Sada je: 29 srp 2026, 15:39.

Trudnice i shopping - gdje da, a gdje ne :)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Trini » 15 stu 2007, 18:17

Ja isto nosim normlane gacice, i inace nosim slipaste, pa su mi sad samo ispod trbuha sfrknute.

Sto se tice trudnickih najlonki, meni su cak i ove trudnicke dosta neudobne, tj. ne volim sto imaju dosta veliki dio sprijeda koji prekrije kompletan trbuh ... ja sam si malo zarezala pasicu na svojim "civilnim" i preko obucem obicni pamucni body i to mi je nekako najudobnije.
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Virtuallmommy » 15 stu 2007, 23:35

Lako tebi Trini kad si dobila samo 8 kila. :mrgreen: Tak bi i ja civilno nosila.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 stu 2007, 08:40

ja sam u svojoj trudnoci dobila 20 kila, a nikada nisam nosila druge gacice osim "civilnih", do zadnjeg dana. :dunno
dok najlonke nisam mogla nositi, a da im ne zarezem gornji rub i to vec u 4., 5. mjesecu trudnoce. bas zato su mi trudnicke bile otkrice.
i ne, trudnicke najlonke nisu nimalo skuplje od obicnih "civilnih" najlonki, a puno su udobnije.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la AA » 16 stu 2007, 09:00

Trini je napisao/la:Ja isto nosim normlane gacice, i inace nosim slipaste, pa su mi sad samo ispod trbuha sfrknute.

Isti slucaj :mrgreen:

Najlonke ne nosim :cool
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MATEJA » 16 stu 2007, 09:30

Hvala vam curke.Što se tiče gaća,nosim klasične.S najlonkama mi je zaista bilo frka,probala sam i ja klasićne(u prvoj trudnoći)al su me jako stiskale u trbuhu.
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la frrr » 16 stu 2007, 10:19

hehe, drago mi je da se izraz 'civilno' za netrudničku robu uhvatio ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la indijanka » 20 stu 2007, 12:43

Nisam mogla bez trudničkih čarapa, nosim puno suknje, a civilne su me stiskale.
U prvoj trudnoći sam ih kupovala u HM-u, bile su odlične ali sada ih više nema. U Aniti su mi htjeli "podvaliti" trudničke čarape, najlonke od 40 dena za 140 kn!!!
Kupila sam na kraju t. čarape u Jadranu, 40 dena za 50 kn, nisu loše i u Polzelinom dučanu neke civilne najlonke, 40 dena za 40 kn, jako su dobre i mogu ih nositi jer je gornji rub jako rastezljiv pa me ne tiskaju.
Gačice nosim kao i uvijek, ispod trbuha.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 20 stu 2007, 17:41

ja sam si malo zarezala pasicu na svojim "civilnim" i preko obucem obicni pamucni body i to mi je nekako najudobnije.

ja sam isto ovo radila, cijelu trudnocu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la sara » 03 pro 2007, 12:00

Da li netko zna gdje bih mogla kupiti grudnjak za trudnice i grudnjak za dojenje veličine 105/110 vel. košarica "C" na području Varaždina, Čakovca ili Zagreba po nekoj normalnoj cijeni ?

Do sada sam samo pronašla vel. 100 koja me je dosta stiskala i to po cijeni od 300 kn :shock: što nema šanse da kupim.

Zanima me da li je baš neophodno kupiti grudnjak za dojenje, može li se dojenje bez nekih većih problema obavljati i s normalnim grudnjakom?

Btw. sad sam u 23 tj. trudnoće.
sara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frrr » 03 pro 2007, 12:29

po normalnoj cijeni nigdje
tj. normalna cijena je oko 300 kuna
nažalost
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 03 pro 2007, 12:52

sara je napisao/la:
Zanima me da li je baš neophodno kupiti grudnjak za dojenje, može li se dojenje bez nekih većih problema obavljati i s normalnim grudnjakom?

.

ne sa normalnim grudnjakom, jer kad si ga povuces gore, onda ti pritisce dojku i kanalice i moze izazvati zastoj, ali mozes bez problema koristiti pamucne rastezljive topove.
ja imam par takvih, onih od mikrofibre, i dobro mi je tako.

jedna moja frendica je cak prvo vrijeme bila bez ikakvog grudnjaka, samo je cesto mijenjala majice.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Slonica » 03 pro 2007, 19:46

watani je napisala:
"ne sa normalnim grudnjakom, jer kad si ga povuces gore, onda ti pritisce dojku i kanalice i moze izazvati zastoj"

:dunno
Ja sam imala jedan grudnjak za dojenje ( kupljen u King crossu. Baby Media shop, za nekih 100 kuna!), ali nisam ga nosila ni upola toliko kao OBIČNE PAMUČNE grudnjake s placa za 20 kuna!!!!! Bili su mi: najudobniji, oni jastučići mi nisu bježali ni gužvali se, a kad sam dojila otkopčala sam ga i dojila bez problema i doma i bilo gdje "na cesti"!!!!!
A što je još meni najvažnije, lako se peru, opkuhavaju i...kaj ja znam- ja sam bila zadovoljna!!!
JANA * zimska bebsichka (17.3.05)
DAVID* proljetni malisha (6.4.07)
Slonica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MATEJA » 04 pro 2007, 07:57

SARA,ja sam imala grudnjake za dojenje,na preporuku cura s foruma,i bila sam super zadovoljna.Jako praktično,a koštali su 120 kn,pamučni,kak se veli peri deri.
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Itta » 12 pro 2007, 12:26

Odi si u jadran, ja sam oduševljene isto sam bila na sto muka sa čarapama, jer s obzirom da sam visoka 180cm nisam uspjela pronači niti jedne trudničke hlače ili traperice koje bi imale dovoljno duge nogavice već bi u svakim izgledala kao da sam obukla od mlađe sestre pa sam osuđena na haljine i u njima se osjećam odlično, nisu totrudničke haljicne nego moje od prije samo su vunene i pamučne pa buša baš lijepo izgleda u njima.

Jako dugo sam bila u potrazi za grilonkama, kupila sam ja i trudničke u Rosy stepu koje su koštale oko 100 kn, ali su bile užasne, kada sam početkom listopada otkrila sasvim slučajno u Jadranu grilonke od 50 DEN-a, zovu se SENSO, s obzirom na moju visinu (180 cm) nije potrebno uzimati vel. 5, probala sam čak su kraće radi pojačanja na guzi, nego 3-4, pređu mi preko cijelog trbuha, (ja sam sada u 35 tjednu trudnoće, nemam maleni trbuh) skroz ispod grudi i to mi je savršeno, koštaju 42,90 kn ja ih kupila odmah 10 kom i presretna sam s njima, tople su i udobne, nisam mogla podneijeti da mi stoji nešto preko polovice trbuha, stalno me smetalo... zapamtila sam ih dobro, jer znam koliko sam ih tražila...

Eto, nadam se da će i tebi kao i drugim curama biti upravo ove super!
slika
Itta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la indijanka » 13 pro 2007, 08:08

Malo o grudnjacima za dojenje: one od mikrofibre kupovala sam u Aniti, cca 300 kn i bila sam jako zadovoljna. Pamučne sam kupila u HM-u i nisu bili loši. Neki dan sam u Mulleru vidjela pamučne grudnjake za dojenje, ima ih samo u bijeloj boji, koštaju 65 kn i čine se jako dobrima. Odlučila sam kupiti te grunjake pa javim kada isprobam.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MATEJA » 13 pro 2007, 09:09

ITTA i ja sam kupila te od Jadrana grilonke,ma zakon su odlične,ja sam uzela br.5 jer sam visoka 182 cm,a i ima me u kilaži,no skroz mi prekriju trbuh,stvarno su odlične!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ana M » 13 pro 2007, 14:59

Ak vas zanimaju trudničke štrample, imate ih u dućanu Mama u Kačićevoj ulici i u jednom dućanu također za trudnice na početku Svetog duha na lijevoj strani.
Ana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

GRUDNJACI -- problem

PostPostao/la Jabučica » 21 vel 2008, 15:29

Otvaram ovu temu, nakon 6 mjeseci mučenja i potrage za grudnjacima. I prije trudnoće sam imala veliki problem sa pronalaskom grudnjaka, da ne govorim kupaćeg kostima koji sam na kraju morala šiti :protest

Prije trudnoće sam nosila grudnjak 75 E, međutim jako sam ih teško i sa mukom pronalazila. sada u 24 sedmici trudnoće, u te grudnjake vise ne stanem.
Potreban mi je veći. Nasla sam jedan 80 F koji mi "može", ali on ima čipku i neke šavove koji mi se toliko urežu u grudi da mi se plače kada to vidim :oops: iskreno i on mi je mali. Naravno, u Sarajevu je prodavnica Anita zatvorena, a nigdje nigdje od Plamersa, Skinija, Lisce, Galeba niko ne donosi skoro ni F korpicu a kamo li veće nešto. Jedna Lisca u gradu donosi E korpice, ali mi stvarno svaki model mali. Onda mi žene u dućanima daju 100 E jer su onda i malo korpice veće, ali oni su mi preširoki, onda ih moram uziti, i opet nisu i ne stoje kako treba :nevi
Iskreno meni bi trebalaq G korpica :dunno ili neki koji je dovoljno velik. Najbolji su mi na kraju oni sa sirokim naramenicama, bez zica, kao sto babe nose :drink ali kod nas dolaze najveći broj E korpice koji imam i mali mi je ne možeeeee :nevi :nevi

Molim za pomoć da li znate može li se naručiti grudnjak iz Anite i kako? Ne smijem ni pomisliti kada dođe dojenje, a ja nemam grudnjaka :protest :protest
i ovako se nekako snalazim da mi se grudi ne objese....doduše kući sam i ležim, pa je lakše, da nisam na mirovanju i da moram na posao ne smijem ni pomisliti šta bih i kako.

Molim savjete i pomoć....

Sarajke gdje kupujete velike-teretne grudnjake
slika

nikakve riječi nemaju snagu dječijeg plača
najljepše je zvati se mama
Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: GRUDNJACI -- problem

PostPostao/la frrr » 21 vel 2008, 17:36

jesi probala kupit neki od onih sportksih grudnjaka, koji nemaju košarice?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alkemicar » 21 vel 2008, 18:20

Predlažem kao privremeno rješenje, dok ne nađeš negdje drugo, naručiti putem kataloške prodaje.
Pouzdano znam da Neckermann ima i veličine G i H jer mi mama ima problem s grudnjacima, pa sam joj naručivala otamo.

ili kako frrr kaže, neki sportski da probaš
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 21 vel 2008, 19:21

uh, to su preteške grudi za sportski grudnjak. da potražin neki za dojilje. nisu nešto lijepi, ali su bar udobni i ima ih veeeliiikiiih.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 21 vel 2008, 20:29

Eli- reci mi di ih ima? Velikih za dojilje.. takvi meni trebaju. S ovima nisam zadovoljna koje imam .
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ana-marija » 22 vel 2008, 07:00

znam da je Chantelle imao tako velikih kosarica, ali ne znam dal postoje u Sarajevu...
skupi su, ali su definitivno najbolji grudnjaci na svijetu :1
znam da ih je u Zg bilo uvijek bilo jer sam radila sa njima....u svakom slucaju ti zelim srecu u trazenju jer znam da nije lako!

:bye
slika
ana-marija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la I&M » 22 vel 2008, 08:58

Istina, imao ih je Chantelle.. a meni su grudi sa B košarica prešle u C, pa sam kupila dva nova grudnjaka, pa sad su mi i ti mali pa mi je sestra dala dobru ideju.. kupila sam odmah grudnjake za dojenje tako ću ih moći nositi i poslije poroda. A kada sam ih kupovala zaista je bilo velikih brojeva. Pa probaj i ti s njima.
slika
I&M
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 22 vel 2008, 10:29

maslačak, ne znam, viđala sam ih kod frendica, par godina u nazad. meni su nažalost uvijek bili nedostižni veliki brojevi.

što se anitinih grudnjaka tiče, u njemačkoj su jeftiniji nego kod nas pa ako imaš nekog gastarbajtera pitaj da ti donese. kolegica tako naručuje.
eli
Sveta krava

Trudnice i shopping - gdje da, a gdje ne :)

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2008, 13:58

Evo samo info, za trudnice koje nemaju kaj obući :)
Malo sam surfala po netu i pronašla trudnički marku Angel - http://www.angel.hr - koju u Zg drže u Fun4Mum, u Mama mami i u NAMI.
Kako mi je NAMA (Kvatrić) bila prva pri ruci, otišla sam tamo i kupila si super smeđe hlače za 225 kn. Nažalost nije bilo crnih pa kako istu firmu drže i druga dva dućana otišla ja u Fun4Mum i pronašla iste takve ali za 339kn!!!!!!!!!!!
Ljutito sam otišla van uz obećanje sebi kako me taj dućan neće više vidjeti :protest :svadja i otišla u drugu NAMU (Trg) i pronašla ista takve crne, naravno za 225 kn.

Tako da znate ako si zapikirate hlače, trapke i sl. iz te kolekcije... :bye

Baš sam ljuta što tako bezobrazno deru trudnice, sramota :svadja
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Trudnice i shopping - gdje da, a gdje ne :)

PostPostao/la snowwhite » 18 ruj 2008, 15:13

vidiš nisam niti znala da nama drži trudničku odjeću.
sad mi je već kasno ne mislim više ništa kupovati kad sam pri kraju, ali korisna info za moje prijateljice trudnice :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 18 ruj 2008, 20:37

definitivno ne kod nas.
celje nije daleko, a njihov h&m ima uvijek prekrasnu kolekciju trudničke robe.
obukla sam se od glave do pete za 170 eura i još povrat dobila.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la zauvijekmama » 18 ruj 2008, 22:04

Svakako H&M...vise nego duplo jeftinije nego kaj bi se naslo kod nas.
Ja sam isto tamo kupila hrpu stvari za jako malo novaca.

A traperice sam kupila preko neta od bivsih trudnice...i super sam zadovoljna.
Roba je super( ne moze se unistiti za par mjeseci) i svakako preporucam.
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la † Sanika » 22 ruj 2008, 13:43

za H&M sve znam, najbolje tamo, no ako postoje mamice kao ja koje se u trudnoći ne vole vozikati okolo :drink , nije na odmet spomenuti šta i gdje kod nas :)

dakle čarape za trudnice, 60 den, 84 kn, ima ih u importane galeriji, dućan Fabiani :bye izluđivale su me one tanje Jadranove, tako da sam sad sretna (iako znam da bi u H&M-u) našla bolje, lijepše ... :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.