Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: velicina ploda ne odgovara tjednu trudnoce

28 lis 2009, 10:48

:hug

28 lis 2009, 11:01

ajoj draga, baš mi je žao, drž se! :hug

28 lis 2009, 11:03

žao mi je.
Znam da ti to trenutno nije neka utjeha, no ovdje nas ima puno koje smo to prošle pa smo mame!

28 lis 2009, 13:42

Jos ne mogu vjerovat da nema moje bebe. Jucer i prekjucer me bolilo pa sam popila analgin i krvarim. Ali, sta da popijem da me dusa i srce prestanu bolit? :place

28 lis 2009, 13:43

:jadnimi

28 lis 2009, 14:13

protiv toga nema nikakve tablete,jednostavno to treba prebolit...meni je od muke i jada kosa ispadala u pramenovima,bila sam skoro pa ćelava...znam da je klišej,ali vrijeme će sve zaliječit...moja 1.bebica bi sad bila stara 4 god...znam da nije neka utjeha,ali ima puuno gorih situacija koje su se mogle odigrat...shvati to kao neku prirodnu selekciju-bolje sada nego u kasnijoj trudnoći...nemoj se ljutiti na mene(ja znam da se ja jesam kad su mi to govorili) :(
šaljemo ti puno pusica i dobrih želja da se dobro odmoriš i prizdraviš i da krenete po novi +....

28 lis 2009, 21:45

Hvala vam puno. Bit cu vise na netu kad mi bude malo bolje.

28 lis 2009, 21:49

Draga, samo ti nama dođi :hug

Duša boli jako...znam...ali znam i da s vremenom prođe...ma ne prođe, ali postane drukčije, i možeš krenuti dalje. :kiss

29 lis 2009, 00:16

drzi se :hug , jako mi je zao.

29 lis 2009, 00:19

29 lis 2009, 22:48

Žao mi je :place
Znam kako ti je, voljela bih da nitko kroz to ne mora nikada proći...
Uz tebe smo :hug

29 lis 2009, 22:53

žao mi je :place :hug

02 stu 2009, 21:03

Evo da vam se javim. Sutra idem radit. Kaze doktorica da nakon 3 menstruacije mozemo opet na bebu. Sta vi mislite? Neki mi savjetuju da cekamo 6 mjeseci. Ja bi da mogu odmah sutra. Jos svaki dan placem za bebom.

02 stu 2009, 21:07

Svakako pričekaj tri mjeseca...ja bi još koji, jednostavno da se organizam oporavi... :kiss

02 stu 2009, 22:32

meni je bilo preporučeno da čekam 6mj,i jesam,al se nakon toga nije "primalo"3 godine :/
puno je mojih poznanica baš nedavno imalo takve slučajeve i sve čekaju-bolje se malo strpit nego da zbog nestrpljenja dođe do nečega-kaj ne?
:mah

03 stu 2009, 08:49

Znam da je najbolje cekat, ali meni je to tako dugo. Jako mi je tesko. Prije 2 noci sam sanjala bebu da mi je dosla kao andeo. Ja bi odmah sutra isla radit bebu da mogu. Cekam da mi napokon bude lakse, ali nista. :place

03 stu 2009, 17:41

Meni su savjetovali 4-6 mjeseci, ja čekala 6 i nakon toga se načekala do trudnoće. Znam za slučajeve kad su žene ostale trudne sljedeći mjesec i bilo sve ok. Mislim da je 3 mjeseca skroz pristojan period.
vzst je napisao/la:Prije 2 noci sam sanjala bebu da mi je dosla kao andeo.

Neka ti to da snage da možeš ići dalje. Ja sam sada trudna 6 mjeseci, ali uvijek se sjetim moja dva mala anđela (kojima sam dala i imena).
Čuvaj se! :jadnimi

03 stu 2009, 17:57

tek sam sad vidjela,
žao mi je

04 stu 2009, 08:14

Koliko sam ja izracunala, 3 menstruacija bi mi trebala bit krajem prvog mjeseca, naravno, ako se nesto ne poremeti. Je li to malo rano vec za bebu? Sta mislite?

04 stu 2009, 08:49

Nakon treće menstruacije otuđi ginekologu i savjetuj se. Mislim da je to dobar plan :dada

04 stu 2009, 14:23

Ne znam da li da radim kakve pretrage. Cekat cu 3 menstruacije sigurno.

04 stu 2009, 20:32

Vzst preporučila bi ti da napraviš biseve na klamidiju, ureaplasmu i mycoplasmu za svaki slučaj, ja sam ih oba puta radila.

05 stu 2009, 08:09

Ja bi ih vrlo rado napravila, ali meni moja ginekologica nece dat uputnicu za to. Zato sam ja prije trudnoce platila 1500 kuna i privatno napravila sve briseve i sve je bilo u redu. Ali, do tad sam s dragim spavala s kondomom. Mozda da on napavi briseve, pa ako on nema, a ja nemam, onda smo mirni po tom pitanju.

05 stu 2009, 11:04

Ginekologica bi ti to trebala sama preporučiti i to su pretrage koje ti mora napraviti kad kažeš da planiraš trudnoću i nakon spontanog i to bez pogovora, ako ne mijenjaj tu tetu jer ćeš s njom imati samo probleme. Za koje slučajeve ta žena čuva uputnice? :conf
Ne znam da li rade dečkima briseve ma ureaplasmu i mycoplsmu. Ja i MM smo radili briseve na klamidiju i kod mene su je našli, ali kod njega nisu ( garant ju je imao jer sam je imala i ja, a prilikom liječenja kod muškaraca se najduže zadržava). Preporučam ti da ti napraviš briseve i da ako imaš nešto od toga odradite terapiju obadvoje s tim da intimne kontakte svedete na rukovanje sve dok nalazi ne budu čisti. Meni su tako preporučili, ja poslušala i bilo sve ok.

05 stu 2009, 13:22

Moj dragi meni kaze da ako onda nece meni to htjet napravit, da cemo platiti opet. Zeli i on pretrage jer ne zeli da opet to sve dozivimo. Tesko mu je gledat me kako placem. Pare njemu nista ne znace tako da cemo napravit pretrage, ovako ili onako.

05 stu 2009, 13:38

Vzst - super da imaš takvu podršku od dragog :dada i super je da vam financije nisu problem, ali nema potrebe to proživljavati s doktoricom. tebi treba netko u koga ćeš imati povjerenja. mijenjaj ju draga...

a tu je link o pretragama i iskustvima naših cura:

viewtopic.php?f=33&t=46595

05 stu 2009, 15:23

Hvala ti. Ja bi je promjenila, ali mi je neugodno. Zamisli. Ja luda.

05 stu 2009, 22:44

Ma nisi luda :hug , samo si prefina...a ona nije...

06 stu 2009, 08:52

Napravit cu ja pretrage, s uputnicama ili bez. I moram smrsavit. Udebljala sam se jako zbog stitnjce. Morala bi sigurno skinit 10 kila, a i vise bi bilo dobro, ali ajde barem 10.

06 stu 2009, 10:05

Vzst super da imaš takvu podršku od dragog (čuvaj ga), to je strašno bitno. Drago mi je da si tako odlučna i da si već počela planirati i to s kilažom. :5
Ne mora ti biti neugodno mijenjati ginekologicu, samo nađi doktora koji ti odgovara i tamo se upiši, a prijenos kartona i ostalu papirologiju sređuje sustav. Moraš samo pričekati 15-20 dana da papiri doputuju na odredište.
Čuvaj se! :mah
Odgovori