer nisam više imala živaca ležati u bolnici (hospitalizirali su me radi blagog krvarenja i visokog tlaka jedan dan nakon termina)... tamo me doslovno nitko nije šljivio, zapravo je, radili su mi CTG i mjerili tlak jednom na dan :roll: ...i meni je pukao film pa sam doslovno na hodniku doktora žicala da napravi amnioskopiju. Napravio ju je drugo jutro, voda mlijecna, i odlucio se na inducirani porod drugo jutro. To drugo jutro su mi probusili vodenjak, a kad ono plodna voda zelena :strah...uz komentar, dobro da je doktor ovo inducirao...a moš mislit kak bi da ga nisam ganjala po hodniku :ne

tako da me pomisao na čekanje izvan termina izluđuje unaprijed :svadja

22 lis 2008, 14:30

vidi tu se već pisalo o toj temi :mah

22 lis 2008, 15:52

Silki vidjela sam i prije, no baš me zanima inducirani porod...
Teoretski sve znam i jasno mi je. Pročitala sam hrpu iskustva... no kad je riječ o tebi nije baš tak jednostavno ko kad čitaš.
Nadam se da će se javiti još cura sa iskustvima. Trenutno sam u dilemi koliko dugo odgađati inducirani, dali budem ga mogla odgoditi (budući da mi nema mojeg doca jer je na kongresu) i koliko je sigurna ta asc da je s bebom sve ok...

22 lis 2008, 16:09

zelim ti brz i prirodan porod, da ipak izbjegnes gel :hug

22 lis 2008, 16:12

ma znam da si isčitala sve što našla.

gle, da se radi o meni i da postoji indikacija za indukciju ja ne bi previše razmišljala. eto.

:hug

22 lis 2008, 16:14

I moj je Lukas bio po uzv stalno veci (u 31 tjednu je bio procijenjen na 2000g) no rodila sam 10 dana nakon termina, poluinduciranim porodom. Tih deset dana sam svaki drugi dan isla na asc kojom mogu vidjeti samo koliko je zrela plodna voda, sto je mutnija to je zrelija, meni je gledao i vernix djeteta, to ti je ono bijelo cime je novorodjencetu prekrivena koza (na kraju, kad se rodio, bio je vec bez vernixa totalno i zato mu se i koza gulila prvih tjedana). Lukas je bio visoko do samog poroda i vrlo vrlo aktivan.
E sad, za poluinducirani na 41+2 dana se odlucio zbog procjene velicine djeteta (rodio se s 4020/55cm), zbog cinjenice da je pl. voda bila mlijecna vec danima i da je ostao potpuno bez vernixa, zbog cinjenice da sam ja bila skroz zatvorena, a plasio se da se dijete ne pokaka u maternici jer onda bi trebala na hitni inducirani koji bi me s tako tvrdim cervixom rasturio.
Hospitaliziralo me, dobila sam dva puta po pola vaginalete za meksanje cervixa (to nije klasican drip, jer trudova nisam imala), sto je ipak odradilo svoje i rezultiralo prirodnim puknucem vodenjaka nakon cega su uslijedili i prirodni trudovi pod kojima sam i rodila.
Ja iskreno nisam sumnjala u odluku mog ginekologa jer mi je u jednom razgovoru rekao da ponekad cekaju i do tri tjedna nakon termina, ako procijene da je s bebom sve OK. Tako da sam ja bila spremna cekati i toliko, no njegova je odluka bila da je ipak doslo vrijeme da dijete mora van.

22 lis 2008, 16:59

Mene muče te indikacije za inducirani porod. Muči me dio koji je napisala Sanika :
To drugo jutro su mi probusili vodenjak, a kad ono plodna voda zelena
i muči me to kaj mojeg doca nema. Upravo zbog lošeg iskustva sam i otišla sve kod njega privatno obavljati. Jednostavno sam trebala u svoj toj borbi za bebu nekoga kome mogu vjerovati, tko humani i za kojeg vjerujem da će napraviti sve za mene i bebu. I eto, poklopilo se da ga baš za vikend nema... Znam da ima dobrih doktora u rodilištu i da su sve mahom stručni ljudi, ali nemogu reći da im bezrezervno vjerujem. I to me muči. Jasno ako ima indikacije za inducirani, nećću razmišljati ni trena. Samo da je s njom sve ok.
Ma samo se moram s tim nekako pomiriti i sama sa sobom porazgovarati :mrgreen: uopće nisam na to bila spremna i stvarno me dočekalo nespremnu...a ja sve moram imati pod kontrolom....
Moram se probati opustiti i natjerati vjerovati tim ljudima ili bolje rečeno razmišljati zdrave pameti..

22 lis 2008, 20:53

marin, indikacije mogu biti različite, tj. neke su bezuvjetne, a kod nekih se može i čekati.
ja sam odbila indukciju koju su predlagali, ali nisu inzistirali. prihvatila sam ostati u bolnici pa tražila da me puste doma. predlagali su je iz razloga što je mala bez očiglednog razloga bila premirna (protoci ok), po zm dobrano zagazila u 42tj, po meni tek u 41. nakon rođenja dali su farr 42, no to je opet odokativna procjena.
to što je voda dugo bila mliječna meni nisu navodili kao razlog za indukciju.

kod čestih uzv (npr svaki drugi dan) kod prenošenja se može (ali ne mora) primijetiti pad na težini bebe ili stagnacija sa dobivanjem u gramima. tanjin lukas se rodio jako dugačak za svoju težinu, no to može biti i iz genetskih razloga.

uvijek možeš tražiti uzv i da ti pogledaju protoke i stanje posteljice jer ako to nije dobro, na indukciju se mora.

22 lis 2008, 20:57

Ovo je odgovor koji sam čekala i tražila, hvala puno!!
Ništa, u petak u bolnicu pa ćemo vidjeti kako dalje. kontrakcije su se skroz smirile i mislim da ćemo bez problema dočekati taj petak 2u1..

23 lis 2008, 11:31

Baš sam danas gledala jednu emisiju gdje su objašnjavali zašto se nekad na indukciju mora i prije nego se napuni 42 tjedna. Od indikacija doktor je spominjao manju količinu plodne vode, kao i dosta kalcificiranu posteljicu (dakle, posterica je počela pojačano ili ubrzano "stariti") što može ugroziti bebu. To su ustanovili uzv-om (naslage u psoteljici se vide, koliko sam skužila), pa možda ti i ta info pomogne da se odlučiš.

23 lis 2008, 16:25

Diami hval ti puno :kiss . Ovo za manjak plodne vode sam znala (kod mene je za sad sve ok), nešto sam znala i za posteljicu, ali ne baš previše... Sutra će mi vjerojatno raditi i UZV, pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. Definitivno mislim tražiti da ne induciraju porod ako je s bebom sve ok. Koliko sam shvatila svojeg doca ni on nebi indukciju, samo bi pme pojačano pratio. Nedaj Bože zla i komplikacija. Nadam se da ćemo do ponedjeljka izdržati i da nas nitko neće tjerati na indukciju bez konzultacije sa mojim doc (koji dolazi u ponedjeljak). Do tada u obzir dolazi samo prirodni porod.... Nadam se da budem ipak malo više otvorena na sutrašnjem pregledu...

24 lis 2008, 10:05

Draga drži se danas, i neka bude bebica što prije u tvom narucju :) :3srca

Inace, ja sam za prirodno, ali i kad krene prirodno oni udare po dripu...i koja je sad razlika izmedju prirodnog i induciranog :dunno... ev. neprirodno busenje vodenjaka :dunno
Moj je inducirani porod trajao od 6 ujutro do 15:55 popodne...čisto pristojno...iako je bolilo i sve po ps-u, jedno vrijeme imala sam i epiduralnu..i zapravo opet bi potpisala isto iako bi rado da krene samo...no ako neće, ne vidim problem u indukciji :dunno

24 lis 2008, 10:53

ja nikako ne bih isla preko 2 tjedna.
nije gel nista strasno.

24 lis 2008, 10:57

mene ni nisu "gelirali", samo drip i bušenje vodenjaka :dunno

24 lis 2008, 11:09

ja sam imala potpuno inducirani porod: prvo gel pa busenje vodenjaka pa drip. u samom boxu sam bila 5,5 sati - znaci, stvarno ne dugo. a zasto je bio induciran?
- kalcificirana posteljica
- manjak plodne vode (ne pretjerano)
- visemjesecni boravak u bolnici prije poroda (naravno da meni to nije bio razlog, ali mislim da doktoru je)

i jos puno sitnica koje definitvno nisu razlozi, ali tako se dogodilo. i nista strasno nije bilo.

25 lis 2008, 13:39

Ja sam definitivno za prirodni porod (eventualno prokidanje vodenjaka), moje iskustvo (a probala i indukciju i carski) je da je to najbezbolnije. No ukoliko postoje već navedene indikacije za indukciju, svakako bih pristala, pa i to se izdrži i brzo zaboravi. Bilo kako bilo, želim da ti sve prođe što brže i da ti ostane u lijepom sjećanju :bye

25 lis 2008, 13:53

meni je na porodu od prirodnog bilo jedino to što mi je doma pukao vodenjak. došla u bolnicu potpuo zatvorena i bez trudova. tako da smo krenuli s gelom, nastavili s dripom, pokušali i epiduralnu.
vodenjak mi je pukao u 11, gel su mi stavili u 13 i "trajao je" do negdje 17, u 18 smo krenuli s dripom i od tada mi računaju vrijeme poroda :dunno. rodila u 5 i 30.

marin držim fige da ipak sve krene prirodno.
Odgovori