ja se s prvoga poroda sjećam samo jednog osjećaja, ni sreće ni euforije, ni tuge ni ljubavi-ničega.
SAMO OLAKŠANJA.
Zapravo nisam sigurna da li na taj naš doživljaj poroda utječu vanjski faktori ili ne.

Sada je: 19 ruj 2026, 01:10.
Moderator/ica: Diami
ja se s prvoga poroda sjećam samo jednog osjećaja, ni sreće ni euforije, ni tuge ni ljubavi-ničega.
SAMO OLAKŠANJA.

il mora bit samo to-patnja sa svrhom?

Krumpirić je napisao/la:IINA je napisao/la:A je l tebi baš sad treba ovaj topic
hahaa, treba, samo teoretiziram, zapravo sam neopterećena.
skorpionka je napisao/la:ja se s prvoga poroda sjećam samo jednog osjećaja, ni sreće ni euforije, ni tuge ni ljubavi-ničega.
SAMO OLAKŠANJA.
Zapravo nisam sigurna da li na taj naš doživljaj poroda utječu vanjski faktori ili ne.
17.01.2009.
iskreno, ne sjećam se kak sam se osjećala kad sam došla k sebi kad sam rodila
i da, svakako ima jako puno stvari u roditeljstvu koje se mogu usporediti sa rađanjem,
čak štoviše, ima puno ljepših i emotivnijih trenutaka
veličanje samog poroda u odnosu na ostatak roditeljstva mi je blago rečeno - smiješno
tanjabb je napisao/la:Meni "samo" zivo i zdravo nije dovoljno.
Jer ja sam vec prije prvog poroda ocekivala da ce trenutak kad na svijet donosim svoje dijete biti lijep (da, lijep) i vrlo poseban.
I nije mi dolazilo u obzir da mi to nadrkani doktor/babica, nehumani uvjeti u rodilistima, meni nerazumljiva praksa nepotrebnog interveniranja... to upropaste.iskreno, ne sjećam se kak sam se osjećala kad sam došla k sebi kad sam rodila
i da, svakako ima jako puno stvari u roditeljstvu koje se mogu usporediti sa rađanjem,
veličanje samog poroda u odnosu na ostatak roditeljstva mi je blago rečeno - smiješno
Vidis, ja se s ovim ne slazem, jer je moje iskustvo drugacije. Tocno se sjecam prvo umora, pa drhtavice kad je sve bilo gotovo, a onda toplog popluna i osjecaja neizmjerne srece, navalu adrenalina kojeg rijecima opisati ne mogu, osjecaj da cu od srece iskociti iz svoje vlastite koze dok mi netom rodjena beba lezi na dojci, muz spava na podu a ja ko na nekoj drozi, spremna micati planine iako je bilo pola4 ujutro.

a ja ko na nekoj drozi, spremna micati planine
Oba puta.
ima meni,

to zato šta imamo krivu praksu, naslijeđe,...
Onda mi je - negdje nekih sat vremena nakon poroda - u posjetu dosao prijatelj koji radi u bolnici na drugom odjelu i nije mogao vjerovati da sam se ja upravo porodila, jel' te nisam djelovala izmuceno, ispijeno ili sta je vec ocekivao

Krumpirić je napisao/la: KAKO uopće nešto može bit veće i važnije i ljepše i veličanstvenije i ...od dolaska naašeg djeteta na svijet?

skorpionka je napisao/la:ima meni,
Krumpi, ne kuzim ovu prvu recenicu, na sta se odnosi?
opet govorim o situaciji kad je sve u redu.
ciara, ja sam pričala o porodima u kojima je sve ok, pa pogledaj...naravno da kad nije, onda je to druga stvar.
tj. jedine priče koje sam slušala bile su užasne, došla sam na pregled nespremna na porod,
Meni je recimo izgled i miris rađaone dovoljan da mi ubije romantiku i utjera
strah i tjeskobu u kosti. Mrzim one cjevčice, žice, mašinu koja ide "ping", pa
sam na drugom porodu samo čekala kad će pop... ko prvi puta
skorpionka je napisao/la:tj. jedine priče koje sam slušala bile su užasne, došla sam na pregled nespremna na porod,
Meni je, naprotiv, mama uvijek afirmativno pričala o ljepoti svoja tri poroda. I mislim da je to na neki način utjecalo u formiranju mog pozitivnog stava. Meni je ginic predlozio zadnji mjesec da se dogovorimo za epiduralnu unaprijed, ja sam ga odbila i rekla mu da cemo to odlučiti ovisno o tome kako će se porod razvijati. I znam da sam tijekom tog razgovora bila nekako mirna i u mislima s tim pozitivnim stavom vlastite mame. Doduše, naslušala sam se ja kroz djetinjstvo raznih priča jer je moja prabaka bila prvo otočka babica a onda je iza drugog svj. rata radila u bolnici.

Moji su porodi bili brzi i laki, oba se sjećam sa veseljem, bila sam euforična od prvog trenutka kada sam osjetila curenje plodne vode (oba su poroda započela puknućem vodenjaka), kroz dolazak u rodilište, trudove pa sve do trenutka dok ih nisam zagrlila prvi put. Takvo uzbuđenje i silinu emocija osjetila sam samo jednom ranije u životu.
Prvi porod mi se tada činio savršen, tek nakon drugog koji je protekao potpuno prirodno shvatila sam kako su onaj drip pred kraj "da ubrza stvar" i rutinska epiziotomija "da ne popucam" bili bespotrebni i samo mi pokvarili doživljaj te usporili postporođajni oporavak. I žao mi je što na prvom porodu nisam bila educiranija i odbila taj drip, što nisam tražila da mi ne rade epiziotomiju već sam se prepustila jer "oni znaju bolje". Ne generaliziram naravno, svaki je porod priča za sebe no sigurna sam da su ove intervencije u mom slučaju bile beskorisne.
Naravno da je najbitnije da sve prođe dobro i da i mama i beba budu živi i zdravi no očekivati ljudski pristup trebalo bi biti normalno.

Krumpirić je napisao/la:ima meni, al zašto? KAKO uopće nešto može bit veće i važnije i ljepše i veličanstvenije i ...od dolaska naašeg djeteta na svijet?
.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.